Коя книга прочетохте последно?да видим кой какво чете (и защо?)
Started by Nosferatu, юли 23 2007 19:02
630 replies to this topic
Posted 07 март 2009 - 01:52
Оф а аз, моя милост и моето вътрешно аз утрее сме на олимпиада по философия...
Забавното е, че сега се прибирам иии... утре ще е а hard night's day ... Така е то. Лека нищ мой любим форум
walk into the jaws of hell.
Posted 07 март 2009 - 16:29
Това 451 по Фаренхайт е от книгите, които сами се четат. Много добро, много добро, мнооооого добро...
С тази скорост, явно утре подхващам Дзен...
Aз конструирам всеобщото като избирам себе си!
Posted 07 март 2009 - 21:52
Pinky, on Mar 7 2009, 01:52, said:
Оф а аз, моя милост и моето вътрешно аз утрее сме на олимпиада по философия...
Забавното е, че сега се прибирам иии... утре ще е а hard night's day ... Така е то. Лека нищ мой любим форум

Ти пък на философия! Нашата прекрасна литературна личност утре е на втори кръг по български! Колкото и да ни се смеят порестналите членове на форума, успех!
Edited by little'circle, 07 март 2009 - 21:53 .
Posted 10 март 2009 - 08:41
Kristin, on Mar 6 2009, 18:00, said:
Дзен и изкуството...
Pinky, on Mar 7 2009, 01:52, said:
... утрее сме на олимпиада по философия...

little'circle, on Mar 7 2009, 21:52, said:
Нашата прекрасна литературна личност утре е на втори кръг по български!
ПИСУК!
Posted 10 март 2009 - 11:10
Аз моята я проспах, че предната вечер бях на "събрание"
Карай
Posted 10 март 2009 - 21:20
Е, моите лета на спортни лагери ми помогнаха след Събранието да успея да стана сутринта
Как може да мине, по това време на годината винаги се пада Хамлет. Неизбежно. Добре че ми беше подръка Лайла (благодаря, Марто, ако се класирам ще е благодарение на нея). В книжлето си намерих един индианец, който ми приличаше на Хамльо... ужаст
Как може да мине, по това време на годината винаги се пада Хамлет. Неизбежно. Добре че ми беше подръка Лайла (благодаря, Марто, ако се класирам ще е благодарение на нея). В книжлето си намерих един индианец, който ми приличаше на Хамльо... ужаст
Posted 11 март 2009 - 09:34
Подозирам, че в края Хамлет и Лайла ще се съберат, две търсещи души, намерили себе си... и другия 
След време може да ми дадеш да я прочета "Лайлата". И слагай коментари за прочетеното. В "Глухарчетата" ми беше много интересно и забавно да ти чета размишленията
Надявам се в началото на юли да се почувствам като малчугана в първия ден от ваканцията... Как беше казано - усещане, че няма какво да правиш, блажено безгрижие. Почувствах го
След време може да ми дадеш да я прочета "Лайлата". И слагай коментари за прочетеното. В "Глухарчетата" ми беше много интересно и забавно да ти чета размишленията
Posted 11 април 2009 - 14:26
Последно четох "Мизъри" на Стивън Кинг,а сега се готвя да прочета Дума Ки !
Posted 14 април 2009 - 19:13
Да докладвам, Мартин ми спасил кожата, имам шесТ
Прочетох Лайла, страхотна е, но след нея със сигурност имам нужда от малко реализъм и твърда почва под краката си - затова Параграф 22
Иначе... промива мозъци по един много нежен начин, добре
Posted 15 април 2009 - 08:20
Не прехвърляй вината на другите, само ти си си виновна за шестицата
Да ти благодаря за Илюзиите. Лесно се чете, но ще трябва да й обърна допълнително внимание.
Posted 30 април 2009 - 13:41
Започнах Окото на света от безкрайната поредица Колелото на времето. Историята се тутка едва-едва, но пък препоръките на приятели за първите четири части бяха много убедителни.
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!
Posted 30 април 2009 - 16:21
Гробище за домашни любимци.
Ми... горе-долу за мен, сега започвам Сейлъмс Лот
Ми... горе-долу за мен, сега започвам Сейлъмс Лот
Posted 01 май 2009 - 20:21
"Живот след живота" - Ремънд Муди
Нещо като научен труд върху живота след смърта. Не всичко го приемам като чиста монета, но пък гледната точка е готина. Събрани са разказите на хора, "преживяли" смъртта, т.е. изпаднали в кома или понякакъв начин върнали се към живота и разказват за усещанията си, таво което са видели (сънували?) през времето, когато са били в безсъзнание.
"Сидхарта" - Херман Хесе
Малко книжленце, което ми направи страшно впечатление. Авторът го бях чувал и преди, но след дълги хвалебствия от страна на мои приятели взех книгата от библиотеката, за да й хвърля един поглед. Интересна е, увлекателна, философска. Някак си е вплетана източната философия с тази на битниците, чиито представител е Хесе. Едва ли ще ми стане любимо четиво, но определено ще си взема да прочета и "Степният вълк"
"Пикник край пътя" - братя Стругацки
Книгата ми беше даден от съученик, който я чете и ми я хвали, докато бяхме в Англия. Не съм особен фен на научната фантастика, но това, което дочетох снощи беше уникално! Стругацки са издали една страхотна повест!
Едва ли ще мога да опиша с думи впечатлението ми от книгата, но някак си и не го считам за нужно.
Нещо като научен труд върху живота след смърта. Не всичко го приемам като чиста монета, но пък гледната точка е готина. Събрани са разказите на хора, "преживяли" смъртта, т.е. изпаднали в кома или понякакъв начин върнали се към живота и разказват за усещанията си, таво което са видели (сънували?) през времето, когато са били в безсъзнание.
"Сидхарта" - Херман Хесе
Малко книжленце, което ми направи страшно впечатление. Авторът го бях чувал и преди, но след дълги хвалебствия от страна на мои приятели взех книгата от библиотеката, за да й хвърля един поглед. Интересна е, увлекателна, философска. Някак си е вплетана източната философия с тази на битниците, чиито представител е Хесе. Едва ли ще ми стане любимо четиво, но определено ще си взема да прочета и "Степният вълк"
Книгата ми беше даден от съученик, който я чете и ми я хвали, докато бяхме в Англия. Не съм особен фен на научната фантастика, но това, което дочетох снощи беше уникално! Стругацки са издали една страхотна повест!
Posted 02 май 2009 - 07:50
fantucho_, on May 1 2009, 21:21, said:
Posted 02 май 2009 - 14:52
fantucho_, on May 1 2009, 21:21, said:
Това е единствената книга, която съм прочел цялата пред монитора, а това принципно е почти немислимо, защото много се изнервям от тоя вид четене на литература, особено по-дълга. Това мисля говори достатъчно за мнението ми за нея, а и преди време когато я прочетох писах по-пресни впечатления в една тема за Стругацки.
Posted 11 май 2009 - 23:42
Мм, да пораздвижим малко темата и да провокираме тук-таме и някое мнение
:
La nausee на преподобният Жан Пол Сартр (фенове anyone?
)
Цар Плъх - Джеймс Клавел
Ще остана без коментар, най-вече за първата. Обогати ми светогледа във всеки случай.
Цар Плъх - Джеймс Клавел
Ще остана без коментар, най-вече за първата. Обогати ми светогледа във всеки случай.
Posted 12 май 2009 - 07:51
Pinky, on May 12 2009, 00:42, said:
Мм, да пораздвижим малко темата и да провокираме тук-таме и някое мнение
:
)
Цар Плъх - Джеймс Клавел
Цар Плъх - Джеймс Клавел
Иначе "Цар Плъх" я четох преди няколко години, когато бях на море с нашите и, тъй като нямаше какво да правя, си я купих от едно магазинче за стари книги. Изядох я с кориците, монго любима книга!
Posted 12 май 2009 - 08:47
fantucho_, on May 12 2009, 08:51, said:
Очувдвщо как хората там не си ценят книгите, а ги продават на безценица.
Не е учудващо класиката да е по-евтина от съвременните романи, защото за нея не се плаща авторско право вече. В България много често цените се вдигат изкуствено като книгите се издават с по-едър шрифт, с дебели корици, с по-дебела хартия, за да са обемисти, абе примери много. Това не ме спира да ги купувам, но отдавна ми прави впечатление, че и в издателствата цари стремеж към печалбарство, а и репликата ти ме впечатли доста
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?
Posted 12 май 2009 - 09:17
Rebel, on May 12 2009, 09:47, said:
Не е учудващо класиката да е по-евтина от съвременните романи, защото за нея не се плаща авторско право вече. В България много често цените се вдигат изкуствено като книгите се издават с по-едър шрифт, с дебели корици, с по-дебела хартия, за да са обемисти, абе примери много. Това не ме спира да ги купувам, но отдавна ми прави впечатление, че и в издателствата цари стремеж към печалбарство, а и репликата ти ме впечатли доста
, та затова се включих 
Posted 12 май 2009 - 09:43
10-15 лв не ми се вижда особено солено при положение, че и старите ги продават за 5-6 лв на повечето места.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users