Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#1361 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 14 юни 2011 - 15:18

View Postjasta, on Jun 14 2011, 16:15, said:

В Каварна,ако ви набият 150 лева за 1 ден,ще има не 5000,ми 50 човека,да ви видя тогава "великата" атмосфера.
Ама не го направиха... Това е важното.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#1362 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 14 юни 2011 - 15:19

View Postjasta, on Jun 14 2011, 16:15, said:

В Каварна,ако ви набият 150 лева за 1 ден,ще има не 5000,ми 50 човека,да ви видя тогава "великата" атмосфера.
Заради това не го и правят и заради това атмосферата там е толкова добра. Но просто организаторите в Каварна знаят какъв продукт предлагат и се съобразяват при определянето на цената. Феновете от своя страна вече са научили какво получават и ходят там с удоволствие.
ПИСУК!

#1363 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 14 юни 2011 - 15:31

View Postjasta, on Jun 14 2011, 15:15, said:

Aбе хубаво са идвали по няколко пъти,ама то в БГ угодия няма.Като са идвали"пак ли тия,вече съм ги гледал",като докарат нещо по-ново,което е рядкост в БГ) "кви са тея,слушат ги само лапета".Еми ето защо продпадат фестовете.Щото ако в Каварна 3-4 до 5 хиляди е нормално,за Сонисфиър не е.Съответно сравненията между двата феста са смешни.В Каварна,ако ви набият 150 лева за 1 ден,ще има не 5000,ми 50 човека,да ви видя тогава "великата" атмосфера.

само това "ви" нещо не ми се връзва ... защото ако се обръщаш към почитателите на крайморските фестове - то си има тема за тях ... мисля, че сравнения не може да има и това беше ясно казано по-нагоре ... след миналата година и тогавашния Sonisphere стана ясно, че Каварна вече ще търси групи с по-различна аудитория и евентуално по-малки и по-евтини фестивали, тъй като няма смисъл да се бори със Sonisphere, само дето Sonisphere не просъществува (засега) в 2 поредни години ... а що се отнася лично до мен - аз ходя където има група която ме интересува ... независимо дали това е Каварна или София ... и независимо какъв е фестивала/концерта и кой го организира, стига разбира се да имам времето и средствата в момента ... не съм тръгнал да защитавам Каварна пред София или обратното - всяко нещо си има предимствата и недостатъците ..
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#1364 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 14 юни 2011 - 15:36

View Poststormbringer, on Jun 14 2011, 16:31, said:

след миналата година и тогавашния Sonisphere стана ясно, че Каварна вече ще търси групи с по-различна аудитория и евентуално по-малки и по-евтини фестивали, тъй като няма смисъл да се бори със Sonisphere
Съвсем скоро ще прочетете интервю за сайта ни с Мартин Стоянов, в което той казва интересни неща точно по този повод :unsure:
I don't know how I managed it...

#1365 Gamina

mindreader

• Енориаши
  • PipPip
  • 82 posts

Posted 14 юни 2011 - 15:42

Eventim написаха:

Скъпи приятели, ще има възможност да използвате билетите от отменения фестивал Sonisphere за предстоящия фестивал Sofia Rocks. С един билет от Sonisphere ще могат да влязат двама души едновременно на Sofia Rocks. Това ще става без презаверка. =)

http://www.facebook.com/Eventim

#1366 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 14 юни 2011 - 15:48

Цялата хава е един голям ташак.
На който му се ходи на фестивали, да събира кинти и да ходи в чужбина, тук явно все още сме неква тотална измишльотинка... :unsure:
A new level reached, where the absence of air lets me breathe...

#1367 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 14 юни 2011 - 16:04

View PostYanni, on Jun 14 2011, 15:48, said:

Цялата хава е един голям ташак.
На който му се ходи на фестивали, да събира кинти и да ходи в чужбина, тук явно все още сме неква тотална измишльотинка... :unsure:

Колкото и странно да звучи на няколко пъти ми се е случвало да идвам от чужбина в БГ заради концерти/фестивали - Себастиан Бах 2006, Каварна 2007, Металика 2008, Sonisphere 2010 ...
като за последните 2 .. сутринта преди концерта още не бях в БГ, а хората ми звъняха, че вече са пред стадиона и ме чакат :lol: ... за Sofia Rocks тази година също исках да се прибера, ама се оказа, че няма как да стане ...
от друга страна имах приятели от Гърция които миналта година сериозно обмисляха нашият Sonisphere пред техния поради малко по-добрите цени + първоначално обявеното присъствие на Heaven & Hell ...
мисълта ми е, че в крайна сметка ... oт вътре изглежда, че да се ходи на фестивал в чужбина винаги е по-добре, обаче .. зависи от гледната точка ... а и фестивали навън са падали ... това не е някакъв прецедент, който да се случва само в БГ ... това, че го обявяват 1 седмица преди събитието вече е съвсем друг въпрос разбира се

Edited by stormbringer, 14 юни 2011 - 16:05 .

Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#1368 Adramelech

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 13 posts

Posted 14 юни 2011 - 16:12

Логичното се случи. След такива цени на билетите (за българския стандарт са високи), след като инфраструктурата до Банкя е плачевна (не ми се мисли как 15-20 000 (ако бяха нормални цените) щяха да се приберат по един път и един влак, който я го пуснат, я не го ... и при положение, че немалко хора щяха да са с коли), след като нищо не правеха по Хиподрума ... нормално е да се провали концерта (aka фестивалът). За това вина имат единствено и само ВЕС! Не е нормално обаче поведението на организаторите, които се правят, че нямат никаква вина и не знаят защо групите си отменят концертите. Не е нормално също, при наличие на такива групи да няма нито един спонсор. Не е нормално да не се прави реклама на концерта, а да се прави на концерт, който е няколко седмици след този.

Явно от Лауд Консертс си дават сметка, че ако сложат такава цена на билетите в Каварна, ефектът ще е същия (проваляне на фестивала).

Малка утеха е, че сега билетите ще важат за София Рокс.

Офф: Привет на всички :unsure:

#1369 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 14 юни 2011 - 16:21

View PostEnvy, on Jun 14 2011, 13:14, said:

"Днес, 14 юни 2011 г. по независещи от Болкън Ентъртейнмънт причини и след инструкция от притежателя на лиценза за фестивала Sonisphere за територията на България, се обявява, че фестивалът Sonisphere Bulgaria 2011, планиран за 21 юни 2011 на Национален Хиподрум Банкя е отменен."

Осъзнавам абсурдността на ситуацията. Доскоро изписвах редица негативни мнения към цялостната визия на "BEC" за промоутърски бизнес на територията на Република България. Преди няколко дни написах във форума, че този фестивал пада, но все пак трябваше да изчакам и официалното изявление на организатора, за да коментирам адекватно ситуацията. Още тогава помолих за малко повече толерантност към "Болкън" и намекнах за независещи от тях причини във връзка с казуса. Естествено че слаб интерес и лоша логистика са в основата на проваления фестивал, но моля да се има предвид и частта в червено от горния текст. Когато продажбите на билети са под санитарния минимум и когато става дума за лицензионни права, които са ти предоставени от държателя на права за територията на страната, нещата са далеч по-различни от нормалната организация на концерт на пряко договаряне. В случая "ВЕС" зависят и от трета страна и тогава когато третата страна реши, че този фестивал е в разрез с правата и интересите на артистите и сключения между тях многостранен договор, тогава си изправен пред независещи от теб причини и си длъжен да се съобразиш с решението на държателя на правата. С две думи, конкретно за този фестивал, "ВЕС" е в ролята на подизпълнител, чиито договор е прекратен от главния изпълнител. Дали този главен изпълнител е прекратил договора правомерно е въпрос от съвсем различен характер и "ВЕС" са тези, които трябва да решат дали да търсят обезщетение за отменения фестивал или не. За крайния клиент единствено важно в случая е, че "ВЕС" заявява готовност да върне всички получени суми във връзка с проваленото събитие...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#1370 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 14 юни 2011 - 16:26

Дрън-Дрън... Сори, пич, това са пълни глупости.
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#1371 pzy

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 4 posts

Posted 14 юни 2011 - 16:30

А дали наистина третата страна е виновна? :unsure:

Eто на каква картинка попаднах преди малко -> link

п.п. Привет и от мен... тези лоши новини за "феста" гледам накараха доста фенове да се регнат тук и също да изразят възмущението си.

#1372 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 14 юни 2011 - 16:36

View Postpzy, on Jun 14 2011, 17:30, said:

А дали наистина третата страна е виновна? :lol:

Eто на каква картинка попаднах преди малко -> link

п.п. Привет и от мен... тези лоши новини за "феста" гледам накараха доста фенове да се регнат тук и също да изразят възмущението си.

Е сега вече няма да има Сонисфере повече :unsure: :lol: :worship:
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#1373 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 14 юни 2011 - 16:37

View Postpzy, on Jun 14 2011, 17:30, said:

Добре сте дошли! Ще се радвам изразяването на възмущението да не остане единственото ви включване тук :unsure:
I don't know how I managed it...

#1374 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 14 юни 2011 - 16:41

Due to logistical problems the local promoter, Marcel Avram and Balkan Entertainment have unfortunately decided to cancel this year's Sonisphere Festival in Sofia, Bulgaria. Everyone at Sonisphere have worked diligently to try and get the problems rectified but unfortunately these problems cannot be resolved. Sonisphere apologises for the cancellation and any inconvenience this has caused. Unfortunately these circumstances were out of our control.

От страницата на Мейдън

#1375 Iohanez

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 37 posts

Posted 14 юни 2011 - 16:42

Третата страна по договора практически не трябва да я намесваме. Сонисфиър е представител на изпълнителите с техните условия, тази година са Мейдън, Мастодон, Алис Купър и Слипнот. Имат си цена, идва промоутъра /в случая БЕК/ и купува шоуто. Така беше казано преди време от самия г-н Петров. Едва ли има предпазни клаузи за брой билети и т.н. От БЕК се опитаха да хванат вълната от миналата година, да създадат уж място за провеждане на фестивали и т.н., но само с намерения не става. Мисля, че БЕК едностранно са прекратили договора си със Сонисфиър преди известно време, но не са обявили нищо незнайно защо, сигурно от страх. Неустойката при прекратен договор сигурно е в пъти по-малка от това да изгубят сумати пари по облагородяване на хиподрумаи другите организации. Изхвърли се в началото Петров и това си е. Тези ала-балистики, че видиш ли другата страна е виновна ми се струват наивни, платил си е неустойката и сега се чуди как да понесе недоволството :unsure:

#1376 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 14 юни 2011 - 16:43

View PostScardust, on Jun 14 2011, 16:36, said:

Е сега вече няма да има Сонисфере повече :unsure: :lol: :worship:

Е пък имахме си едно никак нелошо мисля ... даваха първият му ден в 800 кина по света, издадоха DVD от него (ей го - насреща е на полицата) ... така наречните Big 4 свириха заедно за първи път в историята ... на втория ден видяхме как тичпично по нашенски се псуваше вокалиста на едната от групите поради расовата му принадлежност, след това очакваните дразги межди фенове на Manowar и .. анти-такива ... екстра според мен .. какво повече да искаме ? :lol:

#1377 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 14 юни 2011 - 17:01

Не само на сайта на Мейдън, а и на бг.сонисфиърфестивалс.цом

http://bg.sonispherefestivals.com/2011/06/...2011-cancelled/
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#1378 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 14 юни 2011 - 17:11

Станахме за смях, еби му майката :(

Миналата година по това време цял свят ни се радваше, сега цял свят ни се смее :angry3:
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#1379 Abadon

приятел на Чубака

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 577 posts

Posted 14 юни 2011 - 17:15

View Postmarillion, on Jun 14 2011, 17:21, said:

Осъзнавам абсурдността на ситуацията. Доскоро изписвах редица негативни мнения към цялостната визия на "BEC" за промоутърски бизнес на територията на Република България. Преди няколко дни написах във форума, че този фестивал пада, но все пак трябваше да изчакам и официалното изявление на организатора, за да коментирам адекватно ситуацията. Още тогава помолих за малко повече толерантност към "Болкън" и намекнах за независещи от тях причини във връзка с казуса. Естествено че слаб интерес и лоша логистика са в основата на проваления фестивал, но моля да се има предвид и частта в червено от горния текст. Когато продажбите на билети са под санитарния минимум и когато става дума за лицензионни права, които са ти предоставени от държателя на права за територията на страната, нещата са далеч по-различни от нормалната организация на концерт на пряко договаряне. В случая "ВЕС" зависят и от трета страна и тогава когато третата страна реши, че този фестивал е в разрез с правата и интересите на артистите и сключения между тях многостранен договор, тогава си изправен пред независещи от теб причини и си длъжен да се съобразиш с решението на държателя на правата. С две думи, конкретно за този фестивал, "ВЕС" е в ролята на подизпълнител, чиито договор е прекратен от главния изпълнител. Дали този главен изпълнител е прекратил договора правомерно е въпрос от съвсем различен характер и "ВЕС" са тези, които трябва да решат дали да търсят обезщетение за отменения фестивал или не. За крайния клиент единствено важно в случая е, че "ВЕС" заявява готовност да върне всички получени суми във връзка с проваленото събитие...
всичко, което си изписал е много хубаво
ама
не ми обяснявай че на БЕК изневиделица са им дошли продажбите под санитарния минимум. И затова г-н Петър Петров се изтъпанчва по радиото (до колкото е възможно да се изтъпанчиш по радиото) и се прави на ухапан от пеперуда и казва на всички че и на него му идва изневиделица и не знае нищо. Ами ако Слипнот не си бяха намерили дата кога щяха да съобщят че концерта пада. Един ден предварително ли?
Много се изговори за фестивалната култура, ами промоутърската къде я забравяме.

"Днес, 14 юни 2011 г. по независещи от Болкън Ентъртейнмънт причини и след инструкция от притежателя на лиценза за фестивала Sonisphere за територията на България, се обявява, че фестивалът Sonisphere Bulgaria 2011, планиран за 21 юни 2011 на Национален Хиподрум Банкя е отменен."
предполагам, че това или нещо подобно всеки промоутър си го има запаметено на компа и не е нужно да го мисли. Можеха още тогава да го пуснат като прес-рилийз (или както там се казва). Да не казвам споменавам че ако го бяха направили още преди да изтече инфото за Слипнот можеха да се оправдаят/измислят и с много други форсмажорни обстоятелства. Концерти и фестивали са падали и ще падат заради слаби продажби. Но да заявиш на всички, че ще си търсиш правата при положение, че ти не си изпълнил клауза от договора. Ето това ми се струва мега нахално. За това е и цялото плюене.

Edited by Abadon, 14 юни 2011 - 17:17 .

Знаете ли че ...

Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.

#1380 gudel

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 1 posts

Posted 14 юни 2011 - 17:19

А какво ще стане ако аз утре се обадя в работата и кажа, че не мога да отида поради независещи от мен причини?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users