Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#1201 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 09 юни 2011 - 20:06

View Poststormbringer, on Jun 9 2011, 20:35, said:

аз наистина не мога да разбера какво обвинявате поляната ... фестивали ТАМ се правят ... кой голям фестивал в СВЕТА (изкл. Сонисфиър в София миналото лято) е в центъра на столицата?
За фестивалите по света си абсолютно прав. И щом ще правим сравнения с тях - би ли ми посочил поне 1 (един) "голям фестивал в СВЕТА", съставен от 5 (пет) групи? На това по света му викат обикновен концерт, не фестивал, а обикновените концерти обикновено не ги правят извън градовете.
А ако ми кажеш, че този "Сонисфиър БГ" все пак е фестивал, то с абсолютно същия успех и това, примерно, е било фестивал.

#1202 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 09 юни 2011 - 20:57

View PostEnvy, on Jun 9 2011, 20:06, said:

За фестивалите по света си абсолютно прав. И щом ще правим сравнения с тях - би ли ми посочил поне 1 (един) "голям фестивал в СВЕТА", съставен от 5 (пет) групи? На това по света му викат обикновен концерт, не фестивал, а обикновените концерти обикновено не ги правят извън градовете.
А ако ми кажеш, че този "Сонисфиър БГ" все пак е фестивал, то с абсолютно същия успех и това, примерно, е било фестивал.

да речем, че мога да се съглася, че 5 групи наистина не правят голям фестивал, но същият този Sonisphere стартира с 6 ако не се лъжа преди 2 години в Холандия (Metallica като headliner) ... между другото тогава в унито ми имаше огромен постер за феста и много ме беше яд, че нямаше как да отида
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#1203 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 09 юни 2011 - 21:24

@Envy силно се съмнявам BEC да скъсат Slipknot от неустойки. В повечето случаи договорите се правят в полза на групата, особенно ако е голяма. Дори и да има клауза за неустойка, то мениджърите на групата ще я избият от организатора на концерта в Берлин, който пък с радост ще я плати, защото по-добре малка печалба отколкото никаква. Празен ход за тях няма ;)
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#1204 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 09 юни 2011 - 22:02

След миналогодишната истерия,излъчването по кината и то директно,DVD-то и т.н. не съм очаквал такова падение.Мислех си,че най-накрая ще заприличаме малко на запада,че хората и групите ще погледнат малко по-сериозно на БГ,ама набързо ни убиха надеждите ;)

Edited by jasta, 09 юни 2011 - 22:02 .

#1205 kikk4o

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 09 юни 2011 - 22:03

View Postjasta, on Jun 9 2011, 19:13, said:

Абе пич,все се чудя такива като теб в какъв свят живеят?Слипнот ги слушали предимно тийнейджъри.Така е..преди 10 години.Сега повечето им фенове сме на по 25.Естествено това не означава,че като стана на 20 и нагоре,трябва да започна да слушам разни олд скул групи.Напротив,постоянно излизат нови и нови яки банди,тва че вие сте коне с капаци и знаете само 70-те и 80-е и разбирате ли,щом е нова банда я слушат само 13 годишни,си е ваш проблем.Вчера се уговарях да ходим с кола до Банкя,с човек,който е на 36 и слуша предимно модерни групи.Отиваше само за Слипнот,както и доста мои познати,които са на между 22 и 30 годишни предимно.Да,млади хора са,но тийнейджъри без доходи,айде моля ви се ;) :lol: Така че тея клишета си ги спести.То излиза,че в нормалните държави тея банди ги слушат само чички,щото разбираш ли там за разлика от тук,банди като Слипнот са си напълно нормални,да не кажа задължителни за всеки фест.И ся кво излиза,че фест ще има,ама без Слипнот?Слипнот казват,че организатора отменя феста,Петров едва ли не изкарва,че само Слипнот няма да свирят,що?Нито са болни,нито някой е умрял(поне не сега).И кой крив,кой прав?

Ами живея в същия хубав свят като теб и не виждам какво чудно има в това. А Slipknot е група която се харесва предимно от тинейджъри,пиша за втори път "предимно",което мисля че ти е ясно какво означава. А и лично не смятам,че съм кон с капак затова че харесвам класически хеви метъл. А колкото до Slipknot и техните фенове,не смятам че с мнението си засягам някои от тях или поне не съм искал,нито пък ги виня по някакъв начин за проваления фест!!!

#1206 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 10 юни 2011 - 00:21

View Postjasta, on Jun 9 2011, 22:02, said:

След миналогодишната истерия,излъчването по кината и то директно,DVD-то и т.н. не съм очаквал такова падение.Мислех си,че най-накрая ще заприличаме малко на запада,че хората и групите ще погледнат малко по-сериозно на БГ,ама набързо ни убиха надеждите ;)
Миналата година феста беше много напред с материала покрай DVDта, кина и пр... обаче ... дано да не стане така .. ама вече съм виждал, как един страхотен фестивал замина точно 1 година след като направиха може би най-силния летен фестивал в Европа (през 2007) ... и през 2008 ... феста отпадна поради слаби продажби .. понеже организаторите не можаха да доведат големи имена .... ами - това бяха част от имената за 2008 .... които не събраха достатъчно хора:

Judas Priest, Sex Pistols, Motцrhead, Chris Cornell, Disturbed, Iced Earth, Rise Against, Cavalera Conspiracy, Dimmu Borgir, Ministry, Apocalyptica, Sonata Arctica, Opeth, Bullet For My Valentine, Sick of it All, Arch Enemy

и с това издание феста си умря ...

p.s. сега си прочетох мнението и гледам, че съм пропуснал да кажа - Fields of Rock (NL) е фестивала :lol:

Edited by stormbringer, 10 юни 2011 - 00:23 .

Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#1207 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 10 юни 2011 - 00:50

А кои банди са били през 2007?

Edited by THE DEADMAN, 10 юни 2011 - 01:00 .

#1208 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 10 юни 2011 - 01:35

Това за Fields of Rock е много интересно. И Хай Волтидж е тръгнал към подобна съдба; струва ми се, че трето издание няма да има... за съжаление. Прекрасен фестивал. Но от него БЕК могат само да вземат пример - миналогодишното издание е било на страхотна загуба заради огромните хонорари на групите и малкото посетители, затова тази година на метъл сцената няма големи имена, а от прог сцената е отрязана по една група... като цената на билета е намалена с 30%. Докато при нас промяна в броя групи на ден спрямо миналата година няма, само че билетът е двойно по-скъп ;)

Edited by foreigner, 10 юни 2011 - 01:35 .

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#1209 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 10 юни 2011 - 02:39

View PostTHE DEADMAN, on Jun 10 2011, 00:50, said:

А кои банди са били през 2007?

16 Юни
Iron Maiden, Slayer, Heaven and Hell, Dublin Death Patrol, After Forever, Lauren Harris ,DragonForce, Kamelot, Aiden, Papa Roach, In this Moment, Panic Cell,
Pain Of Salvation, Mastodon, Fastway, Bloodsimple, The Spyderz

17 Юни
Ozzy Osbourne, Velvet Revolver, Korn, Motörhead, Megadeth, Black Label Society, Dream Theater, Type O Negative, Hinder , Ill Niño, Amon Amarth, Delain, Hatebreed, Suicidal Tendencies, Life of Agony & Spoiler NYC, DevilDriver, Hatebreed, Walls of Jericho, Volbeat

....

обаче на Machine Head им се счупи буса ... и не можаха да дойдат .... неприятно .. но факт ..
но иначе организацията която видях тогава ... не мисля, че съм я виждал другаде ... холандците го умеят ... ама си знаят и цената ;)

#1210 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 10 юни 2011 - 07:19

View Postantubis, on Jun 9 2011, 22:24, said:

@Envy силно се съмнявам BEC да скъсат Slipknot от неустойки.
О, аз не се съмнявам ни най-малко - убеден съм, че няма да го направят... ;)

#1211 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 10 юни 2011 - 08:12

View Postmarillion, on Jun 9 2011, 20:13, said:

Иначе, за всички е ясно, че огромните инвестиции направени от БЕК през последните две години и балканското надцакване със СМЕ по отношение на концерта на AC/DC, изправи БЕК пред фалит и аз искрено се надявам този фест в крайна сметка да се проведе, защото в противен случай това ще се отрази пагубно върху българската рок сцена и ще страдаме всички заедно...

Май френд, само вметка - искам да съм "фалирал" като г-н Петър Петров, съгласен съм и на наполовина да съм така "фалирал" като него, та даже и на 1/8 "фалирал" като него ... :lol:
Аз информация имах, че се търси ново място за провеждането на концерта, ако това е било в разрез с договора на Слипкнот и затова те да считат, че това е неизпълнение на договорните им отношения с БЕК - да, може това да ги е накарало да сменят дестинацията София с дестинацията Берлин. Но г-н Петров да не знае за това - е, по-голяма глупост не бях чувал, пък дори и от устата на "работодател" ;)
Освен това продажбите на София Рокс са достатъчно сериозни досега, за да може /за може съжаление, разбира се!/ концерта да си остане на тучната поляна до Банкя /на която и до момента никой нищо не е правил като трибуни, щуротии, почистване, оборка на района и др..../ и да се налага да се таралянкаме 2 дни път с камили дотам /и то не защото реално е далеч, а защото района няма нужната инфраструктура да поеме събитие от подобен мащаб с публика от примерно 30 000 човека!!!/.

А относно Разлог - надявам се да има Елевейшън фест там, защото ще е едно интересно ново начинание, но все още не съм си купил билет за там, а и се надявам да си намеря познат "LOOP-аджия", който да си вземе билет на негово име и после да ми го "продаде" на мен - все пак 35% намаление на цената на билета си е важно нещо!

#1212 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 10 юни 2011 - 08:36

Хайде г-н Петров, какво стана с вашето проучване на ситуацията?!? И официализирането на официалната информация, че Slipknot и Алис Купър няма да свирят на този "фестивал". Бъдете културен и ни обяснете какво става с останалите групи!!!
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#1213 Kiko1

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 4 posts

Posted 10 юни 2011 - 08:42

http://www.sportal.b...php?news=309222

"Aрмията" приема концерта на Judas Priest и Whitesnake
10 юни 2011 | 09:11

Стадион "Българска армия" ще приеме фестивала "София рокс" с участието на Judas Priest и Whitesnake на 8 юли, твърди източник на "Стандарт". Първоначално шоуто трябваше да се състои на хиподрума в Банкя. Пред вестника президентът на ЦСКА Димитър Борисов не отрече информацията, но не пожела да сподели подробности. На "София рокс" се очаква да забият още Saxon, Slade и Mike & The Mechanics.

Промяната на мястото най-вероятно е свързана с очертаващия се провал на фестивала "Сонисфиър", който е насрочен за 21 юни също в Банкя. Вчера една от бандите-участници - Slipknot, изненадващо обяви, че няма да дойде за концерта си, тъй като той бил отменен. Българският организатор веднага излезе с изявление, че не знае за нищо такова. Повече яснота се очаква днес. Останалите банди за "Сонисфиър" са Iron Maiden, Alice Cooper, Mastodon и Apocalyptica.

#1214 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 10 юни 2011 - 08:44

Кико, хубава новина си пуснал ама поне да беше в темата за София Рокс.... Иначе ако това се случи ще е СУПЕР! ;)

#1215 Kiko1

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 4 posts

Posted 10 юни 2011 - 08:52

Все пак промяната е свързана и с фестивала "Сонисфиър". Ако прецените, че поста ми не е за тук просто моля модератора да го махне.

#1216 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 10 юни 2011 - 08:55

От Фейсбук-а на Евентим:

Здравейте, след като излезе официалната информация от страна на организатора на концерта, ще стане ясна и политиката по връщане на парите за билетите. Очакваме това да стане много скоро.

Значи май все пак ще може да се връщат билети....

#1217 The Crimson Idol

Wrathchild

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 465 posts

Posted 10 юни 2011 - 09:03

Т.е. май ще видя любимата си група през крив макарон.Егати началото на деня :rolleyes:
^Пич, аз ли съм сляп, че нещо такова нещо у фейса на Евентим не намирам :lol: Я дай линк..

Edited by The Crimson Idol, 10 юни 2011 - 09:07 .

"Be the one to give them nightmares when they sleep
Never back down from anyone" - Jeremy McKinnon

#1218 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 10 юни 2011 - 09:06

View Postmarillion, on Jun 9 2011, 19:13, said:

Аз бих помолил всички да се въздържат от употребата на епитети и квалификации по адрес на Петър Петров. Първо, все още не знаем цялата истина, а тук се води дискусия подчинена изцяло на интерпретацията. Възможно е да става дума за еднолично решение на държателя на правата върху фестивала за промяна на лайн-ъпа или дори отмяна на проявата в определени дестинации. Нека да не хвърляме цялата вина върху българския промоутър, защото в конкретния случай не става дума за договорен самостоятелен концерт, а за фестивал, който се явява част от нещо далеч по-голямо. В този смисъл, лично аз в качеството си на юрист, напълно разбирам и подкрепям тезата на Петър Петров, че ако тази отмяна на участие на една от групите се случва неправомерно и е в разрез с подписания "райдър", хората от БЕК ще си търсят правата. Иначе, за всички е ясно, че огромните инвестиции направени от БЕК през последните две години и балканското надцакване със СМЕ по отношение на концерта на AC/DC, изправи БЕК пред фалит и аз искрено се надявам този фест в крайна сметка да се проведе, защото в противен случай това ще се отрази пагубно върху българската рок сцена и ще страдаме всички заедно...
С повечето написано съм съгласен, но ми се ще да кажа няколко неща. Аз обиди по отношение на Петър Петров не бих седнал да пиша, защото не го познавам, не знам и какво става с феста, освен че вероятно няма да го бъде. Честно казано, няма да се учудя, ако за Iron Maiden има някаква клауза в договора, според която трябва да има определен минимум продадени билети, за да излязат да свирят, а ако е така и слуховете за продажбите са верни, просто не виждам как ще стане номерът, дори и да направят билетите безплатни.

Това, обаче, е напълно в сферата на предположенията. Исках да кажа защо, според мен, в момента Петров отнася псувните. Не е само защото е лице на БЕК. Не знам дали може да се каже, че му прави чест, че не се е покрил, но... Загледайте интервютата, които е дал за сайта. Човекът прави впечатление именно на Големия Шеф във фирмата. "Аз съм определил ниски цени на "Сонисфиър 2010" и AC/DC, защото аз не искам аз да забогатявам от концертите, които аз организирам..." Естествено, не с толкова много "аз"-ове, но те се подразбират. Не казваше, че компанията, за която работи, организира концертите, а, че той го прави. Обясняваше, че, цитирам, "аз не съм някакъв меценат, който да си кани някакви имена и да го тупат по рамото за това." Приказки, от които човек остава с впечатлението, че заслугите за проведените концерти са лично на Петър Петров. Същият, обаче, имаше и наглостта да заяви, че българинът нямал фестивална култура - нещо, което ако беше казал около мен, много щеше да ми се иска да му отвъртя един шамар. В смисъл, много ясно, че нямаме фестивална култура, при положение, че при нас не е имало фестивали, които да я изискват. От де ще я вземем? Хората, които я имат, са я придобили покрай фестивалите... Мисълта ми беше, че той започна да се оправдава с ниската култура на феновете, което е, как да го кажа, грозно. Най-малкото. Понеже културата на феновете зависи от хора като него, не за друго.
Същевременно когато започнаха да се появяват слуховете, никой от БЕК - нито той, нито който и да е - не направи НИЩО, за да ги опровергае. А все си мисля, че един стабилен слух за провала на такова събитие сам по себе си би го обрекъл на провал - в смисъл, ако тръгне мълва, че фестивалът ще се провали, хората спират да купуват билети и затова фестивалът се проваля. Примерно, де, има голяма вероятност да бъркам. Трябваше единият хедлайнер да обяви свой концерт в друга държава, за да каже Петров нещо, а той така или иначе не каза нищо, всъщност. Съмнявам се подобна промяна да е станала зад гърба му, най-малкото, а и на въпроса за Алис Купър отговори по-неопределено от корумпиран политик. "Дайте да не търсим под вола теле." При положение, че проблемът не е в това, че датата на фестивала я няма в сайта на Алис Купър, а в това, че е свалена от там, както казаха хора преди мен - т.е. преди я е имало, а вече я няма. Което е съвсем различно от това по начало да не е била написана там, нали...

Както и да е, мисълта ми е, че докато успяваше, Петров говореше големи приказки, а сега, като има проблеми, или не говори изобщо, или говори неопределено. А в случая неговите проблеми са проблеми и на хиляди рок фенове. Затова и отнася плювните.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#1219 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 10 юни 2011 - 09:11

View PostThe Crimson Idol, on Jun 10 2011, 10:03, said:

Т.е. май ще видя любимата си група през крив макарон.Егати началото на деня :rolleyes:
^Пич, аз ли съм сляп, че нещо такова нещо у фейса на Евентим не намирам :D Я дай линк..

http://www.facebook.com/Eventim?ref=ts

Виж най-горния коментар и отговора! :lol:

#1220 The Crimson Idol

Wrathchild

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 465 posts

Posted 10 юни 2011 - 09:14

View PostDart Marty Rocks!!!, on Jun 10 2011, 10:11, said:

http://www.facebook.com/Eventim?ref=ts

Виж най-горния коментар и отговора! :rolleyes:

Мерси.Явно нещо не съм се събудил и недовиждам :lol: