Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#841 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 21 април 2011 - 10:06

View Postmarillion, on Apr 21 2011, 10:53, said:

Г-н Петров не е свикнал да губи, защото не му се е налагало досега
Това не е вярно. Справка - тук.
I don't know how I managed it...

#842 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 21 април 2011 - 10:21

View PostOzzy, on Apr 21 2011, 11:06, said:

Това не е вярно. Справка - тук.

Аз вярвам на точно пресъздаване на думите на г-н Петров от въпросното интервю, но позволи ми да се усъмня в истинността на същите тези думи. Още повече в сегашния случай сме изправени пред загуба с размерите на фалит, тъй като нямам никакви сънения в това, че на компанията организатор на Sonisphere фестивалите по света, вече са преведен огромен процент от дължимата сума за софийския фестивал...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#843 Bafe Djafe

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 29 posts

Posted 21 април 2011 - 10:24

Аз ви казах - снимайте дали някой копа на поляната. Ако не копа - нема фестивал. :worship:

#844 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 21 април 2011 - 10:26

View PostBafe Djafe, on Apr 21 2011, 11:24, said:

Аз ви казах - снимайте дали някой копа на поляната. Ако не копа - нема фестивал. :worship:

Май им е още рано да го правят още...

#845 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 21 април 2011 - 10:29

View Postmarillion, on Apr 21 2011, 11:21, said:

Аз вярвам на точно пресъздаване на думите на г-н Петров от въпросното интервю, но позволи ми да се усъмня в истинността на същите тези думи.
Демокрация сме - усъмнявай се в каквото си поискаш. Но позволи и на мен да се усъмня, че на теб ти е ясно дали и колко пъти Петър Петров е бил на загуба.

#846 Bafe Djafe

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 29 posts

Posted 21 април 2011 - 10:32

Че как тъй ще е рано? Нали трибуни се градят, основите трябва да се изкопат, бетона да хване. Отделно и нова тревна настилка - нали трябва да се изкаластири, да се изнесат буците, да се насипе, да се изравни, да се трамбова...Не е за седмица работа. :worship:

#847 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 21 април 2011 - 10:36

View PostOzzy, on Apr 21 2011, 11:29, said:

Демокрация сме - усъмнявай се в каквото си поискаш. Но и позволи на мен да се усъмня, че на теб ти е ясно дали и колко пъти Петър Петров е бил на загуба.

Разбира се, твое право е... :worship:

Все пак, нека да бъдем наясно, че аз съм от тези, които не се радват от евентуалното проваляне на този фестивал (и то при положение, че личния ми интерес към него е равен на нула). Това, което имам предвид под загуба в конкретния случай, ще бъде с размерите на фалит за организатора, а въпросната загуба от концерта на Ерос Рамацоти по всяка вероятност ще се стори на г-н Петров като дребна административна санкция от рода на глоба по фиш... :)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#848 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 21 април 2011 - 10:41

Леле, някой написа нещо с латински букви и се представи за готвач и вече обявихме една компания за фалирала. Вярно че е страстната седмица, но не е ли по добре да боядисваме яйца.

#849 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 21 април 2011 - 10:46

View Postmarillion, on Apr 21 2011, 11:36, said:

въпросната загуба от концерта на Ерос Рамацоти по всяка вероятност ще се стори на г-н Петров като дребна административна санкция от рода на глоба по фиш... ;)
Няколко стотин хиляди долара да са като глобя по фиш? :)
Явно не си на ясно за какво става въпрос, когато говорим за ОНЗИ концерт на Рамацоти. Аз бях там. И мога да ти кажа, че такава сцена, каквато видях там, в България е имало само на Джордж Майкъл, Депеш Мод, Мадона и Металика. Сцената на Мейдън сравнена с тази на Рамацоти изглежда като онази, която слагат в Каварна на площада за безплатните концерти :worship:

Ще добавя само, че на Рамацоти имаше 15 000 човека. И въпреки това загубата е била стотици хиляди долари. Помисли само за какъв хонорар говорим и за какъв мащаб на концерт става въпрос.

#850 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 21 април 2011 - 10:49

Не, не съм бил, но ти вярвам на 100%, просто включи и сцената на онези австралийци от шотландски произход и имаме дийл... ;)

View PostOzzy, on Apr 21 2011, 11:46, said:

Няколко стотин хиляди долара да са като глобя по фиш? :)

Ти си човек близко до бизнеса, кажи ми, наистина ли вярваш, че някой бизнесмен в България е способен да инкасира загуба от "няколко стотин хиляди долара" и да продължи да се занимава с подобен бизнес? :worship:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#851 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 21 април 2011 - 10:54

View Postmarillion, on Apr 21 2011, 11:49, said:

просто включи и сцената на онези австралийци от шотландски произход и имаме дийл... :)
Да, разбира се, пропуснах я...

Ти си човек близко до бизнеса, кажи ми, наистина ли вярваш, че някой бизнесмен в България е способен да инкасира загуба от "няколко стотин хиляди долара" и да продължи да се занимава с подобен бизнес? :worship:
Разбира се, че го вярвам, просто защото съм го виждал нееднократно с очите си.

#852 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 21 април 2011 - 11:33

Абсурдни лъжи...
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#853 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 21 април 2011 - 11:39

Едно нещо ме научи живота за 20 години частен бизнес в България (за 20 години само един месец съм работил по трудов договор). Когато бизнесът не ти върви и си на загуба никой не ти вярва или ти се присмиват. Когато всичко върви нормално и печелиш повечето ти завиждат. За тези години съм имам 7 фалита и съм почвал отново от нулата. Така, че съм виждал и хубави и лоши дни и ако човек е силен винаги може отново да се изправи.

Edited by Ugly, 21 април 2011 - 11:42 .

#854 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 21 април 2011 - 11:50

DICKINSON_ тролна темата много яко... Един пост на латиница и се заредиха коментари...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#855 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 21 април 2011 - 12:08

View PostUgly, on Apr 21 2011, 12:39, said:

Едно нещо ме научи живота за 20 години частен бизнес в България (за 20 години само един месец съм работил по трудов договор). Когато бизнесът не ти върви и си на загуба никой не ти вярва или ти се присмиват. Когато всичко върви нормално и печелиш повечето ти завиждат.
Благодаря, че сподели това с нас. Абсолютно на същото мнение съм. :worship:

#856 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 21 април 2011 - 12:31

View Postmarillion, on Apr 21 2011, 10:49, said:

наистина ли вярваш, че някой бизнесмен в България е способен да инкасира загуба от "няколко стотин хиляди долара" и да продължи да се занимава с подобен бизнес? :worship:

View PostOzzy, on Apr 21 2011, 10:54, said:

Разбира се, че го вярвам, просто защото съм го виждал нееднократно с очите си.

Естествено, че може. Много собственици на крещящо губещи предприятия както тук, така и по света се занимават с бизнеса си и лично имат много сериозни финансови възможности (казвам мека дума за богати), въпреки състоянието на бизнеса им. А размера на загубата според мен не трябва да се взема в абсолют, а в съотношение с друга фактори.

И за да съм по темата - не мога да кажа дали с БЕК ще е или е така, но много се коментира едно кратко и необосновано изказване. А гореизказаното мнение на Ugly е също абсолютно вярно.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#857 Dezertiora

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 31 posts

Posted 21 април 2011 - 17:15

View PostJavor, on Apr 21 2011, 10:52, said:

Дори евтините билети за Sofia Rocks още не са изчерпани (а това са по някакви си 1000 билета от категория - едно време за Metallica през 2008, първите 5000 промоционални билета свършиха за 2 часа). Не ми се мисли наистина как вървят 150 левовите "ценни хартийки" за Sonisphere. Защото е от ясно по-ясно, че на предварителна продажба трябва да се разчита на скъпите билети, които взимат върлите фенове - никой няма да бърза със закупуването на евтин билет за къра.
Тук леко си в грешка ми се струва. На мен ми купиха билет на 1 април (за Sofia Rocks) и вече я нямаше тази промоция, та сам си прави сметката за продадените билети. :worship:
Относно разискването в предните постове ще пропусна да изкажа мнение, след като съм далеч от сметките на хората в него, а и от реалната информация за продадени билети и т.н. Става малко празно драскане по форумите.

Edited by Dezertiora, 21 април 2011 - 17:15 .

The Darkness shall fall upon You all...

#858 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 21 април 2011 - 19:19

View PostDezertiora, on Apr 21 2011, 18:15, said:

Тук леко си в грешка ми се струва. На мен ми купиха билет на 1 април (за Sofia Rocks) и вече я нямаше тази промоция, та сам си прави сметката за продадените билети. :yes:
Относно разискването в предните постове ще пропусна да изкажа мнение, след като съм далеч от сметките на хората в него, а и от реалната информация за продадени билети и т.н. Става малко празно драскане по форумите.
Прав(а) си - по-скъпите седящи билети и билетите за пред сцената вече не могат да се купят от сайта на Евентим. Това естествено става ясно, чак като се опиташ да ги пазариш - не съм пробвал сутринта, сега опитах :yes: От другите два вида все още може да се тикат в кошницата. Но твърдението за 1-ви Април не е вярно, тъй като познавам маса народ, който си накупи промоционални билети за пред сцената след тази дата. А и ако тогава бяха свършили билетите, това много отдавна щеше да е отразено в сайта на Евентим.

Edited by Javor, 21 април 2011 - 19:28 .

#859 Dezertiora

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 31 posts

Posted 21 април 2011 - 21:17

Освен да си снимам билета и касовата бележка от 1 април в 15:59 часа с цена 59 лв. не знам по какъв друг начин да ти го докажа?! :yes:
Все пак е възможно промоцийката да е важала по-дълго (поради по-бавна разпродажба на тези 1000 промоционални бройки), но за билети от други сектори и затова така да си чул.
Миналата година на Сонито бях седящ за 140 лв., та тази година реших да разнообразя и да съм прав, но пък не си падам по погото и ми остана като опция по-спокойните местенца назад - хем така се надявам да не ми разливат много бирата. Нещо нямах и мерак да седя на временни някакви трибунки. Може да ги направят перфектни хората, но не ми се чакаше да разбирам.
Поздрави.

П.П. прав съм, не права. :yes:

Edited by Dezertiora, 21 април 2011 - 21:19 .

The Darkness shall fall upon You all...

#860 didogun

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 133 posts

Posted 21 април 2011 - 23:39

Мълвата, че може разисквания тук фест да не се състои далеч не е лишена от аргументи. Най-сериозният от тях е без съмнение темпото, с което вървят продажбите на билети. А то май не е достатъчно високо. Правилно някои хора застъпват тезата, че меломанството и любовта към музиката, и услугата, която купуват и впоследствие потребяват са различни неща.

Пишещите в този форум можем да счетем за едни от най-активните потребители на услугата "посещение на концерт/фестивал". Те не могат да съставят т.няр. представителна извадка, понеже не са случаен подбор. Само в последните 4-5 страници на темата няколко човека казаха, че изчакват със закупуването на билет, а още 2 пъти по толкова декларираха, че въобще и не мислят да го сторят. Какво остава тогава за масовата таргет група? Хора с деца и семейства, с не един ангажимент, завъртени вече от живота и отдалечени по естествен път от рок-фенството, които щат на щат разсъждават повече като потребители отколкото като фенове.

И какво се оказва - списъкът с участниците, комбиниран с мястото на провеждане и цените на билетите, може да направи така, че нещата да не се случат. Както думат любимците на доста хора тук - "Sad But True".

Един зле посетен или отменен фестивал може определено да изиграе ролята на пазарен коректив, стига да има кой да си направи правилните изводи от това.

Edited by didogun, 21 април 2011 - 23:41 .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users