Jurisprudent, on Apr 22 2011, 16:42, said:
За Металика си прав, но аз го дадох за пример в друг смисъл - че те си свирят този сет, който и навсякъде, общо взето около 2 часа, почва с знаеш коя песен, свършва с знаеш коя, има 3 "балади" и т.н., ясна схемичка. Та и Мейдън са всеки ден, всеки път едни и същи.
Това е малко като следната случка:
Питат Гилан кога ще изпее пак Child in Time и той казва директно: Никога. Никога повече няма да я изпея. Свиквайте.
Та по същия начин: Мейдън, такъв, какъвто сме го гледали по старите записи, като изключим изключения като турнето Somewhere back in time - никога няма да е такъв и друго освен да свикнем, колкото и да не е хубаво...
Разбира се, че бяхме подготвени за сета на Мейдън, не сме очаквали нещо различно. Във времената на глобалната мрежа сетовете на групите достигат до всяка точка на света секудни след като концертът е привършил. Не това е проблема. Проблема е, че там където бях аз, във фен зоната, на 10 метра от сцената, явно си личеше отегчението на Брус и Ко. Забелязах го аз, забелязаха го и десетки хора около мен, с които по-късно съм коментирал концерта. Ясно е, че за Брус и останалите това е нещо тривиално, ежедневно, това е работа. Но за нас, които за първи път ги виждахме в този състав беше разочароващо да видим, че на него му е през оная работа. Те дойдоха, свириха (заработиха си хонорара) и си заминаха. А ние очаквахме раздаване, което го нямаше.
Мани сетлиста, мани че отвориха загражденията към терен, зад нас и стана такава тъпканица, че щяхме да се издушим, мани скапаната логистика и това, че да стигнеш и да си тръгнеш от Стадиона беше развносилно на един от Херкулесовите подвизи. Просто в концерта нямаше никакъв дух, имаше професионална презентация и чао, че изтървам самолета, а жената ме чака в къщи за вечеря.