Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#881 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 23 април 2011 - 08:43

View PostJurisprudent, on Apr 22 2011, 16:42, said:

Именно. Ако Мейдън е изключително любима и култова за теб група (както и за мен, и за много у нас), естествено е, че и малко разминаване с очакванията ще те разочарова. Но виж. Ти се разочароваш от концерта през 2007, но същото, което са изкарали в София, са го направили навсякъде. Добро-добро, лошо-лошо. Така и сета на Мейдън Ингланд е бил един и същ вероятно и в Бирмингам, Лондон, Милано, Мадрид и т.н. Тк концерта не стана "чудовищен", защото днес си свирят час и двайсет и точка. Навсякъде, според мен. Ти даваш пример с шоута преди 20 и т.н. години ама и Мейдън самите са били доста по-различни тогава. От тях не очаквам нищо "чудовищно", не го казвам в негативен смисъл; и не се и разочаровам и то хич.
За Металика си прав, но аз го дадох за пример в друг смисъл - че те си свирят този сет, който и навсякъде, общо взето около 2 часа, почва с знаеш коя песен, свършва с знаеш коя, има 3 "балади" и т.н., ясна схемичка. Та и Мейдън са всеки ден, всеки път едни и същи.

Това е малко като следната случка:
Питат Гилан кога ще изпее пак Child in Time и той казва директно: Никога. Никога повече няма да я изпея. Свиквайте.
Та по същия начин: Мейдън, такъв, какъвто сме го гледали по старите записи, като изключим изключения като турнето Somewhere back in time - никога няма да е такъв и друго освен да свикнем, колкото и да не е хубаво...
Не си съвсем прав. Сега ще ти кажа моята гледна точка.
Разбира се, че бяхме подготвени за сета на Мейдън, не сме очаквали нещо различно. Във времената на глобалната мрежа сетовете на групите достигат до всяка точка на света секудни след като концертът е привършил. Не това е проблема. Проблема е, че там където бях аз, във фен зоната, на 10 метра от сцената, явно си личеше отегчението на Брус и Ко. Забелязах го аз, забелязаха го и десетки хора около мен, с които по-късно съм коментирал концерта. Ясно е, че за Брус и останалите това е нещо тривиално, ежедневно, това е работа. Но за нас, които за първи път ги виждахме в този състав беше разочароващо да видим, че на него му е през оная работа. Те дойдоха, свириха (заработиха си хонорара) и си заминаха. А ние очаквахме раздаване, което го нямаше.
Мани сетлиста, мани че отвориха загражденията към терен, зад нас и стана такава тъпканица, че щяхме да се издушим, мани скапаната логистика и това, че да стигнеш и да си тръгнеш от Стадиона беше развносилно на един от Херкулесовите подвизи. Просто в концерта нямаше никакъв дух, имаше професионална презентация и чао, че изтървам самолета, а жената ме чака в къщи за вечеря.

#882 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 23 април 2011 - 08:48

View PostJurisprudent, on Apr 23 2011, 09:16, said:

:ser: Гарантирам ти, че посещаемостта е много често или същата, че и по лоша. Многократно го виждам и давам само 2 от много примери:
- 3 пъти съм попадал на WASP, знаем колко е популярна група у нас, в неособено известни, кажи ги забутани, места в западни градове, пред чисто и просто една шепа хора - не мога да ти преброя колко, но е най-малкото равна на зала като Универсиада или Фестивална или Хр Ботев, дори далеч по-малка
- и на Дио съм попадал на такова мизерно място, което е като обем, и като "напълване" от фенове е смешно в сравнение с Каварна и фестовете там.

Така че - да, много изпълнители реално не пеят пред много повече навън. Разбира се,, не казвам всички.
Аз, уви не съм имал шанса да гледам групи извън България, все още. Но и аз съм ги чувал тия неща и то от хора, на които вярвам. Знам за случай, в който Manowar са свирили в Тексас, в крайпътен бар, пред 200 рокери и шофьори на ТИР и представяте ли си: били освиркани. Manowar, КРАЛЕТЕ!!!
За сметка на това имам доста DVD в къщи и като ги гледам, често при смяна на ъгъла забелязвам, че всъщност публиката е доста рехава и само операторската работа замазва положението и ни показва УЖ пълни зали. Докато тук е нещо различно и както знаем, единици са концертите, на които е имало такива гледки. Но от тук нататък при тази ценова и всякаква друга политика на примоутърите и у нас ще се наблюдават такива гледки :yes:

#883 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 23 април 2011 - 10:20

View PostSvil, on Apr 23 2011, 08:43, said:

Не си съвсем прав. Сега ще ти кажа моята гледна точка.
Разбира се, че бяхме подготвени за сета на Мейдън, не сме очаквали нещо различно. Във времената на глобалната мрежа сетовете на групите достигат до всяка точка на света секудни след като концертът е привършил. Не това е проблема. Проблема е, че там където бях аз, във фен зоната, на 10 метра от сцената, явно си личеше отегчението на Брус и Ко. Забелязах го аз, забелязаха го и десетки хора около мен, с които по-късно съм коментирал концерта. Ясно е, че за Брус и останалите това е нещо тривиално, ежедневно, това е работа. Но за нас, които за първи път ги виждахме в този състав беше разочароващо да видим, че на него му е през оная работа. Те дойдоха, свириха (заработиха си хонорара) и си заминаха. А ние очаквахме раздаване, което го нямаше.
Мани сетлиста, мани че отвориха загражденията към терен, зад нас и стана такава тъпканица, че щяхме да се издушим, мани скапаната логистика и това, че да стигнеш и да си тръгнеш от Стадиона беше развносилно на един от Херкулесовите подвизи. Просто в концерта нямаше никакъв дух, имаше професионална презентация и чао, че изтървам самолета, а жената ме чака в къщи за вечеря.

Абе напълно си прав, просто по-скоро си казах един мой начин специално да не се разочаровам от някои по-стари групи. Но, за да не е едностранчиво, сега давам едно моя история за разочарование, което, казвам ти, е повече и от това, което си имал от Мейдън. Обикновено я разказвам по други случаи, когато някой ми заразправя как много зле свирели групите като дойдат в Бг, сега не го казвам в тоя смисъл.

2009, есента; през лятото бях на концерта на Dream Theater в Каварна, една от най мега любимите ми групи в ония времена, малко или много съм израснал с тяхната музика. Отивам им на концерт в голям западен град. Те в турнето си, само 2-3 месеца след концерта в Каварна, водят вече 4 подгряваши групи, 3 напълно неизвестни, 4тите са Оpeth, страхотна група. Отивам аз рано, хващам се за оградите отпред и чакам Господ да слезе на земята. Около 3 часа търпя 3те подгряващи скуки, после около 40-50 мин. Opeth правят страхотно участие и вече идва време за ДТ. Излизат те, подкарват главно песни от новия си албум. На 40тата (!!!!) минута Портной помахва с палчици, казва чао ще се видим на другото турне и изчезват. Край. Светват светлините, хората се разотиват (много по-малко от публиката в Каварна, гарантирам). Аз стоя треснат със светкавица в главата. Това ли е групата дето правила по 3-4 часови сетове? Сола? Не просто ти казвам, че ми се ревеше, а ако не ги бях гледал и в Каварна, директно с писмо до Държавен вестник се отричам от фенщината си към тях. Ла Бри само дет не заспа на сцената. Никакви класически песни. Опет свириха по-дълго от хедлайнерите. И съм сигурен, че това е било всяка една вечер от турнето, те в същата схема обикаляха из цяла Европа. Ужасно рутинно и служебно свирене. Бг фенове са огромни щастливци за концерта в Каварна, честно го казвам. Иначе, ако се беше случило онова, което видях на запад, сега ДТ щеше да е псувня в езика на рок феновете у нас. Такова падение просто Мейдън 2007 не мож се сравнява. Те цели час и половина свириха; Петручи дето е 10 години по-млад беше като гробищен плъх в сравнение с Ейдриън Смит на тоя концерт.
Та - разбираш, че ми е ясна и друата гледна точка на това, което казах за Мейдън.

По втория пост за концертите в чужбина се радвам, че не съм го усетил само аз за публиката и посещаемостта.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#884 Earl Of Black

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 202 posts

Posted 23 април 2011 - 11:22

View PostJurisprudent, on Apr 23 2011, 11:20, said:

И съм сигурен, че това е било всяка една вечер от турнето, те в същата схема обикаляха из цяла Европа.
Явно точно тази вечер не са били на кеф по една или друга причина и са преценили, че могат да си измият ръцете с "другите банди свириха достатъчно". В Милано не направиха 2-3 часа сет, но при този формат от 4 банди (българските промоутъри му викат "фестивал" :ser: ) си е нормално час и 40-50 минути да дрънкат.

Аз също не съм разочарован от концерта на Maiden през 2007-ма (бях далеч, за да видя въпросното отегчение на бандата), но и с нищо не ме грабна. Обаче видяното в Клуж минлата година трудно може да се опише. Бях ги отписал, но това шоу ми върна вярата в тях :yes:
I will win but never fight
That's the Art of War

#885 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 23 април 2011 - 11:27

View PostEarl Of Black, on Apr 23 2011, 12:22, said:

Явно точно тази вечер не са били на кеф по една или друга причина и са преценили, че могат да си измият ръцете с "другите банди свириха достатъчно". В Милано не направиха 2-3 часа сет, но при този формат от 4 банди (българските промоутъри му викат "фестивал" :lol: ) си е нормално час и 40-50 минути да дрънкат.

В Милано по времето, за което аз говоря ли? Ако е така, възможно. Но пак историята, която дадох, е показателна за ред неща. Тя цялата схема с тия 4 групи беше с идеята ДТ да не се морят да свирят много-много
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#886 Earl Of Black

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 202 posts

Posted 23 април 2011 - 11:57

Точно за европейския Prog Nation 2009 :lol: Но и залата сигурно бе събрала около 15-20 000 човека.
I will win but never fight
That's the Art of War

#887 didogun

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 133 posts

Posted 23 април 2011 - 13:20

View PostJurisprudent, on Apr 23 2011, 11:20, said:

Бг фенове са огромни щастливци за концерта в Каварна, честно го казвам.

Аз и на тоя в Каварна бях, но по-скоро съм на мнение, че БГ фенове са огромни щастливци за ония 3 часа в НДК. Там и като сетлист и като настроение и импровизации, и като форма и кондиция на музикантите беше класи над Каварна по мое мнение.

Сещам се, че по същото време Слейър забиваха на Академик, но нито за миг не съм се двоумял кой лайв да посетя във въпросната вечер.

Edited by didogun, 23 април 2011 - 13:20 .

#888 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 23 април 2011 - 13:21

View PostSvil, on Apr 23 2011, 09:48, said:

Аз, уви не съм имал шанса да гледам групи извън България, все още. Но и аз съм ги чувал тия неща и то от хора, на които вярвам. Знам за случай, в който Manowar са свирили в Тексас, в крайпътен бар, пред 200 рокери и шофьори на ТИР и представяте ли си: били освиркани. Manowar, КРАЛЕТЕ!!!
Офтопик, ама да си кажа...
Именно заради това Manowar бая години избягваха да свирят в щатите, между другото. `щото в Европа и Латинска Америка почти навсякъде ще съберат сериозна тълпа, ама в САЩ традиционният хеви метъл далеч не е толкова популярен. Ако загледате "Hell on Earth V", ще видите каква е посещаемостта на концертите им в различните държави - има клипове от къде ли не. В Германия - огромна публика, пълна до пръсване ОГРОМНА зала, в която просто няма нужда нито от трикове с камерата, нито от замазване на картината, за да изглеждат повече хората. Подобно е и в Русия, Румъния, Испания, Турция - в някаква крепост, бтв, много интересно изглежда, но звукът на клипа не е особено хубав. В България знаем какво беше, само че кадри няма точно в това DVD. В Норвегия хората са осезаемо по-малко, във Финландия вече при далечните планове на публиката картината е замазана, за да изглеждат зрителите повече, а в САЩ са в някакво микроскопично клубче, където каквото и да направят, няма да накарат хората да изглеждат много. Те затова спряха да свирят там за бая години и именно затова тазгодишните им концерти там се приеха доста добре.

Между другото, и на мен винаги ми е било чудно кои са пък точно тия, които На Запад събират е*ати и огромствените тълпи, а Тука никой не ги ще. Честно казано, съмнявам се изобщо да има такива. Има(ше) го обратното - навън `ич да не са популярни, но тук да събират голяма публика. Limp Bizkit събраха по-малко от очакваната публика заради неадекватни цени и подбор на подгряващи, а не заради непопулярност на самата група, а те са единственият пример за нещо подобно, за който се сещам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#889 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 23 април 2011 - 13:25

View Postdidogun, on Apr 23 2011, 13:20, said:

Аз и на тоя в Каварна бях, но по-скоро съм на мнение, че БГ фенове са огромни щастливци за оия 3 часа в НДК. Там и като сетлист и като настроение и импровизации, и като форма и кондиция на музикантите беше класи над Каварна по мое мнение.

Сещам се, че по същото време Слейър забиваха на Академик, но нито за миг не съм се двоумял кой лайв да посетя във въпросната вечер.

За огромно мое съжаление не познавах ДТ в ония времена, знам страхотни неща за онзи концерт тогава. Вероятно си напълно прав. А за Милано 2009 - може наистина да е било в клас над онова, което гледах онази есен, не може всеки ден да са еднакво добре/или зле/ но...си мисля, че ако са имали малко концерти в Италия тогава, или само в Милано изобщо, са били по в час от моя случай. И такива неща стават. Но общия смисъл се схваща и без това

View PostТигър, on Apr 23 2011, 13:21, said:

Офтопик, ама да си кажа...

Офтопикът го направихме вече...
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#890 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 23 април 2011 - 15:08

View PostТигър, on Apr 23 2011, 14:21, said:

Между другото, и на мен винаги ми е било чудно кои са пък точно тия, които На Запад събират е*ати и огромствените тълпи, а Тука никой не ги ще. Честно казано, съмнявам се изобщо да има такива.

В огромна заблуда живееш, ако действително го мислиш това. Без никакви усилия мога да ти изброя поне десет групи, които в Западна Европа ще съберат поне три пъти повече публика отколкото в България. Естествено има го и обратното, за него надали има нужда да говорим, ти също го подчертаваш...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#891 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 23 април 2011 - 15:15

View Postmarillion, on Apr 23 2011, 16:08, said:

В огромна заблуда живееш, ако действително го мислиш това. Без никакви усилия мога да ти изброя поне десет групи, които в Западна Европа ще съберат поне три пъти повече публика отколкото в България. Естествено има го и обратното, за него надали има нужда да говорим, ти също го подчертаваш...

Тц. Това не е въпросът на дискусията (поне почналата вчера и продължила днес). Ясно е, че много групи, с достатъчно солидна фенска маса, ще са много по-посетени навън, отколкото в Бг. Ако имаш предвид различни прог групи, да, те са достатъчно добър пример за това. Проблемът, който обсъдихме, е принципната нагласа, че у нас винаги има по-малко фенове и по-слаба посещаемост, което не е вярно и не е вярно заради думичката винаги. Някои западни групи ще са по-добре посетени тук, други не. Не трябва да издигаме в принцип, че тук изпълнението ще е винаги по-слабо или по-малко посетено. Това е. Що Джон Лоутън кибичи все в Бг? Щото много го търсят на запад? Както и да е, той не е представителен. Важното е, че разлики в посещаемостта винаги ще има, но не смятам, а и от другите коментари се вижда, че това не е винаги или принципно в минус на тукашни концерти.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#892 Double-D

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 44 posts

Posted 23 април 2011 - 19:59

Iron Maiden свириха точно на рождения ми ден предишния път и нямаше как да имам малки очаквания. За съжаление подкрепям мнението, че те тотално отбиха номера тогава. Понеже някой прави паралел с Metallica, бих казал следното. Да, те си имат схема за правене на концертите, но няма 2 поредни вечери, в които да свирят едно и също. Нещо повече разликите са поне 6-7 песни всяка вечер и именно това прави всеки един техен концерт уникален сам по себе си. В дискусионните им форуми стотици хора следят какво се свири в конкретната вечер, а много често самата група поднася изненади по различни поводи. Например в Париж качват на сцената вокала на Saxon и правят кавър на Motorcycle Man. Кавърите, които правят всяка вечер не са защото нямат собствени песни, а отдават почит на учителите си, макар отдавна да са изпревали почти всички от тях(колебая се за Queen, моля тук никой да не скача!). Отделно бих казал, че според мен Metallica са единствената група от по-тежкия сектор, която колкото и пъти да идва тук все ще напълни стадиона. Maiden вече свириха в зала, вярно с Блейз, на Локомотив посещаемостта не беше извънредно висока и сега не очаквам чудеса. Много ми се иска да видя Slipknot и си мисля, че форума много подценява потенциалната им фенбаза у нас, но наистина се двоумя дали си заслужава да дам 150 лв, да ги гледам как подгряват, при все, че те не са група, която би изнесла рутинно шоу.

#893 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 23 април 2011 - 21:53

View PostDouble-D, on Apr 23 2011, 20:59, said:

Iron Maiden свириха точно на рождения ми ден предишния път и нямаше как да имам малки очаквания. За съжаление подкрепям мнението, че те тотално отбиха номера тогава. Понеже някой прави паралел с Metallica, бих казал следното. Да, те си имат схема за правене на концертите, но няма 2 поредни вечери, в които да свирят едно и също. Нещо повече разликите са поне 6-7 песни всяка вечер и именно това прави всеки един техен концерт уникален сам по себе си. В дискусионните им форуми стотици хора следят какво се свири в конкретната вечер, а много често самата група поднася изненади по различни поводи. Например в Париж качват на сцената вокала на Saxon и правят кавър на Motorcycle Man. Кавърите, които правят всяка вечер не са защото нямат собствени песни, а отдават почит на учителите си, макар отдавна да са изпревали почти всички от тях(колебая се за Queen, моля тук никой да не скача!). Отделно бих казал, че според мен Metallica са единствената група от по-тежкия сектор, която колкото и пъти да идва тук все ще напълни стадиона. Maiden вече свириха в зала, вярно с Блейз, на Локомотив посещаемостта не беше извънредно висока и сега не очаквам чудеса. Много ми се иска да видя Slipknot и си мисля, че форума много подценява потенциалната им фенбаза у нас, но наистина се двоумя дали си заслужава да дам 150 лв, да ги гледам как подгряват, при все, че те не са група, която би изнесла рутинно шоу.

Слипнот няма да подгряват, а ще бъдат специални гости. Очаква се да свирят пълен сет. Така излиза от думите на организатора. А на датата на концерта ще видим за фенбазата им. Искрено се надявам достатъчно фенове на Слипнот да отидат. И доколкото мога да се ориентирам, форума доста рядко бърка в преценките си.....
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold

#894 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 23 април 2011 - 22:08

Интересна тема сте захванали и реших и аз да се изкажа, макар че едва ли е много от значение мнението ми :lol:
Правим уговорката, че поства човек с уважение към Maiden, но не някакъв голям фен, въпреки че си купих последния им албум (и получих ключодържател допълнително :lol: ).
Смятам че малко хора влизат в положението на групата. Все пак те не са в първа младост. Въпреки че и аз смятам че леко отбиха номера през 2007, миналата година на Wacken си личеше раздаване. Сета пак беше около час и половина. Човек на над 50 години не може да бъде на ниво и на кеф всяка вечер. И аз бях леко разочарован през 2007, но сега гледам с разбиране. Радвайте се че са още заедно, а не са по големите си къщи и не се радват на парите си.
Съжалявам, че леко сменям темата, но дори Manowar не свирят по 3 часа когато са на турне. ;)
По-нататък мога да напиша повече по темата, че сега съм пийнал и гледам филм :P
\m/

#895 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 23 април 2011 - 23:13

View PostBlackiel, on Apr 23 2011, 22:08, said:

Все пак те не са в първа младост. Въпреки че и аз смятам че леко отбиха номера през 2007, миналата година на Wacken си личеше раздаване. Сета пак беше около час и половина. Човек на над 50 години не може да бъде на ниво и на кеф всяка вечер. И аз бях леко разочарован през 2007, но сега гледам с разбиране. Радвайте се че са още заедно, а не са по големите си къщи и не се радват на парите си.

Аз си мислех това да го напиша още вчера, но се сдържах, имайки предвид колко примери ще последват за музиканти над 50 и колко концертират и т.н. Но за мен това си е пълната истина. Казано на прост език, немат силица като някога. Хич не е хубаво за феновете ама...

View PostBlackiel, on Apr 23 2011, 22:08, said:

Съжалявам, че леко сменям темата, но дори Manowar не свирят по 3 часа когато са на турне. ;)
:lol: :lol: :P
дори и те! какво чакаме от Мейдън... (шегувам се)
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#896 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 23 април 2011 - 23:20

След като изнемогваш физически и вече не те бива в това,което си бил перфектен е нормално да теглиш чертата. Няма нужда да се зорят излишно.Да,обичам Maiden,но онази здрава и енергична група,която ще ти откъсне главата.Вече са далеч от това,което бяха.Въпреки това обаче ще отида да ги гледам отново.

#897 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 24 април 2011 - 03:40

View PostEmperor, on Apr 22 2011, 14:12, said:

Бяхме си купили билети за правостоящи, но не пред сцената /50-60 лева, вече не помня точно/ и бяхме на 50-60 метра от сцената. Дойде време концерта да почне и какво се случва: излизат Мейдън и в първите минути нищо от това, което свиреха не се чуваше. Това го разбрахме когато мина малко еуфорията от старта. Говориш си с човека до теб, без дори да викаш, и се чувате перфектно. Адски зле беше озвучаването. Едната китара постоянно я нямаше в микса. Просто си предстваяш, че е там, но без да я чуваш. Представянето на групата беше крайно незадоволително, просто рутинно отбиване на номера. Гласът на Брус падна преди да беше минал и час. Това е.
Горе-долу от този концерт насам си купувам билети винаги за пред сцената, та да съм възможно най-близо до събитията.

Аз само да подхвърля една теорийка, която не видях никъде по повод вялото представяне на Мейдън през 2007 г. в София. Не съм бил на концерта, но от думите ти (а и не само от твоите) разбирам, че озвучението е било меко казано не добро. Китари заглъхвали, не се чували и т.н.

В тоя ред на мисли ми се иска да споделя едно мое преживяване от съвсем скоро (февруари), но от другата страна на барикадата. Свирихме в Ловеч в един "клуб" (всъщност диско(чалго)тека по принцип, но напоследък се опитват да я правят рок-френдли клуб с жива музика). Лично аз (препдолагам и останалите от групата) бях много надъхан за свирене и със супер положителни емоции непосредствено преди концерта. На саундчека се видя, че звукът няма да е кой знае какво, но още с първия акорд от концерта буквално се сринахме. Имам предвид - китари не се чуваха, вокали изпъкваха и глъхнеха, сола се губеха и какво ли още не. Казвам ти, няма толкова отвратително чувство, като това да те прецака звук, просто още от първото парче емоционалният ни заряд падна под нулата (соло китаристът ни направо се спече). Изкарахме концерта, при това без много видими грешки (аз лично се опитах да дам всичко от себе си и да не ми личи внезапната сдухвация), но няма как да изглеждаш енергично в подобен случай. Или е много трудно. Приятели после ми споделиха много подобни неща като тези, които вие казвате за Мейдън. Че сме изглеждали сковано и не сме се кефели достатъчно. Може би дори като отбиващи номера в нечии очи, но съвсем не беше така.

Това, разбира се, при група от ранга на Девиците не би трябвало да е от чак толкова потресаващо значение, но просто спонтанно се замислих над това, четейки темата.

Edited by Jimmy Pop, 24 април 2011 - 03:43 .

#898 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 24 април 2011 - 03:57

Обичам и Мейдън и Металика,ама ми стана смешно да прочета че втирите правят един сет лист на турне....за разлика от първите.Аз като един голЕм фен на Металика,мога само да съжелявам,че успях до момента да ги гледам само 4 пъти...

#899 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 24 април 2011 - 04:02

Според мен по-скоро на 50 и кусур годишни хора, точно тези (защото други може физически и психически да са в по-добра кондиция) не им понася много да правят такива дълги и мащабни турнета. Честно казано, да не се окаже, че на младини са минавали през една шепа градове в Северна Америка и Западна Европа, а днес са на 4 континента. Те си броят, според мен, дните докато се приберат у дома при семействата си и т.н. Това си мисля по въпроса за енергията и т.н.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#900 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 24 април 2011 - 04:09

View PostCarlsberg, on Apr 24 2011, 03:57, said:

Обичам и Мейдън и Металика,ама ми стана смешно да прочета че втирите правят един сет лист на турне....за разлика от първите.Аз като един голЕм фен на Металика,мога само да съжелявам,че успях до момента да ги гледам само 4 пъти...

Не правят, сменят всяка вечер, но рамката на сетлиста е една и съща и, да кажем, един ден е Harvester of Sorrow, на другия на нейно място идва Leper Messiah, на третия Disposable Heroes и така пак обратно. Но ако сравниш сетлистовете, вероятно си го правил, знаеш, че 1 или 2та песен от биса е кавър, че винаги ще почнат по един и същи начин, знаеш набора на баладите и че вероятно 3 от тях са задължително в сета и ще се редуват със здрави песни, но нищо учудващо според мен няма...Не е едно и също, но си е закована една рамка и 3-4 елементчета се въртят в нея. Виж как като часовник заковават на 2 часа. Всичко е отработено, ошлайфано, но е и нормално да е така

Edited by Jurisprudent, 24 април 2011 - 04:16 .

Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users