Jump to content

Roxette в София29.05.2011 - стадион "Г. Аспарухов"

• You cannot reply to this topic
117 replies to this topic

#81 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 29 май 2011 - 21:19

View PostDart Marty Rocks!!!, on May 29 2011, 22:05, said:

В момента слушам концерта от терасата ми и бих казал звукът е доста добър :) Разбира се, променлив заради вятъра и дъжда, но все пак :D ...мога да виждам и козирката на сцената и горните прожектори...
Яко ли вали там? Защото при мен, в южните райони, си беше доста проливен дъжд, придружен с яки гръмотевици.
I don't know how I managed it...

#82 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 29 май 2011 - 21:26

View PostOzzy, on May 29 2011, 22:19, said:

Яко ли вали там? Защото при мен, в южните райони, си беше доста проливен дъжд, придружен с яки гръмотевици.

Ами гръмотевици не много....само един път се чу гръм и присветна 2-3 пъти...но дъжда си вали в прилични количества... :)

В момента китаристът свири "ремикс" на "Хубава си моя горо"...

Edited by Dart Marty Rocks!!!, 29 май 2011 - 21:48 .

#83 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 29 май 2011 - 21:34

View PostDart Marty Rocks!!!, on May 29 2011, 22:26, said:

Ами грамотевици не много....само един път се чу гръм и присветна 2-3 пъти...но дъжда си вали в прилични количества... :)
Лошо... Горките хора. Дано за Стинг се размине.

#84 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 29 май 2011 - 22:08

Концертът завърши...

#85 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 29 май 2011 - 22:14

View PostDart Marty Rocks!!!, on May 29 2011, 23:08, said:

Концертът завърши...

Освен спортният глас на България, ти си и концертния глас на България! :)

#86 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 29 май 2011 - 23:41

Преди малко се прибрах "сух" от концерта :D

Наистина, в самото начало се изсипа пороен дъжд, който взе да напомня за вече придобилия "легендарен" статус - концерт на Whitesnake & Def Lepard. За щастие на придошлите валя около 20 мин, след което дъждът спря и се вдигна още повече настроението на публиката.

Тъй като все още съм под емоциите от концерта, ще отбележа няколко highlights:

- "Хубава си, моя горо" - голям жест към българската публика от страна на Roxette да направят около 2 минути китарно изпълнение на една от емблемите на българската поезия!

- The Look - страшно добре се вплете като завършек на песента химна на The Beatles - "Hey Jude".

- Listen to you heart - при все, че Мари живее втори живот и не е на висотите, които беше преди 2002 (годината, в която и откриват злокачествен тумор в главата), намери сили в себе си и направи невероятно изпълнение на песента :)

И така - след като се насладихме на Доминик Милър и бистришките баби в петък (27.05.2011), "свалихме" шапки на Джо Кокър (28.05.2011), не ми остава нищо друго освен да честитя рожденния ден на Мари (30.05.), като и пожеля да бъде жива и здрава... и все така да радва своите фенове!
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#87 McVicar

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 70 posts

Posted 29 май 2011 - 23:43

Две думи за концерта - отидохме със жената (тя ме води) със смесени чувства - местенето от ндк и т.н. Столовете наистина бяха наредени по схемата от НДК. Не че някой седя на тях де, но бяхме сравнително близо до сцената. Малко неприятно впечатление ми направи 45 минутната пауза между подгряващата Нора и появата на Роксет. Дъжда заваля около 5 минути преди да се появят и валя около 20 минути. Тук вече организацията ме разби - имаше дъждобрани за всички (или около мен)... После Мари запя и на никой не му пукаше от дъжда... Общо взето 1 час и 50 мин с бисовете, много стари хитове и парчета от новия албум, абе хареса ми много...(а солото на Хубава си моя горо се получи много яко...)

#88 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 30 май 2011 - 00:12

Така. Организацията на този концерт беше отвратителна. О.Т.В.Р.А.Т.И.Т.Е.Л.Н.А!!! В 6 вечерта охранителите и служителите на Ивентим се подпираха по оградки и пейки и обсъждаха на висок глас как аджеба да разпределят хората по входовете, защото - разбира се - нито е имало кой да се сети и да сложи над входовете табелки кой вход за кои блокове и сектори отговаря, нито е бил проведен какъвто и да било инструктаж. Резултатът беше тълпи объркани зрители и километрични опашки за влизане, като в крайна сметка никой не беше сигурен дали, след като е чакал 40 минути на опашката пред входа, който смята за правилен, няма да го върнат да влиза от съвсем друг.

Влизаш на стадиона - още по-зле. Никой не събюдаваше кой с какви билети влиза в секторите със скъпи билети, а когато човек стигне заветните столчета, просто нямаше кой да го упъти до неговото място, защото "разпоредителките", които видях в лявата част на терена бяха две. 2! Теренът беше разделен по някакъв мега странен начин и оркестрината беше само един ред, а блоковете, които в НДК са поне по десет реда всеки, тук бяха по три. Хич не им схванах логиката... За мега неадекватната охрана не ми се отваря дума, но както винаги - бяха тъпи, бяха нагли и арогантни, откраднаха де що можаха от това, което се хвърли от сцената, за да започнат моментално да го предлагат за по 20 лева след концерта едва ли не пред очите на техническия екип на групата. После що в цяла Европа ни вземат за цигани... ми не само циганите са ни виновни.

Знам, че сама съм си виновна да се оставя цялата БГ мърлящина да ми скапе настроението преди концерта, но и просто нямаше как да не направя паралели с концерта на Ръш, който гледах преди два дни в Ротердам пред пак толкова души публика, и който - с по-евтини билети от нашенския на Роксет - беше на десет хиляди светлинни години по отношение на организацията, customer support и каквото още се сетите. Чудно ми е кога в България ще се сетят, че НИЕ сме клиентите и ТЕ са ни длъжни, а не обратното.

...........
Концертът - страшен!!! Прекрасна група музиканти, страшен сетлист, чудесни Мари и Пер, но... не знам дали се опитват да я убият с този тур или какво, но гледайки я от два метра, имах чувството, че пред мен стои човек, който с крак и половина е в гроба. Силно се надявам да греша. Направо й се чудя как успя да отцеди тази сила от себе си, но се справи наистина блестящо. :)

Edited by foreigner, 30 май 2011 - 00:13 .

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#89 McVicar

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 70 posts

Posted 30 май 2011 - 00:55

View Postforeigner, on May 30 2011, 01:12, said:

Така. Организацията на този концерт беше отвратителна. [u]О.Т.В.Р.А.Т.И.Т.Е.Л.Н.А!!!

Ами не знам, ние влезнахме към 7.30 за около 1 минута, после имаше 4 девойки (в лявата страна ,които ни заведоха до нашите столчета.. (явно си нямала ден...)

#90 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 30 май 2011 - 07:13

служителите на Ивентим
Нещо си се объркАла... :)

#91 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 30 май 2011 - 09:14

По отношение на организацията на концерта не мога да имам никакви забележки!!!

McVicar много точно e се изразил - "...организацията ме разби..."

Аз пристигнах пред стадиона, заедно с брат ми и неколцина приятели, малко след 18 часа (не съм обръщал внимание на точния час).
И само след 5 минути вече бяхме седнали.

От 2002 посещавам големи концертни събития - в зали и стадиони, и с абсолютна категоричност мога да заявя, че на нито един концерт, който се е провел на стадион, не съм влизал толкова бързо и лесно. Имаше достатъчно хора от ТИКЕТПРО, със схеми в ръцете си, които много старателно (или поне демонстрираха старание) упътваха хората към местата им. В самото начало на терена (срещу сектор А, на тъч-линията), където бяха разположени местата от НДК, имаше двама души, които показваха дали в лявата или дясната част трябва да отиде човек, в зависимост от блока, в който се намира мястото му; след това - двама души около пулта; и по четири човека от лявата и дясната страна, където бяха разположени самите блокове, по схемата на НДК. Аз това забелязах.

Нито на Whitesnake (2003), нито на Peter Gabrier (2004), нито на Black Sabbath (2005), нито на Depeche Mode (2006), нито на Iron Maiden (2007), нито на Whitesnake & Def Leppard (2008), нито на Madonna (2009), нито на Elton John (2010) - все концерти организирани от СМЕ и провели се на стадион, на които съм присъствал, съм влизал толкова бързо и безпроблемно, както снощи на Roxette. Надявам се така да бъде и на Sting.

Това е от мен за организацията на концерта!

Edited by marooned, 30 май 2011 - 09:36 .

"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#92 morg

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 72 posts

Posted 30 май 2011 - 09:49

Така. Организацията на този концерт беше отвратителна. О.Т.В.Р.А.Т.И.Т.Е.Л.Н.А!!! В 6 вечерта охранителите и служителите на Ивентим се подпираха по оградки и пейки и обсъждаха на висок глас как аджеба да разпределят хората по входовете, защото - разбира се - нито е имало кой да се сети и да сложи над входовете табелки кой вход за кои блокове и сектори отговаря, нито е бил проведен какъвто и да било инструктаж. Резултатът беше тълпи объркани зрители и километрични опашки за влизане, като в крайна сметка никой не беше сигурен дали, след като е чакал 40 минути на опашката пред входа, който смята за правилен, няма да го върнат да влиза от съвсем друг.

Влизаш на стадиона - още по-зле. Никой не събюдаваше кой с какви билети влиза в секторите със скъпи билети, а когато човек стигне заветните столчета, просто нямаше кой да го упъти до неговото място, защото "разпоредителките", които видях в лявата част на терена бяха две. 2! Теренът беше разделен по някакъв мега странен начин и оркестрината беше само един ред, а блоковете, които в НДК са поне по десет реда всеки, тук бяха по три. Хич не им схванах логиката... За мега неадекватната охрана не ми се отваря дума, но както винаги - бяха тъпи, бяха нагли и арогантни, откраднаха де що можаха от това, което се хвърли от сцената, за да започнат моментално да го предлагат за по 20 лева след концерта едва ли не пред очите на техническия екип на групата. После що в цяла Европа ни вземат за цигани... ми не само циганите са ни виновни.

Знам, че сама съм си виновна да се оставя цялата БГ мърлящина да ми скапе настроението преди концерта, но и просто нямаше как да не направя паралели с концерта на Ръш, който гледах преди два дни в Ротердам пред пак толкова души публика, и който - с по-евтини билети от нашенския на Роксет - беше на десет хиляди светлинни години по отношение на организацията, customer support и каквото още се сетите. Чудно ми е кога в България ще се сетят, че НИЕ сме клиентите и ТЕ са ни длъжни, а не обратното.

...........
Концертът - страшен!!! Прекрасна група музиканти, страшен сетлист, чудесни Мари и Пер, но... не знам дали се опитват да я убият с този тур или какво, но гледайки я от два метра, имах чувството, че пред мен стои човек, който с крак и половина е в гроба. Силно се надявам да греша. Направо й се чудя как успя да отцеди тази сила от себе си, но се справи наистина блестящо. :)

АМИ, все пак за СМЕ(Х) става въпрос. То е абсолютно ясно , че след като те са "промоутърите" нищо няма да е както БИ трябвало да е.

#93 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 30 май 2011 - 09:57

Аз няма да говоря за организацията, защото като цяло не съм доволен от нея - ще говоря за концерта!
Разкош! Мога и да съм по-приказлив, но и с повече думи бих казал същото! Отидох непредубеден, защото това е поп-музиката от моите тийнейджърски години и концерта наистина ме върна в младостта. Пер Гесле беше като динамит, Мари изглеждаше доста по-изтормозена, но всички дадоха всичко от себе си, за да може ние от публиката да забравим за дъжда и да се насладим на шоуто. Най-много от всичко ми хареса това, че музикантите наистина се кефеха на факта, че публиката ги обичаше и се наслаждаваше на концерта. Можеше да се добавят 2-3 хита към сетлиста, но и в този си вариант бе просто прекрасно. :)

П.С: Дано само на Стинг, Мейдън и Ко., Джудас и Ко. не вали, защото дъжда е способен да развали и най-хубавата атмосфера ...

#94 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 30 май 2011 - 10:26

Две въпросчета:

Ще има ли репортаж от концерта?

На едно място прочетох, че е имало около 15 хил. на стадиона; лично на мен това ми изглежда сериозно постижение и ми е интересно дали има данни, или някой от посетилите може да потвърди, дали е било така (приблизително). Може цифрата да е спекулативна, аз лично не съм очаквал толкова; затова и питам.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#95 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 30 май 2011 - 10:29

View PostJurisprudent, on May 30 2011, 11:26, said:

Ще има ли репортаж от концерта?
Да, разбира се. Скоро.

#96 DigitriX

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 30 май 2011 - 11:20

Posted Image

Адско... :worship:

#97 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 30 май 2011 - 12:02

Еми май доста хора си е имало....

#98 Seaborn

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 124 posts

Posted 30 май 2011 - 12:15

Влизането на концерта беше сравнително лесно, имах билет от 50 лв за правостоящ и входът беше откъм сектор Г без никакви обозначения, но с питане и до Listen to Your Heart се стига. Концертът беше нормален, без да докара до възторг или да ме разочарова. Съжалявам, че трябва да го кажа, но снощи беше малко тъжно да гледам тази кипяща от енергия в миналото Мари. Свалям и шапка, че се е преборила с болестта и отново е на сцената, но това далеч не е онзи Роксет, който помня от 90-те. Разбира се, нищо не може да се направи по въпроса, за 2011 г. групата се представи добре, сетлистът беше хубав.

Нов абзац - звукът ме интересуваше много, защото още умувам какви билети за Стинг да си купя. В началото бях в зоната за правостоящи долу на терена, където звукът беше леко замазан и неясен. Когато заваля дъждът се качих горе в трибуните. Тук идва трагедията- отпред групата свири и пее, а отзад бетонът на стадиона отговаря със звук (шум), който на няколко пъти ми донесе илюзията, че под седалките има скрита дискотека. На биса отвориха входовете към столчетата на терена и успях да се придвижа близо до сцената и пулта, където разликата беше огромна. Звукът беше по-силен, много по-ясен и без ехото от трибуната на сектор А. Изводът, който си направих е, че или ще дам 150 лв за Стинг или няма да отида.

Edited by Seaborn, 30 май 2011 - 12:17 .

Windy bus-stop. Click. Shop-window. Heel.

#99 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 30 май 2011 - 13:02

Ето го и обещания репортаж. :worship:

#100 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 31 май 2011 - 10:54

Една вметка, която ми дойде на акъла току що... Две медии, които имат в наименованието си "Рок" и се считат за сериозни, не отразиха концертите на Roxette, Joe Cocker и Dominic Miller. Друга медия пък, която има в името си "Metal", го направи. :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users