Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

• You cannot reply to this topic
1563 replies to this topic

#501 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 09 март 2011 - 11:15

View PostOzzy, on Mar 9 2011, 11:10, said:

Вероятно ще има такъв. И какво от това? Свършва концерта, качваш се на въпросния транспорт (ако успееш) и стоиш на едно място в следващите 2-3 часа. Пеша да тръгнеш - по-бързо ще стигнеш. 7 километра са до околовръстното.

Е, не е толкова зле положението, все пак до Банкя има железопътна връзка. Според мен, организаторите ще насочат вниманието си към увеличаване на мотрисите. В противен случай, ако се разчита на сухопътен транспорт, действително картината ще бъде апокалиптична...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#502 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 09 март 2011 - 11:17

View PostDigger, on Mar 9 2011, 11:10, said:

п.п и тоз Разлог веднага да го местят в Надежда!!!

Че то "Надежда" да не в София, а? :D

Иначе смятам, че е добре голям фестивал да се провежда в покрайнините на града, за да не се затормозява движението в самия град допълнително! Иначе и аз мисля да ходя с кола до Банкя, така че мога да натоваря 4-5-6 дори човека в моята, само да излезне цялата информация за концертите и т.н. и т.н. ...

#503 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 09 март 2011 - 11:20

View Postmarillion, on Mar 9 2011, 11:15, said:

...сухопътен транспорт...

...те дотогава ще променят коритото на Искъра и ще има и речен транспорт...с лодки еднодръвки...

View PostMinstrel in the Gallery, on Mar 9 2011, 11:17, said:

Че то "Надежда" да не в София, а? :D

...там ще ми е по-близо до хладилника...че тъз бира дето я продават по три лева и опашките дето трябва да чакам...сякаш съм на някоя забравена жп гара в планината...че и придвижването напред е като с пътниците на БДЖ...да живей!!! :D

#504 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 март 2011 - 11:30

View Postmarillion, on Mar 9 2011, 11:15, said:

Е, не е толкова зле положението, все пак до Банкя има железопътна връзка. Според мен, организаторите ще насочат вниманието си към увеличаване на мотрисите. В противен случай, ако се разчита на сухопътен транспорт, действително картината ще бъде апокалиптична...
Съмнявам се да има влакове след 00 часа... Което ще рече, че трябва да пуснат извънредни. Но тук говорим за нещо от порядъка на 30 000 души и нагоре. Един-два извънредни влака изобщо няма да спасят положението. Действително очаквам апокалиптична картина след концерта.
I don't know how I managed it...

#505 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 09 март 2011 - 11:33

View PostDigger, on Mar 9 2011, 11:20, said:

...те дотогава ще променят коритото на Искъра и ще има и речен транспорт...с лодки еднодръвки...

:D От ББ може да се очаква всичко... :D

Имам предвид автомобилен и автобусен сухопътен транспорт, разбира се... :D

Англичаните всяка година организират фестивали и големи концерти в Небуърт, градче на около 50 км от Лондон. Организацията е перфектна и се базира основно на придвижване с влакове. На отиване гледката не е чак толкова впечатляваща, защото публиката се придвижва по различно време, но на връщане картината е уникална! Бил съм на това място с още 170 000 на предпоследния концерт на Genesis на 02/08/1992г., преди дългата раздяла с Фил... Мястото /естествен амфитеатър пред старинен замък/ е отдалечено на около 20 мин. пеш от самото градче и дотам придвижването става по селски път, който обаче е осветен превъзходно с подвижни генератори. Най-впечатляваща е гледката на гарата, където мотрисите за Лондон тръгват буквално през пет минути. По този начин публика от 170 000 зрители се изнася за по-малко от два часа и без никакво струпване. Затова си мисля, че евентуална организация с железопътен транспорт, може да свърши добра работа и за този фестивал...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#506 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 март 2011 - 11:36

View Postmarillion, on Mar 9 2011, 11:33, said:

Най-впечатляваща е гледката на гарата, където мотрисите за Лондон тръгват буквално през пет минути
Точно това нещо го забрави за Банкя :D
I don't know how I managed it...

#507 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 09 март 2011 - 11:38

View PostOzzy, on Mar 9 2011, 11:36, said:

Точно това нещо го забрави за Банкя :D

...те сега и съкращения в БДЖ-то ще правят...така че никви влакове и мотриси няма да вървят...спасението е у Искъра...пък може и канала дето минава покрай Сливница да поудължат и хоп в Банкя...

#508 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 09 март 2011 - 11:40

Затова си мисля, че евентуална организация с железопътен транспорт, може да свърши добра работа и за този фестивал...

Мислех си, че върлите оптимисти са вече на изчезване :D Да не забравяме, че все пак говорим за фестивал, който се провежда на територията на РБ. Всичко звучи много хубаво ама то и затова си имаме един лаф: "Хубава работа, ама българска". Една такава организация на железопътния транспорт ми се струва изключително футуристична, освен ако транспортния министър и цялата управленска хвърковата чета не решат да си направят голяма реклама :D От сега виждам едно евентуално прибиране като 3 дни път с камили, но нека не съм права...

Иначе комбинацията между Слипнот и хиподрума в Банкя, поне за мен ще е причина да пропусна фестивала, въпреки огромното ми желание да гледам Мейдън (при един такъв лайнъп).

#509 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 09 март 2011 - 11:45

Съгласен съм, че подобна организация на този етап е немислима в България. В същото време, поне според мен, от логистична гледна точка и конкретно за Банкя, най-оптимален вариант за придвижване на толкова много хора е използването на железопътен транспорт...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#510 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 март 2011 - 12:22

По този начин публика от 170 000 зрители се изнася за по-малко от два часа и без никакво струпване. Затова си мисля, че евентуална организация с железопътен транспорт, може да свърши добра работа и за този фестивал...

Това е прекрасно. Абсолютно го вярвам. Но нека не сравняваме несравними неща. Транспортните комуникации на България и Англия си приличат единствено по....осовите линии.

След края на голям претъпкан концерт в нормална държава се случва следното:

1. На десетата минута си извън залата. Излязъл си през някой от стоте и един входа.
2. На двайстата минута си хванал метро. Някоя от специално пуснатите огромен брой допълнителни мотриси.
3. На половиния час си в центъра на града.
4. На четиридесетата минута си пиеш питието в квартирата.

След края на голям претъпкан концерт в София, ако предвидливо не се изнесеш на последните песни, се случва следното:

1. На първия час излизаш от единствения вход.
2. На първия час и половина излизаш от неосветения и необозначен район на съоръжението.
3. На втория час успяваш да хванеш номално такси. Защото около стадиона дебнат предимно копърки. Да се натъпчеш в градски транспорт след концерт доскоро беше кауза пердута. Сега поне до Националния стадион има метро. Но пак си е изключение.
4. Ако няма много задръствания, на втория час и двадесетата минута си вкъщи. Премръзнал, бесен и попържащ.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#511 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 09 март 2011 - 12:28

Aз съм с дирижабъла :D

#512 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 09 март 2011 - 12:44

View Postviolator, on Mar 9 2011, 12:22, said:

Това е прекрасно. Абсолютно го вярвам. Но нека не сравняваме несравними неща. Транспортните комуникации на България и Англия си приличат единствено по....осовите линии.

Прав си, но и там има изключения... През 2008г. бях на концерт в "The Peel", чудесен клуб в Кингстън. Кингстън е част от конгломерата Лондон, ако не се лъжа се води ІІІ-та зона. В английската столица винаги отсядаме при роднини във Форест Хил, който се намира в югоизточен Лондон. Разстоянието от Форест Хил до Кингстън (югозападен Лондон) с транспорт (смяна на два влака) е около час. Нищо работа, лошото е, че в събота влаковете от Кингстън до Кройдън (където се прави връзка) спират около нула часа. Едната вечер бяхме с кола и нямаше проблем, но на другата успяхме да се придвижим само до Кройдън. Оттам имахме два избора - "найт бъс" (което както и да го погледнеш си е голямо изживяване) или такси за много паундове. :D Естествено предпочетохме "найт бъс" и в крайна сметка се прибрахме два часа по-късно. Година по-рано бяхме в "The Forum", зала отдалечена на два пъти по-голямо разстояние от Форест Хил, от другата страна на реката. След концерта се придвижихме невероятно бързо с два нощни автобуса за около час, въпреки, че беше петък, а петъците са много специални за англичаните... :D Така че всичко е относително, дори и в Лондон има вариант да се прибереш изморен, псуващ и с лошо настроение от концерт... :D
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#513 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 09 март 2011 - 12:48

Забравих да спомена Загреб и концерта на U2. Там организацията на придвижване също не беше на нужното ниво за подобно мащабно събитие. От стадиона до центъра, където бяхме отседнали, придвижването ставаше с трамвай. Познай в какво състояние бяха мотрисите след концерта?

Да не говорим какво ни чакаше в Милано за предстоящия концерт на Роджър Уотърс, ако навреме не бях се позаинтересувал от транспортната връзка на залата с центъра на града...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#514 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 март 2011 - 12:54

View Postmarillion, on Mar 9 2011, 12:44, said:

Да, но в случая говорим за мащабни концерти. С публика над 15-20-30 хил. човека. С които събития неминуемо се съобразява трафик и график на масовия транспорт. В нормалните държави те се провеждат на съоръжения, непосредствено до които има метростанция. Или голям транспортен възел. И това променя всичко.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#515 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 09 март 2011 - 13:10

View PostBlacky, on Mar 8 2011, 23:28, said:

а?
Малко сА повъзбудих... :D

View Postjasta, on Mar 9 2011, 12:28, said:

Aз съм с дирижабъла :D
Имаш ли място и за мен? :D

#516 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 09 март 2011 - 13:55

View PostStat1c, on Mar 9 2011, 13:10, said:

Малко сА повъзбудих... :angel:
Хих, ти гледай после какво става, бягай на гарата за билети за влака, докато има ;)
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#517 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 09 март 2011 - 14:07

Единият вариант за мен е да помоля едни познати от Банкя да отседна при тях за една вечер, а другия да скрием някъде една хладилна чанта, пълна с бира. Разходката пеш много ме изкушава, не знам защо :angel:

А най- забавното ще е, ако в крайна сметка събитието не е в Банкя ;):D:D

Edited by Stat1c, 09 март 2011 - 14:07 .

#518 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 09 март 2011 - 14:17

View Postviolator, on Mar 9 2011, 12:22, said:

След края на голям претъпкан концерт в София, ако предвидливо не се изнесеш на последните песни, се случва следното:

1. На първия час излизаш от единствения вход.
2. На първия час и половина излизаш от неосветения и необозначен район на съоръжението.
3. На втория час успяваш да хванеш номално такси. Защото около стадиона дебнат предимно копърки. Да се натъпчеш в градски транспорт след концерт доскоро беше кауза пердута. Сега поне до Националния стадион има метро. Но пак си е изключение.
4. Ако няма много задръствания, на втория час и двадесетата минута си вкъщи. Премръзнал, бесен и попържащ.
Заради това и това, че не ми се чака до Коледа, за да обявят някоя група (колкото и да е забавен изследователският метод "намери датата върху фанелка от официалния мърч"), аз пак си купих билет за Хай Волтидж. И макар че наистина имах много интересно изживяване с един лондонски нощен автобус и след първия фестивален ден миналата година се прибрах в 3:45 сутринта, всичко е за предпочитане пред фестивал в Банкя, организиран от българи. :angel: Не знам, може би съм започнала да остарявам преждевременно, ама ме втриса като си помисля за придвижването до и от мястото, кола нямам, а сериозно се съмнявам организаторите да се проявят като европейци и да пуснат специален транспорт. ;)
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#519 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 09 март 2011 - 14:32

View PostStat1c, on Mar 9 2011, 14:07, said:

А най- забавното ще е, ако в крайна сметка събитието не е в Банкя :angel::D:D

На мен вчера ми казаха от фирмата, която ще "подпомага" организацията на концерта, че ще се проведе в Банкя ...

#520 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 09 март 2011 - 14:43

View Postmarillion, on Mar 9 2011, 12:48, said:

Забравих да спомена Загреб и концерта на U2. Там организацията на придвижване също не беше на нужното ниво за подобно мащабно събитие. От стадиона до центъра, където бяхме отседнали, придвижването ставаше с трамвай. Познай в какво състояние бяха мотрисите след концерта?

Аз бях и на двете дати. Само на първата имаше объркване. Но не разбрах до кой 'център' сте били отседнали, тъй като ходенето до там беше не повече от 10-15 минути :angel:
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users