Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#861 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 22 април 2011 - 07:19

View PostDezertiora, on Apr 21 2011, 22:17, said:

Освен да си снимам билета и касовата бележка от 1 април в 15:59 часа с цена 59 лв. не знам по какъв друг начин да ти го докажа?! ;)
Ама ти точно с това си изказване го доказваш :yes: Промоционалната цена е 59лв. :yes: И още си важи за правостоящите назад. Нормалната цена ще е 69 лева за тези билети.

#862 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 22 април 2011 - 07:31

didogun, много хубаво и синтезирано мнение, евала :yes:

#863 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 22 април 2011 - 08:50

Пропускам тази година. Не намерих достатъчно основание да ида. Единствената група, която предизвиква някакъв интерес у мен е Мастодон. Но явно ще ги гледам друг път, да се надяваме на самостоятелен концерт. Отделно от това цените са си солени. И в никакъв случай не искам фестивала да е слабо посетен, да се отмени или нещо подобно. Трябва да има такива събития, те да имат успех за да може да продължава да ги има.
Купих си обаче билет за София рокс, за най-отпред на промоционална цена от 79 лева. Двойно по-малко от цената за същото място на Сонисфиър.
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold

#864 Dezertiora

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 31 posts

Posted 22 април 2011 - 09:08

Първо да се извиня, че понаспамих тази тема, а пишем за другата!

View PostJavor, on Apr 22 2011, 08:19, said:

Ама ти точно с това си изказване го доказваш :yes: Промоционалната цена е 59лв. :yes: И още си важи за правостоящите назад. Нормалната цена ще е 69 лева за тези билети.
Чак не съм бил разбрал, че съм хванал офертата. :D

П.П. didogun, ако си от Бургас значи си посетител и на едно друго любимо форумче. Поздрави. ;)
The Darkness shall fall upon You all...

#865 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 22 април 2011 - 11:45

View PostEmperor, on Apr 22 2011, 09:50, said:

Пропускам тази година. Не намерих достатъчно основание да ида. Единствената група, която предизвиква някакъв интерес у мен е Мастодон. Но явно ще ги гледам друг път, да се надяваме на самостоятелен концерт. Отделно от това цените са си солени. И в никакъв случай не искам фестивала да е слабо посетен, да се отмени или нещо подобно. Трябва да има такива събития, те да имат успех за да може да продължава да ги има.
Купих си обаче билет за София рокс, за най-отпред на промоционална цена от 79 лева. Двойно по-малко от цената за същото място на Сонисфиър.
А на София рокс има ли група, която да ти харесва почти колкото Мастодон :yes: Вярно, че е по-евтино, но това за мен не може да е причина да отида. Относно Мастодон, едва ли ще имат самостоятелен концерт тук, ако се срещнат лице в лице с шепа фенове на Сонисфиър...
Май прекалено много задълбахме върху финансовата страна на тези събития, а на заден план остана музикалната - доколко харесваме музиката и шоуто на тези групи. Защото в Интернет и на маса феновете на Айрън Мейдън, Слипнот, Алис Купър и т.н. с лопата да ги ринеш, но когато опре до това да се извади една сума пари за фестивала, който е много по-скъп като продукция в сравнение с този на Уайтснейк и Джудас (знаем за каква сцена, декори и техника става въпрос), много фенове се отдръпват. А това никак не е "фенско" :yes:
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#866 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 22 април 2011 - 12:36

View PostMetal Heart, on Apr 22 2011, 12:45, said:

А на София рокс има ли група, която да ти харесва почти колкото Мастодон :yes: Вярно, че е по-евтино, но това за мен не може да е причина да отида. Относно Мастодон, едва ли ще имат самостоятелен концерт тук, ако се срещнат лице в лице с шепа фенове на Сонисфиър...
Май прекалено много задълбахме върху финансовата страна на тези събития, а на заден план остана музикалната - доколко харесваме музиката и шоуто на тези групи. Защото в Интернет и на маса феновете на Айрън Мейдън, Слипнот, Алис Купър и т.н. с лопата да ги ринеш, но когато опре до това да се извади една сума пари за фестивала, който е много по-скъп като продукция в сравнение с този на Уайтснейк и Джудас (знаем за каква сцена, декори и техника става въпрос), много фенове се отдръпват. А това никак не е "фенско" :yes:

М даа. Да почна с мрънкането за Сонисфиър Фестивал. Скъпо е. Айрън Мейдън идват с около две години по-късно /знаеш за какво говоря/. През 2007 година определено оставиха горчив привкус, специално за мен /пак знаеш за какво говоря/. Слипнот не харесвам. Алис Купър също, нищо че го гледах в Каварна и шоуто ми хареса, но без Слеър на следващия ден, не е за мен. Мастодон е групата, която искам да видя. Обаче какво се получава. Гледаш Мастодон, които ще свирят около 45 минути за 150 лева. Апокалиптика никога не съм харесвал. Приключих с мрънкането.
Какво имаме на София Рокс:
Нито една от групите не съм гледал на живо. Около два пъти по-евтино излиза. Няма да изброявам групите една по една, но парите си струват само за концерта на Джудас. В добавка получаваме още маса качествени имена.
Изборът изначално при мен беше: един от двата фестивала. Някои от познатите ми имаха същата дилема: единия или другия фестивал, а за други дори единият е невъзможен. И така изборът се оказа очевиден....
Nothing to prove
We're too old too cold
Too old and too cold

#867 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 22 април 2011 - 12:41

Хората се отдръпват, понеже повечето групи от фестивала вече са идвали по два или повече пъти. Iron Maiden имат два концерта в София, Алис Купър - един в София и един в Каварна, Apocalyptica идваха не знам вече колко пъти, като поне един от концертите им беше безплатен. Остават Mastodon - които въпреки всичките хвалби, които се изсипаха върху тях, надали биха събрали повече от хиляда човека на самостоятелен концерт - и Slipknot, които са единственото ново име, което би привлякло достатъчно хора.

А нормалният рок/метъл-фен, който до сега не е пропускал концерт на голяма група, ще вземе да си припомни, че Мейдън и Купър вече ги е гледал за доста по-малко пари и че колкото и да го интересуват Slipknot, само заради тях трудно би хвърлил половин месечна заплата за билет, път и спане, че 21 юни е работен ден, че срещу парите, които ще даде, освен концерта ще получи блъсканица на входа, грубиянски настроена охрана, незнайно какъв звук, незнайно какво закъснение и прочее неща, които са напълно нормални за български концерт. И т.н.

Впрочем, форумът на katehizis.com наистина не е представителна извадка по отношение на посещаемостта на концертите. Половината юзъри тук ходят на рок-концерти из цял свят или поне цяла Европа вижте само какво става в темата за Роджър Уотърс. За хората тук посещението на концерт е много по-важно, отколкото за редовия рок-фен. И щом голяма част от хората тук се отказват от фестивала, какво остава за редовия рок-фен?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#868 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 22 април 2011 - 12:50

View PostEmperor, on Apr 22 2011, 12:36, said:

М даа. Да почна с мрънкането за Сонисфиър Фестивал. Скъпо е. Айрън Мейдън идват с около две години по-късно /знаеш за какво говоря/. През 2007 година определено оставиха горчив привкус, специално за мен /пак знаеш за какво говоря/.

От абсолютно чисто любопитство искам да попитам, без каквото и да било заяждане, какво е горчивото в преживяването на концерта на Мейдън 2007? Аз също бях там, аз също го видях, и бих казал, че съм доволен. Но много често попадам на негативни мнения и затова ми е много интересно да разбера от, както изглежда, недоволен фен, какво му има на концерта от 2007. Пак казвам, чисто любопитство.

View PostТигър, on Apr 22 2011, 12:41, said:

А нормалният рок/метъл-фен, който до сега не е пропускал концерт на голяма група, ще вземе да си припомни, че Мейдън и Купър вече ги е гледал за доста по-малко пари и че колкото и да го интересуват Slipknot, само заради тях трудно би хвърлил половин месечна заплата за билет, път и спане, че 21 юни е работен ден, че срещу парите, които ще даде, освен концерта ще получи блъсканица на входа, грубиянски настроена охрана, незнайно какъв звук, незнайно какво закъснение и прочее неща, които са напълно нормални за български концерт. И т.н.

Впрочем, форумът на katehizis.com наистина не е представителна извадка по отношение на посещаемостта на концертите. Половината юзъри тук ходят на рок-концерти из цял свят или поне цяла Европа вижте само какво става в темата за Роджър Уотърс. За хората тук посещението на концерт е много по-важно, отколкото за редовия рок-фен. И щом голяма част от хората тук се отказват от фестивала, какво остава за редовия рок-фен?

И двата абзаца са мнооого правилни и сумират положението.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#869 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 22 април 2011 - 12:59

Преди десет години ако някой беше казали, че ще избирам между концерт на Мейдън и концерт на Джудас в рамките на няколко седмици, щях да го помисля за изперкал. Но ето, че се случва. Повечето от феновете се понаситиха на концерти, видяха любимите се групи по веднъж, че и по повече пъти. И почнаха да избират. Какво по-хубаво от това да можеш да избираш....
Nothing to prove
We're too old too cold
Too old and too cold

#870 DICKINSON_

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 53 posts

Posted 22 април 2011 - 13:10

Преди 2 дена споменах, че феста е застрашен от провал, поради липса на интерес и високите цени на билетите. Информацията ми е от хора, които се занимават с озвучаването на голям процент от мероприятията в България, които всички ние посещаваме. За съжаление, някои хора тук, веднага се опитаха да преиначат думите ми, което някак си не е гот. Както и да е. Надявам се това да не се случи, но пък не е и изключено. И само още нещо. Хора, и аз съм като повечето от вас, предимно ФЕН, който иска тези фестове да се случват, и нямам никаква причина да пускам някакви мои си измислици. Хайде, със здраве :yes:

#871 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 22 април 2011 - 13:12

View PostJurisprudent, on Apr 22 2011, 13:50, said:

От абсолютно чисто любопитство искам да попитам, без каквото и да било заяждане, какво е горчивото в преживяването на концерта на Мейдън 2007? Аз също бях там, аз също го видях, и бих казал, че съм доволен. Но много често попадам на негативни мнения и затова ми е много интересно да разбера от, както изглежда, недоволен фен, какво му има на концерта от 2007. Пак казвам, чисто любопитство.

Бяхме си купили билети за правостоящи, но не пред сцената /50-60 лева, вече не помня точно/ и бяхме на 50-60 метра от сцената. Дойде време концерта да почне и какво се случва: излизат Мейдън и в първите минути нищо от това, което свиреха не се чуваше. Това го разбрахме когато мина малко еуфорията от старта. Говориш си с човека до теб, без дори да викаш, и се чувате перфектно. Адски зле беше озвучаването. Едната китара постоянно я нямаше в микса. Просто си предстваяш, че е там, но без да я чуваш. Представянето на групата беше крайно незадоволително, просто рутинно отбиване на номера. Гласът на Брус падна преди да беше минал и час. Това е.
Горе-долу от този концерт насам си купувам билети винаги за пред сцената, та да съм възможно най-близо до събитията.
Nothing to prove
We're too old too cold
Too old and too cold

#872 DICKINSON_

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 53 posts

Posted 22 април 2011 - 13:13

View PostJurisprudent, on Apr 22 2011, 13:50, said:

Веднага ще ти отговоря. Недоволните хора, мрънкат защото Мейдън не направиха Best Of... концерт, нещо което се случи през 2008 и 2009. За справка, виж сетлистовете в Румъния и Сърбия, и ще разбереш за какво говоря :yes: Хайде сега, със здраве :yes:

#873 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 22 април 2011 - 13:24

View PostEmperor, on Apr 22 2011, 14:12, said:

Бяхме си купили билети за правостоящи, но не пред сцената /50-60 лева, вече не помня точно/ и бяхме на 50-60 метра от сцената. Дойде време концерта да почне и какво се случва: излизат Мейдън и в първите минути нищо от това, което свиреха не се чуваше. Това го разбрахме когато мина малко еуфорията от старта. Говориш си с човека до теб, без дори да викаш, и се чувате перфектно. Адски зле беше озвучаването. Едната китара постоянно я нямаше в микса. Просто си предстваяш, че е там, но без да я чуваш. Представянето на групата беше крайно незадоволително, просто рутинно отбиване на номера. Гласът на Брус падна преди да беше минал и час. Това е.
Горе-долу от този концерт насам си купувам билети винаги за пред сцената, та да съм възможно най-близо до събитията.

Благодаря, че отговори.
Аз самият бях, както ти казваш, на 50-60 метра, наистина и от моето място звукът не беше задоволителен, и аз като теб след тоя концерт съм само пред сцената :yes:
Иначе за Мейдън. Според мен, без да обиждам личните ти субективни очаквания, още днес, на тази дата може да формираш напълно основателно очакване за концерта на Меидън този юни, и нищо разочароващо няма. Отваряш сетлист от последния им концерт и виждаш какво изпълняват. Ще е под 2 часа, дори - около час и 30-40 в пълен максимум. Около половината от времетраенето ще е за новия албум. Останалото - известните класики. Свършват, чао и на самолета. Ординерно, очаквано, служебно изпълнение, София е спирка за турнето както един куп други градове. Но така си свирят навсякъде. Да не би Металика и 2008 и 2010 да не беше така? Това си е концертиране на конвейр, ако мога така да се изразя. Но Мейдън не са единствени, нито виждам нещо особено лошо или нараняващо феновете. Да, на мен не ми харесва. Аз искам я Alexander the Great, я Rime of the Ancient Mariner, я Ghost of the Navigator, но няма да ги чуя (и защото най-вероятно няма да ида на феста). Високите субективни очаквания са накрая винаги някакво разочарование пък сега може добре да се превиди какво ще се случи на концерта им и да няма разочаровани. Който се разочарова от това какво по принцип Мейдън правят - е друг въпрос.
Иначе си напълно прав да си направиш избора м/у Мейдън и Джудас, както каза. Това е моеот и мнение де.

View PostDICKINSON_, on Apr 22 2011, 14:13, said:

Веднага ще ти отговоря. Недоволните хора, мрънкат защото Мейдън не направиха Best Of... концерт, нещо което се случи през 2008 и 2009. За справка, виж сетлистовете в Румъния и Сърбия, и ще разбереш за какво говоря :yes: Хайде сега, със здраве ;)

Да, знам. Просто питах да се уверя. То не беше бест оф, беше турне възраждане на миналото, което се случва много много рядко, няма как основателно да очакваш днес да изпълнят това, а не новия им албум.

Edited by Jurisprudent, 22 април 2011 - 13:28 .

Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#874 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 22 април 2011 - 15:26

View PostJurisprudent, on Apr 22 2011, 14:24, said:

Благодаря, че отговори.
Аз самият бях, както ти казваш, на 50-60 метра, наистина и от моето място звукът не беше задоволителен, и аз като теб след тоя концерт съм само пред сцената :ser:
Иначе за Мейдън. Според мен, без да обиждам личните ти субективни очаквания, още днес, на тази дата може да формираш напълно основателно очакване за концерта на Меидън този юни, и нищо разочароващо няма. Отваряш сетлист от последния им концерт и виждаш какво изпълняват. Ще е под 2 часа, дори - около час и 30-40 в пълен максимум. Около половината от времетраенето ще е за новия албум. Останалото - известните класики. Свършват, чао и на самолета. Ординерно, очаквано, служебно изпълнение, София е спирка за турнето както един куп други градове. Но така си свирят навсякъде. Да не би Металика и 2008 и 2010 да не беше така? Това си е концертиране на конвейр, ако мога така да се изразя. Но Мейдън не са единствени, нито виждам нещо особено лошо или нараняващо феновете. Да, на мен не ми харесва. Аз искам я Alexander the Great, я Rime of the Ancient Mariner, я Ghost of the Navigator, но няма да ги чуя (и защото най-вероятно няма да ида на феста). Високите субективни очаквания са накрая винаги някакво разочарование пък сега може добре да се превиди какво ще се случи на концерта им и да няма разочаровани. Който се разочарова от това какво по принцип Мейдън правят - е друг въпрос.
Иначе си напълно прав да си направиш избора м/у Мейдън и Джудас, както каза. Това е моеот и мнение де.

Да, знам. Просто питах да се уверя. То не беше бест оф, беше турне възраждане на миналото, което се случва много много рядко, няма как основателно да очакваш днес да изпълнят това, а не новия им албум.

Точно високите ми очаквания ми изиграха лоша шега. Това беше мисля първия концерт на Мейдън в България с Брус. И наистина имах високи очаквания. Всички сме гледали концерти на Мейдън на видео касетки още, после и на ДВД от 80-те и началото на 90-те години на миналия век. И винаги съм се възхищавал на всички тия неща. Имаше една вдеокасетка Мейдън Инглънд, мисля в Бирмингам е концерта след излизането на Седмия син. Еми няма такъв концерт, знаех всичко, каквото се случва наизуст. Баси чудовищното шоу. Точно затова се получи така, всички знаем, че могат да правят чудовищни концерти, а тук някак не се получи така.
А тазгодишният концерт, който е на 21-и юни, всеки може да го гледа вече в интернет. Навсякъде свирят едно и също, като с прилично качество можеш да видиш всичко в мрежата.
Колкото до Металика - концертите им през 1999, през 2008 и през 2010 се покриха на 100 процента с очакванията ми, че дори ги и надхвърлиха. Не си позволиха никога да свирят множество песни от албуми като Лоуд, Рилоуд и Ст Енгър, почти категорично отречени от фенове и критика. Винаги са свирили почти сто процента каквото феновете са очаквали от тях. И винаги на сто процента раздаване на концертите. Пък предтавянето им през 2010 беше меко казано брилянтно. Така го видях аз, де
Nothing to prove
We're too old too cold
Too old and too cold

#875 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 22 април 2011 - 15:42

View PostEmperor, on Apr 22 2011, 16:26, said:

Точно високите ми очаквания ми изиграха лоша шега. Това беше мисля първия концерт на Мейдън в България с Брус. И наистина имах високи очаквания. Всички сме гледали концерти на Мейдън на видео касетки още, после и на ДВД от 80-те и началото на 90-те години на миналия век. И винаги съм се възхищавал на всички тия неща. Имаше една вдеокасетка Мейдън Инглънд, мисля в Бирмингам е концерта след излизането на Седмия син. Еми няма такъв концерт, знаех всичко, каквото се случва наизуст. Баси чудовищното шоу. Точно затова се получи така, всички знаем, че могат да правят чудовищни концерти, а тук някак не се получи така.
А тазгодишният концерт, който е на 21-и юни, всеки може да го гледа вече в интернет. Навсякъде свирят едно и също, като с прилично качество можеш да видиш всичко в мрежата.
Колкото до Металика - концертите им през 1999, през 2008 и през 2010 се покриха на 100 процента с очакванията ми, че дори ги и надхвърлиха. Не си позволиха никога да свирят множество песни от албуми като Лоуд, Рилоуд и Ст Енгър, почти категорично отречени от фенове и критика. Винаги са свирили почти сто процента каквото феновете са очаквали от тях. И винаги на сто процента раздаване на концертите. Пък предтавянето им през 2010 беше меко казано брилянтно. Така го видях аз, де

Именно. Ако Мейдън е изключително любима и култова за теб група (както и за мен, и за много у нас), естествено е, че и малко разминаване с очакванията ще те разочарова. Но виж. Ти се разочароваш от концерта през 2007, но същото, което са изкарали в София, са го направили навсякъде. Добро-добро, лошо-лошо. Така и сета на Мейдън Ингланд е бил един и същ вероятно и в Бирмингам, Лондон, Милано, Мадрид и т.н. Тк концерта не стана "чудовищен", защото днес си свирят час и двайсет и точка. Навсякъде, според мен. Ти даваш пример с шоута преди 20 и т.н. години ама и Мейдън самите са били доста по-различни тогава. От тях не очаквам нищо "чудовищно", не го казвам в негативен смисъл; и не се и разочаровам и то хич.
За Металика си прав, но аз го дадох за пример в друг смисъл - че те си свирят този сет, който и навсякъде, общо взето около 2 часа, почва с знаеш коя песен, свършва с знаеш коя, има 3 "балади" и т.н., ясна схемичка. Та и Мейдън са всеки ден, всеки път едни и същи.

Това е малко като следната случка:
Питат Гилан кога ще изпее пак Child in Time и той казва директно: Никога. Никога повече няма да я изпея. Свиквайте.
Та по същия начин: Мейдън, такъв, какъвто сме го гледали по старите записи, като изключим изключения като турнето Somewhere back in time - никога няма да е такъв и друго освен да свикнем, колкото и да не е хубаво...

Edited by Jurisprudent, 22 април 2011 - 15:47 .

Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#876 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 22 април 2011 - 20:38

View PostТигър, on Apr 22 2011, 12:41, said:

Хората се отдръпват, понеже повечето групи от фестивала вече са идвали по два или повече пъти. Iron Maiden имат два концерта в София, Алис Купър - един в София и един в Каварна, Apocalyptica идваха не знам вече колко пъти, като поне един от концертите им беше безплатен. Остават Mastodon - които въпреки всичките хвалби, които се изсипаха върху тях, надали биха събрали повече от хиляда човека на самостоятелен концерт - и Slipknot, които са единственото ново име, което би привлякло достатъчно хора.
Да направим едно сравнение тогава със Sofia Rocks, който по последни данни се продава по-добре от Sonisphere (съдейки по коментарите във форума). Whitesnake идват поне за 4-ти път - сещам се за два концерта в София и един в Каварна. Saxon също идват за 4-ти път - един път в София и два в Каварна. Judas Priest - за втори (само един концерт в София), както и Slade - веднъж са били в Ловеч. И какво се получава? Единствено Mike And The Mechanics идват за първи път, но едва ли ще привлекат значително количество фенове. И все пак интересът към този фест е по-голям, макар че не предлага почти нищо ново. Разликата е в по-ниската цена, по-широката публика на Whitesnake и последното (както е обявено) турне на Judas. Трудно ми е да повярвам, че фенове на Iron Maiden ще се преориентират към Judas след обявяването на Sofia Rocks (изключвам разочарованите от предишния им концерт) - все си мислех, че Maiden имат твърда фенска база, която не би се отказала от техен концерт заради по-висока цена на билета, която включва и участието на други големи групи. Но май не е точно така и нищо чудно хедлайнерите на Sonisphere да свирят пред двойно по-малко хора в сравнение с последния път. Това пък от своя страна едва ли ще ги мотивира да се постараят повече, по-скоро точно обратното. Вече си представям тъжна картинка :ser:
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#877 Thrasheer

Call me Ванката ;D

• Енориаши
  • PipPip
  • 99 posts

Posted 22 април 2011 - 20:52

Абе да бяха докарали нещо младо тази година от сорта на Rise Against, DevilDriver, In Flames, SOAD.Или пък нещо интересно - Misfits.Цените на Сонисфиър са толкова големи заради Мейдън и прекрасното българско ДДС, което е 20%.

#878 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 22 април 2011 - 20:58

Все пак ги има фактори, които хич не са за подценяване. "София Рокс" е двойно по-евтин, освен това е част от прощалното турне на Judas Priest - т.е. сега е последният шанс на всички да ги видят. Освен това, като се изключат механиците, ми се струва доста по-еднороден жанрово - което силно намалява възможността хората да постъпят като мен миналата година и да откажат да видят любимата си група, защото ще е набутана за подгряваща на някой, когото не понасят. И все пак първите два фактора са най-важни, мен ако питате, и тежат адски много.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#879 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 23 април 2011 - 08:00

Казах си личните съображения по които ще избера София рокс. Без Джудас нямаше да посетя и него. Иначе сте прави, че отново няма почти нищо ново под слънцето. Относително нови, непознати или въобще не идвали у нас групи почти няма да има. Това следва да светне някакви червени лампички в организаторите на концерти. След събитията, които ще се случат това лято ще се наложи да се правят опити да се канят по-млади групи. И то не само като подгряващи на динозаврите. Пък то не е като съвсем да няма нови и интересни групи. Как е възможно питам аз сметките от концерт на запад от нас да излизат и при 300-500-700 души посещаемост по клубове и малки зали /да не се заблуждаваме, че посещаемостта там е много по-различна от тази тук/, пък тук да не могат.
Nothing to prove
We're too old too cold
Too old and too cold

#880 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 23 април 2011 - 08:16

View PostEmperor, on Apr 23 2011, 09:00, said:

Как е възможно питам аз сметките от концерт на запад от нас да излизат и при 300-500-700 души посещаемост по клубове и малки зали /да не се заблуждаваме, че посещаемостта там е много по-различна от тази тук/, пък тук да не могат.

:ser: Гарантирам ти, че посещаемостта е много често или същата, че и по лоша. Многократно го виждам и давам само 2 от много примери:
- 3 пъти съм попадал на WASP, знаем колко е популярна група у нас, в неособено известни, кажи ги забутани, места в западни градове, пред чисто и просто една шепа хора - не мога да ти преброя колко, но е най-малкото равна на зала като Универсиада или Фестивална или Хр Ботев, дори далеч по-малка
- и на Дио съм попадал на такова мизерно място, което е като обем, и като "напълване" от фенове е смешно в сравнение с Каварна и фестовете там.

Така че - да, много изпълнители реално не пеят пред много повече навън. Разбира се,, не казвам всички.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users