Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#521 Fak_yu!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 187 posts

Posted 09 март 2011 - 14:46

Не се надявайте на нещо специално. Свиквайте от рано с мисълта за задръстванията и всичките други екстри, случващи се в родината ни. Ако намеря пари да отида, ще ми е супер дупер яко, ако трбва и пеша ще се върна. Да живее фалшивата глобализация в България.
Да летиш с неподозиран устрем, обхванат от непозната жизнена енергия, към все по-достойни и по-човешки дела, към живот без слабости, страдания и болки, към света на освободения от грубите прояви на високомерие и хегемонизъм човек, на еснафското съществуване и плесента от отживелиците на миналото - това е безценният дар на планината. Съзнаваме ли го?!

#522 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 март 2011 - 14:49

View PostScardust, on Mar 9 2011, 14:43, said:

Аз бях и на двете дати. Само на първата имаше объркване. Но не разбрах до кой 'център' сте били отседнали, тъй като ходенето до там беше не повече от 10-15 минути :angel:
И аз бях двете вечери. Никакви проблеми с прибирането и след двата концерта. На 15-20-тата минута си бях в хотела. ;)
I don't know how I managed it...

#523 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 09 март 2011 - 15:05

View PostFak_yu!, on Mar 9 2011, 14:46, said:

Не се надявайте на нещо специално. Свиквайте от рано с мисълта за задръстванията и всичките други екстри, случващи се в родината ни. Ако намеря пари да отида, ще ми е супер дупер яко, ако трбва и пеша ще се върна. Да живее фалшивата глобализация в България.
Задръствания и други екстри се случваха навсякъде по фестивалите на които съм присъствал. Въобще не сме измислили ние топлата вода :angel: Трамбовал съм по 2 часа пеша, за да не се тъпча в така наречените Shuttle бусове, които извозваха хора до най-близките жп гари, тъпкал съм се в тях, както никога не съм се тъпкал в градския транспорт в китната ни столица, така че тази идилия и организираност, която им се приписва по подразбиране на западните мероприятия не е съвсем истина.

#524 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 09 март 2011 - 15:10

Коментарите, които чета, откакто се появиха слуховете за Банкя са тревожни... Изглежда сме се пренаситили и ние на концерти... Това събитие ако беше преди десетина години, никой нямаше да каже и копче, нито за място, нито за време...

#525 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 09 март 2011 - 15:13

View PostScardust, on Mar 9 2011, 14:43, said:

Аз бях и на двете дати. Само на първата имаше объркване. Но не разбрах до кой 'център' сте били отседнали, тъй като ходенето до там беше не повече от 10-15 минути :angel:

В Загреб винаги отсядаме в един и същи хотел, който се намира в центъра на града и от него до стадион "Максимир" се стига пеш за около 45 минути...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#526 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 09 март 2011 - 15:18

View PostStat1c, on Mar 9 2011, 15:10, said:

Коментарите, които чета, откакто се появиха слуховете за Банкя са тревожни... Изглежда сме се пренаситили и ние на концерти... Това събитие ако беше преди десетина години, никой нямаше да каже и копче, нито за място, нито за време...
Добре де, Банкя е балнеокурорт, доколкото знам от обща култура, има си хотели, квартири, всичко... Не виждам проблем, който няма собствен транспорт, да остане за една нощ на палатка, ако толкова няма пари за нощувка. Същото се отнася и за Разлог (с тази разлика, че е ски курорт). Защо въобще е това недоволство - да си близо до природата в началото на лятото, не мога да разбера :angel:

Edited by Metal Heart, 09 март 2011 - 15:20 .

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#527 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 09 март 2011 - 15:23

View PostMetal Heart, on Mar 9 2011, 15:18, said:

Добре де, Банкя е балнеокурорт, доколкото знам от обща култура, има си хотели, квартири, всичко... Не виждам проблем, който няма собствен транспорт, да остане за една нощ на палатка, ако толкова няма пари за нощувка. Същото се отнася и за Разлог. Защо въобще е това недоволство - да си близо до природата в началото на лятото, не мога да разбера :angel:
Не слагаш в сметките си софиянци ;) Нали те са над 70% от посещаващите концерти и ще искат да се приберат у дома веднага след него. Ние от село сме ясни - ще се търкаляме по поляните и палатките до сутринта, пък тогава ще му мислим накъде ще се запътим ;) Освен ако не ни е приютил някой софиянец по време на феста - тогава ще се присъединим към мнозинството на недоволните, които ще псуват в задръстването след концерта :lol:

#528 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 09 март 2011 - 15:27

View PostJavor, on Mar 9 2011, 15:23, said:

Не слагаш в сметките си софиянци ;) Нали те са над 70% от посещаващите концерти и ще искат да се приберат у дома веднага след него. Ние от село сме ясни - ще се търкаляме по поляните и палатките до сутринта, пък тогава ще му мислим накъде ще се запътим :angel: Освен ако не ни е приютил някой софиянец по време на феста - тогава ще се присъединим към мнозинството на недоволните, които ще псуват в задръстването след концерта ;)
Най-точното описание на ситуацията. :lol:
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#529 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 09 март 2011 - 15:32

View PostJavor, on Mar 9 2011, 15:23, said:

Не слагаш в сметките си софиянци ;) Нали те са над 70% от посещаващите концерти и ще искат да се приберат у дома веднага след него. Ние от село сме ясни - ще се търкаляме по поляните и палатките до сутринта, пък тогава ще му мислим накъде ще се запътим ;) Освен ако не ни е приютил някой софиянец по време на феста - тогава ще се присъединим към мнозинството на недоволните, които ще псуват в задръстването след концерта :lol:
Ами не знам, но що се отнася до концертите в Каварна (които са ми на час път от вкъщи), предпочитам да остана да нощувам там, вместо да се притеснявам с какъв транспорт ще се върна после, кой ще кара, дали ще е пил, няма ли да заспи и т.н. Нали това е целта на фестивалите - да те откъснат от ежедневието :angel:
Vanquish the pain

#530 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 09 март 2011 - 15:51

Нека все пак изчакаме официалното съобщение за това кога, къде, кой и т.н.

За момента обаче мога със сигурност да кажа, че ако то съвпадне със спряганите за участие групи, мястото на провеждане и други подобни, аз просто няма да отида дори да ми платят за това.

#531 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 09 март 2011 - 16:37

Офф... не ходете, пък! Ще си трещя сам и Мейдън и Слипнот ще свирят само за мен :angel:

#532 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 09 март 2011 - 17:01

Националният хиподрум е разположен между столицата и град Банкя

Комуникации от София : с автомобил, автобус или влак
- разстояние от гр. София - 3 км.
- разстояние от София – център - 12 км.
- разстояние от планина Витоша - 18 км.
- разстояние от гр. Банкя - 3 км.

Паркингът на хиподрума е разположен върху 19 дка и е с капацитет от над 500 автомобила.
Според мен е изключително неудобно за целта място и съоръжение.
Hedniska Blod

#533 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 09 март 2011 - 17:05

View PostMetal Heart, on Mar 9 2011, 15:18, said:

Добре де, Банкя е балнеокурорт, доколкото знам от обща култура, има си хотели, квартири, всичко... Не виждам проблем, който няма собствен транспорт, да остане за една нощ на палатка, ако толкова няма пари за нощувка. Същото се отнася и за Разлог (с тази разлика, че е ски курорт). Защо въобще е това недоволство - да си близо до природата в началото на лятото, не мога да разбера :angel:

Ако е вярна датата за 21ви юни, доста хора ще са на другият ден на работа.

#534 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 09 март 2011 - 17:14

View PostBeerMe, on Mar 9 2011, 17:05, said:

Мда, и няма да могат като излязат от офиса си да се озоват директно на стадиона - значи и в деня на концерта като са на работа са прецакани. Освен ако не работят разбира се на хиподрума. Мъка, мъка.

Надявам се обаче поне сърбите, които ще посетят евентуалното мероприятие в Банкя, да им е удобно :angel:

#535 HeartOfSteel

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 26 posts

Posted 09 март 2011 - 17:19

Eбаси..на националния не може...
ако е на Академик ще пискаме че е кално
ако е на Локомотив ще пискаме като падне козирката и убие 2 000 души
ако е на хуподрума .. далече е .. задръствания...
Я да се стягаме....стига мрънкахме .. взимайте си билетите като ги пуснат и всички там,защото ни чака мрачното ни ежедневие..а там освен мрънкане .. друго няма!!! :angel:

#536 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 09 март 2011 - 17:20

Не знам колко от пишещите тук са минавали или ходили до този хиподрум. Той е насред полето, има спирка на рейсовете за Банкя, които тръгват от Люлин близо до църквата Св. Кл. Охридски. От жп линията е далече. Хиподрумът е ограден от ниви, вероятно частни, не знам колко ще им се радват собствениците на побити в тях палатки. :angel:
Hedniska Blod

#537 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 09 март 2011 - 17:22

View PostBeerMe, on Mar 9 2011, 17:05, said:

По същата логика и на 21 юни ще са на работа и няма да могат да дойдат на фестивала за първите няколко групи :angel:
Първият влак за София тръгва в 6 и нещо, пътува около половин час, а от гарата до центъра се стига за минути.
Отдалечеността от Банкя и София - 3 км - ами това е също толкова време пеша...
Vanquish the pain

#538 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 09 март 2011 - 17:38

View PostMetal Heart, on Mar 9 2011, 17:22, said:

По същата логика и на 21 юни ще са на работа и няма да могат да дойдат на фестивала за първите няколко групи ;)
Първият влак за София тръгва в 6 и нещо, пътува около половин час, а от гарата до центъра се стига за минути.
Отдалечеността от Банкя и София - 3 км - ами това е също толкова време пеша...
И като застанеш до табелата, където пише София, какво правиш? Чакаш да мине транспорт, който там никакъв го няма, или продължаваш с бодра крачка 12 км до центъра. :angel:
Hedniska Blod

#539 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 09 март 2011 - 17:42

View PostHeathenHeart, on Mar 9 2011, 17:38, said:

И като застанеш до табелата, където пише София, какво правиш? Чакаш да мине транспорт, който там никакъв го няма, или продължаваш с бодра крачка 12 км до центъра. :angel:
Отивам в посока Банкя, оставам там, докато съмне и хващам първия транспорт за София (но това само, ако бързам много) ;)

P.S. Сега като се замисля, ами то от стадиона в Каварна до хотелите в морската зона е също около 3-4 км.

Edited by Metal Heart, 09 март 2011 - 17:58 .

Vanquish the pain

#540 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 09 март 2011 - 17:51

View PostMetal Heart, on Mar 9 2011, 17:22, said:

По същата логика и на 21 юни ще са на работа и няма да могат да дойдат на фестивала за първите няколко групи :angel:

Както и да го погледнеш си е зле, освен ако не си вземеш почивни дни, за да останеш там с преспиване ;) Аз например съм в центъра и до стадиона съм за 5 мин. При един сценарий от типа след работа да трябва да отида до Банкя, ще пристигна цифром и словом най-рано към 19.30-20.00 дори и да реша да отида с колата (което би било безумно, защото няма да мога да изпия една бира).

И да осигурят някакъв транспорт до там, представям си какво нижене на хора ще е след края. Между другото и мин. година бяха обещали транспорт от къмпинга в Банкя до ст. Васил Левски, но не съм чула да е имало такъв :lol:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users