Jump to content

Коя книга прочетохте последно?да видим кой какво чете (и защо?)

• You cannot reply to this topic
630 replies to this topic

#401 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 07 март 2009 - 01:52

Оф а аз, моя милост и моето вътрешно аз утрее сме на олимпиада по философия... :o :o :D Забавното е, че сега се прибирам иии... утре ще е а hard night's day ... Така е то. Лека нищ мой любим форум ;) :D :blush:
walk into the jaws of hell.

#402 Kristin

(баш) философ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 628 posts

Posted 07 март 2009 - 16:29

Това 451 по Фаренхайт е от книгите, които сами се четат. Много добро, много добро, мнооооого добро... :blush: С тази скорост, явно утре подхващам Дзен...
Aз конструирам всеобщото като избирам себе си!

#403 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 07 март 2009 - 21:52

View PostPinky, on Mar 7 2009, 01:52, said:

Оф а аз, моя милост и моето вътрешно аз утрее сме на олимпиада по философия... :o :o :D Забавното е, че сега се прибирам иии... утре ще е а hard night's day ... Така е то. Лека нищ мой любим форум ;) :D :blush:

Ти пък на философия! Нашата прекрасна литературна личност утре е на втори кръг по български! Колкото и да ни се смеят порестналите членове на форума, успех!

Edited by little'circle, 07 март 2009 - 21:53 .

#404 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 10 март 2009 - 08:41

View PostKristin, on Mar 6 2009, 18:00, said:

Дзен и изкуството...
Аз за тази книга вече година не мога да й намеря подходящо настроение, в което да я мина. На няколко пъти съм я започвал, но просто четенето някак не ми спореше, а пък по принцип обичам източната философия. Инак тия дни подхванах Джером К. Джером с "Трима мъже в една лодка (без да броим кучето)". Досега не бях чел нищо негово и установих, че е книгата е адски весела :D :no: :P

View PostPinky, on Mar 7 2009, 01:52, said:

... утрее сме на олимпиада по философия... :D :D :D

View Postlittle'circle, on Mar 7 2009, 21:52, said:

Нашата прекрасна литературна личност утре е на втори кръг по български!
И как минаха олимпиадите?
ПИСУК!

#405 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 10 март 2009 - 11:10

Аз моята я проспах, че предната вечер бях на "събрание" :no: Карай :D

#406 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 10 март 2009 - 21:20

Е, моите лета на спортни лагери ми помогнаха след Събранието да успея да стана сутринта :metal:
Как може да мине, по това време на годината винаги се пада Хамлет. Неизбежно. Добре че ми беше подръка Лайла (благодаря, Марто, ако се класирам ще е благодарение на нея). В книжлето си намерих един индианец, който ми приличаше на Хамльо... ужаст :)

#407 MartinOwaR

TrueInside

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts
  • Interests:True, trueeeeee

Posted 11 март 2009 - 09:34

Подозирам, че в края Хамлет и Лайла ще се съберат, две търсещи души, намерили себе си... и другия :metal:
След време може да ми дадеш да я прочета "Лайлата". И слагай коментари за прочетеното. В "Глухарчетата" ми беше много интересно и забавно да ти чета размишленията :yes: Надявам се в началото на юли да се почувствам като малчугана в първия ден от ваканцията... Как беше казано - усещане, че няма какво да правиш, блажено безгрижие. Почувствах го :)

#408 Mortician

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 46 posts

Posted 11 април 2009 - 14:26

Последно четох "Мизъри" на Стивън Кинг,а сега се готвя да прочета Дума Ки ! :bomb: :)

#409 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 14 април 2009 - 19:13

Да докладвам, Мартин ми спасил кожата, имам шесТ :D Прочетох Лайла, страхотна е, но след нея със сигурност имам нужда от малко реализъм и твърда почва под краката си - затова Параграф 22 :) Иначе... промива мозъци по един много нежен начин, добре :)

#410 MartinOwaR

TrueInside

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts
  • Interests:True, trueeeeee

Posted 15 април 2009 - 08:20

Не прехвърляй вината на другите, само ти си си виновна за шестицата ;) Да ти благодаря за Илюзиите. Лесно се чете, но ще трябва да й обърна допълнително внимание.

#411 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 30 април 2009 - 13:41

Започнах Окото на света от безкрайната поредица Колелото на времето. Историята се тутка едва-едва, но пък препоръките на приятели за първите четири части бяха много убедителни. :fie:

Posted Image
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#412 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 30 април 2009 - 16:21

Гробище за домашни любимци.
Ми... горе-долу за мен, сега започвам Сейлъмс Лот :fie:

#413 fantucho_

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 474 posts

Posted 01 май 2009 - 20:21

"Живот след живота" - Ремънд Муди
Нещо като научен труд върху живота след смърта. Не всичко го приемам като чиста монета, но пък гледната точка е готина. Събрани са разказите на хора, "преживяли" смъртта, т.е. изпаднали в кома или понякакъв начин върнали се към живота и разказват за усещанията си, таво което са видели (сънували?) през времето, когато са били в безсъзнание.

"Сидхарта" - Херман Хесе
Малко книжленце, което ми направи страшно впечатление. Авторът го бях чувал и преди, но след дълги хвалебствия от страна на мои приятели взех книгата от библиотеката, за да й хвърля един поглед. Интересна е, увлекателна, философска. Някак си е вплетана източната философия с тази на битниците, чиито представител е Хесе. Едва ли ще ми стане любимо четиво, но определено ще си взема да прочета и "Степният вълк"

"Пикник край пътя" - братя Стругацки
Книгата ми беше даден от съученик, който я чете и ми я хвали, докато бяхме в Англия. Не съм особен фен на научната фантастика, но това, което дочетох снощи беше уникално! Стругацки са издали една страхотна повест! :blink: Едва ли ще мога да опиша с думи впечатлението ми от книгата, но някак си и не го считам за нужно. :fool:

#414 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 02 май 2009 - 07:50

View Postfantucho_, on May 1 2009, 21:21, said:

Книгата ми беше даден от съученик, който я чете и ми я хвали, докато бяхме в Англия. Не съм особен фен на научната фантастика, но това, което дочетох снощи беше уникално! Стругацки са издали една страхотна повест! :blink: Едва ли ще мога да опиша с думи впечатлението ми от книгата, но някак си и не го считам за нужно. :fool:
И аз бях така след първото прочитане :fool:

#415 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 02 май 2009 - 14:52

View Postfantucho_, on May 1 2009, 21:21, said:

Това е единствената книга, която съм прочел цялата пред монитора, а това принципно е почти немислимо, защото много се изнервям от тоя вид четене на литература, особено по-дълга. Това мисля говори достатъчно за мнението ми за нея, а и преди време когато я прочетох писах по-пресни впечатления в една тема за Стругацки.

#416 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 11 май 2009 - 23:42

Мм, да пораздвижим малко темата и да провокираме тук-таме и някое мнение :D :

La nausee на преподобният Жан Пол Сартр (фенове anyone? :harhar: )

Цар Плъх - Джеймс Клавел

Ще остана без коментар, най-вече за първата. Обогати ми светогледа във всеки случай.

#417 fantucho_

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 474 posts

Posted 12 май 2009 - 07:51

View PostPinky, on May 12 2009, 00:42, said:

Мм, да пораздвижим малко темата и да провокираме тук-таме и някое мнение :D :

La nausee на преподобният Жан Пол Сартр (фенове anyone? :D )

Цар Плъх - Джеймс Клавел

Ще остана без коментар, най-вече за първата. Обогати ми светогледа във всеки случай.
Същата книга на Сартр си купих за няколко пенса на английски, докато бях в Англия преди месец и нещо. Очувдвщо как хората там не си ценят книгите, а ги продават на безценица. Но мисълта ми е, че започнах да я чета преди време и в началото ме впечатли особено заради тънкото и интересно предствяне на нормалното по необикнвен нечин. Но по стечение на обстоятелствата не можах да я довърша. Грешка, която трябва да поправя в скоро време. :D
Иначе "Цар Плъх" я четох преди няколко години, когато бях на море с нашите и, тъй като нямаше какво да правя, си я купих от едно магазинче за стари книги. Изядох я с кориците, монго любима книга! :harhar:

#418 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 12 май 2009 - 08:47

View Postfantucho_, on May 12 2009, 08:51, said:

Очувдвщо как хората там не си ценят книгите, а ги продават на безценица.

Не е учудващо класиката да е по-евтина от съвременните романи, защото за нея не се плаща авторско право вече. В България много често цените се вдигат изкуствено като книгите се издават с по-едър шрифт, с дебели корици, с по-дебела хартия, за да са обемисти, абе примери много. Това не ме спира да ги купувам, но отдавна ми прави впечатление, че и в издателствата цари стремеж към печалбарство, а и репликата ти ме впечатли доста :harhar: , та затова се включих :D
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#419 fantucho_

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 474 posts

Posted 12 май 2009 - 09:17

View PostRebel, on May 12 2009, 09:47, said:

Не е учудващо класиката да е по-евтина от съвременните романи, защото за нея не се плаща авторско право вече. В България много често цените се вдигат изкуствено като книгите се издават с по-едър шрифт, с дебели корици, с по-дебела хартия, за да са обемисти, абе примери много. Това не ме спира да ги купувам, но отдавна ми прави впечатление, че и в издателствата цари стремеж към печалбарство, а и репликата ти ме впечатли доста :) , та затова се включих :)
О, аз за това се насочих към библиотеките и зарязах купуването на книги от книжарниците. Но идеята ми беше, че книгата я купих от битак, т.е. хората си изкарват ненужните ващи на един паркинг и ги продават като никой не се интересува от авторски права и пр. Книгите са по 60-70 ст., могат и да стигнат до лев (смятам ги преблизително от паунд в лева). За това казах, че не си цунят книгите. Иначе в книжарниците за нашите стандарти книге са им бая солени като цена. :P

#420 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 12 май 2009 - 09:43

10-15 лв не ми се вижда особено солено при положение, че и старите ги продават за 5-6 лв на повечето места.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users