Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"
Started by Satyr, дек 02 2010 08:52
1563 replies to this topic
Posted 05 юни 2011 - 10:23
Всетъки, очертава се много забавен 21 Юни

When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home
Posted 05 юни 2011 - 10:35
М/у другото при разнообразието от фестове има и нещо друго -
Знам хора, за които Слипнот е в периферията на интересите им. Биха отишли на Сонисфиър, ако няма друго, макар да не са особени фенове и да слушат друго. Но при наличието на Elevation и Spirit of Burgas Слипнот и Сонисфиър тотално им отпадат от интересите. Така че има хора, които в миналото са ходили на големите рок концерти, просто защото имат дори слаб интерес към дадени известни рок групи, но ходят на каквото има. При разнообразни събития, които повече ги привличат по принцип, летните рок концерти губят тази категория посетители. А колкото и да са, не смятам, че са прекалено малко. И друг път сме говорили как на групи като Metallica, Whitesnake, AC/DC, а може някой да посочи и други, ходят и хора, които знаят 5 известни песни на групата. Но пък и те пълнят стадиона и плащат билети. Но нещата се променят.
Знам хора, за които Слипнот е в периферията на интересите им. Биха отишли на Сонисфиър, ако няма друго, макар да не са особени фенове и да слушат друго. Но при наличието на Elevation и Spirit of Burgas Слипнот и Сонисфиър тотално им отпадат от интересите. Така че има хора, които в миналото са ходили на големите рок концерти, просто защото имат дори слаб интерес към дадени известни рок групи, но ходят на каквото има. При разнообразни събития, които повече ги привличат по принцип, летните рок концерти губят тази категория посетители. А колкото и да са, не смятам, че са прекалено малко. И друг път сме говорили как на групи като Metallica, Whitesnake, AC/DC, а може някой да посочи и други, ходят и хора, които знаят 5 известни песни на групата. Но пък и те пълнят стадиона и плащат билети. Но нещата се променят.
Plus Ultra.
"This world is totally fugazi."
"We will always be so much more human than we wish to be."
"From the Stars back to our Cities"
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 05 юни 2011 - 12:32
Jurisprudent, on Jun 5 2011, 11:35, said:
Знам хора, за които Слипнот е в периферията на интересите им. Биха отишли на Сонисфиър, ако няма друго, макар да не са особени фенове и да слушат друго...
По принцип бих видял Слипнот от чисто любопитство, но заради едното любопитство да си късам нервите в минимум час пълзене с колата (на отиване - за на връщане не ми се мисли), и то ако няма нечовешки задръствания... Не, мерси.

Posted 05 юни 2011 - 12:41
Да, това също. Горе го изпуснах от факторите, но е така, за мен също е важно. По-лесно ми е да отида до Каварна, отколкото до хиподрума на Банкя. Като почна с това, че нямам кола и собствен транспорт, никой от хората, с които обикновено ходя няма да може да отиде; и от другата страна да отида само и единствено за Мейдън, които два пъти съм гледал, които ще изпълняват 50% нов албум, който не познавам особено, и стари класики, които съм ги остъргал от слушане в къщи (не, че няма сет на Мейдън, който да не харесам, но няма да изкарат неща като Thin Line between Love and Hate, Alexander the Great, Face in the Sand, Rime of..., Ghost of the Navigator и подобни) + че ще трябва да изтърпя един куп неща преди това...а и цените пък изобщо не ги коментирам. По-добре не. И не мисля, че съм единствен с такова премерване на факторите. Другите групи са ми интересни, Слипнот бих гледал само от любопитство, ама да бяха на Националния стадион. По-скоро бих отишъл на Elevation, макар там да ме интересува само едно нещо, отколкото на Сонисфиър така организиран.
Edited by Jurisprudent, 05 юни 2011 - 12:42 .
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 05 юни 2011 - 12:56
Така като гледам бат' Цонко и Каварненския фест, дето оняден си обявиха групите, ще се окажат по-на печалба от широко рекламираното, отрано обявено и закичено с помпозната марка Сонисфиър събитие в покрайнините на Банкя.
Posted 05 юни 2011 - 13:08
Сонисфиър беще много рекламиран миналата година.Навсякъде се даваха билети,от Каменица,от разни радия и сайтове и т.н.Беше пълно с обяви "продавам билет за Сонисфиър",аз самия си намерих двудневен билет от 180 за пред сцената,за 120 и то 3 дена преди феста.Тази година нищо.И откакто се разбраха групите и цените,ентусиазмът на хората нашълно спадна.Повечето хора се кефят на една,максимум 2 групи и като махнем Слипнот другите май всеки ги е гледал поне по един път.Мастодон нямат много фенове,каквото и да си говорим.Дории аз,който слушам предимно новите течения не успях да ги харесам,нз защо точно тях пробутват на Сонисфиър.Миналата година като не успяха,че тази пак.

Edited by jasta, 05 юни 2011 - 13:17 .
Posted 05 юни 2011 - 13:36
Jurisprudent, on Jun 5 2011, 13:41, said:
Да, това също. Горе го изпуснах от факторите, но е така, за мен също е важно. По-лесно ми е да отида до Каварна, отколкото до хиподрума на Банкя. Като почна с това, че нямам кола и собствен транспорт, никой от хората, с които обикновено ходя няма да може да отиде; и от другата страна да отида само и единствено за Мейдън, които два пъти съм гледал, които ще изпълняват 50% нов албум, който не познавам особено, и стари класики, които съм ги остъргал от слушане в къщи (не, че няма сет на Мейдън, който да не харесам, но няма да изкарат неща като Thin Line between Love and Hate, Alexander the Great, Face in the Sand, Rime of..., Ghost of the Navigator и подобни) + че ще трябва да изтърпя един куп неща преди това...а и цените пък изобщо не ги коментирам. По-добре не. И не мисля, че съм единствен с такова премерване на факторите. Другите групи са ми интересни, Слипнот бих гледал само от любопитство, ама да бяха на Националния стадион. По-скоро бих отишъл на Elevation, макар там да ме интересува само едно нещо, отколкото на Сонисфиър така организиран.
Hedniska Blod
Posted 05 юни 2011 - 13:51
За сравнението на Сонисфиър със София Рокс. Очевидно е, че зад тях стоят две различни концепции. При Сонисфиър идеята е да имаш групи за различни почитатели - на по-новите (Слипнот, Мастодон) и по-старите (Мейдън, Алис Купър) течения, така че да е сборен пункт "за всички и всичко". Което явно няма да се окаже. София Рокс е насочен към класическата фенска маса у нас - феновете на стари, утвърдени, класически хард'н'хеви групи, които винаги са пълнели летните концерти в последните 20 години. Но вторият концерт е именно за хората, които и са най-готови да си купят билети, за разлика от една по-млада публика; онези, които биха отишли и семейно дори. И веднага става по-привлекателен. Всички знаем уклонът и предпочитанията на нашата публика, знаем кои групи как се приемат, очаквано е на Джудас и Уайтснейк да предизвикаш повече интерес от концерт "за всекиго по нещо, но не достатъчно".
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 05 юни 2011 - 17:15
didogun, on Jun 5 2011, 12:56, said:
Така като гледам бат' Цонко и Каварненския фест, дето оняден си обявиха групите, ще се окажат по-на печалба от широко рекламираното, отрано обявено и закичено с помпозната марка Сонисфиър събитие в покрайнините на Банкя.

Edited by Metal Heart, 05 юни 2011 - 18:05 .
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!
Vanquish the pain
Posted 05 юни 2011 - 22:36
Jurisprudent, on Jun 5 2011, 13:51, said:
За сравнението на Сонисфиър със София Рокс. Очевидно е, че зад тях стоят две различни концепции. При Сонисфиър идеята е да имаш групи за различни почитатели - на по-новите (Слипнот, Мастодон) и по-старите (Мейдън, Алис Купър) течения, така че да е сборен пункт "за всички и всичко". Което явно няма да се окаже. София Рокс е насочен към класическата фенска маса у нас - феновете на стари, утвърдени, класически хард'н'хеви групи, които винаги са пълнели летните концерти в последните 20 години. Но вторият концерт е именно за хората, които и са най-готови да си купят билети, за разлика от една по-млада публика; онези, които биха отишли и семейно дори. И веднага става по-привлекателен. Всички знаем уклонът и предпочитанията на нашата публика, знаем кои групи как се приемат, очаквано е на Джудас и Уайтснейк да предизвикаш повече интерес от концерт "за всекиго по нещо, но не достатъчно".
Posted 06 юни 2011 - 07:28
На мен ми е странно как във Швейцария на Сонито има толкова групи - ALICE COOPER, ALTER BRIDGE, ARCHITECTS, BLAAS OF GLORY, BRING ME THE HORIZON, BUCKCHERRY, CATARACT, CAVALERA CONSPIRACY, DEVILDRIVER, DUFF MCKAGAN’S LOADED, ESCAPE THE FATE, GOJIRA, GWAR, HAMMERFALL, HATEBREED, IN EXTREMO, IN FLAMES, IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST, KREATOR, LIMP BIZKIT, MASTODON, MONSTER MAGNET, MR. BIG, PAPA ROACH, RISE TO REMAIN, SKINRED, SLIPKNOT, THE DAMNED THINGS, TIMES OF GRACE, WHITESNAKE. А при нас са само 5 групи, като най-евтения билет е 90лв, а в Швейцария е 116 лв... Как става този номер

Edited by Black Heart, 06 юни 2011 - 07:28 .
22.04 - Fury UK
Posted 06 юни 2011 - 10:54
Дано всичко да завърши с хепи-енд, и фестивал да има. . .
. . . And Justice For All
Posted 06 юни 2011 - 12:03
Jurisprudent, on Jun 5 2011, 10:55, said:
A. Разнообразието от концерти за различните интереси
Не съм съгласен с тази констатация. Разнообразие от концерти има само в метъла. Лично аз посещавам средно по един от всеки пет концерта проведени в България. И тук въобще не говоря за дефицит от прогресив рок концерти. Говоря за дефицит на различни от метъл стилистиката рок концерти. Съгласен съм, че в една или друга степен, през последните години България се утвърди като Мека за метъл музиката в Европа и съвсем обяснимо родните промоутъри залагат на този жанр. В същото време обаче, музиката не свършва с метъла и в тази връзка горното твърдение е невярно, поне от тази гледна точка. Не може в съседните страни да се провеждат всякакви концерти, а тук да се залага преимуществено само върху метъл концерти. От известно време излагам една теза, според която, родните промоутъри са "мързеливи" от гледна точка на рискови бизнес начинания в перспектива. Според мен, първият промоутър, който излезе от шаблона и реши да рискува с на пръв поглед непознато и неутвърдено име в България, по-късно ще обира дивиденти от своята далновидност. Не ме разбирайте погрешно, но пренасищането с метъл концерти, рано или късно ще повлияе негативно на музикалния живот в страната...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 06 юни 2011 - 12:26
аве тук не съм много съгласен
лично ти на колко концерта отиде в България и още колко от сигурно обявените смяташ да посетиш
защото аз до момента съм посетил 2 и съм почти сигурен за още 3 които са късната есен
лично ти на колко концерта отиде в България и още колко от сигурно обявените смяташ да посетиш
защото аз до момента съм посетил 2 и съм почти сигурен за още 3 които са късната есен
Знаете ли че ...
Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.
Posted 06 юни 2011 - 12:30
През тази година досега съм бил на два концерта в България и на още два концерта в чужбина, мисля, че съотношението е показателно за мнението ми от по-горе...
От вече обявените концерти, може би ще посетя няколко, но това се дължи на други фактори, а не на личното ми желание. Тоест, ще посетя тези концерти безплатно, като само за Канзас и Шиниъд имам закупени билети...
От вече обявените концерти, може би ще посетя няколко, но това се дължи на други фактори, а не на личното ми желание. Тоест, ще посетя тези концерти безплатно, като само за Канзас и Шиниъд имам закупени билети...
18.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 06 юни 2011 - 13:32
ми значи сме почти на равно. вярно че метълските концерти се увеличиха, но другите рок концерти според мен бележат не малък възход.
така че не се оплаквай
така че не се оплаквай
Знаете ли че ...
Posted 06 юни 2011 - 13:35
За Elevation, който е няколко дни след Sonisphere и с десетки участници, вече има програма по часове и за двата дни, а за Sonisphere - още нищо за 5 групи на кръст

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Vanquish the pain
Posted 06 юни 2011 - 13:50
Брех, брех! Съвсем се забравихте, даже цял тефтер с претенции изписаха някои. Пази, боже, сляпо да прогледа - до вчера гледахте само концерти на Каналето и Веско Маринов - на сбора, лятото. Днес - цените, комарите и мухите ни спират. Когато фена си е фен, онзи списък с "фактори" не го интересуват. Ако тази година на Сонисфиър има 8000 човека, аз ще си стигна до извода, че в България да има 4000 истински фена на Мейдън и към 3000 такива на Слипнот и никой няма да може да ме убеди в противното.
Edited by garigazari, 06 юни 2011 - 14:00 .
Posted 06 юни 2011 - 14:08
garigazari, on Jun 6 2011, 14:50, said:
Ако тази година на Сонисфиър има 8000 човека, аз ще си стигна до извода, че в България да има 4000 истински фена на Мейдън и към 3000 такива на Слипнот и никой няма да може да ме убеди в противното.
Ти се надявай да има Сонисфиър, че слуховете се засилват и може и да гледаш Мейдън в YouTube. Нещо май сте били много малко непретенциозните и работата отива на "кънтри".

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users