Това ме навежда на мисълта, че при турнетата пада промо-елемента на новите албуми, а се качва чисто икономическия елемент. Демек концертират, за да печелят. И тъй като това са предприятия със сериозен мениджмънт, би следвало да отчетат при какъв сетлист как публиката реагира. Ясно е, че и нови парчета трябва да се изпълняват, ама от 16-17 песни в концерта, 8 да са от новия албум нещо не кефещо.
Аз съм привърженик на подхода на AC/DC, SLAYER и KREATOR а в последно време и на METALLICA. Излизаш, зашиваш най-големите си творби (при ДиСи тва е невъзможно понеже концерта трябва да продължи 10 часа), шибваш публиката в диафрагмата със звук и ги оставяш с чувството на меломанско щастие и очакване на следващия път, в който ще посетиш съответната държава/град отново.
Не смятам голяма група като MAIDEN това да не го отчита. Резултатът от нейния подход е що-годе налице и си личи от доста постове тук и разговори с приятели извън форума. Защо го правят, идея си нямам. Възрастта е фактор за енергията, ама как едни колкото по-одъртяват, по-диви стават, пък други сдават багажа?
Христос воскресе! Честит Великден! Бъдете живи и здрави всички!
Edited by didogun, 24 април 2011 - 10:03 .