marillion, on Jun 6 2011, 03:03, said:
Не съм съгласен с тази констатация. Разнообразие от концерти има само в метъла.
Не си ме разбрал. Едно, разнообразието в метъла е пак разнообразие. Две, огледай ми постовете от онзи ден и ще видиш, че имам предвид изобщо нарастването на концертите. Пак отбелязвам появата на Elevation и Spirit of Burgas. Много хора, които без да са кои знае какви или изобщо рок фенове, ходеха на летните рок концерти на много известни групи, но когато им идват такива, които са им съвсем в интересите, се пренасочват и това ще намали публиката на рок концертите. Не мога да кажа с колко. Но си спомням, че 2008 на Whitesnake/Def Leppard половината компания (20 човека) с която бях не бяха истински рок фенове (и избягаха от дъжда). Ходеха само защото им се посещаваше концерт. Днес няма да отидат, защото имат хаус партита в Yalta, Pаrov Stellar на Elevation, Moby и т.н. Говорех за това, но пак казвам, че и разнообразието на метъл концертите също важи
garigazari, on Jun 6 2011, 04:50, said:
Брех, брех! Съвсем се забравихте, даже цял тефтер с претенции изписаха някои. Пази, боже, сляпо да прогледа - до вчера гледахте само концерти на Каналето и Веско Маринов - на сбора, лятото. Днес - цените, комарите и мухите ни спират. Когато фена си е фен, онзи списък с "фактори" не го интересуват. Ако тази година на Сонисфиър има 8000 човека, аз ще си стигна до извода, че в България да има 4000 истински фена на Мейдън и към 3000 такива на Слипнот и никой няма да може да ме убеди в противното.
Честно казано, мнението ти е обиждащо. Не знам защо трябва да се подиграваш и да квалифицираш кой фен е истински и кой не. А ако имаш предвид моя списък с фактори, гледай да не се окаже верен и Сонисфиър да е срамно слабо посетен. Но срама няма да е за мен, нито за другите непосетили. И за посетилите няма да е.
Тигър, on Jun 6 2011, 05:30, said:
И ей ти я първата възможност. За 40-60-минутен сет, посред бял ден, със скапан звук и допълнително озвучение от фенчетата на Slipknot, крещящи тая мумия да се разкара по-бързо, за да излязат техните. Е*ати възможността!
И при положение, че той е единственият изпълнител, който представлява някакъв истински интерес за мен, как се очаква да дам +"%:=/+"и и сумата само за да получа половин концерт от него? Хайде кажи ми. А колко ли мислят като мен, па макар и за другите групи?
Точно.
marillion, on Jun 6 2011, 05:39, said:
Steve Harley & Cockney Rebel, Suede, James, Pulp, Arcade Fire
А??? Кога стигна до извода, че британско инди ще създаде магическо магнитно поле над София и против обективните закономерности на концертния и музикален живот у нас ще метне тълпи под очилатия поглед на Джарвис Кокър? (казвам го на шега, не се обиждай) Тука мнението ти, моите уважения, но е нереалистично Че е имало хора на концерт на Suede не значи нищо. Че четеш за разни метъл групи и се чудиш, че са им посетени концертите им - просто не ги познаваш. Знаеш какви са сегментите на българската публика. Една екстремна скандинавска група ще събере в пъти повече от посочените от теб. Не го казвам като добро или лошо. Към каквото има силен интерес, такова ще идва.
Edited by Jurisprudent, 07 юни 2011 - 00:19 .