Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#821 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 19 април 2011 - 18:52

Sonisphere в Чехия:

Posted Image
I don't know how I managed it...

#822 king_of_dreams

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 105 posts

Posted 19 април 2011 - 18:56

[quote name='nousha' date='Apr 19 2011, 14:52 ' post='80133']
"Понякога просто става ясно, че с даден човек говорите на съвсем различни честоти и засичане няма." - :harhar: Дефинирай ми само понятието "висок клас организация" - какво точно представлява тя и какво включва. Цените са нормални лично според мен , друг е въпросът ,че стандартът в БГ е под всякаква критика ( то кое ли не е и май от там започват и много от проблемите с музикалните изяви ) , но няма как големи имена да свирят за жълти стотинки, защото видиш ли ние сме много бедна държавица - нали е бизнес всичко и схемата е ясна :russian: Няма смисъл да пиша повече каквото и да било, ще ти пожелая още много стойностни за теб концерти и дано родните организатори стигнат баланса между качество на предлагания продукт и цена. Лек и ползотворен ден :fans:

#823 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 20 април 2011 - 18:18

View Postking_of_dreams, on Apr 18 2011, 11:19, said:

Не мога да разбера защо всички само се оплакват и намират единствено лошите и негативни страни и аспекти във всяко едно нещо. Престанете с тези сравнения България-Западна Европа и то с един такъв тон видиш ли "аз съм изкръшкал фестивалите по Европата ,а вие не и нищо не знаете". Не откривате топлата вода. Омръзна ми да чета само едни глупави сравнения там как и какво било и в БГ съответно колко е зле и неорганизирано. Не казвам ,че в родната ни държава всичко относно концерти и фестивали е цъфнало и вързало,но според мен важното е да видиш и чуеш любимите си изпълнители на живо ,независимо къде и при какви условия. Няма значение дали вятърът духа от северозапад с 10 км/ч по-бързо, дали тревата е окосена с 5 см по-малко и т.н. Преди години ,когато гледахме Whitesnake в Зимния дворец (21.11.1997), едвам се дишаше вътре, капки падаха от тавана на залата, поради силната кондензация и т.н., но си тръгнахме предоволни и безкрайно щастливи, че сме осъществили една детска мечта. Същото беше и на DIO следващата година (всеки знае какво точно представлява зала Фестивална), както и на Purple малко след това. Който има желание и фенско сърце намира начин и не се интересува дали червеното килимче е постлано или не.Просто отива и се потапя в музиката.
На тази глупост Нуша ти е отговорила подобаващо, но да се изкажа и аз - не искам понеже съм фен да ме третират като добиче. Искам срещу стотарките, които едва успявам да отделя за билет, да получавам качество. Дай заради едната емоция да се върнем в 19-ти век. След десет концерта в Холандия, на такива, организирани от български промоутъри не ми се стъпва. Билетите там за някои типове концерти са по-евтини от тук, а разликата в организацията и отношението към публиката е от небето до земята и обратно. Досега не бях осъзнавала колко сме ощетени тук (имало е концерти на любими банди, на които до средата на песента не мога да зацепя коя е - заради лошия звук!), но гледам, че има раздвижване в посока изравняване със западноевропейските стандарти... ценово.
И не, това не е мрънкане. Време е феновете тук да се размърдат и да поискат някакво качество срещу парите, които дават, защото ако повсеместно продължаваме с дупедавството и прекланянето пред неща, които на Запад са даденост, ще продължим да приличаме повече на Афганистан, а не на европейска държава.

View Postking_of_dreams, on Apr 18 2011, 11:19, said:

Зониране, има на запад от Калотина и още как. Например зад голямата локва, почти няма концерт ,който да не е зониран.
За фестивали говоря, не за концерти в зали и стадиони. ФЕСТИВАЛИ - на полянка, така както г-н Петров правилно отбелязва, че се правят западноевропейските. Пропуска обаче да каже, че на западноевропейските фестивали разделение по зони няма. Защото ако Сони беше наистина съобразен със западните стандарти, щеше да има само един тип билети - по деветдесетина лева, а не изгъзици от по 150.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#824 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 20 април 2011 - 18:31

отново същото. Ако си потрбител, ще те прецакват. Малко или много. Вътрешно заложено е в това да си потребител, а да си потребител е естествено състояние; и прекрасна воля да имам да не съм потребител на концерти, няма как да си докарам DeadSoul Tribe да ми свирят на диван у дома, а M. Кийнан от Tool да разцъква с мене шише уиски,докато ми пее Lateralus в полуакустичен вариант на уше. Както и всеки шофьор е потребител на горива, ако си няма домашен цех за обработка на петрол.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#825 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 20 април 2011 - 20:03

Те и западноевропейските фенове са потребители, но тях определено не ги прецакват. Прецакват ни само тук. За теб и Туул не знам, но аз за себе си реших повече за концерти тук да не си давам парите (освен в някоя крайна ситуация като Ривърсайд например :harhar: ), а да гледам повече групи в чужбина. Така и така тук започнаха да се преповтарят едни и същи неща, а най-големите ми любимци няма кой да ги докара, пък и малко свят да видя.

Edited by foreigner, 20 април 2011 - 20:03 .

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#826 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 20 април 2011 - 20:10

View PostJurisprudent, on Apr 20 2011, 19:31, said:

Ако си потрбител, ще те прецакват. Малко или много.

Може и да си прав, но до едно време. Когато продаваш некачествени продукти или услуги на пазарен принцип биваш бързо заменен от друг, който ще предлага по-добро качество на същата цена. Във всеки един бизнес е така, а и не смятам, че БЕК, СМЕ, Лауд и други големи и по-малки компании са незаменими. :harhar:

#827 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 20 април 2011 - 21:25

View Postforeigner, on Apr 20 2011, 20:03, said:

Те и западноевропейските фенове са потребители, но тях определено не ги прецакват. Прецакват ни само тук. За теб и Туул не знам, но аз за себе си реших повече за концерти тук да не си давам парите (освен в някоя крайна ситуация като Ривърсайд например :harhar: ), а да гледам повече групи в чужбина. Така и така тук започнаха да се преповтарят едни и същи неща, а най-големите ми любимци няма кой да ги докара, пък и малко свят да видя.

Аз и Tool ще се видим, надявам се, поне в тоя живот, че в другия ще бъда не 50, ми вече 100% джаз фен...и те няма да са ми от полза.
Иначе - ти си напълно права за себе си и ходенето на концерти в чужбина. Твоите групи (които като цяло са и мои, доколкото съм забелязал) е доста слабо вероятно да ги видиш тук, както сама казваш. Но дали и западния фен не го прецакват - не бих твърдял. Аз не ти говоря за някакво брутално и зло прецакване директно в лицето. Но леко, подмолно, и това го има. Дори и по различен начин от бг фена, но го има.

View PostBeerMe, on Apr 20 2011, 20:10, said:

Може и да си прав, но до едно време. Когато продаваш некачествени продукти или услуги на пазарен принцип биваш бързо заменен от друг, който ще предлага по-добро качество на същата цена. Във всеки един бизнес е така, а и не смятам, че БЕК, СМЕ, Лауд и други големи и по-малки компании са незаменими. :lol:

Да, за заместимостта е напълно вярно. Но. Забележи едно нещо. Тук имаме два неравни пазара. На горния са промоутърите, те са в конкурнция помежду си. Некачествените услуги ще доведат до отлив от тях, ти сама го казваш. Но. Забележи друго. Какви концерти имаме това лято? Остави настрана Каварна, там не се знае какво ще стане. Имаме няколко концерта на СМЕ, които доколкото знам са в по-лек/общодостъпен пазар на потребители (не казвам дали е така, условно го наричам) - Роксет и т.н. Истинснките големи летни рок концерти на големи имена са къде - при БЕК. Ако искаш такъв концерт - при БЕК. Толкова. И приемаш техните условия, ако искаш концерт.

Едно друго нещо, заради което аз се намесих в темата, и което мен лично ме дразни в обсъждането на тия неща с промоутърите.
Има две части на въпроса. 1 - има правила, които защитават потребителя т.е. против директна измама, за сигурност и т.н. по организацията на събитията и т.н. 2 - тук вече промоутъра може да се води от някакви интереси съвпадащи с потребителите фенове, или ако щеш от някакво уважение, но няма задължения. Какви цени ще сложи. Кого, кога и как ще покани. Къде ще проведе (оставям настрана изискванията към бзопасността и т.н. на организацията). Тук дейставт в най-добрия случай казаните отгоре чисто пазарни правила. иначе - промоутърът може да те цака както иска, до границата, в която ще фалира, ще бъде изтикан от пазара и т.н. И това е не само тук, а навсякъде по света. Така си мисля аз де.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#828 DICKINSON_

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 53 posts

Posted 21 април 2011 - 01:00

Haide i az da hvurlq edna bomba otnosno Sonisphere 2011. Po nepotvurdena informaciq ot kuhnqta na organizatorite, izte4e, 4e festa, moje i da se provali, poradi lipsa na interes :harhar: Mnogo interesno, ne mislite li?

#829 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 21 април 2011 - 08:12

View PostDICKINSON_, on Apr 21 2011, 01:00, said:

Haide i az da hvurlq edna bomba otnosno Sonisphere 2011. Po nepotvurdena informaciq ot kuhnqta na organizatorite, izte4e, 4e festa, moje i da se provali, poradi lipsa na interes :harhar: Mnogo interesno, ne mislite li?
Може би не е лошо в крайна сметка. Това са адски много пари за група, която свири 1:20 минути. Аз също още не съм взел билети...
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#830 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 21 април 2011 - 08:46

Ей тук направо ще се самоцитирам, а и още съм на изчакване, явно има защо :worship:

View PostBeerMe, on Mar 10 2011, 15:25, said:

Може Тигъра да се окаже прав и да си вкарат БЕК един хубав автогол. За момента ще изчакам със закупуването на билета да видя развоя на събитията.

#831 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 21 април 2011 - 09:00

Надявам се поне на тези, които са си закупили от наистина изключително ценните хартийки, да им се върнат парите, защото ЕТО ТОВА вече ще е прецакване. Просто да си почерпиш Пешката Петров с един Алеко и един Пенчо...

#832 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 21 април 2011 - 09:06

Ще се сетят те, ама късно. Аз не съм и сигурен изобщо, че ще си взема...

#833 Earl Of Black

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 202 posts

Posted 21 април 2011 - 09:22

@ king_of_dreams, искаш ли аз да ти дам точен пример за добра организация, която очаквам срещу парите си? По-точно ще ти дам един пресен пример на два дни, каква НЕ ТРЯБВА да бъде. Платил съм 50лв за концерт на три любими банди, като този билет ми гарантира правостоящо място. Отивам в 11:30ч пред залата, защото съм нисък,а много държа да виждам, какво се случва на сцената. Не отивам за пого и други такива блъсканици. Минавам първи от моя вход през проверката за билети, обаче вратите вътре в залата се оказват затворени. Пускат единствено хората с билети от 40лв да влязат на трибуните. След 10-20 минути разбираме, че на другия вход (където бяха мои познати, дошли към 17ч) вече ги пускат, а при нас все още отказват да ни отворят вратата. След известна борбра и пазаране с човека от охраната (който нямаше никаква вина, че никой не му е дал заповед за пускане), влязохме за да видим, че първите редове са попълнени от хората, влезли през другия вход + хората, наскачали от трибуните, защото НЯМАШЕ НИКАКВО РАЗДЕЛЕНИЕ. Е аз от къде да знам сега, че няма да се случи като на миналото Сони или като на Бодом? Имам билет от 150, но какво подяволите ми гарантира това? Сигурно на г-н Петров му през .... за мен и загубения ми един ден, но аз лично по-бесен от концерт не съм се връщал :worship:
I will win but never fight
That's the Art of War

#834 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 21 април 2011 - 09:26

Добре ще е да им светне най-сетне червената лампичка.
Аз този фест съм го отписала.
Hedniska Blod

#835 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 21 април 2011 - 09:32

Ще им светне разбира се. Догодина този фест няма да го има, а и някои други.

#836 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 21 април 2011 - 09:48

Ето така виждам аз най-добрият развой на нещата:

Пускане в продажба на билети за двата фестивала с цел намаляване на крайната цена (Сонисфиър+ София рокс).
Тези, които вече имат билет за един от двата, да имат възможността да го върнат и да си доплатят за двудневен.
Тези, които имат и за двата, да имат възможност да върнат двата и да получат двудневен.

Ако това се случи обещавам да съм от първите, които ще си купят двудневен, въпреки че за момента имам само за София Рокс.

Предполагам, че и за БЕК ще е по-добре да са на малка печалба от колкото на малка (не знам колко точно) загуба ако целият фестивал пропадне.

#837 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 21 април 2011 - 09:52

Дори евтините билети за Sofia Rocks още не са изчерпани (а това са по някакви си 1000 билета от категория - едно време за Metallica през 2008, първите 5000 промоционални билета свършиха за 2 часа). Не ми се мисли наистина как вървят 150 левовите "ценни хартийки" за Sonisphere. Защото е от ясно по-ясно, че на предварителна продажба трябва да се разчита на скъпите билети, които взимат върлите фенове - никой няма да бърза със закупуването на евтин билет за къра.

#838 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 21 април 2011 - 09:53

Аз не бих се радвал от възможността този фест да пропадне. По-лошото обаче е друго. Според мен евентуално проваляне на фестивала няма да промени нищо в посока промяна на мисленето на българските промоутъри. Не вярвам г-н Петров или хората от СМЕ да черпят от чуждия опит в частта застраховане на подобни събития. Да не говорим, че застраховка "финансов риск" е все още абсолютна екзотика по нашите ширини. В резултат на всичко това очаквам обратен ефект от евентуално пропадане на този фестивал. Г-н Петров не е свикнал да губи, защото не му се е налагало досега и просто ще приключи с концертната дейност и ще се насочи към нещо друго. Дано не се случва, разбира се...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#839 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 21 април 2011 - 09:58

View Postmarillion, on Apr 21 2011, 10:53, said:

Г-н Петров не е свикнал да губи, защото не му се е налагало досега и просто ще приключи с концертната дейност и ще се насочи към нещо друго. Дано не се случва, разбира се...
Или просто ще се ориентира към концерти с по-различна насоченост от метъла, както направиха СМЕ. Ще кани Джо Кокър, Роксет и подобни изпълнители, които присъстват в репертоара на всички "ретро" радиостанции, "ретро" партитa и прочие модерни мероприятия :worship: И за които по-платежоспособната и непретенциозна публика, решила да отиде на 1-2 концерта през годината, е гарантирана.

Edited by Javor, 21 април 2011 - 10:01 .

#840 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 21 април 2011 - 10:00

Мисля, че няма промоутър в България който да не е имал концерт на загуба. Аз предвиждам, че догодина концертите ще са по малко от тези през тази и миналата година. Цените няма да слязат на долу, а даже може и да се покачат. А групите ще са предимно утвърдени имена и новите ще останат химера. Нещо което се забелязва при концертите на СМЕ.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users