Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#1021 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 07 юни 2011 - 18:32

View Postdani1948, on Jun 7 2011, 19:08, said:

Ами щом си решил да се отдадеш на тотална депресия в средата на лятото - ОК! За мен групите в Каварна са супер зле, като изключа Opeth. Сравнение между двата феста не може да става, сори :D
Защо да са зле? Зависи кой какво харесва. Аз също няма да ходя на Каварна, но от летните фестивали не виждам група по-зле от Слипнот. Взела съм билети за София рокс - за 140 лева двама кеф ни седим, кеф ни стоим.
Hedniska Blod

#1022 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 07 юни 2011 - 18:36

View Postdani1948, on Jun 7 2011, 18:10, said:

Ами едно е подгряваща Лорън Харис, съвсем друго е Алис Купър.
Така е. Във втория случай мен поне би ме било много яд, че не съм получил пълноценно шоу от легендата.

View Postdani1948, on Jun 7 2011, 18:10, said:

А и за мен по 1 час от Апокалиптика, Мастодон и Алис Купър са предостатъчно + по час и половина от другите 2 групи... Сметката си ми е съвсем точна :D
Нещо много силно се съмнявам да получиш по един час от подгряващите, честно казано. Не знам как стои въпросът с вечерния час в Банкя. Подозирам, че там ще е малко по-свободно, отколкото беше в София, и ще може събитието да приключи по-късно, но все пак... Имаш смяна на апаратурата, промяна на сцената и т.н. дейности всеки път, когато една група отстъпва мястото на друга, а това отнема време. Да не говорим за другото. Отново се захващам за Алис Купър и отново пиша нещо, което писах по-рано.

Няма никакъв шанс Алис Купър да изнесе пълноценното шоу, на което е способен. Случаят с него е малко по-особен, понеже той разчита и на осветление, декори и т.н. неща, които и при най-добрите видеостени няма да постигнат и 1/10 от ефекта си по светло. Ето това е нещо, което отдръпва много от хората, които биха отишли там специално заради него, мен включително. Едно е да го слушаш как пее фалшиво от сцената, а съвсем друго е да можеш да се насладиш на сценичното му присъствие и театъра, който прави, в пълния им блясък.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#1023 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 07 юни 2011 - 20:19

View PostEnvy, on Jun 7 2011, 18:14, said:

Може, просто ти не можеш да го направиш. :D

Майтапя се - да не се обидиш сега. ;)
И евала за лафа с "тоталната депресия в средата на лятото"! :)
Хаха, така си е, аз със сигурност не мога да го направя това сравнение :D Може да се видим на Opeth да проверя как ти върви депресията ;)

Тигър, убеден съм, че шоуто на Алис Купър ще си е достатъчно стойностно ;) Не подкрепям напълно това, което се случи с феста тази година, но това не пречи да ми е кеф, че той наближава :lol2:

Edited by dani1948, 07 юни 2011 - 20:22 .

When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#1024 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 07 юни 2011 - 21:59

Щом на фестивал като Sonisphere чакате Alice Cooper да ви прави шоуто,значи нещата не са хич на добре.Ама те огранизаторите са за трепане,щото от 5 банди като цяло,да изтъпаниш групи дето въобще нямат място на такъв фест или дето в нормалните държави свирят в 2 часа на обяд.... :D Kaто махнем Slipknot,като цяло фестивала спокойно можеще да бъде Каварна рок фест с оглед групите.Обаче понеже тази година в Каварна са решили да разнообразят малко от паЛар и хард-рок,че решиха да сложат обичайните заподозрени на Sonisphete,да не би случайно хората да не усетят за 34 път "мощната" музика на Апокалиптика и Алис Купър ;)

Edited by jasta, 07 юни 2011 - 22:00 .

#1025 Davidian

епископ

• Тамплиeри
  • PipPipPip
  • 361 posts

Posted 07 юни 2011 - 22:03

^

Евала! Няма как да не го напиша, въпреки офф-топика. И аз съм на това мнение, общо взето. :D

Edited by Davidian, 07 юни 2011 - 22:04 .

#1026 Warlord

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 181 posts

Posted 07 юни 2011 - 22:55

Мрънкането е излишно юнаци - толкова много концерти има вече, че е добре някои от тях да са по-насрани та да можем да зачеркваме от списъка, щото иначе физически и финансово не можем да ги обходим всичките :D

#1027 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 07 юни 2011 - 23:00

Дали няма да е полезно да се приложи и тъдява подобно обучение на промотъри и организатори, та да видим това-онова различно от обичайните заподозрени. :D Нямам предвид само споменатия в линка стил.
Hedniska Blod

#1028 garigazari

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 138 posts

Posted 07 юни 2011 - 23:04

Мен най ми е интересно как музикалните предпочитания на някои се размиват според някакви други обстоятелства. Видиш ли "стария Мейдън", ще отиде да гледа Cypress Hill, защото, разбираш ли, му било по-евтино. Ще отиде да гледа примерно Тиесто на Слънчев бряг, защото е на морето и може да бодне нещо. Даже някои "могат" да ме убедят, че отивайки на чалга турнето, ще спестя към 147 лв от билет и ще ми останат пари да отида на стотина културни мероприятия от същия ранг.
Аргумента, че еди къде си ще гледам, еди какви си групи за същите пари, няма как и няма да го приема. На мен ми се яде кебапче за 1 лв, апък ме убеждават да си купя пилешка пържола за същите пари, при положение, че не ям пилешко. :D

#1029 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 08 юни 2011 - 06:23

View Postdani1948, on Jun 7 2011, 21:19, said:

Може да се видим на Opeth да проверя как ти върви депресията :harhar:
Ще върви със страшна сила, нямай грижи. ;)

Между другото, макар да не му е тук мястото, но пък темата така и така е зачекната - кои от групите на КРФ '11 определяш като "депресия"? Наистина ми стана интересно... 'щото лично аз не мога да се сетя за такива, освен евентуално Katatonia, и то само някои от песните им.

#1030 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 08 юни 2011 - 09:03

И аз това се чудя от известно време насам, толкова и са ги слушали явно хората, които поставят това определение. Не е мястото да се разводнява тази тема, но не ми е ясно защо вече толкова време се обсъжда това, в крайна сметка всеки да си ходи, където му изнася.

Edited by Rebel, 08 юни 2011 - 09:04 .

The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#1031 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 08 юни 2011 - 09:45

В чужди форуми се обсъждат продажбите на билети за фестивала в Полша и Чехия на 10-11 юни (следват Гърция и Турция на 17-ти и 19-ти, после сме ние), които не надвишавали 10 000, т.е. излиза, че проблемът не е само в нашето издание... Миналата година по това време се набираха доброволци за стадиона, а за хиподрума още изчакват, като се има предвид, че там няма нищо, само гола поляна. Освен да чакат разпореждане отгоре, друго обяснение нямам ;)
Да оставим настрана, че не отговарят на никакви запитвания на фенове във Фейсбук за транспорта, графика, къмпинга и т.н. - пълно мълчание :harhar:

Edited by Metal Heart, 08 юни 2011 - 10:38 .

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#1032 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 08 юни 2011 - 10:29

View PostRebel, on Jun 8 2011, 10:03, said:

И аз това се чудя от известно време насам, толкова и са ги слушали явно хората, които поставят това определение. Не е мястото да се разводнява тази тема, но не ми е ясно защо вече толкова време се обсъжда това, в крайна сметка всеки да си ходи, където му изнася.
И мен това ме очудва, къде я намират толкова тази депресия.
Hedniska Blod

#1033 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 08 юни 2011 - 11:07

Вчера на концерта разбрах от вътрешен източник, че в момента се търси алтернативно място за провеждането на Сонисфиъра, поради ... малкото продадени билети досега .... За София Рокс няма проблеми, там има много по-голям интерес и дестинацията "Банкя - Хиподрума" си остава, но за Сферата по-вероятно е да го преместят. Не да го отложат, а да го преместят...

П.С.: А и след като въпросния източник ме осведоми и за имотното състояние на г-н Петър Петров /променило се драстично след навлизането в промоутърския бизнес!!/ смятам, че всякакви промоутърски мрънкания, че не сме имали фестивална култура, че работели почти на загуба, че едвам свързвали двата края, са по-смешни и жалки и от опитите на Деян Неделчев "Икебаната" да пее!!! Лакомията няма граници!!! :harhar:

Edited by Minstrel in the Gallery, 08 юни 2011 - 11:07 .

#1034 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 08 юни 2011 - 11:16

View PostMinstrel in the Gallery, on Jun 8 2011, 12:07, said:

Вчера на концерта разбрах от вътрешен източник, че в момента се търси алтернативно място за провеждането на Сонисфиъра, поради ... малкото продадени билети досега .... За София Рокс няма проблеми, там има много по-голям интерес и дестинацията "Банкя - Хиподрума" си остава, но за Сферата по-вероятно е да го преместят. Не да го отложат, а да го преместят...
Rock The Balkans го преместиха една седмица преди концерта, защо ли не се учудвам :harhar:
Vanquish the pain

#1035 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 08 юни 2011 - 23:32

View PostMinstrel in the Gallery, on Jun 8 2011, 12:07, said:

П.С.: А и след като въпросния източник ме осведоми и за имотното състояние на г-н Петър Петров /променило се драстично след навлизането в промоутърския бизнес!!/ смятам, че всякакви промоутърски мрънкания, че не сме имали фестивална култура, че работели почти на загуба, че едвам свързвали двата края, са по-смешни и жалки и от опитите на Деян Неделчев "Икебаната" да пее!!! Лакомията няма граници!!! :angry3:
То е ясно, че не го правят за черните ни очи (особено ако са сини). :rolleyes:
Hedniska Blod

#1036 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 09 юни 2011 - 07:04

Ето какво може да се намери вече в мрежата - Слипнот на 21 юни в Берлин :rolleyes:
http://www.trinitymusic.de/product_info.ph...7_Slipknot.html
Билетите за него тръгват УТРЕ, а ние си ги чакаме тук :angry3:
Vanquish the pain

#1037 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 09 юни 2011 - 07:16

Горният пост ме наведе да проверя как е по сайтовете и на други участници. Ето Алис Купър. Там не пише нищо за концерт на 21 юни. Дано да е грешка. Иначе...
http://alicecooper.com/tour-terror
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#1038 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 09 юни 2011 - 07:30

http://www.ironmaide...p?categoryid=15
http://www.apocalyptica.com/us/events
http://www.mastodonrocks.com/tour

С останалите изглежда всичко е ОК. Въпреки това инфото от Slipknot и Алис Купър не е ОК :rolleyes:
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#1039 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 09 юни 2011 - 08:03

Информацията ми е неофициална, но все пак от сигурен източник. Този фестивал няма да го бъде, както май няма да го бъде и един друг фестивал, предвиден да се проведе в едно китно градче в Югозападна България...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#1040 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 09 юни 2011 - 08:16

Да, или няма да го бъде, или ще го преместят, но все пак, дайте да изчакаме официалната информация - всичко друго са само спекулации.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users