Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#1401 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 15 юни 2011 - 07:15

View Postdeluxworld, on Jun 14 2011, 23:14, said:

Много ясно, че ходя да се изкефя....

Като ви гледах на ДВД-то как се кефите на групите преди Металика и ме обхваща съмнението относно думите ти. :) Висяхте като пране на оградата. Поправи ме ако греша, че си от Харвестърите или както там се наричате. :harhar: Поправи ме също, ако греша, че фен клуба влизат първи на концертите и за вас няма значение дали е куца организацията или не, още по-малко дали се провежда на поляна в Гърция или на алпийски връх.

Edited by BeerMe, 15 юни 2011 - 07:27 .

#1402 Adramelech

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 13 posts

Posted 15 юни 2011 - 08:39

Ако ще сравняваме концерта с фестивали, трябва да го сравним с този от миналата година. Защото по чужбина инфраструктурата им е инфраструктура, а не път с дупки повече от кратерите на Луната и едва ли (надявам се да разбера някой ден) до мястото се стига само по един път; заплатите им са в пъти повече от тукашните и докато за другите страни е нормално да дадат 160 (както някой бе споменал), то за една не малка част от българите това е половината или хайде 1/3 от заплатата... А ако включим и още 1-2-3 от семейството, тогава става непосилно да се отделят тези пари. Ако бяха сложили нормални цени, сега нямаше да пише - ОТМЕНЕН! в темата. Простата логика е, че ако бяха по-ниски цените, щяха да дойдат повече хора и така щеше да се получи, хем вълка сит, хем агнето цяло ... поне според мен.

Не им прави чест на ВЕС да се оправдават така! Уж беше по независещи от тях причини, после логистични проблеми (как пък за Джудас нямаха тоя логистичен проблем и смениха мястото, пък за Мейдън не можаха?) ... Типично по нашенски, те не са виновни, а вината е в някой друг. Доста дълго време ще им държи влага тоя "гаф" и дано си вземат поука другия път или още по-добре ... друг промоутър да вземе Сонисферата, ако има такава възможност.

#1403 deluxworld

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 15 юни 2011 - 09:26

View PostBeerMe, on Jun 15 2011, 08:15, said:

Като ви гледах на ДВД-то как се кефите на групите преди Металика и ме обхваща съмнението относно думите ти. :) Висяхте като пране на оградата. Поправи ме ако греша, че си от Харвестърите или както там се наричате. :harhar: Поправи ме също, ако греша, че фен клуба влизат първи на концертите и за вас няма значение дали е куца организацията или не, още по-малко дали се провежда на поляна в Гърция или на алпийски връх.
Това с прането мисля да го прескоча, защото който трябва е забелязал за какво става въпрос!Влизаме първи, излизаме последни и се кефиме на макс на дадения концерт!И не на последно място, организацията грам не ме интересува лично мене, аз отивам на концерт а не после да дрънкам 2 месеца, че организацията била куца капиш?Самите Металика, ни се кефят супер много, и имат наши банери в Ейч Кю което според мен си е едно признание от тяхна страна!А ти какво си гледал/а грам не ме грее, както и постното ти мнение!
. . . And Justice For All

#1404 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 15 юни 2011 - 09:36

Ако беше оставил афекта от поста ми да се уталожи за 5 мин. щеше да разбереш, че единствено се опитвах да ти обясня, че няма как да имаш реален поглед върху организацията, нито на Сонисфиър мин. година, нито на концерта на поляната в Гърция, поради простата причина, че за вас организацията е различна. :harhar:

#1405 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 юни 2011 - 09:45

View Postdeluxworld, on Jun 15 2011, 10:26, said:

и имат наши банери в Ейч Кю
В какво? :harhar:
I don't know how I managed it...

#1406 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 15 юни 2011 - 09:45

View PostBeerMe, on Jun 15 2011, 10:36, said:

Ако беше оставил афекта от поста ми да се уталожи за 5 мин. щеше да разбереш, че единствено се опитвах да ти обясня, че няма как да имаш реален поглед върху организацията, нито на Сонисфиър мин. година, нито на концерта на поляната в Гърция, поради простата причина, че за вас организацията е различна. :)
Мне - само на нашенските концерти успяваха да се уредят с ранно влизане. Византийците ги газиха здраво на поляната :harhar:

#1407 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 15 юни 2011 - 09:51

View PostOzzy, on Jun 15 2011, 10:45, said:

В какво? :)

Google каза: Metallica 'HQ' recording studio :harhar:

#1408 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 юни 2011 - 10:02

Аха... Така е някак си по-разбираемо. :harhar:

#1409 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 15 юни 2011 - 10:05

Основната причина за провала на фестивала беше високата цена на билетите.
Hedniska Blod

#1410 The Crimson Idol

Wrathchild

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 465 posts

Posted 15 юни 2011 - 10:06

Някой да е пробвал вече да си върне билета?Понеже аз отидох да връщам билета в мястото откъдето го взех(в случая Германос) и оттам ми казаха, че мога да го върна само в централния офис на Ивентим о.0 Казвам им, е да де ама аз съм го купил от вас, защо трябва в централния офис и те ми викат еми ние сме го купили от сайта на Ивентим.Това така ли е или нашите лумпени тука пак не са наясно с нещата?
"Be the one to give them nightmares when they sleep
Never back down from anyone" - Jeremy McKinnon

#1411 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 15 юни 2011 - 10:08

View PostThe Crimson Idol, on Jun 15 2011, 11:06, said:

Някой да е пробвал вече да си върне билета?Понеже аз отидох да връщам билета в мястото откъдето го взех(в случая Германос) и оттам ми казаха, че мога да го върна само в централния офис на Ивентим о.0 Казвам им, е да де ама аз съм го купил от вас, защо трябва в централния офис и те ми викат еми ние сме го купили от сайта на Ивентим.Това така ли е или нашите лумпени тука пак не са наясно с нещата?
Не са наясно с нещата. Би трябвало в Германос да го върнеш. Но тепърва ще почнат ходенията по мъките.

Edited by Javor, 15 юни 2011 - 10:08 .

#1412 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 15 юни 2011 - 10:10

Те винаги са неразбрали в Германос. При връщането на билети за чичо Том имахме същия проблем. Обади се в Ивентим и им кажи да се обадят в Германоса от където си го купил, за да им кажат да не се правят на интересни. Или направо набери Ивентим докато си в Германос и им дай да се разберат.

#1413 The Crimson Idol

Wrathchild

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 465 posts

Posted 15 юни 2011 - 10:10

View PostJavor, on Jun 15 2011, 11:08, said:

Не са наясно с нещата. Би трябвало в Германос да го върнеш. Но тепърва ще почнат ходенията по мъките.

И аз това им казах и отговора им беше да пиша писмо на Ивентим.Е ако си мислят, че ще се замъкна до София да върна билет - еми в грешка сте.

П.П. Писмо писах, да видим какво ще отговорят.

View PostBeerMe, on Jun 15 2011, 11:10, said:

Те винаги са неразбрали в Германос. При връщането на билети за чичо Том имахме същия проблем. Обади се в Ивентим и им кажи да се обадят в Германоса от където си го купил, за да им кажат да не се правят на интересни. Или направо набери Ивентим докато си в Германос и им дай да се разберат.

От сутринта се пробвам да се свържа с Ивентим ама без успех.

Edited by The Crimson Idol, 15 юни 2011 - 10:11 .

"Be the one to give them nightmares when they sleep
Never back down from anyone" - Jeremy McKinnon

#1414 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 15 юни 2011 - 10:15

Мисля си следното - защо през последните години за нашите фестивали и концерти се появи понятието "front of stage билет"? Да, и по други места го правят, но по нашите земи това е по-скоро автогол, защото винаги негативните коментари се въртят около най-високата цена. Разбираемо е най-големите фенове на групата да са искат да са по-близо до нея и да трябва да заплатят с нещо фенщината си, но трябва ли това да са пари? Не може ли да е време? Все повече ми се струва, че по-разумното в случая на Sonisphere бе билета за терен да е 100лв., а който иска да види Iron Maiden/Slipknot от 2 метра да отиде 10 часа преди началото.

Що се отнася до мястото само ще отбележа, че Wacken, Германия е на майната си - на десетки (стотици) километри от най-близкия голям град (220км. от Хановер, 90км. от Хамбург и 360км от Берлин), но това не спира 70 000 души да ходят там. Предвид, че Банкя беше на 5км. от София, не мисля че това беше проблема на фестивала.
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#1415 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 юни 2011 - 10:24

View Postantubis, on Jun 15 2011, 11:15, said:

но по нашите земи това е по-скоро автогол
Защо да е автогол? Билетите "front of stage" за Концерта на Металика преди две-три години се запродадоха за няколко часа. Същото се случи и с миналогодишния Сонисфиър.
Това, че тази година продажбите на билетите за Сонисфиъра като цяло са мега ниски, не идва от билетите "front of stage", а от високите цени на билетите КАТО ЦЯЛО + местоположението, което явно не се харесва от българските фенове + подбора на групите.

#1416 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 15 юни 2011 - 10:36

View Postantubis, on Jun 15 2011, 11:15, said:

Що се отнася до мястото само ще отбележа, че Wacken, Германия е на майната си - на десетки (стотици) километри от най-близкия голям град (220км. от Хановер, 90км. от Хамбург и 360км от Берлин), но това не спира 70 000 души да ходят там. Предвид, че Банкя беше на 5км. от София, не мисля че това беше проблема на фестивала.
Проблемът на поляната край Банкя НЕ е в отдалечеността й от София, а в достъпа дотам (пробвай да си представиш няколко хиляди автомобила на онова двулентово пътче - не толкова на отиване, когато всеки ще ходи когато си иска, а на връщане, когато всички тези коли се юрнат заедно) и в липсата на инфраструктура за провеждане на концерт (ограждането на поляната, вдигането на сцена и сковаването на няколко подобия на трибуни НЕ е инфраструктура).

Отделно от това, ако на WOA не искам да гледам някоя група, мога да отскоча до друга сцена, да зяпам десетки щандове с мърч, да ходя на "signing sessions" с групите и изобщо да се разсейвам с една камара други забавления, които ми се предлагат от организаторите. А ако не искам да гледам някоя от групите в Банкя? Май нямам избор - принуден съм да кибича там, просто защото на и около въпросната поляна няма нищо.

#1417 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 15 юни 2011 - 10:56

Това за различните цени на билетите го казах вече наскоро.Това е пълня тъпотия.Слагаш някаква средна цена за феста,еднаква за целия стадион/зала/поляна и който иска идва по-рано и по-напред.Не може да фестивали дето събират по 100 000 човека,да няма ценови разделения,ние тука пак разделения,зони,нз си какво.Най-смешно е като има разделение в зала,дето събита 6-7 хиляди..естествено пак БЕК го направиха. :harhar:

Edited by jasta, 15 юни 2011 - 10:57 .

#1418 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 15 юни 2011 - 11:17

View PostOzzy, on Jun 15 2011, 10:24, said:

Защо да е автогол? Билетите "front of stage" за Концерта на Металика преди две-три години се запродадоха за няколко часа. Същото се случи и с миналогодишния Сонисфиър.
Това, че тази година продажбите на билетите за Сонисфиъра като цяло са мега ниски, не идва от билетите "front of stage", а от високите цени на билетите КАТО ЦЯЛО + местоположението, което явно не се харесва от българските фенове + подбора на групите.
Все пак в единия случай говорим за концерт на Металика, в другия на Big 4, пак с Металика. За всички е ясно, че тази група умее да пълни нашите стадиони.

Относно Германос - и аз имам същия проблем, в Евентим не го вдигат и става ебаси мазалото :harhar: Реших да изчакам до 20.06., ако и до тогава не са се разбрали не знам, положението ше е супер зле. Не стига, че преебаха толкова як концерт, ами сега и парите не можеш да си вземеш :)
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#1419 garigazari

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 138 posts

Posted 15 юни 2011 - 11:24

Като гледам как реагираха всички на отмяната на феста, се замислих дали наистина са били продадени толкова малко билети. Въпреки цените, въпреки нивата, пак ми е трудно да повярвам, че при такива участници нямаше да има интерес.

Edited by garigazari, 15 юни 2011 - 11:31 .

#1420 fyrgi

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 38 posts

Posted 15 юни 2011 - 11:35

View PostThe Crimson Idol, on Jun 15 2011, 11:06, said:

Цитат от страницата на евентим:
"Извиняваме се за неудобството, причинено от някои от нашите партньорски каси. Информацията за връщане на билетите е подадена още вчера до ръководствата на всички наши партньори, но явно в някои от големите вериги има проблем за достигането й до съответните клонове.
Конкретно с Germanos процедурата обикновено наистина е по-тромава, но днес те се съгласиха да променят това за билетите от фестивала и да връщат парите от билетите незабавно (без да чакат събиране на оборот от други продажби на билети). Все пак имайте предвид, че това решение е взето от ръководството на веригата и е нужно време да се инструктират служителите във всички клонове. Молим за търпение и препоръчваме да изчакате до понеделник с връщането на билетите, за да не рискувате да Ви върнат отново.
Ако от някоя каса отново откажат да ви възстановят парите, помолете ги да се обадят на ръководството си или в офиса на Eventim, за да разрешим проблема.

Edited by fyrgi, 15 юни 2011 - 11:35 .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users