Jump to content

Guano Apes в София09.04.2011г. - зала "Христо Ботев"

• You cannot reply to this topic
28 replies to this topic

#21 Abadon

приятел на Чубака

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 577 posts

Posted 01 декември 2010 - 00:28

що едните са болднати, а другите не
Знаете ли че ...

Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.

#22 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 01 декември 2010 - 08:55

View PostAbadon, on Dec 1 2010, 00:28, said:

що едните са болднати, а другите не
Само болднатите представляват интерес за него ;)

#23 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 15 март 2011 - 13:45

Да събудим малко темата от миналата година :)
Ще подгряват Artery :metal:
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#24 Double-D

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 44 posts

Posted 10 април 2011 - 18:28

Хм, никой не коментира концерта. Накратко за мен подгряващите много, ама много приличаха на Disturbed, с изключение на песните с народните заигравки. Относно Guano Apes, съм доста раздвоен. Вярно първи концерт от турнето, ама нещо доста на приказки го удариха вместо да свирят ми се струва. Отделно мисля, че само 4 песни бяха от първите 2 албума, което каквото и да си говорим при тяхното не особено обемно творчество си е кощунство. За какво им беше да си губят времето да карат мъжете да се събличат, да ни показват колко е отслабнал басиста или пък да видим какви са гащите на барабаниста. Отделно дългата инструментална интерлюдия преди биса беше напълно излишна и спокойно можеха да изпълнят 2-3 песни вместо еднообразното блъскане. Сандра явно вече смята да се отдава предимно на нормалното пеене, за съжаление ги нямаше познатите агресивни вокали, които взривяваха навремето. Публиката пък беше на страхотно ниво. Като крайна оценка - средна хубост беше тоя концерт за мен. Очаквах повече определено.

#25 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 10 април 2011 - 20:27

Без да имам каквото и да е отношение към Guano Apes, винаги ми е било странно това да чета как някоя група е можела да жертва закачките с публиката, солата, импровизациите или простотиите, които я правят това, което е наживо, в името на две или три песни.

Може би най-известният концертен запис на Rainbow се състои от всичко на всичко осем песни, разтеглени до почти два часа. И като си представя как някой български фен за подобен рок-празник би казал нещо от рода на "И за к`во вместо половин час "Still I'm Sad" не изпълниха пет нормални песни?", ноправо рак ме хваща.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#26 Double-D

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 44 posts

Posted 10 април 2011 - 20:46

Тука проблема не е в това! Говорих с приятел, който е ходил на предния концерт и каза, че е било тотално размазване без никакво мотаене. А вчера не беше въобще така. Гледам съм техни концерти и знам какво представляват и затова ме е яд. Не казвам, че закачките и контакта с публиката са лошо нещо, но примерно 10 минутно циклене на един риф без грам импровизация е пълна загуба на време. Да се сравнява Ричи с китариста на Гуано е нелепо. Та в Гуано дори едно соло като хората няма през годините, те тръгнали 10 минутни инструментални части да правят. И това го казвам като голям фен на подобни концертни номера, но когато се правят от наистина можещи музиканти като Стив Морс, Еди Ван Хален или Пол Гилбърт да речем.

#27 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 11 април 2011 - 11:14

Аз пък ще кажа че си изкарах покъртително добре(и в преносния и в буквалния смисъл).Каквото очаквах това се и случи.

А това ама той не е голям китарист,ем не може всички да са като тези които споменаваш.А както каза голямата котка трябва и такива неща.Иначе за какво ни е да ходим на концерт,на пс-то може да си ги пускам по цял ден.
А да,хората остаряват и аз знам каква агресия влагаше Сандра,но това тепърва ще се променя ^_^.Пък тя все още си е луда и определно нахъсва здраво феновете(поне всички около мен се забавляваха на мах).

Edited by Carlsberg, 11 април 2011 - 11:16 .

#28 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 11 април 2011 - 11:36

View PostCarlsberg, on Apr 11 2011, 12:14, said:

Аз пък ще кажа че си изкарах покъртително добре(и в преносния и в буквалния смисъл).Каквото очаквах това се и случи.
И аз така :yes: Гледах ги за втори път и знаех какво да очаквам - не ме разочароваха. Новите песни звучаха доста добре на живо, а на старите никой не оставаше безучастен. Контактът с публиката беше страхотен, не забелязах някой около мен да се е отегчил от заиграванията на Сандра, напротив - всички се забавляваха. А инструменталът на биса дойде като глътка въздух преди разбиването на Lords Of The Boards.
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#29 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 12 април 2011 - 01:49

View PostMetal Heart, on Apr 11 2011, 12:36, said:

И аз така :D Гледах ги за втори път и знаех какво да очаквам - не ме разочароваха. Новите песни звучаха доста добре на живо, а на старите никой не оставаше безучастен. Контактът с публиката беше страхотен, не забелязах някой около мен да се е отегчил от заиграванията на Сандра, напротив - всички се забавляваха. А инструменталът на биса дойде като глътка въздух преди разбиването на Lords Of The Boards.

+1

И на мен ми беше 2-ри техен концерт,но това не пречи и на 3-ти да отида :yes:))

Edited by Carlsberg, 12 април 2011 - 01:50 .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users