Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#921 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 28 май 2011 - 15:26

Вече се обърках съвсем - във Фейсбук на профила на Sofia Rocks Festival стои плакатът на Sonisphere :wub:
http://bg.sonispherefestivals.com/ :)
P.S. Снимката е сменена наскоро...

Edited by Metal Heart, 28 май 2011 - 15:33 .

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#922 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 28 май 2011 - 15:51

View Postdani1948, on May 28 2011, 08:19, said:

Верно, че е много апатична публиката. 2/3 от местата по трибуните още не са продадени според сайта на Евентим :shok: Работата отива към излагация тоя път :wub:
Защо да е излагация?
Доста хора не искат да дадат масата пари за билет, път и спане за "фестивал"*, на който три от петте групи, които вече са идвали по два или повече пъти. Мен ме интересува основно Алис Купър, а и Iron Maiden, но... 2008 гледах Купър в Каварна. Ако бях отишъл само за него, за да го гледам от пред сцената, билетът за концерта, пътят(до Каварна), спането и яденето там общо щяха да ми излязат горе-долу колкото фронтстейдж билета за сегашния "Сонисфиър". Да не говорим, че тогава той изнесе пълноценен концерт, а сега това просто няма как да стане, при положение, че след него има още две групи.
На Iron Maiden ако им бях чак такъв фен, че да съм способен да се вдигна до дивата провинция и да дам куп пари за тях, щях да ги гледам 2007 в София за 50 лева.
Apocalyptica идваха толкова пъти, че ако изобщо ме интересуваха, досега да съм им се пренаситил отдавна.
Slipknot... Голямо име, колкото и да не ги понасям. Единствените, които биха привлекли достатъчно народ, освен Мейдън и Купър, и повече от последния със сигурност. Но! Кой би дал половин работна заплата заради тях, при положение, че ще бъдат обградени от тотално несъвместими стилово изпълнители? Едно, че със сигурност няма да изнесат напълно пълноценно шоу, друго, че все пак са маса пари.
Mastodon... Сори, ама тях ги знаят твърде малко хора. Лично според мен в България са способни да изнесат концерт най-много в някой клуб, дори не в зала. Хората, които биха отишли заради тях на концерта, са пренебрежимо множество.
---
И т.н. неща, които бяха писани вече много пъти.
Не знам даже защо ги повторих... :)

---
Не че нещо, обаче това е фестивал горе-долу колкото концерта на HammerFall от по-миналата година, въпреки че имената са по-големи.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#923 The Crimson Idol

Wrathchild

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 465 posts

Posted 28 май 2011 - 20:01

View PostDart Marty Rocks!!!, on May 28 2011, 15:19, said:

Ахам.....е надявам се тук разликата от 60 лв. да си каже думата...Защото разлика от 60 лв. > разлика от 10 лв.

Мдааа.И аз се надявам фронт ъф стейдж да са само хората с билет от 150 лева.
"Be the one to give them nightmares when they sleep
Never back down from anyone" - Jeremy McKinnon

#924 Gillan

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 66 posts

Posted 30 май 2011 - 18:30

Attached File  30052011324.jpg   625,51K   123 downloads
Ето прекрасното поле,на което ще се проведе "Сонисфиър".До 10 дни започват да косят.... :worship:

Edited by Gillan, 30 май 2011 - 18:31 .

A bout of deep depression.
Can't seem to move it forward.
My lying eyes lie awake.
Not sure what I am after.
I never died before.
Can't live what happened yesterday.
I never stoned the crow, no.

#925 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 30 май 2011 - 18:49

View PostGillan, on May 30 2011, 19:30, said:

До 10 дни започват да косят.... :worship:
Това е шега или информация отнякъде?
I don't know how I managed it...

#926 Gillan

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 66 posts

Posted 30 май 2011 - 19:43

..ами едно любезно чиче ми каза така,за трибуни нямаше представа.иначе мястото ми харесва,просторно е,има и къде да се паркира.само малко мирише на конски....
My lying eyes lie awake.
I never died before.

#927 Bafe Djafe

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 29 posts

Posted 30 май 2011 - 19:47

Мастър Тодоров, моля вземете отношение и яхнете хвъркокрилия Ситроен до мястото, за да ни доставите пресен фото-материал! С автобуса ми е скъпо, а е и опасно. :worship: :lol:

#928 Gillan

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 66 posts

Posted 30 май 2011 - 19:53

От днес е снимката,колко по-прясно?
My lying eyes lie awake.
I never died before.

#929 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 30 май 2011 - 20:13

View PostGillan, on May 30 2011, 20:43, said:

..ами едно любезно чиче ми каза така,за трибуни нямаше представа.иначе мястото ми харесва,просторно е,има и къде да се паркира.само малко мирише на конски....

Няма значение.Г-н Петров каза,че трябва да създадем фестивална култура в България.За къде без конските... ?

#930 Bafe Djafe

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 29 posts

Posted 31 май 2011 - 20:05

За колко време се вдига една трибуна? Питам, защото искам да си правя на терасата. :)

#931 enjnthlf

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 04 юни 2011 - 08:32

От вчера се носи информация, че няма да се проведе Сонисфиъра. Чувам го от хора, на който съм склонна да вярвам, някой да има информация по темата?

#932 Edwar_77

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 197 posts

Posted 04 юни 2011 - 10:17

Доколкото знам са продадени 4-5 хил. билета а, хората май предпочитат да отидат на Judas Priest. :wub:

#933 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 04 юни 2011 - 11:11

С тези цени какво няма да са 4-5 хиляди билета,колко хора още не знаят дали ще ходят,а други се отказаха. :wub:

#934 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 04 юни 2011 - 11:11

View Postenjnthlf, on Jun 4 2011, 08:32, said:

От вчера се носи информация, че няма да се проведе Сонисфиъра. Чувам го от хора, на който съм склонна да вярвам, някой да има информация по темата?
Не е от вчера слухът, за съжаление. Все се надявам, че в последния момент ще измислят нещо и няма да го отменят, а само преместят на по-малко място, както направиха с Rock The Balkans преди време. Но затишието две седмици преди фестивала никак не ми харесва :wub:
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#935 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 04 юни 2011 - 11:33

Изведнъж си представих Iron Maiden, Slipknot, Алис Купър и останалите в Зимния дворец... Дали няма да е яко...

Впрочем, ще ми се да направя една тъпа сметка. Някой може ли да ми каже къде да проверя колко горе-долу места са предвидени за всяка от отделните зони?
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#936 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 04 юни 2011 - 12:30

В сайта на Ивентим за седящите места се вижда от схемата какво е продадено и какво не (положението въобще не е розово).
Т.е. за тях лесно може да се направи сметка.

За правостоящите обаче ще е по-трудно, тъй като с броя им винаги се спекулира.
Пък и за предишни събития организаторите имат навика да разширяват "фен" зоната.
(едва ли такъв ще е случая с изданието на фестивала тази година, предвид слабите продажби на билети)

Ози, в предните страници на темата, беше направил някаква сметка.
За фен зоната беше предвидил 5,000 души, а за останалата част, на която пак ще има правостоящи 10-15,000 мисля.
Tова са разумни предположения за броя на правостоящите, които могат да се използват.

Edited by marooned, 04 юни 2011 - 12:36 .

"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#937 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 04 юни 2011 - 13:19

Ако фестът пропадне ще е голяма излагация на организаторите. Уж се говореше,че ще има някакви комбинирани билети за Sonisphere i Sofia Rocks,а още нищо. Наистина нещата не отиват на добре.

#938 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 04 юни 2011 - 13:51

Мен ако питате въобще не трябва да има такива глупости като сектори,фен зони и т.н.На фестивали като"Рок ам ринг" и на "Рок им парк" няма(наскоро едни приятели,които ходят там 4 години поред ми казаха),отиваш по-рано и си най-отпред,ние тука пак разделения.При това където и да си,все е скъпо на фона на броя групи,в случая 5,от които 3 са идвали по 2-3 пъти вече. :wub: :wub: :)

#939 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 04 юни 2011 - 14:03

View PostOzzy, on Mar 11 2011, 09:33, said:

- 5000 х 150 = 750 000
- 3000 х 120 = 360 000
- 2000 x 150 = 300 000
- 20 000 x 90 = 1 800 000
Ето я сметката. Понеже в сайта на Ивентим не мога хич да се ориентирам, използвам този пост на Ози. Имаше една грешка в изчисленията, която оправих. Предупреждавам, че все пак не разбирам от продажба на билети, но едно нещо ми дойде на акъла.

При горните изчисления, правени за 30,000 човека, при продадени 30,000 билета общата получена сума е 3,210,000 лева.
Какво, обаче, би станало, ако се премахне разделението на зони и като цена на билета се въведе средноаритметичната сума на цените на сегашните билети. В случая не взимам предвид коя зона за колко човека е предвидена - това е доста ключово, всъщност, след малко ще се разбере защо.
(150+120+150+90):4=127.5
Ако цената на билета беше такава, мисля, че недоволстванията щяха да са доста по-малко. В този случай който пристигне по-рано, се намърдва отпред или там, където иска да е, и така. Като на събитието в Каварна.
Интересното, обаче, идва от следното.
30,000*127.5=3,825,000
Т.е. при такава цена и едни и същи продажби в двата случая при втората разценка приходът е с 615 хиляди лева по-голям. Тази огромна разлика идва от там, че не съм сметнал средната стойност на билета такава, каквато би била при изчисленията на Ози и която би била около стотина лева, а само средноаритметичното на стойностите на билетите.

Edited by Тигър, 04 юни 2011 - 14:06 .

Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#940 didogun

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 133 posts

Posted 04 юни 2011 - 14:43

30 000 продадени билета. Невъзможна за достигане бройка, дори и ден преди феста да намалят цените наполовина.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users