Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#281 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 04 февруари 2011 - 13:21

Шефа на Болкан не беше ли казал в някакво интервю тия дни, че имало възможност тая година феста да е на по-малък стадион?
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#282 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 04 февруари 2011 - 15:13

Всичко може да се реши много лесно - тази година само един ден Sonisphere. :harhar:

Edited by THE DEADMAN, 04 февруари 2011 - 15:13 .

#283 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 04 февруари 2011 - 15:14

View PostOzzy, on Feb 4 2011, 13:19, said:

Моята логика е следната:

Твърдо стоя зад мнението, че Slipknot у нас ако съберат 10 000 човека публика на самостоятелен концерт, то те и промоутърът трябва да черпят в продължение на една седмица след концерта. Мисля, че зала "Фестивална" им е тамън. Но нека да предположим, че все пак биха събрали 10 000. Това ще е чудесно, само дето не урежда промоутъра, който се цели в далеч по-висока посещаемост (да си припомним миналогодишния Sonisphere). Т.е., по тази логика Slipknot не би трябвало да са хедлайнер на единия ден.

От друга гледна точка, решението Maiden и Slipknot да са в един ден е чудесно (от промоутърска гледна точка). Защото Slipknot водят 10 000 човека (да речем), Maiden водят 20 000 (да речем), а със сигурност ще дойдат и още няколко хиляди заради другите групи (я Motorhead, я Alice Cooper, я Mastodon, я Cavalera Conspiracy, я някой друг). И тогава денят си става екстра - с 35-40 000 посещаемост. Не случайно в Швейцария Sipknot и Maiden свирят в един ден. Едва ли ние ще измислим топлата вода.
И точно тук аз започвам да си задавам въпроса: Ако у нас Maiden и Slipknot са заедно в първия ден, кой/кои ще са хедлайнерите на втория ден? М???
- Linkin Park? И за тях си мисля, че "Фестивална" би им била екстра;
- Big 4? Бяха миналата година. Няма как да са и тази (не вярвам в чудеса);
- Judas Priest / Whitesnake? Те нали са на 8-ми юли, а слуховете са, че Sonisphere Festival у нас ще е през юни;
- System Of A Down? Не са част от Sonisphere Festival, но и да бяха - те също сами не могат да съберат 30-40 000 души. Трябва им поне още едно силно име.
Гледам line up-а на останалите Sinisphere фестивали и просто не виждам кой.

Точно така мисля и аз. Единствената разлика е, че Slipknot ще съберат повече от 10000 души. Но както и да е, не стават за самостоятелен хедлайнер, не и тук. Но една комбинация от SOAD и Slipknot за ден две би била страхотна и доста посетена, поне според мен.....

Insane in my brain

#284 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 04 февруари 2011 - 15:17

View PostTHE DEADMAN, on Feb 4 2011, 15:13, said:

Всичко може да се реши много лесно - тази година само един ден Sonisphere. :rolleyes:
Именно това казвам и аз :yes:
I don't know how I managed it...

#285 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 04 февруари 2011 - 15:23

View PostOzzy, on Feb 4 2011, 15:17, said:

Именно това казвам и аз :rolleyes:

Да и това е вероятно, защото годината май става доста натоварена от големи рок и метъл концерти. Bon Jovi, Snake и Judas, Sonisphere........ Странно е защо, организторите още мълчат за всичките мероприятия.....

Insane in my brain

#286 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 04 февруари 2011 - 15:24

View PostTHE DEADMAN, on Feb 4 2011, 15:13, said:

тази година само един ден Sonisphere. :rolleyes:
А догодина - нито един. :yes:
Hedniska Blod

#287 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 05 февруари 2011 - 17:29

Последните слухове, които прочетох из форуми, пращат тазгодишния Sonisphere на хиподрума край Банкя. :rolleyes:

#288 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 05 февруари 2011 - 18:29

View PostJavor, on Feb 5 2011, 17:29, said:

Последните слухове, които прочетох из форуми, пращат тазгодишния Sonisphere на хиподрума край Банкя. :rolleyes:

Хм....това май не е на добре....но пък има шанс за две сцени. :)

#289 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 05 февруари 2011 - 19:02

Ако отиде там, никой не може да ме накара да го посетя, ако изрично не ми осигури прибирането до центъра на София. То от Националния стадион е трудно да си хванеш транспорт след концерт, а от Банкя, не ми се мисли.

#290 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 05 февруари 2011 - 23:00

View PostSvil, on Feb 5 2011, 19:02, said:

Ако отиде там, никой не може да ме накара да го посетя, ако изрично не ми осигури прибирането до центъра на София. То от Националния стадион е трудно да си хванеш транспорт след концерт, а от Банкя, не ми се мисли.

Банкя е пич!!! Това би ме накарало да отида не само на една банда, както направих през 2010 и гледах само Пъпките!!!

#291 Моридин

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 22 posts

Posted 05 февруари 2011 - 23:48

Ахаха, това ще ми е доста удобно на мен :rolleyes:

А на Хиподрума вече нещата по-биха заприличали на фестивал. Ако го преместят там, убеден съм, че ще има осигурен транспорт.

#292 Black Heart

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 120 posts

Posted 06 февруари 2011 - 11:07

Нека да в Банкя - на мене ми е екстра :rolleyes:
22.04 - Fury UK

#293 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 09 февруари 2011 - 00:13

@Ozzy в калкулациите ти има голяма грешка и тя е Linkin Park. Това че в този форум не се слушат, не ги прави по-малко HUGE. Голата статистика на Last.fm показва, че Linkin Park имат два пъти повече слушатели от Iron Maiden.

Тук вече ще се присъединия към мнението, че започна да писва от едни и същи групи - поне на мен. От всичките имена, които се въртят в пространството, само Linkin Park, In Flames и Mastodon са ми интересни и бих гледал с у-вие. Iron Maiden съм ги гледал 3 пъти, мога още 30, но искам нещо по-съвременно.
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#294 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 09 февруари 2011 - 01:05

View Postantubis, on Feb 9 2011, 00:13, said:

Тук вече ще се присъединия към мнението, че започна да писва от едни и същи групи - поне на мен.

Не само на теб. Вярно е, че рок публиката е вярна и прегръща всяко мащабно събитие като протест срещу посредствеността в музиката и тълпата ще се събере дори и да свирят същите имена като миналата година, заради идеята.
Но мисля че на повечето хора наистина им се иска нещо ново.
Нищо против Iron Maiden, но те все пак са тридесет - годишна група, твърде далеч от зенита си и като композиторски устрем, така и като изпълнителски хъс. Гласът на Брус вече хич го няма, на мен концертът им в България на моменти зверски ми доскуча. Не бих отишъл на тяхно шоу.

Брат Ozzy наистина подценява потенциала на Linkin Park, съгласен съм с antibus. Групата има голяма фенска маса. И в България, особено сред по-младите фенове. Вярно, няма да видиш фен като Тони Кирката да е заменил избелелия суичър на Мейдън, купен в началото на 90-те с фланелка на Линкин Парк, но по-добре, бога ми.
Линкин започнаха мега-силно в началото на новия век, ако и тогава "трютата" да ги определяха като "некви рапъри, дето учениците си падат по тях", 10-години по-късно те се доказаха като активна и стабилна група, водещи и стилоопределящи "кросоувър" ветерани.

Да не говорим, че бандата е в перфектна форма, нахъсани са копелетата, правят Шоу, Честър пее като змей. Неслучайно бяха избрани за втори хедлайнери на тазгодишния Download фестивал. Не се наемам да твърдя, че са със статут на хедлайнери и у нас, но съм готов да се басирам, че ако при добра комбинация станат водачи на евентуалния втори ден на Сонисфиър стадионът ще е пълен. Групата има много силен фестивален потенциал и, повтарям, при добра комбинация си е жокер!

Аз лично ще отида, заради песни като тази и живо изпълнение като това. Или, амин дай боже, нещо подобно на това

#295 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 09 февруари 2011 - 02:26

Голата статистика на Last.fm показва, че Linkin Park имат два пъти повече слушатели от Iron Maiden.
Абсолютно. В last.fm Linkin Park имат 550 000 слушатели повече дори от самите Пинк Флойд, което аз лично намирам за възмутително, но е факт.

Ето и нещо любопитно: най-слушаните групи и изпълнители на територията на България според отчетеното в ласт.фм.
http://www.last.fm/music/+geo/bulgaria
На трето място са Годсмак. Така и не мога да си обясня как може БГ промоутърите да са толкова недалновидни, че досега да не са поканили тази група. Наистина, при Сонисфиър нещата се диктуват отгоре, но ако си говорим за писнали-неписнали/свирили-несвирили/модерни-стари групи, извинение вече нямат.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#296 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 09 февруари 2011 - 06:02

View Postforeigner, on Feb 9 2011, 02:26, said:

На трето място са Годсмак. Така и не мога да си обясня как може БГ промоутърите да са толкова недалновидни, че досега да не са поканили тази група.
Проблемът с Godsmack е, че и да искат и да не искат българските промоутъри не могат да ги поканят по простата причина, че групата не е бил на европейско турне от около 2004 година насам. След това обикалят единствено Америка.

Но иначе като цяло съм съгласен с @antubis, @duende и @foreigner.
ПИСУК!

#297 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 09 февруари 2011 - 08:26

"като протест срещу посредствеността в музиката и тълпата ще се събере дори и да свирят същите имена като миналата година, заради идеята."

Не знам за другите, но аз ходя на концерт за удоволствие. Ако групите не ми харесат няма да отида.

#298 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 февруари 2011 - 08:58

Голата статистика на Last.fm показва, че Linkin Park имат два пъти повече слушатели от Iron Maiden.

View Postforeigner, on Feb 9 2011, 02:26, said:

Абсолютно. В last.fm Linkin Park имат 550 000 слушатели повече дори от самите Пинк Флойд, което аз лично намирам за възмутително, но е факт.
Вие нещо бъркате чужбина с България ми се струва... :lol2:

@Ozzy в калкулациите ти има голяма грешка и тя е Linkin Park.

View Postduende, on Feb 9 2011, 01:05, said:

Брат Ozzy наистина подценява потенциала на Linkin Park, съгласен съм с antibus.
Както и по-горе казах - според мен "Фестивална" ще им дойде екстра. Стадион? Говорим за 30-40 000 човека? За Linkin Park? В България? Нещо сте се объркали :yes:

започна да писва от едни и същи групи - поне на мен.

View Postduende, on Feb 9 2011, 01:05, said:

Не само на теб.
Аз за това гледам да ходя по концерти в чужбина. Вече да се ходи на концерт в чужда държава изобщо не е толкова скъпо удоволствие, както беше едно време. Дори бих казал, че е съизмеримо с едно пътуване за концерт до Каварна (ако си от София или Пловдив примерно) или до София (ако си от Бургас или Варна примерно). Цените за пътя са подобни, цените за спане и ядене са подобни. Единствено чужбинските билети за самите концерти са малко по-скъпи от нашите. Но МАЛКО. А не драстично.
Така че аз този проблем съм си го решил. На който му се гледа непрестанно Джудас, Снейк, Скорпионс, Хелоуин, УАСП и т.н. - няма грижи, защото у нас непрекъснато има подобни концерти. Който иска да разчупи - чужбина.
I don't know how I managed it...

#299 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 09 февруари 2011 - 09:10

@duende хм, съгласен съм, че ЛП имат доста фенове у нас НО...не съм съгласен с това, че Мейдън вече нямат енергия или не могат да композират - просто самите музиканти се променят и искат да изпробват нещо ново...Последните два албума говорят за това - повече прогресив, отколкото хеви метъл :yes: ...А относно класациите в last.fm, айде да не ги гледаме - всички знаем, че ако примерно U2 дойдат в София безпроблемно ще го разпродадат, където и да е :lol2: :) Нищо, че не са в първите 50 страници на списъка...

#300 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 09 февруари 2011 - 09:26

Айде стига с тоя last.fm. За какво е показателен тоя сайт? Аз лично дори не съм влизал в него, а тук от целия форум 3-4 човека го споменавате. Това, че примерно в Хамериканско или Британско е актуален, за тук изобщо не е. Не съм запознат с принципа, на който работи, но едва ли отчита какво аз въртя на Ipod-a си или на домашната уредба. Нито пък какво Змея (примерно) върти в колата си. Pink Floyd - колко ли от феновете им, като баща ми например, който е на 67 години имат регистация в last.fm, че техните слушания да влизат в статистиката? И т.н.
И какво за Линкин парк? Помня още споровете преди концерта на Лимп Бизкит в този форум, помня и как ми наскачаха фенчетата им. И какво? Едва събраха една зала хора и то в съпорт с други банди. За стадион? Тва в България няма да стане.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users