Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#541 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 09 март 2011 - 18:01

View PostBeerMe, on Mar 9 2011, 17:51, said:

Както и да го погледнеш си е зле, освен ако не си вземеш почивни дни, за да останеш там с преспиване :angel: Аз например съм в центъра и до стадиона съм за 5 мин. При един сценарий от типа след работа да трябва да отида до Банкя, ще пристигна цифром и словом най-рано към 19.30-20.00 дори и да реша да отида с колата (което би било безумно, защото няма да мога да изпия една бира).
И с кола е неудобно. Тъй като съм от тези с 18-те километра под Витоша, през задръствания в часовете, когато хората се прибират от работа е поне 2 часа път.

Edited by HeathenHeart, 09 март 2011 - 18:02 .

Hedniska Blod

#542 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 09 март 2011 - 18:32

View PostHeathenHeart, on Mar 9 2011, 17:38, said:

И като застанеш до табелата, където пише София, какво правиш? Чакаш да мине транспорт, който там никакъв го няма, или продължаваш с бодра крачка 12 км до центъра. :angel:

...жалко че този фест няма да го направят в кухнята ми...хем бирата щеше да е близо...язък...а сега кво се оказва, че е чааааааааааааааааааааак в Банкя....далече, далече....че то това три дни път с камили от центъра, бе...къде им е акъла на тез хора...те не знаят ли, че такива фестивали трябва да се правят пред входа на кооперацията, в която живея...как ще ме карат те мен да пътувам чак до Банкя, че къде е това - на три километра от София - ужас...на средата на полето, че ина хиподрум...не знам, така и не се научиха...

#543 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 09 март 2011 - 18:49

View PostDigger, on Mar 9 2011, 18:32, said:

...жалко че този фест няма да го направят в кухнята ми
Ааа, айде да не е у вас, че международния ми паспорт май не е подновяван :angel:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#544 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 09 март 2011 - 19:48

Аз пък предлагам тоя фестивал въобще да не се състои, защото не може да се угоди на всички деба...

#545 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 09 март 2011 - 19:58

View PostBeerMe, on Mar 9 2011, 17:51, said:

Както и да го погледнеш си е зле, освен ако не си вземеш почивни дни, за да останеш там с преспиване :angel:

...така си е...то Банкя май беше някъде до Брюксел - значи без почивен ден не става!!!

#546 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 09 март 2011 - 20:03

View PostДжуджето_GIMLY, on Mar 9 2011, 18:49, said:

Ааа, айде да не е у вас, че международния ми паспорт май не е подновяван :angel:

...за теб специално ще говоря с властите да те пуснат авантажно...;)))

#547 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 09 март 2011 - 20:08

View PostStat1c, on Mar 9 2011, 15:10, said:

Коментарите, които чета, откакто се появиха слуховете за Банкя са тревожни... Изглежда сме се пренаситили и ние на концерти... Това събитие ако беше преди десетина години, никой нямаше да каже и копче, нито за място, нито за време...
Съвсем нормално, хората вече очакват да получат и някакво качество срещу немалкото пари за билети, които дават. Защото да организираш концерт не означава само да докараш групата, да я бутнеш на сцената, да натъпчеш говедата в обора... залата/стадиона де и после да си преброиш паричките. Всъщност за нашите организатори означава точно това, но в белите страни гледат да осигурят на публиката и някакъв комфорт, все пак това са преди всичко клиенти. Вярно, че в България клиентска политика просто не съществува, но щом ни изравняват цените на билетите с европейските, да изравнят и нивото на организацията. :angel: Границите са отворени, става все по-евтино да прескочиш до друга държава да гледаш нещо, така че е време да спрат да ни третират все едно сме им длъжни с нещо. И айде стига с робското мислене "дайте да не надигаме глас, а да сме благодарни, че някой ни води групи". Никой няма да започне да се мръщи на пари, т.е. - да спре да организира концерти. Наше право си е тогава да започнем да изискваме по-добри условия при провеждането им.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#548 Kalin Kolev

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 09 март 2011 - 20:25

В София освен хората, които ще ходят на фестивала има още поне милион и половина други, които въобще не ги интересуват Iron Maiden, Slipknot или която и да е друга фестивална банда. Тях ги интересува да се придвижват нормално и да могат да спят. Сега които му се ходи на концерт ще преживее един час задръстване, защо всичко трябва да е на гърба на обикновените хора? Освен това може да се организира концерт на хиподрума в Банкя без прибирането да е изтормозено(дали това ще стане е отделен въпрос). Винаги има първи път. Няма всичко да е идеално, но на запад също са изяли много хляб преди да се научат как се прави концерт. Пък и който му е далече Банкя - да си ходи където си ще, колкото си ще.

#549 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 09 март 2011 - 20:25

Басси, а тъпите австрийци да вземат да си направят големия фестивал Новарок на границата с Унгария насред полето, а не в центъра на Виена. При това без да ги е срам са го направили събота, неделя и понеделник и ще трябва да си взимат отпуска хората. Иначе включват кална баня, еднокилометрови преходи до сцените, тъпкане в автобуси и всякакви други благини. А паркингите за колите са по-близо до Унгария, отколкото до сцените. :angel: ;)

Мисля да спра дотук, защото явно имам робско мислене и предпочитам да си замълча преди фестивала, пък ако не е направен като хората да го критикувам след като се е състоял :lol: Или поне след като са обявили някакви подробности официално.

#550 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 09 март 2011 - 20:29

Добре, бе, ходете "у чужбината", никой не ви е спрял :angel: Мисълта ми е, че мрънкането по форумите няма да промени нищо... И няма да помогне за съществуването на клиентска политика. Сега специално ще погледна кои от вас са казали, че няма да посетят феста при еди-какви си условия и ако след това тук започнете да пишете отзиви, ще ви призная за хора с "робско мислене"

#551 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 09 март 2011 - 20:30

View PostJavor, on Mar 9 2011, 20:25, said:

Басси, а тъпите австрийци да вземат да си направят големия фестивал Новарок на границата с Унгария насред полето, а не в центъра на Виена. При това без да ги е срам са го направили събота, неделя и понеделник и ще трябва да си взимат отпуска хората. Иначе включват кална баня, еднокилометрови преходи до сцените, тъпкане в автобуси и всякакви други благини. А паркингите за колите са по-близо до Унгария, отколкото до сцените. :angel: ;)

Мисля да спра дотук, защото явно имам робско мислене и предпочитам да си замълча преди фестивала, пък ако не е направен като хората да го критикувам след като се е състоял :lol: Или поне след като са обявили някакви подробности официално.

...я, по-добре спри до тук, щото наистина ще ме накараш да се вдигна от дивана и да отида на нивата... ;)

#552 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 09 март 2011 - 20:43

ех, че забавна стана тази тема...отново :angel:

Edited by Blacky, 09 март 2011 - 20:43 .

...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#553 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 09 март 2011 - 20:54

View PostBlacky, on Mar 9 2011, 20:43, said:

ех, че забавна стана тази тема...отново :angel:

... ти вместо да злорадстваш от страни, я по-добре се хвани у рЪце и веднага едно метро до Белене да направиш...;)))

#554 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 март 2011 - 21:17

View PostKalin Kolev, on Mar 9 2011, 20:25, said:

Пък и който му е далече Банкя - да си ходи където си ще, колкото си ще.

Само не можах да разбера, къде прочете, че на някой му била "далеч" Банкя? Че и чак "далечЕ". :angel:

На мен лично Банкя ми е много по-близо от Студентски град. Но от Студентски град се прибирам за 20 минути след концерт. А 30 000 човека от Банкя ще се прибират до сутринта на следващия ден. При каквато и да е транспортна организация. Пътувал съм до Банкя десетки пъти, ситуацията ми е от ясна, по-ясна.
И никой не е казал, че това ще развали удоволствието на феновете от концерта. Не четете избирателно и не мислете субективно зад капаците си. Неоспорим факт е, че неудобното и некомуникативно местоположение ще откаже сериозен брой потенциална публика, която би се засилила с охота, ако Сонисферата беше на Националния стадион. Където и е мястото. За това става въпрос.
Естествено е, че нищо няма да спре и да развали кефа на върлите фенове на Мейдън, Алис Купър и прочие. Но не всички са дайхард. Основният калабалък по мащабните концерти у нас НЕ го правят дивоутитата. Би трябвало да сте наясно с това, щом сте решили да се изявявате тук и да давате акъл. Пък и това е форум. Тук нещата се обсъждат. Не се вика само: "Яккоооооо", "къртииииии", "далечЕЕЕЕЕЕ", "Само ЦСКА-туу", "йебаньееее", "Слеъъърр". Дискусията не ни е враг. Тя е нещо нормално за един форум.

ДалечЕ било.... ;) Аз лично съм ходил на концерт на 3 300 км. от мястото си на местоживеене. И след въпросния съм си бил вкъщи на следващия ден. Подобно нещо ще се случи и на тазгодишната Сонисфера, ако все пак реша да отида. Но за претупани фестивални участия на Mastodon и Gojira едва ли ще се самонавия.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#555 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 09 март 2011 - 21:18

View PostDigger, on Mar 9 2011, 19:58, said:

...така си е...то Банкя май беше някъде до Брюксел - значи без почивен ден не става!!!

Като разстояние не, но като време за пътуване може и да се окаже, че едното не е по-дълеко от другото :)Е да, само транспортът е различен :harhar:

Както каза някой по-рано, да изчакаме до утре, че само си чешем пак езиците :)

Edited by BeerMe, 09 март 2011 - 21:21 .

#556 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 09 март 2011 - 21:24

Хм, много сте силни в пъченето по форумите, но я ми кажете как например ще се прибера аз след фестивала, ако фестът наистина е в Банкя - кола нямам, за градски транспорт или такси и дума не може да става, палатка/спален чувал също нямам, а и МРАЗЯ да спя на палатка, така че не смятам, че това трябва да ми бъде наложено. М, какво правим? За мен (а и за много други) това прави феста направо невъзможен за посещение, тъй като много силно се съмнявам да се наемат автобуси за извозването на феновете, или ако това евентуално се направи - да сработи като хората.

Не знам вие на какви фестивали сте били, но на Sweden Rock Fest срещу 50 крони се качвах като бял човек на shuttle bus, казвах къде слизам и след двайсетина минути ме стоварваха ТОЧНО пред вратата на хостела. Такава организация тук никога няма да бъде постигната.

Колкото до "на запад също са изяли много хляб преди да се научат как се прави концерт" - да, започнали са от нулата при правенето на фестивали, когато от нулата са започвали и всички останали, след като обаче на запад вече са установили работещ модел, не виждам защо нашите организатори не могат да го прекопират.

Всъщност... продължавайте да си се радвате като малки деца, че са ви докарали Айрън Мейдън и да си слагате капаци на очите за това, че после сте се прибирали три часа от феста, на входа са ви изпотъпкали, защото е бил един-единствен, а и сте изпуснали първите групи, не е имало достатъчно тоалетни, и т.н., и т.н. Аз за себе си реших тия емоции да започна да си ги спестявам в името на по-малко, но по-качествени събития другаде. :harhar:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#557 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 09 март 2011 - 21:34

View Postforeigner, on Mar 9 2011, 21:24, said:

Хм, много сте силни в пъченето по форумите, но я ми кажете как например ще се прибера аз след фестивала, ако фестът наистина е в Банкя - кола нямам, за градски транспорт или такси и дума не може да става, палатка/спален чувал също нямам, а и МРАЗЯ да спя на палатка, така че не смятам, че това трябва да ми бъде наложено. М, какво правим? За мен (а и за много други) това прави феста направо невъзможен за посещение, тъй като много силно се съмнявам да се наемат автобуси за извозването на феновете, или ако това евентуално се направи - да сработи като хората.

...и аз това казвам...щом не ми свирят в хола - никви фестивали...аман...

Всъщност... продължавайте да си се радвате като малки деца, че са ви докарали Айрън Мейдън и да си слагате капаци на очите за това, че после сте се прибирали три часа от феста, на входа са ви изпотъпкали, защото е бил един-единствен, а и сте изпуснали първите групи, не е имало достатъчно тоалетни, и т.н., и т.н. Аз за себе си реших тия емоции да започна да си ги спестявам в името на по-малко, но по-качествени събития другаде. :harhar:

...ми така де...кво е това "без капаци"...и кви са тия Мейдън?

Edited by Digger, 09 март 2011 - 21:34 .

#558 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 09 март 2011 - 21:34

Защо въобще си правиш труда да пишеш тук? Много обичам хора, които размахват пръсти наляво-надясно, дават акъл и накрая кажат "Абе, знаете ли к'во? Мен всъщност не ме е*е..."

#559 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 март 2011 - 21:42

View PostDigger, on Mar 9 2011, 21:34, said:

...и кви са тия Мейдън?

Ако съдим по единствения им пълнокръвен концерт у нас, това е една доста посредствена за голямото си име група. :harhar:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#560 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 09 март 2011 - 21:43

View Postviolator, on Mar 9 2011, 21:17, said:

Пътувал съм до Банкя десетки пъти, ситуацията ми е от ясна, по-ясна.

...и аз, и аз, и аз...много е яко...като тръгна към 22,30, стигам към 8 сутринта :harhar:)) А, централната градинка е правена само за пиене на бира :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users