Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

• You cannot reply to this topic
1563 replies to this topic

#81 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 03 декември 2010 - 22:15

View PostInflicted, on Dec 3 2010, 21:58, said:

...Да,Нивото ми е доста по-Високо от твоето,защото Аз съм възпитан в духа на Европейската Цивилизационна Общност,а НЕ в духа на `ПРЕКРАСНАТА` Ни държавица...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Would you like a cup of tea, Sir? :harhar: :yes:

#82 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 03 декември 2010 - 22:19

View PostInflicted, on Dec 3 2010, 21:58, said:

...Да,Нивото ми е доста по-Високо от твоето,защото Аз съм възпитан в духа на Европейската Цивилизационна Общност,а НЕ в духа на `ПРЕКРАСНАТА` Ни държавица...
:harhar:

Бтв, все пак, още няма дори слухове за Slipknot в България, а тук хората вече са готови да се избият. Това е странно. Ениуей, аз си казах каквото си казах, пък от тука нататъка...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#83 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 03 декември 2010 - 22:44

View Postdani1948, on Dec 3 2010, 15:03, said:

Абе тея пък кога сложиха маски, кога хедлайнери станаха :yes: Ако няма някой сериозен подгряващ е абсурд да напълнят Васил Левски...

Първият въпрос можеш да зададеш да речем на организаторите на фестивала Даунлоуд, където Слипнот забиха пред 80 000 души.
Можеш също да се поровиш в нета и да разбереш, на какви събития са били хедлайнери и пред какво количество свирят не само в САЩ, но и в Европа, как се продават албумите им и т.н.
Освен това кой е обявявал официално, че феста ще е на Васил Левски? Не са много групите, които могат да го напълнят така или иначе.

И не мога да разбера какъв е този негативизъм спрямо бандата. Били клоунада и не знам си какво :lol: Не съм им заклет фен, обаче какво по-хубаво от това в България да свири банда от техния калибър, а той колкото и да не ви харесва е бая височък.

И аз съм голям почитател на Деф Лепърд и на Уайтснейк, но защо да не гледаме и групи, за които хората на запад се пълнят арените. Не че нещо но специално Уайтснейк ги гледах преди години във Франция, където свириха пред 200 човека, а за Слипнот не успях да си взема билет - бяха свършили за арена за 10 000 души. Добре, че имаше втора дата :harhar:

И не че нещо, но на живо Слипнот мачкат!

#84 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 03 декември 2010 - 23:05

View Postjugulator, on Dec 3 2010, 22:44, said:

Първият въпрос можеш да зададеш да речем на организаторите на фестивала Даунлоуд, където Слипнот забиха пред 80 000 души.
Можеш също да се поровиш в нета и да разбереш, на какви събития са били хедлайнери и пред какво количество свирят не само в САЩ, но и в Европа, как се продават албумите им и т.н.
Освен това кой е обявявал официално, че феста ще е на Васил Левски? Не са много групите, които могат да го напълнят така или иначе.

И не мога да разбера какъв е този негативизъм спрямо бандата. Били клоунада и не знам си какво :lol: Не съм им заклет фен, обаче какво по-хубаво от това в България да свири банда от техния калибър, а той колкото и да не ви харесва е бая височък.

И аз съм голям почитател на Деф Лепърд и на Уайтснейк, но защо да не гледаме и групи, за които хората на запад се пълнят арените. Не че нещо но специално Уайтснейк ги гледах преди години във Франция, където свириха пред 200 човека, а за Слипнот не успях да си взема билет - бяха свършили за арена за 10 000 души. Добре, че имаше втора дата :harhar:

:yes: :lol: :lol:

Аз несмея думичка да кажа тук,че то се вижда каква война настава....както го беше написъл един човечец под една новинка за кусурите на всички групи,коя без тоя или оня е за боклука,коя след еди коя си година нестава(интересен хумор имаше този човечец)...

За тези с маските.Не са ми любима група,но зная няколко песнички,и все пак ако вземат да со появят тук бих ги гледал...За това са тия фестивали поне нещо което в онези 80-тарски времена са ходели под масата прави да може да свири в ориенталски страни(тук май този ни проблем скоро няма да се реши)....

#85 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 04 декември 2010 - 09:14

Не ви четох всичките разправии, нямам време. Но следващият, който наруши добрия тон, ще си го отнесе! :harhar:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#86 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 04 декември 2010 - 09:22

Трябва да се признае. Слипнот имат много фенове в България. Харесва ли ни или не, това е така. И също е вярно, че мнозинството от тях си нямат и понятие за това място и не пишат тук. Призовавам тези, които си имат понятие и пишат да спазват поне мъъъничко благоприличие. Никой няма полза от кавги, скандали, размяна на обиди и други такива.
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold

#87 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 04 декември 2010 - 09:24

И не мога да разбера какъв е този негативизъм спрямо бандата.
Човече, няма негативизъм, по-скоро ми клонят към безразлични, но позволи ми да имам все пак собствено мнение. Гледал съм прословутото им изпълнение на Download, където са свирили пред 80 000 души. Нека ти кажа какво аз видях: сцена претъпкана с хора, половината, от които нямаха работа там, а просто обикаляха, правеха маймунджилъци и хвърляха насам натам бирени кенове. Не пееха, не свиреха на никакъв инструмент. А, да... бяха с маски. Е как да го нарека? Бал с маски или Карнавала в Рио? Музиката им не искам да коментирам, защото това е твърде субективно и пак ще има засенати, ще кажа само, че не ми харесва. Според теб наживо мачката, според мен шоуто им не струва, твърде агресивно е. Ако искам да гледам режисирана агресия на маскирани, пускам си Разбиване по БТВ Комеди.
Разбира се, че имате право да ги гледате. Мисля, че казах, аз няма да ги гледам, не съм написал да не идват, нали?
Нека дойдат, а после ще говорим за посещаемост и т.н.

#88 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 04 декември 2010 - 10:25

View PostCarlsberg, on Dec 3 2010, 23:05, said:

Аз несмея думичка да кажа тук,че то се вижда каква война настава....както го беше написъл един човечец под една новинка за кусурите на всички групи,коя без тоя или оня е за боклука,коя след еди коя си година нестава(интересен хумор имаше този човечец)...
И други хора са ми казвали, че имам интересно чувство за хумор... :harhar:
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#89 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 04 декември 2010 - 10:26

View PostSvil, on Dec 4 2010, 09:24, said:

Човече, няма негативизъм, по-скоро ми клонят към безразлични, но позволи ми да имам все пак собствено мнение. Гледал съм прословутото им изпълнение на Download, където са свирили пред 80 000 души. Нека ти кажа какво аз видях: сцена претъпкана с хора, половината, от които нямаха работа там, а просто обикаляха, правеха маймунджилъци и хвърляха насам натам бирени кенове.

Аз нямам абсолютно нищо против това, че не ги харесваш. Естествено, че всеки си има лично мнение.
Даже си спомням в момента на излъчването онлаийн на феста как беше написал нещо подобно в форума:harhar:
Специално в твоето мнение просто ми направи лошо впечатление, това че употребяваш изрази като клоунада и бал с маски по отношение на банда която именно със сценичното си поведение и визия и, както казваш ти агресията, която виждаш на сцената, си е спечелила адски много почитатели по цял свят. По тази логика нека наречем Кис или блек метъл бандите клоунада щото са с грим. Или шоуто на Алис Купър да речем. Не ми се връзва.
И не ме разбирай погрешно - въобще не се засягам лично от мнението ти. Просто някои банди не заслужават подобни силни думи и със сигурност бая хора биха се се засегнали, ако това е любимата им група примерно.

#90 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 04 декември 2010 - 11:23

View PostEnvy, on Dec 3 2010, 19:26, said:

Защо реши така?
Не се заяждам ни най-малко (хиляди пъти предпочитам Слипнот пред Мейдън) - просто наистина ми е интересно защо мислиш така и изключваш подобен вариант.

Това се е случвало в миналото, Slipknot са свирили многократно по фестивали като предгрупа на Maiden. Но тази ситуация се промени след издаването на All hope is gone, оттогава те са само хедлайнери на големи фестове. Доста успешни бих казал........................., но всъщност след кратка проверка виждам че те са били ко-хедлайнер 2009 на Metallica в Холандия и Испания. Така че, май няма нищо невъзможно. За мен лично би било един пИрфектен концерт.
Slipknot + Iron Maiden.

Insane in my brain

#91 garigazari

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 138 posts

Posted 04 декември 2010 - 13:43

Не съм им заклет фен, обаче какво по-хубаво от това в България да свири банда от техния калибър, а той колкото и да не ви харесва е бая височък.

Много точно го каза колега, това се опитах да обясня, не съм им заклет фен, но е ФАКТ, че калибъра им височък меко казано, а тук някои хора са си сложили очилата и не искат да го признаят.

#92 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 04 декември 2010 - 19:14

View Postgarigazari, on Dec 4 2010, 13:43, said:

Много точно го каза колега, това се опитах да обясня, не съм им заклет фен, но е ФАКТ, че калибъра им височък меко казано, а тук някои хора са си сложили очилата и не искат да го признаят.

...и като им е висок калибърът, трябва задължително да започна да ги харесвам ли?

#93 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 04 декември 2010 - 19:22

Елементарна провокативност = тролене.
Само да кажа...

Edited by Тигър, 04 декември 2010 - 19:25 .

Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#94 stef_lp

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 128 posts

Posted 04 декември 2010 - 19:54

View PostDigger, on Dec 4 2010, 20:14, said:

...и като им е висок калибърът, трябва задължително да започна да ги харесвам ли?

Естествено, че не.. както и това да не ги харесваш е нормално. Не може да се угоди на всички. Всеки има свой вкус. Колкото и да спорите, да се обиждате това няма да се промени. Величието на една група не се опраделя от това дали ТИ я харесваш (не непременно ти, а всеки който си налага шибаното мнение на другите). Миналата година се изкефих максимално въпреки Slayer и Manowar, тази година май пак ще се изкефя максимално и ще изтрая групите, които не ми допадат.
PS: Iron Maiden и Slipknot за хедлайнери FTW

#95 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 04 декември 2010 - 21:04

Aре пак се почна с т'ва величие на групите.

Велики групи няма. :harhar:
Има комерсиално успешни групи.
Има краткосрочно популярни групи.
Има дългосрочно популярни групи.
Има влиятелни групи.
Има групи, дето са и четирите наведнъж.
Има групи, дето не са ни едно от четирите (и пак може да са добри).

Тез клоуните с маските:
-комерсиален успех кат за метъл група май имат приличен;
-краткосрочна популярност на запад имат;
-дългосрочна популярност - рано е да се каже;
-влиятелност - да каже некой по-запознат със стила.

Относно метъл концерти у нас:
-АЦДЦ събраха 50-55 хилки;
-Металица събират към 40-45 хилки;
-всички останали ще са надолу;
-българският фен като цяло харесва по-класически групи, модерните стилове не се толерират чак толкоз у нас;
-Рамщайн са не само метъл явление, харесват ги много хора, които иначе и грам не слушат метъл.
:yes:
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#96 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 04 декември 2010 - 23:27

View PostJoey, on Dec 4 2010, 11:23, said:

Това се е случвало в миналото, Slipknot са свирили многократно по фестивали като предгрупа на Maiden. Но тази ситуация се промени след издаването на All hope is gone, оттогава те са само хедлайнери на големи фестове. Доста успешни бих казал........................., но всъщност след кратка проверка виждам че те са били ко-хедлайнер 2009 на Metallica в Холандия и Испания. Така че, май няма нищо невъзможно. За мен лично би било един пИрфектен концерт.
Slipknot + Iron Maiden.

всъщност аз т'ва го видях преди тебе, но се разрових и видях че концертът е юни, а албумът е издаден август 2009 (източници: официален сайт и Уикипедия :lol:), така че този пример не става... :yes: :lol: :harhar:

#97 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 04 декември 2010 - 23:32

View PostOverhate, on Dec 4 2010, 21:04, said:

Aре пак се почна с т'ва величие на групите.

Велики групи няма. :harhar:
Има комерсиално успешни групи.
Има краткосрочно популярни групи.
Има дългосрочно популярни групи.
Има влиятелни групи.
Има групи, дето са и четирите наведнъж.
Има групи, дето не са ни едно от четирите (и пак може да са добри).

Тез клоуните с маските:
-комерсиален успех кат за метъл група май имат приличен;
-краткосрочна популярност на запад имат;
-дългосрочна популярност - рано е да се каже;
-влиятелност - да каже некой по-запознат със стила.

Относно метъл концерти у нас:
-АЦДЦ събраха 50-55 хилки;
-Металица събират към 40-45 хилки;
-всички останали ще са надолу;
-българският фен като цяло харесва по-класически групи, модерните стилове не се толерират чак толкоз у нас;
-Рамщайн са не само метъл явление, харесват ги много хора, които иначе и грам не слушат метъл.
:yes:

Добре казано.А за Рамщайн какво да кажа.Не ми харесва някой да ми се кара на немски(той и да не се кара на този език звучи ужасно,все едно ей сега ти скача на веждите),но определно правят шоу,имат хубави песни,имат много фенове,дори такива каквито ти спомена(но те са повече заради шоуто...кой не е гледал концерт на Рамщайн от Live in Berlin?).

#98 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 05 декември 2010 - 10:01

View PostDart Marty Rocks!!!, on Dec 4 2010, 23:27, said:

всъщност аз т'ва го видях преди тебе, но се разрових и видях че концертът е юни, а албумът е издаден август 2009 (източници: официален сайт и Уикипедия :lol:), така че този пример не става... :yes: :lol: :harhar:

All hope is gone е издаден през август 2008, не знам кой официален сайт и коя Wikipedia си гледал. :lol:
Wiki
Slipknot1

Ти да не идваш от някоя паралелна вселена?

Insane in my brain

#99 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 05 декември 2010 - 10:10

View Poststef_lp, on Dec 4 2010, 19:54, said:

Естествено, че не.. както и това да не ги харесваш е нормално. Не може да се угоди на всички. Всеки има свой вкус. Колкото и да спорите, да се обиждате това няма да се промени. Величието на една група не се опраделя от това дали ТИ я харесваш (не непременно ти, а всеки който си налага шибаното мнение на другите). Миналата година се изкефих максимално въпреки Slayer и Manowar, тази година май пак ще се изкефя максимално и ще изтрая групите, които не ми допадат.
PS: Iron Maiden и Slipknot за хедлайнери FTW

Точно за това говорим - нека да са си велики, колкото си искат - това няма да ме накара да ги харесам. И не виждам нищо лошо в това да си кажа мнението по въпроса. На първия фест гледах само Anthrax. Другите просто не ме интересуваха, особено Mettallica...

#100 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 05 декември 2010 - 11:33

View PostDigger, on Dec 5 2010, 10:10, said:

Точно за това говорим - нека да са си велики, колкото си искат - това няма да ме накара да ги харесам. И не виждам нищо лошо в това да си кажа мнението по въпроса. На първия фест гледах само Anthrax. Другите просто не ме интересуваха, особено Mettallica...
Това все едно аз го написах! :yes: С лекото уточнение, че бях и на втория ден де... :lol:

Лично аз доста бих се изкефил да видя Slipknot в София, при все, че никак не съм им фен. На живо обаче хавата е съвсем различна. :harhar:
A new level reached, where the absence of air lets me breathe...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users