Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#1181 Journeyman

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted 09 юни 2011 - 18:40

View Postdigimortal, on Jun 9 2011, 18:45, said:

Страдание и Мъка - Първо Слипнот, а сега научавам и за отнетия лиценз на Пирин!!! Искам всички, които ми причиниха това да отидат при чифута Исус!!! :crying:
Звънни на Наков и го благослови!!!!Затриха поредната школа в България, ега измрат, скоро :angry3:
www.etarfans.org

#1182 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 09 юни 2011 - 18:43

View PostJurisprudent, on Jun 9 2011, 18:39, said:

Е нали виждаш, че към момента това е версията. "Ние не знаем, идва ни като гръм от ясно небе."

А е много съмнително мениджмънтът на Слипнот да се събуди един ден с идеята да пренарежда уговорено турне под шапката на Сонисфиър и координирано с куп други групи, с които се движат из половин Европа цял месец. За да отидат да свирят сами в берлинска зала. Не звучи много правдоподобно според мен.

A м/у другото, някой не му ли заби въпроса на П. Петров защо и за Алис Купър няма данни на официалния сайт на изпълнителя.
И не само това,ами от няколко дена се чуваха слухове,че има слаби продажби.Кво се мъчат да ни правят на маймуни,чак толкова не сме малоумни.

#1183 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 09 юни 2011 - 18:46

Именно. Всичко сочи в една посока. Само мнението на БЕК - в противоположната. Каквото и да излезе накрая, единственото, което разумно може да предположим в момента, при тези обстоятелства, е, че БЕК по някакъв начин (независмо какъв, дори и да не е изрично съобщение "ние махаме концерта" отправено към Слипнот) е дал основание на Слипнот да реши, че в Бг Сонисфиър няма да има, и те са се пренасочили към друг концерт за същата дата. Това е.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#1184 Дамаджан Петров

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 47 posts

Posted 09 юни 2011 - 18:47

View PostJurisprudent, on Jun 9 2011, 19:39, said:

A м/у другото, някой не му ли заби въпроса на П. Петров защо и за Алис Купър няма данни на официалния сайт на изпълнителя.

View PostBeerMe, on Jun 9 2011, 19:12, said:

З-рок качиха и интервюто ако на някой му е любопитно да го чуе - цък.

Т.е. Москов му го заби, но... накратко: "Не, не, не, дайте да не търсим под вола теле!"... ;)

#1185 garigazari

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 138 posts

Posted 09 юни 2011 - 18:50

View Postjasta, on Jun 9 2011, 19:13, said:

Абе пич,все се чудя такива като теб в какъв свят живеят?Слипнот ги слушали предимно тийнейджъри.Така е..преди 10 години.Сега повечето им фенове сме на по 25.Естествено това не означава,че като стана на 20 и нагоре,трябва да започна да слушам разни олд скул групи.Напротив,постоянно излизат нови и нови яки банди,тва че вие сте коне с капаци и знаете само 70-те и 80-е и разбирате ли,щом е нова банда я слушат само 13 годишни,си е ваш проблем.Вчера се уговарях да ходим с кола до Банкя,с човек,който е на 36 и слуша предимно модерни групи.Отиваше само за Слипнот,както и доста мои познати,които са на между 22 и 30 годишни предимно.Да,млади хора са,но тийнейджъри без доходи,айде моля ви се ;) :lol: Така че тея клишета си ги спести.То излиза,че в нормалните държави тея банди ги слушат само чички,щото разбираш ли там за разлика от тук,банди като Слипнот са си напълно нормални,да не кажа задължителни за всеки фест.И ся кво излиза,че фест ще има,ама без Слипнот?Слипнот казват,че организатора отменя феста,Петров едва ли не изкарва,че само Слипнот няма да свирят,що?Нито са болни,нито някой е умрял(поне не сега).И кой крив,кой прав?
Напълно съм съгласен. Друг е въпроса, че покрай този форум се настройва едно негативно мнение за подобни групи, малко или много пропагандата им (на форумците) оказва някакво влияние. Все пак има много хора, които само четат и си правят някакви изводи на базата на изписаното. Това, че фенове на определени групи не са форумни плъхове, не означава, че въпросната група няма фенове. Но затова не може и да става дума, ей сега започват да се изписват фермани.

#1186 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 09 юни 2011 - 19:00

Еми докато доста фенове мислят така,така ще мислят и организаторите.Имам едни приятели 'тийнейджъри",всяка година ходят на Рок иим парк(наскоро бях споменал),та вече си мисля,дето ще ходя на 5-6 феста в БГ и то за тука-има,тука няма,да взема да събирам кинти(от закуски,нали съм бедно тийнче на 25 :lol: ),та поне да ходя до Германия да гледам нормални групи,на нормални цени.И то наведнъж,че тука в БГ оправия няма.Миналата година ми отмениха Fear Factory и Behemoth,сега и тва. ;)

Edited by jasta, 09 юни 2011 - 19:00 .

#1187 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 09 юни 2011 - 19:06

"То излиза,че в нормалните държави тея банди ги слушат само чички,щото разбираш ли там за разлика от тук,банди като Слипнот са си напълно нормални,да не кажа задължителни за всеки фест"

Известен факт е, че Слипнот имат широка фенска маса по света. Че правят големи турнета, продажби, концерти и т.н. Че станаха една от емблемите на музикално течение от последните 10 години. Веднъж попаднах на концерт на Слипнот, без да бъда фен, заради други групи, и концертът беше в много пъти по-масов от някои групи, които коментирахме в съседната тема за Канзас. Всичко това е известно според мен. Че и в България имат фенове е ясно. Но според мен за голям концерт тип "фест" в нашия случай са нужни групи, които да привлекат и старите фенове на 70/80-тарската музика. Ако Слипнот се беше провел, щяхме да проверим как стоят нещата

Edited by Jurisprudent, 09 юни 2011 - 19:13 .

Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#1188 Miss_brutality

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 09 юни 2011 - 19:06

;) Направо чудно! Няма да го бъде тва сони ... дано поне връщат парите, защото колкото и да ни им си вярва на някой хора има и такива, които щяха да идат заради SlipKnoT
The Monster voice in the darkness ...

#1189 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 09 юни 2011 - 19:13

Аз бих помолил всички да се въздържат от употребата на епитети и квалификации по адрес на Петър Петров. Първо, все още не знаем цялата истина, а тук се води дискусия подчинена изцяло на интерпретацията. Възможно е да става дума за еднолично решение на държателя на правата върху фестивала за промяна на лайн-ъпа или дори отмяна на проявата в определени дестинации. Нека да не хвърляме цялата вина върху българския промоутър, защото в конкретния случай не става дума за договорен самостоятелен концерт, а за фестивал, който се явява част от нещо далеч по-голямо. В този смисъл, лично аз в качеството си на юрист, напълно разбирам и подкрепям тезата на Петър Петров, че ако тази отмяна на участие на една от групите се случва неправомерно и е в разрез с подписания "райдър", хората от БЕК ще си търсят правата. Иначе, за всички е ясно, че огромните инвестиции направени от БЕК през последните две години и балканското надцакване със СМЕ по отношение на концерта на AC/DC, изправи БЕК пред фалит и аз искрено се надявам този фест в крайна сметка да се проведе, защото в противен случай това ще се отрази пагубно върху българската рок сцена и ще страдаме всички заедно...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#1190 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 09 юни 2011 - 19:14

View Postjasta, on Jun 9 2011, 19:00, said:

Еми докато доста фенове мислят така,така ще мислят и организаторите.Имам едни приятели 'тийнейджъри",всяка година ходят на Рок иим парк(наскоро бях споменал),та вече си мисля,дето ще ходя на 5-6 феста в БГ и то за тука-има,тука няма,да взема да събирам кинти(от закуски,нали съм бедно тийнче на 25 :lol: ),та поне да ходя до Германия да гледам нормални групи,на нормални цени.И то наведнъж,че тука в БГ оправия няма.Миналата година ми отмениха Fear Factory и Behemoth,сега и тва. ;)

ами пич .. те тези неща ги отменят обикновенно заради слаби продажби, щото на промоутъра не му излизат сметките .. и какво излиза- че има голямо мрънкане все "стари групи, пенсии, едни и същи" .. ама като се докарат други - няма достатъчно хора да купят билети ... или билетите им се виждат скъпи ... и пак същото .. и после - "ама докога едни и същи" - ами ... сигурен съм, че за Sofia Rocks има много повече продадени билети от колкото за Sonisphere тази година ... просто на 70/80 тарската фенска маса, за която споменава Jurisprudent сигурно не им се дават 150 лв за Iron Maiden .. като могат да гледат Judas + Whitesnake + Saxon ect. ect. ....
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#1191 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 09 юни 2011 - 19:15

View Poststormbringer, on Jun 9 2011, 11:14, said:

просто на 70/80 тарската фенска маса, за която споменава Jurisprudent сигурно не им се дават 150 лв за Iron Maiden .. като могат да гледат Judas + Whitesnake + Saxon ect. ect. ....

Да.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#1192 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 09 юни 2011 - 19:20

View Postmarillion, on Jun 9 2011, 20:13, said:

Аз бих помолил всички да се въздържат от употребата на епитети и квалификации по адрес на Петър Петров. Първо, все още не знаем цялата истина, а тук се води дискусия подчинена изцяло на интерпретацията. Възможно е да става дума за еднолично решение на държателя на правата върху фестивала за промяна на лайн-ъпа или дори отмяна на проявата в определени дестинации. Нека да не хвърляме цялата вина върху българския промоутър, защото в конкретния случай не става дума за договорен самостоятелен концерт, а за фестивал, който се явява част от нещо далеч по-голямо.
+1
Още повече, че той е СЕО в БЕК, т.е. и в самата компания над него има други. Така че и промоутърът да се е осрал, то едва ли Петър Петров е единственият и основен виновник.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#1193 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 09 юни 2011 - 19:20

Аз не обвинявам феновете на Мейдън и Купър,цените са високи,точно затова направих сранение с концерта на Лимп Бизкит и Куинсрайх преди 2 години.И тогава беше същата работа,манджа с грозде,сменени групи и накрая слаби продажби.Аз никога не бих обвинил фенове за квото и да е било.Ако зависи от мен Слипнот ще са на самостоятелен концерт на Академик с цени 50 лева примерно или на Спирит оф Бургас,ама не зависи от мен.

#1194 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 09 юни 2011 - 19:21

View Postmarillion, on Jun 9 2011, 11:13, said:

Аз бих помолил всички да се въздържат от употребата на епитети и квалификации по адрес на Петър Петров. Първо, все още не знаем цялата истина, а тук се води дискусия подчинена изцяло на интерпретацията. Възможно е да става дума за еднолично решение на държателя на правата върху фестивала за промяна на лайн-ъпа или дори отмяна на проявата в определени дестинации. Нека да не хвърляме цялата вина върху българския промоутър, защото в конкретния случай не става дума за договорен самостоятелен концерт, а за фестивал, който се явява част от нещо далеч по-голямо. В този смисъл, лично аз в качеството си на юрист, напълно разбирам и подкрепям тезата на Петър Петров, че ако тази отмяна на участие на една от групите се случва неправомерно и е в разрез с подписания "райдър", хората от БЕК ще си търсят правата. Иначе, за всички е ясно, че огромните инвестиции направени от БЕК през последните две години и балканското надцакване със СМЕ по отношение на концерта на AC/DC, изправи БЕК пред фалит и аз искрено се надявам този фест в крайна сметка да се проведе, защото в противен случай това ще се отрази пагубно върху българската рок сцена и ще страдаме всички заедно...

Ти си прав. Но ние коментираме, според мен, острата разлика между изявленията на Слипнот и БЕК. Ако Слипнот не бяха казали нищо, а БЕК - че Слипнот едностранно са прекратили участието си, тогава е основателно да приемем тезата на БЕК. Но при две конфликтни становища - вече ние, като стоящи отстрани, а доста и като засегнати, премерваме истинността на твърденията, спрямо онова, което ни е известно и което може да предположим.

Но и аз призовавам да няма груби квалификации, псувни и т.н. по П. Петров към момента. Тя истината ще излезе наяве, скоро дори.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#1195 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 09 юни 2011 - 19:26

View PostJurisprudent, on Jun 9 2011, 20:21, said:

Ти си прав. Но ние коментираме, според мен, острата разлика между изявленията на Слипнот и БЕК. Ако Слипнот не бяха казали нищо, а БЕК - че Слипнот едностранно са прекратили участието си, тогава е основателно да приемем тезата на БЕК. Но при две конфликтни становища - вече ние, като стоящи отстрани, а доста и като засегнати, премерваме истинността на твърденията, спрямо онова, което ни е известно и което може да предположим.

Виж, сега, това не е точно така. Смени малко ракурса и сам ще установиш несъответствието. Групата и промоутърът стоят в двата срещуположни края на масата за преговори. Всяка от страните дърпа чергата към себе си и в преговорите заема определена, различна позиция. Като цяло изявленията на групата бих оприличил на изявления на синдикалист, а изявленията на промоутъра са изявления на работодател. Всичко е въпрос на гледна точка, а истината в бизнеса винаги има поне две лица... ;)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#1196 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 09 юни 2011 - 19:28

View PostJurisprudent, on Jun 9 2011, 19:46, said:

Именно. Всичко сочи в една посока. Само мнението на БЕК - в противоположната. Каквото и да излезе накрая, единственото, което разумно може да предположим в момента, при тези обстоятелства, е, че БЕК по някакъв начин (независмо какъв, дори и да не е изрично съобщение "ние махаме концерта" отправено към Слипнот) е дал основание на Слипнот да реши, че в Бг Сонисфиър няма да има, и те са се пренасочили към друг концерт за същата дата. Това е.
Никоя група (особено пък от такъв ранг) няма да отмени концерт на базата на някакво си изсмукано от пръстите основание. Единствените две причини, поради които би могла да го направи, са:
1. Изрична и недвусмислена отмяна на участието й от страна на организатора;
2. Неизпълнение на клауза/клаузи от предварително сключения договор от страна на организатора.
Ако музикант тръгне да отменя участието си самоволно или с оправдание от типа на "Ама аз реших така, 'щото ти каза еди-какво-си и аз си помислих, че...", ще му скъсат трътката от неустойки, които със сигурност са описани в договора.
Извод - някой продължава да си мисли, че "фестивално некултурните" купувачи на билети са едва ли не длъжни да търпят всичко безропотно, докато същият този някой си прави каквото си иска. Е, да, ама не. Вече не е 1991 г., има повече от един концерт годишно и хората лека-полека се пресищат и, естествено, стават все по-взискателни към това, което им се предлага. Съответно вече не са особено много тези, готови да дадат повече от половин минимална работна заплата и да пътуват до някаква гола поляна в Пичковци, само и само за да зърнат някоя група.
Сега остава просто да изчакаме до утре и да прочетем това прословуто официално изявление. Дано поне в него да няма шикалкавене от типа на "Ама аз не знаех, ще си търся правата, Слипнот са лоши, феновете - още повече и т.н."

#1197 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 09 юни 2011 - 19:35

View PostEnvy, on Jun 9 2011, 19:28, said:

Съответно вече не са особено много тези, готови да дадат повече от половин минимална работна заплата и да пътуват до някаква гола поляна в Пичковци, само и само за да зърнат някоя група.
аз наистина не мога да разбера какво обвинявате поляната ... фестивали ТАМ се правят ... кой голям фестивал в СВЕТА (изкл. Сонисфиър в София миналото лято) е в центъра на столицата?
не може хем да искаме фестивали, които да сравняваме с тези навън, хем да казваме, че по-добре да пътуваме до някоя поляна дето е на 200км от Хамбург вместо до такава дето е на 20 от София ... (важи особено за хората от София!)

Edited by stormbringer, 09 юни 2011 - 19:36 .

Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#1198 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 09 юни 2011 - 19:38

View Postmarillion, on Jun 9 2011, 20:13, said:

Значи хората,които държат правата на фестивала виждат,че продажбите не отиват на добре и решават,че събитието няма да се проведе. Оттам бандите пренасочват плановете си - отменят датата за България и организират нови концерти. И това всичко става зад гърба на г-н Петров,без да бъде информиран??? Не само,че е смешно,ами е и аматьорско. Не мисля,че организаторите на такъв фестивал като Sonisphere могат да си позволят такива своеволия.

#1199 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 09 юни 2011 - 19:50

View Postmarillion, on Jun 9 2011, 11:26, said:

Виж, сега, това не е точно така. Смени малко ракурса и сам ще установиш несъответствието. Групата и промоутърът стоят в двата срещуположни края на масата за преговори. Всяка от страните дърпа чергата към себе си и в преговорите заема определена, различна позиция. Като цяло изявленията на групата бих оприличил на изявления на синдикалист, а изявленията на промоутъра са изявления на работодател. Всичко е въпрос на гледна точка, а истината в бизнеса винаги има поне две лица... ;)

Ясно. Разбрано.

А горе Envy e прав (и аз го взимам предвид, щото почнах да коментирам повече, отколкото има смисъл), че е хубаво да изчакаме утрешното официално изявление, защото сега само си чешем ятаганите.

Edited by Jurisprudent, 09 юни 2011 - 19:53 .

Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#1200 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 09 юни 2011 - 20:01

View Postsatanicart, on Mar 10 2011, 16:55, said:

На печелившите - честито ;)

Лично аз нямам никакво намерение да посетя. Има 3 групи, които малко или повече харесвам, но при тези условия ще минат и без мен.

По всичко изглежда, че печелившите ще са дори по-малко отколкото очаквах...

Самоцитирах се само защото последното изречение от това мое мнение беше мнение и на около 95 % от приятелите ми, които посещават концерти. Миналата година условията бяха други и над 50 мои познати посетиха и двата дни, а за тази година знам само двама, които са си купили билет.

В живота случайностите са изключение. Предвид изумителното несъответствие между предлагано качество и цена, ниските продажби са съвсем очаквани.

Жалко и донякъде тъжно, но нима някой тук е изненадан?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users