king_of_dreams, on Apr 18 2011, 11:19, said:
Не мога да разбера защо всички само се оплакват и намират единствено лошите и негативни страни и аспекти във всяко едно нещо. Престанете с тези сравнения България-Западна Европа и то с един такъв тон видиш ли "аз съм изкръшкал фестивалите по Европата ,а вие не и нищо не знаете". Не откривате топлата вода. Омръзна ми да чета само едни глупави сравнения там как и какво било и в БГ съответно колко е зле и неорганизирано. Не казвам ,че в родната ни държава всичко относно концерти и фестивали е цъфнало и вързало,но според мен важното е да видиш и чуеш любимите си изпълнители на живо ,независимо къде и при какви условия. Няма значение дали вятърът духа от северозапад с 10 км/ч по-бързо, дали тревата е окосена с 5 см по-малко и т.н. Преди години ,когато гледахме Whitesnake в Зимния дворец (21.11.1997), едвам се дишаше вътре, капки падаха от тавана на залата, поради силната кондензация и т.н., но си тръгнахме предоволни и безкрайно щастливи, че сме осъществили една детска мечта. Същото беше и на DIO следващата година (всеки знае какво точно представлява зала Фестивална), както и на Purple малко след това. Който има желание и фенско сърце намира начин и не се интересува дали червеното килимче е постлано или не.Просто отива и се потапя в музиката. Зониране, има на запад от Калотина и още как. Например зад голямата локва, почти няма концерт ,който да не е зониран. Не знам ако бяхте там и трябваше да плащате всеки път по 150 долара за места в орловото гнездо, какво щеше да се случи. Не ми се мисли просто. Ето един пример : Ролинг Стоунс в Румъния ги гледах на 2 метра за 25 евро, докато малко по рано за същото турне платих 5 пъти повече и дори бинокъл не ми помогна да видя групата отблизо . Билетите за турнето на Роджър абсолютно подкрепят дадения вече пример - смешни цени за много добри места в Европа, в сравнение с Щатите. Да не говорим,че там един човек е равен на един автомобил и дори и да успееш да се измъкнеш бързо от залата или стадиона, после те чакат поне 2 часа престой на паркинга, докато се отпуши потокът .Стандартът в България е нисък - факт ; трябва да изискваме релевантност в съотношението цени на билети и предлагано качество на организацията и инфраструктурата ,свързани с дадения концерт или фестивал - така е ; но пък има и друго нещо, наречено приоритети - всеки си избира кой да гледа, къде и кога. Нека сме по-позитивни и да се радваме на изобилието от концерти. Доста съфорумници като гледам са родени след 1990 година и няма как да ме разберат напълно ,но мисля,че прекалено много внимание се отделя на дребни неща, вместо да коментираме групите по тези фестивали и музиката им като такава.
Мнооого си прав...Аз също си мисля доста подобни неща, ама не ги пиша, за да не ме "изядат" и да не изпадам в безсмислени и безкрайни спорове. Нито по отношение на концерти, нито в много други отношения всичко в Западна Европа (и САЩ, за други континенти не мога да говоря) е мед, масло и цъфнали рози.
А м/у другото най мега тъпия аргумент, има го и у П. Петров, е условията на концерта. Чакай малко, ако много хора ходят на концерт в кал и тиня, аз трябва ли да го приема това? Или, ако искам нормални условия, съм "принцеска"? Както и да е.
Но, пак казвам, няма абсолюти, няма "там всичко е наред, тук не е", и обратното. И съмс ъгласен много с king_of_dreams
Svil, on Apr 18 2011, 11:33, said:
Господин Петров трябва да реши дали е Меценат и работи на загуба или е Търговско дружество и се опитва да печели. Щото противоречието е думите му е много явно.
Според мен той имаше предвид: аз тази дейност (провеждане на концерти) я върша не от любителство и любов към културата, а да бъда бизнесмен и да си печеля от това. Но, когато дойде конкретния момент за организиране, като почнем да смятаме какво влиза и излиза в сметките ни, тръгваме от кота 0, т.е. какво да направим поне да не сме на загуба. Та за меценатството е в общ план казано. Поне аз така го разбирам, без да имам каквото и било намерение да го защитавам, тълкувам и т.н.