marillion, on Jun 9 2011, 19:13, said:
Аз бих помолил всички да се въздържат от употребата на епитети и квалификации по адрес на Петър Петров. Първо, все още не знаем цялата истина, а тук се води дискусия подчинена изцяло на интерпретацията. Възможно е да става дума за еднолично решение на държателя на правата върху фестивала за промяна на лайн-ъпа или дори отмяна на проявата в определени дестинации. Нека да не хвърляме цялата вина върху българския промоутър, защото в конкретния случай не става дума за договорен самостоятелен концерт, а за фестивал, който се явява част от нещо далеч по-голямо. В този смисъл, лично аз в качеството си на юрист, напълно разбирам и подкрепям тезата на Петър Петров, че ако тази отмяна на участие на една от групите се случва неправомерно и е в разрез с подписания "райдър", хората от БЕК ще си търсят правата. Иначе, за всички е ясно, че огромните инвестиции направени от БЕК през последните две години и балканското надцакване със СМЕ по отношение на концерта на AC/DC, изправи БЕК пред фалит и аз искрено се надявам този фест в крайна сметка да се проведе, защото в противен случай това ще се отрази пагубно върху българската рок сцена и ще страдаме всички заедно...
С повечето написано съм съгласен, но ми се ще да кажа няколко неща. Аз обиди по отношение на Петър Петров не бих седнал да пиша, защото не го познавам, не знам и какво става с феста, освен че вероятно няма да го бъде. Честно казано, няма да се учудя, ако за Iron Maiden има някаква клауза в договора, според която трябва да има определен минимум продадени билети, за да излязат да свирят, а ако е така и слуховете за продажбите са верни, просто не виждам как ще стане номерът, дори и да направят билетите безплатни.
Това, обаче, е напълно в сферата на предположенията. Исках да кажа защо, според мен, в момента Петров отнася псувните. Не е само защото е лице на БЕК. Не знам дали може да се каже, че му прави чест, че не се е покрил, но... Загледайте интервютата, които е дал за сайта. Човекът прави впечатление именно на Големия Шеф във фирмата. "
Аз съм определил ниски цени на "Сонисфиър 2010" и AC/DC, защото
аз не искам
аз да забогатявам от концертите, които
аз организирам..." Естествено, не с толкова много "аз"-ове, но те се подразбират. Не казваше, че компанията, за която работи, организира концертите, а, че той го прави. Обясняваше, че, цитирам, "аз не съм някакъв меценат, който да си кани някакви имена и да го тупат по рамото за това." Приказки, от които човек остава с впечатлението, че заслугите за проведените концерти са лично на Петър Петров. Същият, обаче, имаше и наглостта да заяви, че българинът нямал фестивална култура - нещо, което ако беше казал около мен, много щеше да ми се иска да му отвъртя един шамар. В смисъл, много ясно, че нямаме фестивална култура, при положение, че при нас не е имало фестивали, които да я изискват. От де ще я вземем? Хората, които я имат, са я придобили покрай фестивалите... Мисълта ми беше, че той започна да се оправдава с ниската култура на феновете, което е, как да го кажа, грозно. Най-малкото. Понеже културата на феновете зависи от хора като него, не за друго.
Същевременно когато започнаха да се появяват слуховете, никой от БЕК - нито той, нито който и да е - не направи НИЩО, за да ги опровергае. А все си мисля, че един стабилен слух за провала на такова събитие сам по себе си би го обрекъл на провал - в смисъл, ако тръгне мълва, че фестивалът ще се провали, хората спират да купуват билети и затова фестивалът се проваля. Примерно, де, има голяма вероятност да бъркам. Трябваше единият хедлайнер да обяви свой концерт в друга държава, за да каже Петров нещо, а той така или иначе не каза нищо, всъщност. Съмнявам се подобна промяна да е станала зад гърба му, най-малкото, а и на въпроса за Алис Купър отговори по-неопределено от корумпиран политик. "Дайте да не търсим под вола теле." При положение, че проблемът не е в това, че датата на фестивала я няма в сайта на Алис Купър, а в това, че е
свалена от там, както казаха хора преди мен - т.е. преди я е имало, а вече я няма. Което е съвсем различно от това по начало да не е била написана там, нали...
Както и да е, мисълта ми е, че докато успяваше, Петров говореше големи приказки, а сега, като има проблеми, или не говори изобщо, или говори неопределено. А в случая неговите проблеми са проблеми и на хиляди рок фенове. Затова и отнася плювните.