Не са. Първо, 150 е повече от 120, второ: все пак миналата година имаше и двудневни билети, които излизаха 90 лева на ден за пред сцена, сега право на избор нямаме. Трето: нали зорът беше фестивалът да се прави "като хората, на полянка като в чужбина, като големите фестивали"... Да де, ама в чужбина не знам за НИТО ЕДИН фестивал с разпределение на цените по зони - имаш една огромна оградена територия, имаш НЯКОЛКО сцени, имаш огромен избор от групи и цената е една, и тъй като се привикват много спонсори - доста тънка. Защо трябва да се товари цената на билета с излишни постройки (дайте нов стадион само за концерти да си построим... не, направо цял космодрум!!!) и да няма нито един привикан спонсор, защо хем сме на полянка извън града, хем пак има разпределение като на стадион или в зала???
Имам чувството, че в България истински фестивал няма да се случи и след трилион години. И много хитро организаторите разбиват фестивала на две, за да могат да сложат високи цени и на двете събития, а да не се минат с комбинирани фестивални билети на ниска цена както навсякъде в белите страни. Какво се получава? Arena Muzika. Хахаха!
Паралели с чуждите фестивали просто няма да правя, защото като гледам Граспоп, Вакен, Даунлоуд, Рок ам Ринг/им Парк, Туска, Хай Волтидж и т.н., и т.н., и т.н. ми се доплаква.
Edited by foreigner, 10 март 2011 - 20:16 .