Коя книга прочетохте последно?да видим кой какво чете (и защо?)
Started by Nosferatu, юли 23 2007 19:02
630 replies to this topic
Posted 18 юни 2009 - 14:47
Съкровищата на Нибелунгите :р
интересно четиво... ако му се четат на човек приказки за пораснали :р
интересно четиво... ако му се четат на човек приказки за пораснали :р
Posted 21 юни 2009 - 09:28
Бил Брайсън - Кратка история на почти всичко
Страхотна книга за любознателните и чудесно средство за общата култура на всеки!
Страхотна книга за любознателните и чудесно средство за общата култура на всеки!
Твоето неразбиране не е лудостта на другия!
Posted 23 юни 2009 - 15:50
Джон Гришам - Изнудването. Дочетох я преди няколко дни.
Като нов албум на АС/DC - /почти/ винаги знаеш какво да очакваш и /почти/ никога не си разочарован. И най-добрите неща в творчеството на Гришам и DC са далеч в миналото.
Иначе бива, има интрига и става за убиване на няколко поредни вечери.
Като нов албум на АС/DC - /почти/ винаги знаеш какво да очакваш и /почти/ никога не си разочарован. И най-добрите неща в творчеството на Гришам и DC са далеч в миналото.
Иначе бива, има интрига и става за убиване на няколко поредни вечери.
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold
Posted 25 юни 2009 - 23:36
За втори път тази година : "Добре облечени мъже" на Георги Мишев или както той се е изразил :
Прости провинциални разкази...
Умрях да се хиля като идиот!
Прости провинциални разкази...
Умрях да се хиля като идиот!
Posted 26 юни 2009 - 23:03
Nosferatu, on Jun 13 2009, 19:15, said:
2. "Сейлъмс Лот" на С. Кинг - доста е добра, за разлика от средняшката "Гробище за Домашни Любимци", която четох последно.

Сега съм на Needful Things. И тъй като трябваше да се разделя за седмица с нея, се почувствах като човека от въпросния цитат на Удхаус: "Но все още никой поет не е възпял най-неописуемата мъка - мъката на човека, лишен внезапно, точно преди лягане, от криминалния си роман, и то след като го е преполовил."

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 27 юни 2009 - 16:27
foreigner, on Jun 27 2009, 00:03, said:
Хехе, колко могат да са полярни мненията понякога
- мен Гробището ме хвърли в потрес, ужасно много ми хареса, докато Сейлъмс Лот сериозно ми бледнее пред нея.
Сега съм на Needful Things. И тъй като трябваше да се разделя за седмица с нея, се почувствах като човека от въпросния цитат на Удхаус: "Но все още никой поет не е възпял най-неописуемата мъка - мъката на човека, лишен внезапно, точно преди лягане, от криминалния си роман, и то след като го е преполовил."

За мен също, Гробището е значително по-добра от Сейлъмс Лот. Все пак - въпрос на усещане...
А колкото до "Неизживени спомени" - спокойно мога да кажа, че това е любимата ми книга на Кинг.
Иначе напоследък прочетох доста книги:
Стивън Кинг - Клетка Със сигурност това е едно от скучните неща, които съм чел през живота си. 470 страници, които най-спокойно можеха да бъдат събрани на 170. Единственото хубаво нещо в изданието на "Плеяда" е преводът на Адриан Лазаровски, който е направил всичко по силите си с бележки под линия да разнообрази безкрайно тягостното действие.
Гюнтер Грас - Тенекиеният барабан Дори и бегъл опит за сравнение между усещането да четеш Барабана и Клетката на Кинг би бил крайно неуместен. Класика...
Борис Виан - Червената трева Много по-добра от "американските романи", но не и от класата на "Пяната на дните". Като цяло много ми хареса.
Виктор Суворов - Ледоразбивачът Не случайно се счита за основополагащото съчинение на Суворов. Доста по-задълбочена например от "Освободителят" и "Аквариумът". Мнозина поставят под съмнение възгледите на Суворов, но според мен е изключително убедителен. От друга страна мнението, че Хитлер е главният виновник за Втората Световна Война и едва ли не - най-големият изверг в световната история толкова се е наложило, че трудно ще бъде изкоренено. Но това не е тема за този форум... : )
Edited by Нещото което вие в нощта, 27 юни 2009 - 16:38 .
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.
с поредния номер и код.
Posted 28 юни 2009 - 23:07
Хора, които по принцип имат сходно мнение с мен за литературата много ми хвалят тоя Суворов ама аз от 5 години си го гледам изпод мустак и нещо не ми допада особено макар, че признавам, че съм чел няколко страници и нямам особен поглед, но не изпитвам особено желание да седна да го чета и причината определено не са възгледите му в случай, че си помислиш, че само заради тях го гледам с недобро
Иначе аз последно изгълтах почти буквално "Диверсант" на Ото Скорцени и се моля да се опарича да си взема втори том на "Богът на диверсиите" на Иля Старинов

Иначе аз последно изгълтах почти буквално "Диверсант" на Ото Скорцени и се моля да се опарича да си взема втори том на "Богът на диверсиите" на Иля Старинов

Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!
Posted 29 юни 2009 - 12:46
Сега разбирам, че българските издания са такава рядкост, аз ги имам и двата романа - "Град Отчаяние" и "Отмъстителите", според мен също са може би сред последните читави неща, писани от Кинг

Edited by Rebel, 29 юни 2009 - 12:50 .
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?
Posted 29 юни 2009 - 13:34
Последно прочетох "Бродягите на Дхарма" на Джак Керуак. Заради този роман броя дните до заминавамето ми на едноседмичен поход в Пирин, където съм решил, че ще се опитам да се отдам на тотален релакс с роман в ръка и Eddie Vedder, пеещ ми на ушенце. Смятат го за продължение на "По пътя", което си е логично, съпоставяйки двата романа, но си има и собственото индивидуално очарование.
Отново се опитахе да прочета нещо на Пратчет, но не става. Просто не ме хваща, скучно ми е и абсолютно губя желание да го чета, та май ще престана с опитите да харесам нещо от творчеството му. До сега съм пробвал с "Интересни времена" и "Истината", но тц, не става.
Ще видя сега какво ще почвам, но май ще посегна към "Нарцис и Голдмунд" на Хесе. Така или иначе още ме тресе от "Степния вълк", нека поне очарованието да е пълно.
Отново се опитахе да прочета нещо на Пратчет, но не става. Просто не ме хваща, скучно ми е и абсолютно губя желание да го чета, та май ще престана с опитите да харесам нещо от творчеството му. До сега съм пробвал с "Интересни времена" и "Истината", но тц, не става.
Ще видя сега какво ще почвам, но май ще посегна към "Нарцис и Голдмунд" на Хесе. Така или иначе още ме тресе от "Степния вълк", нека поне очарованието да е пълно.

Posted 29 юни 2009 - 23:15
fantucho_, on Jun 29 2009, 14:34, said:
Отново се опитахе да прочета нещо на Пратчет, но не става. Просто не ме хваща, скучно ми е и абсолютно губя желание да го чета

Сега съм на Джийвс и Феодалният Дух (Удхаус)

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 04 юли 2009 - 15:48
САН АНТОНИО - На зла кучка, зъл прът.
Ако си падате по цинизмите, откачения превод на редакторите на издателство "Колибри", и метафорите (по 4-5 във всяко изречение) + щипка кримка, може би това книжле ще ви допадне (около 100-тина страници(ци)
Ако си падате по цинизмите, откачения превод на редакторите на издателство "Колибри", и метафорите (по 4-5 във всяко изречение) + щипка кримка, може би това книжле ще ви допадне (около 100-тина страници(ци)

Posted 05 юли 2009 - 16:01
foreigner, on Jun 30 2009, 00:15, said:
Ха, и при мен така! Имам приятели, които са му фанатизирани почитатели, така че бях принудена едва ли не под дулото на пистолет да прочета нещо негово
Захванах Музика на Душата и така и не можах да я довърша, ужасно ми е досадна, а уникалният му стил, който всички толкова ми хвалят, за мен е просто поредица напразни опити за оригиналничене...Няма да се спогодим с него, и по-добре, че ако трябва да си набавя всичките му книги...

Иначе, в момента съм на "В името на Светлината" на Марион Зимър Брадли. Доста интересна книга, бих казал, чете се леко, но не е много динамична. Абе, заслужава си.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 06 юли 2009 - 23:25
Тигър, on Jul 5 2009, 17:01, said:
Стигна ли поне до 30-тата страница? В смисъл, че с повечето книжки от света на Диска проблемът е точно това. От там нататък продължават леко. Иначе, прочети, по-добре, "Интересни времена" - доста по-лека е, а и по-добра като цяло. Но пък по принцип с Пратчет е така - или му ставаш върл почитател, или изобщо не можеш да го четеш.

А сега съм на Сиянието (Кинг)

Posted 07 юли 2009 - 06:37
foreigner, on Jun 30 2009, 00:15, said:
Имам приятели, които са му фанатизирани почитатели, така че бях принудена едва ли не под дулото на пистолет да прочета нещо негово
Захванах Музика на Душата и така и не можах да я довърша, ужасно ми е досадна, а уникалният му стил, който всички толкова ми хвалят, за мен е просто поредица напразни опити за оригиналничене...Няма да се спогодим с него, и по-добре, че ако трябва да си набавя всичките му книги...

Сблъсках се със същият проблем относно Пратчет, с много малки изключения "за мен е просто поредица напразни опити за оригиналничене"... Просто сред зърното, преобладава плявата (за справки Йордан Радичков).
По темата : "Дервишът и смъртта" - Меша Селимович
Posted 07 юли 2009 - 19:25
Добавям се и аз в групата, макар че съвсем малко съм се сблъсквал с Пратчет. Веднъж ми попадна случайно някаква книга и прехвърлих няколко страници, но не успях повече. Също и някакви цитати пак в порядъка на странички разни цитати.
Posted 08 юли 2009 - 09:30
Тигър, on Jul 5 2009, 17:01, said:
Иначе, в момента съм на "В името на Светлината" на Марион Зимър Брадли. Доста интересна книга, бих казал, чете се леко, но не е много динамична. Абе, заслужава си.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 09 юли 2009 - 18:47
Автобиографията на Ian Gillan.
Sail away tomorrow,
sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday
sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday
Posted 12 юли 2009 - 09:13

Неописуемо добро. С 3 странички довежда до каквото може да се сетите. Разкошен подарък, благодаря

walk into the jaws of hell.
Posted 14 юли 2009 - 09:56
Бредбъри е велик.
А аз съм на "За писането" на Стивън Кинг. Изключително увлекателно четиво, дори и за хора, които не се занимават с писане. Като мен. Абсолютно задължително за тези, които пишат.
А вчера ми се случи нещо невероятно. В една по-забутана книжарница "Пингвините" във Варна попаднах на "Уязвимата империя" и "Колоните на сътворението". Жената зад щанда беше безкрайно изненадана да научи, че има фентъзи фенове, които са готови да си разменят единия бъбрек за тези книжки.

А аз съм на "За писането" на Стивън Кинг. Изключително увлекателно четиво, дори и за хора, които не се занимават с писане. Като мен. Абсолютно задължително за тези, които пишат.
А вчера ми се случи нещо невероятно. В една по-забутана книжарница "Пингвините" във Варна попаднах на "Уязвимата империя" и "Колоните на сътворението". Жената зад щанда беше безкрайно изненадана да научи, че има фентъзи фенове, които са готови да си разменят единия бъбрек за тези книжки.
Omnia mea mecum porto
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users