Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#1441 didogun

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 133 posts

Posted 16 юни 2011 - 23:54

А такаааа. Ква стана тя?

Клиентът виновен, че не иска да купи стоката, която търговеца продава.

#1442 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 17 юни 2011 - 06:49

View Postdidogun, on Jun 17 2011, 00:54, said:

А такаааа. Ква стана тя?

Клиентът виновен, че не иска да купи стоката, която търговеца продава.
Който иска да се чувства без вина виновен - негова си работа. :unsure:
Hedniska Blod

#1443 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 17 юни 2011 - 07:40

View PostHeathenHeart, on Jun 17 2011, 07:49, said:

Който иска да се чувства без вина виновен - негова си работа. :unsure:

Хаха да, сериозно ли някой ще се опита да ме накара да се чувствам виновна, че не съм си купила продукта на БЕК и така пропаднал фестивала? В такъв случай всички сте виновни, че не купувате от фирмата, в която работя и затова нямахме великденски бонуси. :(

Забавно четиво за начинаещи и напреднали промоутъри - цък!

#1444 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 17 юни 2011 - 07:53

тези дни се начетох на доста малоумни изказвания (без някой да се обижда) че не сме никакви фенове, че не заслужаваме такъв велик фестивал, че навън как били правили фестивали и т.н.
и накрая не се сдържах да драсна нещо

едно време като бях малък, по време на една криза ставахме в 4-5 сутринта и се нареждахме на гигантска опашка пред магазина за да можем да си купим малко сирене...чакаше се с часове да отворят и с часове да ти дойде реда, сиренето беше кофти и скъпо...но в края на краищата като искаш сирене се жертваш. Сега има голям избор на магазини, супермаркети, има разнообразие от цени, качество и видове сирене - ти сам правиш избора дали да идеш по далече или по близо, дали да купиш по-скъпо или по-евтино, дали да чакаш с часове за промоция или да влезеш в първия квартален маркет...какво искам да кажа с това? Увеличаването на възможностите за избор ти дават шанса да направиш избор дали да закупиш даден продукт или не и откъде да го купиш. Същата работа е и с концертите - преди години рядко идваха големи и чужди групи и много хора хукваха да ги гледат, независимо на каква цена, къде и кога. Сега обаче избора нарастна значително - всяка година у нас има минимум 2 концерта с големи групи, както и много концерти с не толкова големи (и все пак достатъчно) големи. Дори да не обърнем внимание на кризата и намалената покупателна способност, много хора започват да подбират къде и на какво да идат именно заради големия избор - истината е че единствено die-hard феновете са готови да платят каквато и да е цена и да се подложат на каквито и да са лоши условия само за да си видят любимата банда. Но мнозинството хора които ходят по концерти всъщност не са чак толкова вманиачени (иначе всички щяха да купуват билети за front pit-а), а са по-скоро редови фенове, които не са съгласни да бъдат третирани по един или друг кофти начин, имайки предвид цени и условия. В случая много хора си правят сметката - миналата година 180 лева за предната зона за два дена, тази година 150 за един ден...сметката може да е вярна за промоутъра, но за редовия фен не е, особено при стандарта при който живеем. Не знам по какъв начин може да става паралел с Турция, но аз съм бил там няколко пъти и по мои впечатления в големите градове стандарта е доста по-висок от нашия...но това е отделен въпрос.
Мнозина оплюха "мързеливите софиянци" понеже не искали да си вдигнат задниците ако концерта не им е в задния двор...ами глупости на търкалета - тук не става дума за конкретната локация, а за самите условия на локацията. Бил съм на фестивали в чужбина, мнозина съфорумници също са били и могат да споделят неща които тук не се случват, а именно че ВЪПРЕКИ че повечето големи фестивали (като wacken например) са някъде на майната си извън населено място или около някое село, нещата са организирани с редовен транспорт, организиран заради фестивала, множество указателни табели и карти, огромни пространства за палаткови лагери, оборудвани с тоалетни и бани, множество шатри и подвижни магазинчета за мърчандайз, храна, бира и въобще всичко от което имаш нужда по време на фестивал (да де - храна, бира, мърч...също и тоалетна хартия и презеревативи :unsure: )...нашите така наречени фестивали страдат от липсата на изброените неща, или те са организирани доста зле. При това положение аз (и предполагам мнозина като мен) не съм навит да си скъсам задника от път за да отида на една поляна където нямам какво да правя цял ден, нямам къде да си опъна палатка, имам слаб избор на топла бира и пиратски мърч, накрая след като съм се потил целия ден влизам в концертната зона да гледам 3-4 групи (които не са фестивал, а просто концерт с подгряващи и основни банди) и след това нямам къде да пия една бира и трябва да чакам до сутринта докато успея да си хвана някакъв транспорт за да пътувам още доста време към къщи (порядъчно недоспал, потен и мръсен)...ако е любима група по която съм вманичаен и няма вероятност да видя пак, бих се жертвал, но иначе...
много е грешно това което се прави тук да се нарича фестивал - единствено Каварна и Спирита имат нещо общо с фестивали. Защото фестивалите не са просто някакви концерти, а възможност хората да се отпуснат няколко почивни дни, което ще рече да идеш някъде на майната си където има някакви елементарни условия - не говоря за петзвездни хотели, говоря за това което писах горе - елементарни неща като добър транспорт и добре подбрано място за палатки, течаща вода, тоалетни, избор на бира, храна, мърч и забавления за през деня, избор на концерти (да, между другото нормалните фестивали имат поне 2-3 сцени които дават възможност за избор, но освен това се спестява досадното чакане докато едната група свърши и чакаш другата да си подреди нещата на сцената - вместо това отиваш пред другата сцена, където почва друга яка банда, като пътьом пускаш една вода и си вземаш още бира)

и така...

така че колкото повече концерти в България посещаваме, колкото повече фестивали в чужбина посещаваме, толкова по сериозна фестивална култура придобиваме...и започваме все повече да разбираме че това което някои хора искат да ни пробутат като голяма работа е просто елементарен опит да ти вземат колкото може повече пари без да получиш съотвения продукт насреща. Естествено далече съм от идеята че някой прави фестивали заради феновете-всичко е бизнес, но номера е фена да остане доволен от начина по който си му взел парите и да иска пак...а съдейки по коментарите (от години) по българските форуми, мисля че хората в България стават все по-недоволни и по-недоволни от така наречените ни "промоутъри"

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#1445 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 17 юни 2011 - 08:15

View Postdani1948, on Jun 16 2011, 23:28, said:

И вече след няколко дни започвам да си мисля, че освен БЕК, които имат огромна вина, ние, феновете също имаме не малка вина за провала на това не лошо събитие...

Палавници, позволете ми, моля Ви се, да НЕ СЕ ЧУВСТВАМ ВИНОВЕН затова, че Сонисферата се е провалила!!! Може да съм мрънкач /като цяло не отричам никак дори :( /, но условията на тазгодишния фестивал не ми се понравиха, а условията НЕ ЗАВИСЯТ от мен или от всеки един фен!!! Условията зависят от организаторите и аз ще кажа моите причини, поради които не си закупих билет /въпреки че смятах да си купя вероятно ден-два преди концерта в зависимост от няколко условия .../:
1. цената е висока, смея да твърдя нереално висока!
2. локацията е кофти - дотам няма добра инфраструктура - пътища, транспорт, паркинг и т.н., за връщането въобще не ми се и мислеше ...
3. става въпрос за ден почти по средата на седмицата /за което промоутъра няма вина, разбира се!/, което означава, че трябва да си взема отпуска, защото пътя дотам не ми е около 3 минути, както беше на миналата Сонисфера /за което промоутъра има вина, тъй като всички знаем поради какви проблеми след миналата Сонисфера Столична община отказа да предостави под наем стадион Васил Левски на БЕК и за следващи концерти!/
4. за мен лично подбора на групи беше добър - Мейдън са велики, Слипкнот щях да ги изтрая някак си, Алис Купър с удоволствие щях да го гледам, Мастодон щях да ги изтрая някак си, Апокалиптика с кеф щях да ги гледам, но ... уви ...

Но точки 1, 2 и 3 не ми дадоха възможност да взема решение за закупуването на билет за концерта по-рано от деня преди концерта и затова никак, ама никак не се чувствам виновен заради това, че концерта се е провалил, защото точно точки 1, 2 и отчасти 3 си зависят изцяло от промоутъра и аз вина, че той ги е предложил по този начин, нямам ... Пък нека и да нямам "фестивална култура" ... :unsure:

#1446 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 17 юни 2011 - 08:31

View PostMinstrel in the Gallery, on Jun 17 2011, 08:15, said:

Палавници, позволете ми, моля Ви се, да НЕ СЕ ЧУВСТВАМ ВИНОВЕН затова, че Сонисферата се е провалила!!! Може да съм мрънкач /като цяло не отричам никак дори :lol: /, но условията на тазгодишния фестивал не ми се понравиха, а условията НЕ ЗАВИСЯТ от мен или от всеки един фен!!! Условията зависят от организаторите и аз ще кажа моите причини, поради които не си закупих билет /въпреки че смятах да си купя вероятно ден-два преди концерта в зависимост от няколко условия .../:
1. цената е висока, смея да твърдя нереално висока!
2. локацията е кофти - дотам няма добра инфраструктура - пътища, транспорт, паркинг и т.н., за връщането въобще не ми се и мислеше ...
3. става въпрос за ден почти по средата на седмицата /за което промоутъра няма вина, разбира се!/, което означава, че трябва да си взема отпуска, защото пътя дотам не ми е около 3 минути, както беше на миналата Сонисфера /за което промоутъра има вина, тъй като всички знаем поради какви проблеми след миналата Сонисфера Столична община отказа да предостави под наем стадион Васил Левски на БЕК и за следващи концерти!/
4. за мен лично подбора на групи беше добър - Мейдън са велики, Слипкнот щях да ги изтрая някак си, Алис Купър с удоволствие щях да го гледам, Мастодон щях да ги изтрая някак си, Апокалиптика с кеф щях да ги гледам, но ... уви ...

Но точки 1, 2 и 3 не ми дадоха възможност да взема решение за закупуването на билет за концерта по-рано от деня преди концерта и затова никак, ама никак не се чувствам виновен заради това, че концерта се е провалил, защото точно точки 1, 2 и отчасти 3 си зависят изцяло от промоутъра и аз вина, че той ги е предложил по този начин, нямам ... Пък нека и да нямам "фестивална култура" ... :unsure:
Наистина мрънкаш прекалено много, а и не само ти:

1. Цена от 90 лева не е никак висока за 5 много качествени групи. Цената тук е почти 2 пъти по-ниска от средната цена на Sonisphere. Така или иначе е привилегия да гледаш групите от 10 метра, за front stage си плащаш повече, което е нормално.
2. Ти ходил ли си на този Хиподрум?
3. Специално за вас трябва да се обяви Национален празник, в който всички да почиваме и да може да си отидем на феста спокойно?!? Имаш 20 дни отпуск, 1 ден спокойно може да се отдели за фестивал, обявен през Март...Това за 3-те мин няма да го коментирам изобщо, защото е смешно :(
4. Тук по-скоро изказваш аргумент за да отидеш на феста...

И те така, ситуацията е абсурдна и станахме за смях! Сори :no:
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#1447 Minstrel in the Gallery

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 17 юни 2011 - 08:45

Веднага отговарям по точките :unsure:
1. Цена от 90 лева ми се струва много, да не говорим, че като фен на Мейдън смятах да се позиционирам отпред, което означава цена от 150 лева - определено е много!
2. Да, ходил съм, та даже преди месец и нещо минах оттам. Но аз живея в "Дружба", да ти кажа ли колко километра показа километража на колата ми дотам? Почти колкото до Каварна :( За поляната и условията на нея въобще не коментирам с повече от една дума - tragedy.
3. Идеята с 3-те минути от стадион Васил Левски се корени в намека, че БЕК поради тяхна вина /или съответно на наета от тях фирма за почистване!/ няма да могат да ползват като терен стадиона! Това първо! Второ - Сонисферата е вторник, София Рокс петък, Елевейшъна петък, Спирит ъф Бъргъс започва петък - това са 4 почивни дни, имам 20 дни отпуска, но е мое право да си избера кога и по какъв повод да си я взема, нали? А за концерт, който е организиран на стадион Васил Левски, стадион Българска Армия, стадион Георги Аспарухов няма да ми се наложи да си вземам отпуска, нали? :no:
4. Точно това ми бяха аргументите за отиването на феста, но резултата от точки 1, 2 и 3 щях да го разбера в последния момент, затова и не си вземах билет до последния възможен момент и никак не се чувствам виновен ...

П.С: А това дали мрънкам прекалено много е мой личен проблем, нали? Ти като не мрънкаш и нямаш претенции/изисквания какво получаваш в замяна? :lol:

Edited by Minstrel in the Gallery, 17 юни 2011 - 08:46 .

#1448 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 17 юни 2011 - 08:54

Не намирам много смисъл да обсъждам тези точки отново :unsure: Разбира се, че е твое право да ти е гот, че феста падна.
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home

#1449 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 17 юни 2011 - 08:58

Аз пък имам само един единствен аргумент, поради който не си бях взел билет все още и явно съм провалил фестивала :unsure: От тогава сън не ме лови, че даже се и разболях :no: Обаче и за следващата голяма проява на БЕК няма да си взема билет твърде рано, защото няма никакъв смисъл и защото съм добил БЕК-овска билетна култура. За какво иде реч - 2008г. обявиха концерт на Metallica, ако не се лъжа през Февруари или Март. Първите 5000 билета бяха намалени и на юруш всички ги изкупиха за 1 час, а билетите за пред сцената свършиха за 1 ден. Супер доволен и с билет в ръце аз си чаках концерта. И какво стана - след това пуснаха още билети за пред сцената, преместиха огражденията назад и "фен пита" стана половин стадион. 2010г. - обявяват Сонисфиър, всенародни тържества, прекрасни цени на билети, билетите за пред сцената пак свършват за няма и седмица. Пак супер доволен и с билет в ръце чакам концерта. Познай какво се случва - пак се появяват билети за пред сцената и така до деня на концерта. За AC/DC беше подобна ситуацията доколкото си спомням, но там не съм посещавал. И идва 2011г. - обявяват Сонисфиър с прилични групи и сравнително скъпи билети. Е за трети път няма да хукна веднага да си купувам билет от 150 лева, като знам че така или иначе ще има такива и в деня на концерта, защото ако случайно са ги изкупили, то веднага ще бъде разширена фен зоната. Сори, ще си посипя главата с пепел, че заради моя начин на мислене пропадна този фестивал, но от сега да си кажа, че и следващия ще пропадне ако чакат аз да си купя билет за пред сцената 1-2 месеца предварително :(

Edited by Javor, 17 юни 2011 - 09:00 .

#1450 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 17 юни 2011 - 09:04

Следващ Сонисфиър едва ли ще има тук. Съжалявам за неволите ти около front stage билетите, но каквто точно имат общо с темата? А и не е нужно да си сипеш главата с пепел, всичко е 6, гледайте си Сайпръс Хил и Моби в летните петъчни вечери и си свиркайте :unsure:
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home

#1451 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 17 юни 2011 - 09:06

View Postdani1948, on Jun 16 2011, 23:28, said:

ние, феновете също имаме не малка вина за провала на това не лошо събитие...

Осъзнаваш ли, че подобни разсъждения са в грубо противоречие с принципите на пазарната икономика. В чиито условия живеем вече 22 години.

Винаги съм вярвал, че времето рано или късно ще започне да отмива социалистическото мислене от мозъка на българина. И то ще си остане в миналото. Но явно се е просмукало много дълбоко, щом очевидно млади хора бленуват по колективно-плановата утопия.

Предполагам, че като всеки нормален човек, ежедневно пред очите ти минават купища стоки и услуги, които би желал да притежаваш /да купиш/. Но разбира се - нямаш физическа и финансова възможност да напазаруваш всичко желано. Ако наистина си слагаш на раменете вина към търговеца на всяко непотребено свое желание, ти сигурно си ужасно тъжен човек.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#1452 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 17 юни 2011 - 09:08

View Postdani1948, on Jun 17 2011, 10:04, said:

Следващ Сонисфиър едва ли ще има тук. Съжалявам за неволите ти около front stage билетите, но каквто точно имат общо с темата? А и не е нужно да си сипеш главата с пепел, всичко е 6, гледайте си Сайпръс Хил и Моби в летните петъчни вечери и си свиркайте :unsure:
Имат общо с това, че с тази си политика БЕК никого не стимулират по някакъв начин да се засили да си купува билет предварително :no: Изложих аргумента си, поради който не съм си купил билета предварително и провалих фестивала, изложих се като метъл фен и прочие глупости. :( А иначе Мейдън и Слипнот съм ги гледал и съм си свиркал, за Сайпръс Хил и Моби едва ли ще се прежаля.

Edited by Javor, 17 юни 2011 - 09:10 .

#1453 Minstrel in the Gallery

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 17 юни 2011 - 09:09

View Postdani1948, on Jun 17 2011, 09:54, said:

Не намирам много смисъл да обсъждам тези точки отново :unsure: Разбира се, че е твое право да ти е гот, че феста падна.

Само да вметна, че никак не ми е гот, че концерта пропадна, но не се чувствам виновен за това ..

#1454 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 17 юни 2011 - 09:10

Аве вие не сте в ред, честно. Евала за разбиранията ти за пазарна икономика. И ти ме направи малко по-щастлив, след като ми разясни всички тези сложни процеси. Благодаря за което! И успех с пазаренето, което разбираш като икономика.
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home

#1455 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 17 юни 2011 - 09:19

View Postdani1948, on Jun 17 2011, 10:10, said:

Аве вие ....

Аве, Цезаре! :unsure:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#1456 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 17 юни 2011 - 09:44

Ама що изобщо трябва да се говори за вина. Организаторите предлагат някакви условия на някаква цена, феновете не са длъжни да приемат само от фенство, те все пак са разумни икономически субекти :rolleyes:
Очевидно в случая комбинацията условия+цена е била икономически неизгодна на потребителя, което е разбираемо, при положение, че миналата година същият потребител е получил доста по-добри условия на приблизително същите цени за същото събитие.

едит: опс, гледам, че Виолатор ви го е разяснил вече :harhar:

Edited by Overhate, 17 юни 2011 - 09:45 .

Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#1457 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 17 юни 2011 - 09:56

View Postviolator, on Jun 17 2011, 10:19, said:

Аве, Цезаре! :rolleyes:
:harhar:

@dani1948
пич, кажи ми какви са твоите разбирания за пазарна икономика? :) (мнението ми не е с цел заяждане)
решаваш че имаш 150 кинта, които искаш да дадеш независимо от това което получаваш и поради тази причина 100 човека като мен, които точно в момента са го закъсали яко с финансите, трябва все пак да намерят отнякъде по 150 кинта за да можеш ти да си направиш кефа? Не виждам логиката...не можеш да търсиш вината в хората които са решили да пропуснат "фестивала" по една или друга причина, още повече (ако не пропускам нещо) това е първия фестивал от този мащаб който пропада поради слаби продажби (ако въобще причината е в продажбите...не вярвам да ни бъде дадена достоверна информация за истинските причини). Явно причината не е във феновете, след като същите тези фенове предните години пълнеха стадионите за Metallica, ACDC и т.н.
а и Maiden събраха около 30000 на "Локомотив" през 2007-а (по официална информация която се появи тогава), така че не виждам проблем пак да го направят...при някакви условия.

само за протокола - твърдо смятах да ида на фестивала - Maiden са една от обичаните ми групи, Mastodon открих наскоро за себе си и смятах също да ги видя защото ме радват. Alice и Apocalyptica също харесвам. Единствената причина да не си купя билет, до преди ситуацията да се разсмърди е че напоследък позакъсах здраво с парите, а ми трябваха 150 за билет, още 50 до София и обратно, някаква сума за храна/бира и неизвестна сума за транспорт до Банкя и някакъв вариант за преспиване...

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#1458 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 17 юни 2011 - 10:06

Пич, няма никакво значение какви са ми разбиранията, честно. Аз също нямам никакво намерение да се заяждам с когото и да е, нито да обсъждам повече темата Сонисфиър, камо ли пазарната икономика и всички свързани с нея субекти. Фактите са прости, фест няма, спестихме си едни пари и това е. Сега дайте половината от билета за Сонисфиър за самостоятелния концерт на In Flames в прекрасната зала Христо Ботев и всичко ще е наред. Със здраве :rolleyes:
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home

#1459 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 17 юни 2011 - 10:08

View Postdani1948, on Jun 17 2011, 11:06, said:

Сега дайте половината от билета за Сонисфиър за самостоятелния концерт на In Flames в прекрасната зала Христо Ботев и всичко ще е наред. Със здраве :rolleyes:

Дадохме ги вече за 2 на София Рокс :harhar:

#1460 didogun

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 133 posts

Posted 17 юни 2011 - 10:12

Това, което Явор каза за разширяването на фронтофстейдж-зоната в хода на продажбите на билети съвсем го бях забравил. Ултрацигания, която и в Таджикистан не може да се случи.

Така е пичове. Пазарът е регулатор - и аз съм доста доволен, че законите му в случая проработиха срещу тия изедници.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users