Emperor, on Apr 22 2011, 16:26, said:
Точно високите ми очаквания ми изиграха лоша шега. Това беше мисля първия концерт на Мейдън в България с Брус. И наистина имах високи очаквания. Всички сме гледали концерти на Мейдън на видео касетки още, после и на ДВД от 80-те и началото на 90-те години на миналия век. И винаги съм се възхищавал на всички тия неща. Имаше една вдеокасетка Мейдън Инглънд, мисля в Бирмингам е концерта след излизането на Седмия син. Еми няма такъв концерт, знаех всичко, каквото се случва наизуст. Баси чудовищното шоу. Точно затова се получи така, всички знаем, че могат да правят чудовищни концерти, а тук някак не се получи така.
А тазгодишният концерт, който е на 21-и юни, всеки може да го гледа вече в интернет. Навсякъде свирят едно и също, като с прилично качество можеш да видиш всичко в мрежата.
Колкото до Металика - концертите им през 1999, през 2008 и през 2010 се покриха на 100 процента с очакванията ми, че дори ги и надхвърлиха. Не си позволиха никога да свирят множество песни от албуми като Лоуд, Рилоуд и Ст Енгър, почти категорично отречени от фенове и критика. Винаги са свирили почти сто процента каквото феновете са очаквали от тях. И винаги на сто процента раздаване на концертите. Пък предтавянето им през 2010 беше меко казано брилянтно. Така го видях аз, де
Именно. Ако Мейдън е изключително любима и култова за теб група (както и за мен, и за много у нас), естествено е, че и малко разминаване с очакванията ще те разочарова. Но виж. Ти се разочароваш от концерта през 2007, но същото, което са изкарали в София, са го направили навсякъде. Добро-добро, лошо-лошо. Така и сета на Мейдън Ингланд е бил един и същ вероятно и в Бирмингам, Лондон, Милано, Мадрид и т.н. Тк концерта не стана "чудовищен", защото днес си свирят час и двайсет и точка. Навсякъде, според мен. Ти даваш пример с шоута преди 20 и т.н. години ама и Мейдън самите са били доста по-различни тогава. От тях не очаквам нищо "чудовищно", не го казвам в негативен смисъл; и не се и разочаровам и то хич.
За Металика си прав, но аз го дадох за пример в друг смисъл - че те си свирят този сет, който и навсякъде, общо взето около 2 часа, почва с знаеш коя песен, свършва с знаеш коя, има 3 "балади" и т.н., ясна схемичка. Та и Мейдън са всеки ден, всеки път едни и същи.
Това е малко като следната случка:
Питат Гилан кога ще изпее пак Child in Time и той казва директно: Никога. Никога повече няма да я изпея. Свиквайте.
Та по същия начин: Мейдън, такъв, какъвто сме го гледали по старите записи, като изключим изключения като турнето Somewhere back in time - никога няма да е такъв и друго освен да свикнем, колкото и да не е хубаво...
Edited by Jurisprudent, 22 април 2011 - 15:47 .