Jump to content

Sonisphere Festival 2011 - ОТМЕНЕН!21.06.2011г. - Хиподрум "Банкя"

1563 replies to this topic

#1001 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 06 юни 2011 - 15:41

View PostMor-Rioghain, on Jun 6 2011, 16:39, said:

И категорично нямам намерение да определям какво може и какво не може да се пише, но... какво общо имат Jethro Tull с метъла, или, да речем, Таря с какъвто и да било прогресив?
О, специално Джетро имат общо с метъла, и то много... :rolleyes: Справка - наградите "Грами". :)

#1002 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 06 юни 2011 - 16:00

View PostEnvy, on Jun 6 2011, 16:41, said:

О, специално Джетро имат общо с метъла, и то много... :D Справка - наградите "Грами". ;)

Колкото с метъла, толкова и с прогресив рока имат общо Джетро, но това е една друга тема...

Споменаването на горното име и още няколко други, беше в отговор на питане за имена на групи, които изнасят концерти около България през последните групи...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#1003 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 06 юни 2011 - 17:56

Като стана дума за групи идващи около БГ,вчерa видях че на фестивалът Rock'n'coke в Истанбул,който ще се проведе на 16 юли хедлайнери за вечерта са Motorhead и Limp Bizkit(преди тях са некви турски групи).Цената е 90 турски лири,което е около 75-76 лева,а Истанбул на мен ми е по-близо от СФ,понеже съм от Бургас.Пък и една разходка преди това из Истанбул е по-добре от хиподрума в Банкя.И по-евтино :D А и също така билетите за ученици и студенти(students) са по 60 лири.При нас защо няма за ученици и студенти по-евтини билети?Или както казват мангалите "таквиз нища како ний ни ползвъми) ;)

Edited by jasta, 06 юни 2011 - 18:04 .

#1004 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 06 юни 2011 - 23:48

View Postmarillion, on Jun 6 2011, 03:03, said:

Не съм съгласен с тази констатация. Разнообразие от концерти има само в метъла.

Не си ме разбрал. Едно, разнообразието в метъла е пак разнообразие. Две, огледай ми постовете от онзи ден и ще видиш, че имам предвид изобщо нарастването на концертите. Пак отбелязвам появата на Elevation и Spirit of Burgas. Много хора, които без да са кои знае какви или изобщо рок фенове, ходеха на летните рок концерти на много известни групи, но когато им идват такива, които са им съвсем в интересите, се пренасочват и това ще намали публиката на рок концертите. Не мога да кажа с колко. Но си спомням, че 2008 на Whitesnake/Def Leppard половината компания (20 човека) с която бях не бяха истински рок фенове (и избягаха от дъжда). Ходеха само защото им се посещаваше концерт. Днес няма да отидат, защото имат хаус партита в Yalta, Pаrov Stellar на Elevation, Moby и т.н. Говорех за това, но пак казвам, че и разнообразието на метъл концертите също важи

View Postgarigazari, on Jun 6 2011, 04:50, said:

Брех, брех! Съвсем се забравихте, даже цял тефтер с претенции изписаха някои. Пази, боже, сляпо да прогледа - до вчера гледахте само концерти на Каналето и Веско Маринов - на сбора, лятото. Днес - цените, комарите и мухите ни спират. Когато фена си е фен, онзи списък с "фактори" не го интересуват. Ако тази година на Сонисфиър има 8000 човека, аз ще си стигна до извода, че в България да има 4000 истински фена на Мейдън и към 3000 такива на Слипнот и никой няма да може да ме убеди в противното.

Честно казано, мнението ти е обиждащо. Не знам защо трябва да се подиграваш и да квалифицираш кой фен е истински и кой не. А ако имаш предвид моя списък с фактори, гледай да не се окаже верен и Сонисфиър да е срамно слабо посетен. Но срама няма да е за мен, нито за другите непосетили. И за посетилите няма да е.

View PostТигър, on Jun 6 2011, 05:30, said:

И ей ти я първата възможност. За 40-60-минутен сет, посред бял ден, със скапан звук и допълнително озвучение от фенчетата на Slipknot, крещящи тая мумия да се разкара по-бързо, за да излязат техните. Е*ати възможността!

И при положение, че той е единственият изпълнител, който представлява някакъв истински интерес за мен, как се очаква да дам +"%:=/+"и и сумата само за да получа половин концерт от него? Хайде кажи ми. А колко ли мислят като мен, па макар и за другите групи?

Точно.

View Postmarillion, on Jun 6 2011, 05:39, said:

Steve Harley & Cockney Rebel, Suede, James, Pulp, Arcade Fire

А??? Кога стигна до извода, че британско инди ще създаде магическо магнитно поле над София и против обективните закономерности на концертния и музикален живот у нас ще метне тълпи под очилатия поглед на Джарвис Кокър? (казвам го на шега, не се обиждай) Тука мнението ти, моите уважения, но е нереалистично Че е имало хора на концерт на Suede не значи нищо. Че четеш за разни метъл групи и се чудиш, че са им посетени концертите им - просто не ги познаваш. Знаеш какви са сегментите на българската публика. Една екстремна скандинавска група ще събере в пъти повече от посочените от теб. Не го казвам като добро или лошо. Към каквото има силен интерес, такова ще идва.

Edited by Jurisprudent, 07 юни 2011 - 00:19 .

Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#1005 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 07 юни 2011 - 00:15

View PostJurisprudent, on Jun 7 2011, 00:48, said:

А??? Кога стигна до извода, че британско инди ще създаде магическо магнитно поле над София и против обективните закономерности на концертния и музикален живот у нас ще метне тълпи под очилатия поглед на Джарвис Кокър? (казвам го на шега, не се обиждай) Тука мнението ти, моите уважение, но е нереалистично Че е имало хора на концерт на Suede не значи нищо. Че четеш за разни метъл групи и се чудиш, че са им посетени концертите им - просто не ги познаваш. Знаеш какви са сегментите на българската публика. Една екстремна скандинавска група ще събере в пъти повече, от посочените от теб. Не го казвам като добро или лошо. Към каквото има силен интерес, такова ще идва.
Българинът обича или музика с по-запомняща се мелоди и ритъм, да може да си я затананика, (затова повече се кефи на известни хитове на любимците си, да може да приглася) или на нещо по юнашко тъй, да може да се изока, защото сме сите хайдути и сите войводи. :D
Hedniska Blod

#1006 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 07 юни 2011 - 00:23

View PostHeathenHeart, on Jun 6 2011, 15:15, said:

Българинът обича или музика с по-запомняща се мелоди и ритъм, да може да си я затананика, (затова повече се кефи на известни хитове на любимците си, да може да приглася)

Да. Българинът обича музика тип "Рики е повери", дали в чалга, естраден, поп, метъл, денс, не знам си какъв друг вид; да има мелодия независимо дали тази мелодия е вкарана в рок или друга музика (това не е критика, не го казвам негативно). Експерименталните стилове, както стилове, в които не се усеща мъжката сила, а момченца се лигавят по микрофоните и чуруликат сладко-сладко, това не става.

Edited by Jurisprudent, 07 юни 2011 - 00:59 .

Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#1007 Iohanez

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 37 posts

Posted 07 юни 2011 - 14:10

Българинът просто си има жажда за световна качествена музика на живо, но след първоначалния шок, че големите музиканти идват в България и това граничи с невъзможното и извънземното хората се поокопитиха и малко по-малко приеха наличието на големи музиканти на родна територия за нещо що годе нормално и от там започнаха да търсят и собствения си интерес. Извинявайте, но за хора, които са слушали големите групи на грамофонни плочи скрити в някое мазе и преследвани от комунистическия режим, да видят Пърпъл, Ей си/ Ди си и Металика на живо си е огромно преживяване. И заради това, че най-накрая имат възможността да се докоснат до истинската музика на живо са били склонни да загърбват неща като място на концерта, цена на билета, липса на нормални условия за провеждане на концерта и т.н. Сегашното поколение не може да си представи какво е да ти забранят да слушаш музика и да ти набиват в главата българска естрада... Искам да кажа, хората вече са наясно каква е нормалната практика по света, какво могат да получат за парите си, че могат да отидат и в друга държава да чуят и видят идолите си, а не някакви псевдо-промоутъри да хвърлят 2 пейки в калта и да доят феновете, защото видиш ли "аз ви отварям очите за музиката и трябва да ми пълните джоба"...
Според мен бавно отшумява първоначална еуфория от масовите рок концерти и идва ред на различните стилове музика, на бутиковата музика, както някой по-горе каза, на музиката в малки зали и уютни клубове. Самата публика ще възпита промоутърите, а не както те искат да "създадат фестивална култура в българския фен"

#1008 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 07 юни 2011 - 14:23

View PostIohanez, on Jun 7 2011, 15:10, said:

Българинът просто си има жажда за световна качествена музика на живо, но след първоначалния шок, че големите музиканти идват в България и това граничи с невъзможното и извънземното хората се поокопитиха и малко по-малко приеха наличието на големи музиканти на родна територия за нещо що годе нормално и от там започнаха да търсят и собствения си интерес. Извинявайте, но за хора, които са слушали големите групи на грамофонни плочи скрити в някое мазе и преследвани от комунистическия режим, да видят Пърпъл, Ей си/ Ди си и Металика на живо си е огромно преживяване. И заради това, че най-накрая имат възможността да се докоснат до истинската музика на живо са били склонни да загърбват неща като място на концерта, цена на билета, липса на нормални условия за провеждане на концерта и т.н. Сегашното поколение не може да си представи какво е да ти забранят да слушаш музика и да ти набиват в главата българска естрада... Искам да кажа, хората вече са наясно каква е нормалната практика по света, какво могат да получат за парите си, че могат да отидат и в друга държава да чуят и видят идолите си, а не някакви псевдо-промоутъри да хвърлят 2 пейки в калта и да доят феновете, защото видиш ли "аз ви отварям очите за музиката и трябва да ми пълните джоба"...
Според мен бавно отшумява първоначална еуфория от масовите рок концерти и идва ред на различните стилове музика, на бутиковата музика, както някой по-горе каза, на музиката в малки зали и уютни клубове. Самата публика ще възпита промоутърите, а не както те искат да "създадат фестивална култура в българския фен"
Съгласна съм с това мнение. Но трябва да гръмнат 1-2 сапунени мехура с лоши условия, неудачно комбинирани групи и бомбастични цени, та да се усетят промотърите накъде духа вятъра.
Не са нужни призиви дай да купуваме скъпи билети, да спасим репутацията на групите, а да гледаме собствената си репутация и интерес като фенове. Да те уважават, първо трябва да се уважаваш сам. Това включва да не си даваш парите за разни сурогати, дето ти ги пробутват за чиста монета.
Hedniska Blod

#1009 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 07 юни 2011 - 15:36

Еми сори, обаче не съм съгласен. За 90 лева получавам 5 изключително страхотни групи в един ден. Това прави по 18 лева на група. За мястото - още не съм ходил там и не знам как е, но съдейки по коментари на почитатели на електронан музика, които са били на партита там, излиза, че мястото не е чак толкова лошо. Стигането ми до там и връщането ми ще е бързо, имайки предвид удобното съчетание на метрото с автобус. И така, аз съм решил да си изкарам един невероятен 21 Юни, сериозно напоен с приятна компания, страхотни групи и много приятели. И всичко това за 90 лева :D
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#1010 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 07 юни 2011 - 16:09

^ На фона на задаващите се в средата на юли 3 дни (вместо един) на морето (вместо в Банкя) с три пъти по толкова групи (повечето от които не са идвали)...
И всичко това - пак за 90 лв. Не знам защо, но мисля да заложа на 15-17 юли вместо на 21 юни... вероятно защото нямам "фестивална култура" (Wtf!?) и/или не съм "истински фен" (Wtf!? x 2). :D

#1011 morg

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 72 posts

Posted 07 юни 2011 - 16:36

Както повечето фенове се насочиха към "СОФИЯ РОКС", организаторите (ХАХА) също пренасочиха рекламата към този фест. За 'Сонисфиър"-почти никаква реклама няма (две седмици преди плануваното провеждане), освен плакатите отпреди месеци. Какво да каже човек- смешковци!

#1012 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 07 юни 2011 - 16:46

View Postdani1948, on Jun 7 2011, 15:36, said:

Еми сори, обаче не съм съгласен. За 90 лева получавам 5 изключително страхотни групи в един ден. Това прави по 18 лева на група.
Тази сметка щеше да е коректна, ако беше изпълнено важното условие всяка група да получи възможност за пълноценна изява. Този концерт във формата, в който е сега, е просто концерт на две групи с три подгряващи. Или на една група с четири подгряващи, не знам. Не е концерт на пет групи. А подгряващите, принципно, влизат ли в сметките? Когато сте дали 30(50) лева за концерта на Iron Maiden през 2007, мислели ли сте, че давате по 10(16.66) лева за група, понеже там са се изявили и Ахат и групата на Лорън Харис?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#1013 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 07 юни 2011 - 16:49

View Postmorg, on Jun 7 2011, 17:36, said:

Както повечето фенове се насочиха към "СОФИЯ РОКС", организаторите (ХАХА) също пренасочиха рекламата към този фест. За 'Сонисфиър"-почти никаква реклама няма (две седмици преди плануваното провеждане), освен плакатите отпреди месеци. Какво да каже човек- смешковци!
Те хубаво я пренасочиха, но да кажат най-накрая какво става с този фест. Гръцкият е другата седмица, а графикът на групите е изнесен още миналия месец. Може ли да държат хиляди в неведение броени дни преди измисления им фестивал :D
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#1014 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 07 юни 2011 - 16:55

View PostMetal Heart, on Jun 7 2011, 17:49, said:

Може ли да държат хиляди в неведение броени дни преди измисления им фестивал :D

За да не дойдат разни чужденци на фестивала ;)

Добре дошли в България!

Само за сравнение как се прави от другите: http://uk.sonispherefestivals.com/tourist-...-republic-info/

Edited by BeerMe, 07 юни 2011 - 17:37 .

#1015 Dobri

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 07 юни 2011 - 17:39

Може някой и да го е споменал по горе, но да го кажа и аз. Основния проблем идва от там, че организатора на Сонисфиър раздвои вниманието на софийския и българския фен. Два фестивала през 18 дни с почти идентична насоченост и тежест. На всичкото отгоре с доста голяма разлика в цените. Ако имаше само едно събитие от този ранг (един от тези фестивали, или двата събрани в 1 до колкото е възможно) щеше ли да се води сега тази дискусия? -Не.
Аз, както предполагам и много други си задавам въпроса длъжен ли съм да ходя и на двата фестивала само за да доказвам на някого, че съм рок фен или само за да подкрепя рок концертите в БГ или по специално фестивала Сонисфиър. При положение, че никоя от 10 банди не ми е сред топ 5 от най-любимите.
До преди 3 години имаше по 1 концерт годишно и беше естествено да се посети задължително. През текущите 3-4 месеца има поне 7-8 рок и поп събития които феновете искат да посетят всеки според интересите си. Определено промоутъра надцени възможностите и желанията на рок и хеви метъл феновете в момента, според мен.

Edited by Dobri, 07 юни 2011 - 17:41 .

#1016 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 07 юни 2011 - 18:08

View PostEnvy, on Jun 7 2011, 16:09, said:

^ На фона на задаващите се в средата на юли 3 дни (вместо един) на морето (вместо в Банкя) с три пъти по толкова групи (повечето от които не са идвали)...
И всичко това - пак за 90 лв. Не знам защо, но мисля да заложа на 15-17 юли вместо на 21 юни... вероятно защото нямам "фестивална култура" (Wtf!?) и/или не съм "истински фен" (Wtf!? x 2). ;)
Ами щом си решил да се отдадеш на тотална депресия в средата на лятото - ОК! За мен групите в Каварна са супер зле, като изключа Opeth. Сравнение между двата феста не може да става, сори :D
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home

#1017 The Crimson Idol

Wrathchild

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 465 posts

Posted 07 юни 2011 - 18:08

View PostEnvy, on Jun 7 2011, 17:09, said:

И всичко това - пак за 90 лв. Не знам защо, но мисля да заложа на 15-17 юли вместо на 21 юни... вероятно защото нямам "фестивална култура" (Wtf!?) и/или не съм "истински фен" (Wtf!? x 2). :D
+ В Каварна за тия 90 лева може да си пред сцената и изобщо където си искаш.На Сонисфиъра, за да си пред сцената трябва да се бръкнеш с 150 и то за 1 ден, а с 90та лева може да гледаш от терена.Аз ако не бяха Мейден с чиста съвест щях да пропусна феста.
"Be the one to give them nightmares when they sleep
Never back down from anyone" - Jeremy McKinnon

#1018 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 07 юни 2011 - 18:10

View PostТигър, on Jun 7 2011, 16:46, said:

Тази сметка щеше да е коректна, ако беше изпълнено важното условие всяка група да получи възможност за пълноценна изява. Този концерт във формата, в който е сега, е просто концерт на две групи с три подгряващи. Или на една група с четири подгряващи, не знам. Не е концерт на пет групи. А подгряващите, принципно, влизат ли в сметките? Когато сте дали 30(50) лева за концерта на Iron Maiden през 2007, мислели ли сте, че давате по 10(16.66) лева за група, понеже там са се изявили и Ахат и групата на Лорън Харис?
Ами едно е подгряваща Лорън Харис, съвсем друго е Алис Купър. А и за мен по 1 час от Апокалиптика, Мастодон и Алис Купър са предостатъчно + по час и половина от другите 2 групи... Сметката си ми е съвсем точна :D
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home

#1019 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 07 юни 2011 - 18:14

View Postdani1948, on Jun 7 2011, 19:08, said:

Сравнение между двата феста не може да става, сори :)
Може, просто ти не можеш да го направиш. :D

Майтапя се - да не се обидиш сега. :lol2:
И евала за лафа с "тоталната депресия в средата на лятото"! ;)

#1020 The Crimson Idol

Wrathchild

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 465 posts

Posted 07 юни 2011 - 18:15

Абе да си кажа предпочитам Лорън Харис да си развява прелестите пред това да трая час и половина Слипнот :D
"Be the one to give them nightmares when they sleep
Never back down from anyone" - Jeremy McKinnon

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users