Svil, on Jun 9 2009, 19:15, said:
И аз съм така. Гледат ме тъпо и започват на висок глас да ми обясняват, колко видиш ли не съм прав.

И при мен е така. Обясняват ми колко много направил Браун за съвременната литература и т.н.
Между другото, с риск да засегна феновете, ще кажа, че и "Хари Потър"-поредицата не е далеч от групата с книгите, пригодени за Холивуд. Поне по мое мнение. КАто малък ги четох много и то с голям интерес. Може би първите книги бяха малко по-стойностни, докато после не започна една масова истерия и Роулинг тръгна да пише някакви псевдо-драматични случки за Хари, където той играеше ролята на супер герой на MARVEL - винаги на правилното място в правилното време, взимайки правилното решение.
По темата:
Вчера привърших
"Повелителят на мухите" на Уилям Голдинг. За разлика от книгите, които в последно време четях доста мудно, тази я изядох с кориците, може би защото беше написана с малко по-едър шрифт и се четеше по-лесно.

Едва ли ще ми стане любима книга, но пък "експериментът", който си е направил Голдинг, поставяйки момчетата в ситуация, в която те трябва да сформират общност, за да оцелеят, е повече от интересен. Правя си някаква скрита аналогия с "Дивото зове" на Лондон - колкото по-близо са до природата и далеч от цивилизацията и удобствата, които им предоставя тя, толкова повече в тях се отприщва онзи първичен инстинкт, който го имаше и при кучето в Лондоновата повест (съжалявам, забравил съм му името).