Jump to content

Коя книга прочетохте последно?да видим кой какво чете (и защо?)

630 replies to this topic

#521 veli

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 7 posts

Posted 18 януари 2010 - 21:36

В момента чета "Хари Потър и Орденът на феникса", като се има предвид, че толкова дълго време съм се отричала от цялото чудо, наречено Хари Потър си е постижение за мене. Последната седмица прочетох втората, третата и четвъртата и ми е мноого интересно! (:
Иначе, ако не броим Хари Потър, май от много време не ми е оставало време за четене. Последното беше нещо на Агата Кристи, по Коледа го четох.. пред каминката. Май се казваше "Защо не повикаха Евънс?", нещо такова. Ама дали го дочетох.. :)

#522 fantucho_

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 474 posts

Posted 21 януари 2010 - 19:28

Виктор Пасков - "Алилуя"

В сборника се съдържаха няколко произведения:

~ "Невръстни убийства" - започнах да го чета в час по информатика. От самата новела строеше един прекрасен цинизъм. На моменти едвам се сдържах да не затворя книгата, представях си сяжета, представях си болката, представях си всичко и, макар да ми звучаха отвратително, думите се погребаха под кожата ми.

~ "Мартина"
- усещаш мухоморката в устата си и не е приятна на вкус. Но пък носи идеи, проклетат отрова.

~ "Германия, мръсна приказка" - тук го нямаше този лек сюрреалистичен полъх от предишните две произведения. По-скоро реализъм и надежди.

~ "Балада за Георг Хених" - гениално! Каквото и да кажа за това писание, ще е недостатъчно!

~ "Биг Бизнес"
- всичко е пари, ами да.

~ "Лот в ексил" - "Баладата..." го засенчи. Просто не успях да вникна в произведението и не успях да го разбера.

#523 Zealotry

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 5 posts
  • Interests:fuck the world

Posted 12 февруари 2010 - 23:56

Щайнер, Р. Изкуството и неговата световна мисия

#524 Ognyan

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 12 posts

Posted 18 февруари 2010 - 17:54

Евгений Гуляковски - СЕЗОНЪТ НА МЪГЛИТЕ - руска фантастика;
Агата Кристи - АФЕРАТА В СТАЙЛС - не мисля, че е нужен коментар;

#525 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 18 февруари 2010 - 19:02

View PostOgnyan, on Feb 18 2010, 17:54, said:

Евгений Гуляковски - СЕЗОНЪТ НА МЪГЛИТЕ - руска фантастика;
Една от любимите ми фантастични книги. Намери си и продължението: Дългият изгрев на Ена. Няма да те разочарова, ако си харесал първата част :)

#526 Ognyan

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 12 posts

Posted 18 февруари 2010 - 19:31

View PostSvil, on Feb 18 2010, 20:02, said:

Една от любимите ми фантастични книги. Намери си и продължението: Дългият изгрев на Ена. Няма да те разочарова, ако си харесал първата част :)
Имам го и него. За сега съм още преди средата на книгата и ми е рано да давам оценки.

#527 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 19 февруари 2010 - 11:16

View PostOgnyan, on Feb 18 2010, 19:31, said:

Имам го и него. За сега съм още преди средата на книгата и ми е рано да давам оценки.
С нетърпение очаквам отзиви. :yes:

#528 2+2=5

Blasteroid

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 254 posts

Posted 19 февруари 2010 - 19:48

Джордж Р. Р. Мартин - Пътешествията на Тъф супер зарибяваща.
One Shih Tzu ... Seven Psychopaths

#529 Файона

addicted to chaos

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 212 posts

Posted 25 февруари 2010 - 12:37

Малазанската книга на мъртвите, сказание шесто - "Вихърът на жътваря". Обаче се очертава сериозен проблем. Никъде не мога да открия седмата. Навсякъде е изчерпана, въпреки че осмата е в наличност.
Иначе съм си купила и чакат ред
Вещера: Огнено кръщение (петата)
Орки: Кръвна вражда
Сумрачен патрул
:mellow:
Omnia mea mecum porto

#530 Файона

addicted to chaos

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 212 posts

Posted 08 март 2010 - 12:37

Ха! Намерих си седмата малазанска!
Обаче ще почака реда си, сега чета Вещера. Петата.
Omnia mea mecum porto

#531 ExPLOiT3D

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 31 posts

Posted 09 март 2010 - 18:59

Пърси Джаксън. Сега чета Орки на Стен Никълс

#532 Redhead

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 2 posts

Posted 13 март 2010 - 07:00

Последен Патрул :worship:
Сега ще започвам Боен Клуб.

#533 _Alister.

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 2 posts

Posted 13 юли 2010 - 16:25

"Гласовете ви чувам" - Димитър Талев, цялата четирилогия ("Железният светилник", "Преспанските камбани", "Илинден", "Гласовете ви чувам") е просто невероятна! :worship:

#534 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 17 юли 2010 - 17:17

Чък Паланюк - Боен Клуб

Posted Image

:) ;) B) ;) :D :D
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#535 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 19 юли 2010 - 14:26

Последно четох "Бягащият човек" и "Кери" на Стивън Кинг. Бягащият човек ми хареса, Кери малко по-малко :drinks:

#536 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 19 юли 2010 - 15:37

View PostDepositus Cordis, on Jul 19 2010, 15:26, said:

Последно четох "Бягащият човек" и "Кери" на Стивън Кинг. Бягащият човек ми хареса, Кери малко по-малко :worship:

Както си подкарал прощъпулника на Кинг в романизма, задължително трябва да гаврътнеш "Гняв" и "Дългата разходка".
Макар да ги е писал още като студент - доста преди официално да нагази във водите на професионалното писателстване, това са изключително зрели произведения. Особено "Дългата разходка". Брилянтна антиутопия. В повествованието е заложена такава интерактивност, че читателят едва ли не се чуваства като участник в гротескното риалити, за което се разказва.

По темата - последно прочетох "Покани ме да вляза" на Йон Линдквист. Бях провокиран от разкошната екранизация, с която се окичи този шведски роман през 2008 г. За филма сме говорили навремето в кино форума, а книгата, както най-често се оказва, е по-добра дори от филма. Най-въздействащото четиво на вампирска тематика, на което съм попадал. Но като казвам "вампирска тематика", да не си представите подземия на мрачни замъци, ковчези, кучешки зъби и реки от кръв.
Нищо подобно. :metal:
Историята е с изместен център. Свръхестественото стои на заден план, отстъпило място на социалните и психологическите си рефлекции. Вероятно точно затова ми хареса толкова много. :drinks:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#537 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 20 юли 2010 - 16:08

violator,
сега съм на Подпалвачката :worship:

#538 man on a mission

Sixx

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 963 posts

Posted 20 юли 2010 - 19:43

Клептън - Биография
Какъв живот е имал само този човек :worship:
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again

#539 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 20 август 2010 - 19:59

View Postviolator, on Jul 19 2010, 16:37, said:

Както си подкарал прощъпулника на Кинг в романизма, задължително трябва да гаврътнеш "Гняв" и "Дългата разходка".

И "Пътна мрежа". И "Четири след полунощ". И още много други. Трябва да спрат да приемат Стивън Кинг като автор на "книги на ужасите". Той е много повече от това.

#540 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 05 септември 2010 - 21:57

View Postviolator, on Jul 19 2010, 16:37, said:

По темата - последно прочетох "Покани ме да вляза" на Йон Линдквист. Бях провокиран от разкошната екранизация, с която се окичи този шведски роман през 2008 г. За филма сме говорили навремето в кино форума, а книгата, както най-често се оказва, е по-добра дори от филма. Най-въздействащото четиво на вампирска тематика, на което съм попадал. Но като казвам "вампирска тематика", да не си представите подземия на мрачни замъци, ковчези, кучешки зъби и реки от кръв.
Нищо подобно. :metal:
Историята е с изместен център. Свръхестественото стои на заден план, отстъпило място на социалните и психологическите си рефлекции. Вероятно точно затова ми хареса толкова много. :)

Не знам от какво тесто ги месят в Скандинавието, но лично за мен там все още се пръкват чужди на комерса и повърхностните масови клишета, а и най-вече доста близки ми като вкус и усещане книги и филми, и като цяло изкуство. И аз под въздействието на филма прочетох книгата и както пишеше в едно от ревютата на корицата - "напомня за най-доброто от Стивън Кинг", дори нещо повече. Отдавна никой роман не ме беше отвличал така от ежедневието, че да не го пускам докато не го изям с кориците :metal:
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users