Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#661 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 10 март 2011 - 20:15

@Static
Не са. Първо, 150 е повече от 120, второ: все пак миналата година имаше и двудневни билети, които излизаха 90 лева на ден за пред сцена, сега право на избор нямаме. Трето: нали зорът беше фестивалът да се прави "като хората, на полянка като в чужбина, като големите фестивали"... Да де, ама в чужбина не знам за НИТО ЕДИН фестивал с разпределение на цените по зони - имаш една огромна оградена територия, имаш НЯКОЛКО сцени, имаш огромен избор от групи и цената е една, и тъй като се привикват много спонсори - доста тънка. Защо трябва да се товари цената на билета с излишни постройки (дайте нов стадион само за концерти да си построим... не, направо цял космодрум!!!) и да няма нито един привикан спонсор, защо хем сме на полянка извън града, хем пак има разпределение като на стадион или в зала???

Имам чувството, че в България истински фестивал няма да се случи и след трилион години. И много хитро организаторите разбиват фестивала на две, за да могат да сложат високи цени и на двете събития, а да не се минат с комбинирани фестивални билети на ниска цена както навсякъде в белите страни. Какво се получава? Arena Muzika. Хахаха!

Паралели с чуждите фестивали просто няма да правя, защото като гледам Граспоп, Вакен, Даунлоуд, Рок ам Ринг/им Парк, Туска, Хай Волтидж и т.н., и т.н., и т.н. ми се доплаква.

Edited by foreigner, 10 март 2011 - 20:16 .

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#662 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 март 2011 - 20:18

View Postforeigner, on Mar 10 2011, 20:15, said:

и тъй като се привикват много спонсори
А наистина ли на никой не направи впечатление, че днес не бе обявен НИКАКЪВ спонсор? На никой ли не направи впечатление, че за пръв път на масата за пресконференции на Болкан липсваше един човек?
I don't know how I managed it...

#663 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 10 март 2011 - 20:37

View PostOzzy, on Mar 10 2011, 20:18, said:

А наистина ли на никой не направи впечатление, че днес не бе обявен НИКАКЪВ спонсор? На никой ли не направи впечатление, че за пръв път на масата за пресконференции на Болкан липсваше един човек?
На мен ми направи и точно затова коментирам. Защото липсата на спонсори допълнително товари цената на билета, съответно - фена. Не бях чувала досега да се прави фест без спонсори. :) Евала поне за новаторството :lol:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#664 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 10 март 2011 - 20:37

Нямаше ги "Каменица"... За мен не е голяма загуба... така или иначе гледам да не приемам никакви течности, освен вода, за да не ми се дочишка :) foreigner, ако можеш да си позволиш да платиш освен по-евтините билети в чужбина и път и нощувки - евала! Аз не мога, затова се задоволявам с това, което ни предоставят тук :lol:

#665 Mishaka

послушник

• Отлъчени
  • Pip
  • 28 posts

Posted 10 март 2011 - 21:00

Харно, харно за Мейдън и за Купъра ама кви са тия смешни дет са ги наредили освен тях, направо се колебая за тия пари. Пък и в тва село Банкя, то ще е няква нива разорана и ние насред ливадата. То няма лошо нали по света така правели ама те наште ше ни тропнат там без нишо уредено-подредено насред къра. Ей аман от недомислени работи. И тоя списък с групи можеше да е бая по-добре. Бая.

#666 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 10 март 2011 - 21:27

View PostKalin Kolev, on Mar 10 2011, 19:30, said:

Сравнено с AC/DC, където е една банда за 75лв. стоящи и 130лв. най-отпред са си нормални цените. Ако сравнявате с миналата година, гледайте цените за един ден, не за два.
Според мен за пълноценен концерт на голяма група си струва повече. Който я харесва отива, който не - не. Т.нар. фестивал, както е обявен в момента, е претупана работа - маймуни с трици да ловят.
Hedniska Blod

#667 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 10 март 2011 - 21:30

View PostOzzy, on Mar 10 2011, 20:18, said:

Еми забелязахме и кво?!? Вие, журналистите дето бяхте там питахте ли защо няма спонсор, защо феста е един ден, защо е в Банкя, защо билетът е колкото миналата година за два дни? Сигурен съм, че сте питали, но аз в нито една медия не прочетох подобно въпроси, за отговори да не говорим... Знаеш, че безкрайно уважавам сайта и форума, но не доумявам защо инфото е толкова в телеграфен стил?
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#668 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 10 март 2011 - 21:30

View PostMishaka, on Mar 10 2011, 21:00, said:

Харно, харно за Мейдън и за Купъра ама кви са тия смешни дет са ги наредили освен тях, направо се колебая за тия пари. Пък и в тва село Банкя, то ще е няква нива разорана и ние насред ливадата. То няма лошо нали по света така правели ама те наште ше ни тропнат там без нишо уредено-подредено насред къра. Ей аман от недомислени работи. И тоя списък с групи можеше да е бая по-добре. Бая.

Мишак, от сто и един километра си личи, че провокираш абсолютно тенденциозно. Очевидно е, че профилът ти е създаден с тази цел.
Но нямаш достатъчен капацитет, за да го правиш тънко и незабележимо. И съответно - продължително.

Тези номера тук не минават. Предполагам сам си знаеш, че трябва да напуснеш полесражението без да се обясняваш. :)
-----------------------------------------
Слушай силно!

#669 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 март 2011 - 21:37

View Postdani1948, on Mar 10 2011, 21:30, said:

Еми забелязахме и кво?!?
Ами, нищо... Просто вероятно това е причината за цените на билетите.

защо феста е един ден
Те сами си казаха: интересът към Сонито е нараснал много и за това от много държави мрънкат да отиде при тях. Съответно при нас е станал един ден.

защо е в Банкя
Всички големи концерти на Болкан от тук нататък ще бъдат там. Защо? Защото искат да го направят така, както е в Европа - големите фестивали са на поляни извън градовете.

защо билетът е колкото миналата година за два дни?
На това мисля, че се опитах да отговоря с въпроса си, дали някой не е забелязал липсата на един човек на пресконференцията.

Не написах всичките тези неща като се върнах днес от там, защото разбрах, че цялата пресконференция е била излъчвана онлайн по Т-Рок, което ме наведе на мисълта, че повечето са я гледали.

А, да, щях да забравя - единствената спомената медия на пресконференцията бяхме ние :)
I don't know how I managed it...

#670 Kalin Kolev

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 10 март 2011 - 21:51

Първо цените не са колкото миналата година за два дни, а с 30лв по-малко. Пък и когато фестивалът е два дена е нормално билетите да са с намаление, понеже сцената, бекстейджа, оградите и още много други разходи са еднакви независимо колко дена е фестивалът. И освен това миналата година билетите за 1 ден бяха 120лева пред сцената(е да по-скъпо е) и 120лева стоящи за двата дни(за един не помня колко беше), но разликата не е чак толкова голяма.

#671 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 10 март 2011 - 22:07

View PostHeathenHeart, on Mar 10 2011, 21:27, said:

Според мен за пълноценен концерт на голяма група си струва повече. Който я харесва отива, който не - не. Т.нар. фестивал, както е обявен в момента, е претупана работа - маймуни с трици да ловят.

И аз това си мислех да напиша. Сравнение между пълнокръвен концерт на една група и фестивално участие е неуместно. В конкретния случай пък, поне според мен, напълно абсурдно. AC/DC са едни от най-големите звезди в рок музиката изобщо. Не е нужно да припомням какъв статут имат в бизнеса и колко успешно и грандиозно беше турнето им миналата година. Простете, може на някои да не им се хареса подобен коментар, но онзи концерт на AC/DC струва поне два пъти повече от концерта на "четворката" във всяко едно отношение. Това мое лично мнение може да бъде подкрепено и с факти, но предлагам да не навлизаме в излишен офтопик. Принципно цена от 150 лева за фестивален ден с няколко действително големи имена е напълно поносима за мен. Проблемът е в условията, които се предлагат на феновете за тези пари, не толкова в имената на групите. Така мисля аз, като съвсем неутрален страничен наблюдател...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#672 Mishaka

послушник

• Отлъчени
  • Pip
  • 28 posts

Posted 10 март 2011 - 22:12

View Postviolator, on Mar 10 2011, 21:30, said:

Мишак, от сто и един километра си личи, че провокираш абсолютно тенденциозно. Очевидно е, че профилът ти е създаден с тази цел.
Но нямаш достатъчен капацитет, за да го правиш тънко и незабележимо. И съответно - продължително.

Тези номера тук не минават. Предполагам сам си знаеш, че трябва да напуснеш полесражението без да се обясняваш. :)

Бах тоя тъпак

#673 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 10 март 2011 - 22:18

View PostMishaka, on Mar 10 2011, 22:12, said:

:)
-----------------------------------------
Слушай силно!

#674 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 10 март 2011 - 22:26

Банкя... :D някой знае ли чия е главата, родила тая невероятно тъпа идея? А може би не е глава, а тиква? :D :lol:
Жалко... дори и заради Мейдън трудно ще се навия :)

#675 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 10 март 2011 - 22:39

View PostIce-9, on Mar 10 2011, 22:26, said:

Банкя... :D някой знае ли чия е главата, родила тая невероятно тъпа идея? А може би не е глава, а тиква? :D :lol:
Жалко... дори и заради Мейдън трудно ще се навия :)
Ужас! Това е на цели 3 км от София (хайде - 10-на от центъра)! Когато ходих на Rock'n'Coke в Истанбул, мястото на фестивала беше на 50-на километра от хотела, но хората се качваха на специалния автобус в културна редичка и бяха щастливи... Бат` Бойко не пътува ли всеки ден за работа от Банкя :D
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#676 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 10 март 2011 - 22:41

View PostMetal Heart, on Mar 10 2011, 22:39, said:

Бат` Бойко не пътува ли всеки ден за работа от Банкя :)
Той не спи. Той чака.
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#677 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 10 март 2011 - 22:52

Неведоми са пътищата Бойкови. :)

#678 Thrasheer

Call me Ванката ;D

• Енориаши
  • PipPip
  • 99 posts

Posted 10 март 2011 - 22:58

View Postforeigner, on Mar 10 2011, 20:15, said:

@Static
Не са. Първо, 150 е повече от 120, второ: все пак миналата година имаше и двудневни билети, които излизаха 90 лева на ден за пред сцена, сега право на избор нямаме. Трето: нали зорът беше фестивалът да се прави "като хората, на полянка като в чужбина, като големите фестивали"... Да де, ама в чужбина не знам за НИТО ЕДИН фестивал с разпределение на цените по зони - имаш една огромна оградена територия, имаш НЯКОЛКО сцени, имаш огромен избор от групи и цената е една, и тъй като се привикват много спонсори - доста тънка. Защо трябва да се товари цената на билета с излишни постройки (дайте нов стадион само за концерти да си построим... не, направо цял космодрум!!!) и да няма нито един привикан спонсор, защо хем сме на полянка извън града, хем пак има разпределение като на стадион или в зала???

Имам чувството, че в България истински фестивал няма да се случи и след трилион години. И много хитро организаторите разбиват фестивала на две, за да могат да сложат високи цени и на двете събития, а да не се минат с комбинирани фестивални билети на ниска цена както навсякъде в белите страни. Какво се получава? Arena Muzika. Хахаха!

Паралели с чуждите фестивали просто няма да правя, защото като гледам Граспоп, Вакен, Даунлоуд, Рок ам Ринг/им Парк, Туска, Хай Волтидж и т.н., и т.н., и т.н. ми се доплаква.

За тва се лишаваш от концерти тази година събираш още малко пари и ето ти един Вакен или Rock Am Ring ... Аз лично така бих направил.

#679 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 10 март 2011 - 23:09

Това и направих, ама си избрах Хай Волтидж. Почвам вуду магиите за Спокс Биърд с Нийл Морз на една сцена :lol: :D :D

Яд ме е, че няма да гледам Мастодон, при условие, че миналата година така или иначе платих И за тях, но по-добре на самостоятелен гиг някъде далече оттук :)

#680 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 10 март 2011 - 23:17

Не мога да разбера кое му е толкова скъпото....30 лева повече от миналата година...е ок де ама тогава имаше бая спонсори,а сега?
Хайде сега да сравним две много прости неща.Първо какви са цените на повечето обявени концерти до момента?Аз бих казал че някои са доста страшнички,а дори и да не е така са от порядъка на 50 лева грубо.Е фест 150 лева 5 групи,пълен сет на мейдън,че и някои хубави добавки към тях и моля ви се не ме разбираите криво,зная че е фест и е нормално да е по-евтино ама някакси не се получава.И хляба до преди 2-3 дни беше 95 стотинки пък вчера го купих на цена от 1.10лв ама се примирявам...какво му е толкова скъпото?И аз искам за 50 лева ама няма,следователно или се примиряваш или търсиш алтернатива....

my 2 cents :)

Edited by Carlsberg, 10 март 2011 - 23:18 .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users