rodd1ck, on Jul 7 2009, 20:25, said:
мисля, че ако трябва да се започва с Тери Пратчет отначало, то трябва да се започне наистина отначало - от първите му книги, а не от средните или последните. въпреки, че няма конкретна история, която да ги подрежда по номера, всъщност си има смисъл да се прочетат точно така. та в този ред на мисли препоръчвам да започнете например с "Еманципирана магия", "Фантастична светлина" и "Морт", които са втората, третата, и четвъртата от поредицата. аз започнах с първата = "Цветът на магията" и мога да кажа, че адски ми хареса, но все пак не я препоръчвам за начало, след като вече сте направили безуспешни опити

иначе в момента чета изключително бавно, защото не ми се завършва - "9 зайци" - на Виргиния Захариева. много моя си книга. често се оглеждам в нея като в огледало. не е някаква конкретна случка - литературна измислица. това е историята на един живот донякъде, в който няма нищо определено потресающо за разказване. затова и всичко в него е важно.
нейният живот. моят... на всеки, ...който обожава миризмата на печени чушки наесен

Edited by Ясмина, 15 юли 2009 - 16:52 .