Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

• You cannot reply to this topic
1563 replies to this topic

#1341 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 14 юни 2011 - 13:29

View PostMetal Heart, on Jun 14 2011, 14:24, said:

Миналата година беше също в работен ден...

Да, но в центъра на София, а не на 3 дни път с камили. Честно да си кажат тези, които мин. година тичаха след работа до стадиона и после се сърдеха по форумите, че им трябвало Х време, за да влязат. Да не говорим колко хора пропуснаха Антракс по същата причина.

#1342 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 14 юни 2011 - 13:34

Аве и аз съм бил извън България на концерти, но не е същото. Кефът тук си е друг. Причините са ясни - високите цени, промоутъра, Банкя и всички ние - феновете. Най-лошото е, че тези задници така и не намериха за важно да излязат и да обяснят защо този фест пада. Да, може би бойкотът на това събитие ще посъбуди малко промоутърите, които 50 лева вече за нищо ги нямат. Но и този бойкот ни връща години назад в концертния живот в страната. Което е наистина жалко ;) А и явно с Мейдън не вървят нещата - от три обявени концерта в крайна сметка се състоя само един...
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#1343 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 14 юни 2011 - 13:38

Iron Maiden имат четири обявени концерта в България. Два от тях са се състояли. ;)
I don't know how I managed it...

#1344 jstefanov

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 7 posts

Posted 14 юни 2011 - 13:38

А в сайта на БЕК дори не са написали нищо още.

#1345 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 14 юни 2011 - 13:39

айде почна се с теории и конспирации ;)

истината е че Бате ви решил да събере аверите на 21 да си пият ракията на двора и е помолил БЕК да я карат тихичко, да не им пречат ;)

А сега сериозно - могат да се изброят много причини и всеки който е смятал наистина да ходи, но се е отказал може да изтъкне какви ли не причини. Аз само искам да спомена един факт (може и да бъркам някои детайли все пак) - миналата година израелските фенове бойкотираха доста сериозно концерт на Металика, организиран от същия човек - Марсел Аврам, заради високите цени на билетите. ПП е само партньор на Аврам, той няма думата за нещата...но явно големия успех на миналогодишния фест е навела някои хора на мисълта че може да натрупат доста лев...

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#1346 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 14 юни 2011 - 14:00

http://www.facebook.com/mf4bec
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#1347 deluxworld

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 14 юни 2011 - 14:06

Еми няма какво повече да се каже, билетите ви били скъпи, мястото ви било далече, земете си сега парите и да приключваме тази тема ;)

Edited by deluxworld, 14 юни 2011 - 14:06 .

. . . And Justice For All

#1348 Кико

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 14 юни 2011 - 14:07

Най-големите фестивали в чужбина са на голи полета,далеч от населените места.Изключение прави Зигет. Въпреки,че и там може да се спори,защото макар в центъра на Будапеща,е разположен на остров и по никой начин не се затруднява пътното движение,отдалечен от жилищните комплекси и т.н
Разочарован съм много. Сигурно Петър Петров и БЕК са имали причини да отменят феста,за това не се съмнявам,но при положение,че се знаеше това отпреди 5 дни, е много грозно от тяхна страна да ни държат в неведение досега. Всички знаем причината,защо го съобщиха чак днес,но все пак - не беше коректно.

Че нямаме фестивална култура - нямаме,но и това е много силно казано фестивал - 5 групи за един ден?!
Ще си позволя да не бъда съгласен с твърденията,че в Каварна си е най-добре обаче.Ок,не са падали концерти там,но елементарна справка с имената на групите,които ходят там и бройката на хората,сама по себе си е достатъчно да докаже за какво става въпрос.
Моля ви,само не сравнявайте концерт с участието на Мейдън и Слипнот с това,което става пред 12-13 хиляди в Каварна всяка година.Не сте прави.
Че Цонко се справя добре и се раздава ,е ясно.Евала.Но в случая говорим за събитие от съвсем друго естество,както и групи от съвсем друга величина.

#1349 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 14 юни 2011 - 14:11

Хайде стига с тази фестивална култура, че ме напушва на смях. Когато къра в Банкя има необходимата инфраструктура за провеждане на фестивал от такъв мащаб, тогава ще сравняваме с фестивалите по Европа.

Да ви припомня ли, че миналата година беше обявен транспорт от стадиона до къмпинга в Банкя, за който никой не чу нищо след това. Не знам тези, които са спали там с какво са се придвижвали, но е факт, че допълнителна информация не беше обявена. Как да отида в Банкя като не знам с какво ще се прибера??!?!!?!?!?

#1350 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 14 юни 2011 - 14:13

Кви 12-13 хиляди всяка година бе,миналата "великите" трашъри едва събраха 5000 хиляди,другите дни същата история.А тази ако съберете 2-3 хиляди пак добре.Стига говорете наизуст.

Edited by jasta, 14 юни 2011 - 14:14 .

#1351 Black Heart

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 120 posts

Posted 14 юни 2011 - 14:14

Най-голямата издънка за тази година! Дано всичко е наред със Sofia Rocks...
22.04 - Fury UK

#1352 deluxworld

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 14 юни 2011 - 14:22

View PostBeerMe, on Jun 14 2011, 15:11, said:

Хайде стига с тази фестивална култура, че ме напушва на смях. Когато къра в Банкя има необходимата инфраструктура за провеждане на фестивал от такъв мащаб, тогава ще сравняваме с фестивалите по Европа.

Да ви припомня ли, че миналата година беше обявен транспорт от стадиона до къмпинга в Банкя, за който никой не чу нищо след това. Не знам тези, които са спали там с какво са се придвижвали, но е факт, че допълнителна информация не беше обявена. Как да отида в Банкя като не знам с какво ще се прибера??!?!!?!?!?

:unsure:
. . . And Justice For All

#1353 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 14 юни 2011 - 14:35

View Postdeluxworld, on Jun 14 2011, 15:22, said:

:unsure:

Кое точно те смути? Ако е за транспорта, намери информацията за миналогодишното издание и прочети.

Edited by BeerMe, 14 юни 2011 - 14:36 .

#1354 Кико

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 14 юни 2011 - 14:39

Съгласен съм,че Банкя не е най-подходящото място и,че транспортът не е докрай уреден там.
Ще си позволя да попитам обаче: Всяка година стотици фенове от България пътуват до чужди държави,за да гледат концерти на любимите си банди.
Летят със самолети,сменят влакове,пътуват по метрата в чужди страни.Някои от тези фенове не знаят език,имат ограничени парични средства,но се справят.

Имайки предвид гореизброените факти: Как по дяволите не знаете как да се приберете от Банкя???
Сериозно ли има хора,които няма да идат да гледат някое от тези величия,защото НЕ ЗНАЯТ как да се приберат от Банкя,която,подчертавам,е разположена на по-малко от 5 км от София и големи и добре транспортно-уредени квартали като Овча Купел и Люлин са на неголямо разстояние от нея???

Тези,които всяка година пътуват до Донингтън,за да гледат Download с какво се прибират?

Пак казвам без да се заяждам,съгласен съм,че проблемът с транспорта го има,но чак пък да не знаете как да се приберете от Банкя и да ви е невъзможно това да стане,ми се струва крайно-пресилено.

Edited by Кико, 14 юни 2011 - 14:40 .

#1355 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 14 юни 2011 - 14:46

View PostКико, on Jun 14 2011, 15:39, said:

Имайки предвид гореизброените факти: Как по дяволите не знаете как да се приберете от Банкя???

Страници 26-30+ в същата тема.

#1356 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 14 юни 2011 - 14:47

Тъ-дъ-дъ-дъъъъъм

#1357 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 14 юни 2011 - 14:47

Кико, не че нещо, ама наистина ли питаш с какво се различава организацията на пътуване до чужбина от тази на пътуване на трийсетина километра макс от София, или нещо не разбирам?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#1358 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 14 юни 2011 - 14:48

View Postjasta, on Jun 14 2011, 14:13, said:

Кви 12-13 хиляди всяка година бе,миналата "великите" трашъри едва събраха 5000 хиляди,другите дни същата история.А тази ако съберете 2-3 хиляди пак добре.Стига говорете наизуст.

е какво искаш? трашърите си гледаша голямата четворка месец по-рано ... 100 фестивала + 100 концерта на година трудно се съчетават ... особено в работни дни ... + това Kreator, Sodom & Destruction вече неколкократно са били в БГ .. да верно - не в такава комбинация, но при останали фактори 5000 души пак си е добре за този фестивал .. те все пак не са Metallica + Slayer + Megadeth + Anthrax ... и няма как да бъдат .... ама дай да не разтелгляме излишно локуми - както някой каза по-рано става въпрос за събитя от различна величина

а за феста .. след като най-сетне обявиха официално се сещам за нещо, което ако не се лъжа Ozzy беше написал след пресконференцията на която обявиха феста ... цитирам по памет

прави ли ви впечателние липсата на един човек на масата до ПП?
... сега след като феста падна, можем пак да се замислим по този въпрос и какви са били евентуалните последствия за Sonisphere .... цени, реклама и пр... така измежду другите :unsure:
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#1359 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 14 юни 2011 - 15:15

View Poststormbringer, on Jun 14 2011, 14:48, said:

е какво искаш? трашърите си гледаша голямата четворка месец по-рано ... 100 фестивала + 100 концерта на година трудно се съчетават ... особено в работни дни ... + това Kreator, Sodom & Destruction вече неколкократно са били в БГ .. да верно - не в такава комбинация, но при останали фактори 5000 души пак си е добре за този фестивал .. те все пак не са Metallica + Slayer + Megadeth + Anthrax ... и няма как да бъдат .... ама дай да не разтелгляме излишно локуми - както някой каза по-рано става въпрос за събитя от различна величина

а за феста .. след като най-сетне обявиха официално се сещам за нещо, което ако не се лъжа Ozzy беше написал след пресконференцията на която обявиха феста ... цитирам по памет
... сега след като феста падна, можем пак да се замислим по този въпрос и какви са били евентуалните последствия за Sonisphere .... цени, реклама и пр... така измежду другите :unsure:

Aбе хубаво са идвали по няколко пъти,ама то в БГ угодия няма.Като са идвали"пак ли тия,вече съм ги гледал",като докарат нещо по-ново,което е рядкост в БГ) "кви са тея,слушат ги само лапета".Еми ето защо продпадат фестовете.Щото ако в Каварна 3-4 до 5 хиляди е нормално,за Сонисфиър не е.Съответно сравненията между двата феста са смешни.В Каварна,ако ви набият 150 лева за 1 ден,ще има не 5000,ми 50 човека,да ви видя тогава "великата" атмосфера.

#1360 fyrgi

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 38 posts

Posted 14 юни 2011 - 15:18

Със сигурност много хора искаха да гледат този концерт (не фестивал, а концерт в една вечер на два хедлаънъра с три подгряващи не може да се сравнява с истинските фестивали, които се правят на запад и към които уж се целим). И може би щяха да го направят ако бяха се сблъскали с една добре изпипана организация.
Всеки видя цените на билетите, цената на къмпинг+паркинг (необяснимо ми е да искат 20-30лв за един ден), организацията на транспорта, липсата на промоции, липсата на спонсори, липсата на реклама.
Всеки, който имаше интерес чу и/или прочете интервютата на г-н Петър Петров (който е лицето на БЕК и Sonisphere Bulgaria).
Така че не може на всеки да не му е дошло на акъла, че нямаше как този фестивал да се проведе. Още от първата пресконференция се питах как може да позволим това да се случи... по този начин.

Лично аз много се радвам, че този формат на Sonisphere се провали, защото не ми се искаше да доказвам, че това е фестивалната култура, която ни липсва. Според мен тя трябва да се зададе от организаторите, а феновете сами ще преценят дали това им харесва или не. А нещо, което им харесва би могло да се превърне в традиция (като Каварна рок фест, Spirit of burgas, манифестацията за 24 май, Международен театрален фестивал "Варненско лято" и тн)
От към концерти и фестивали, лично аз, се надявам на нещо по-добро за следващите години.
И пожелавам на всеки да види любимите си групи/изпълнители скоро.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users