Коя книга прочетохте последно?да видим кой какво чете (и защо?)
Started by Nosferatu, юли 23 2007 19:02
630 replies to this topic
Posted 06 декември 2008 - 20:55
Робърт Кейган - "Завръщането на историята и краят на мечтите"
Международна политика.
Международна политика.
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Posted 07 декември 2008 - 20:00
Kristin, on Dec 6 2008, 17:49, said:
Албер Камю - Чужденецът Е, тия екзистенциалисти просто ме разбиват! Почитател съм! Невероятен почитател съм, просто вече нямам думи!!!

Преди няколко месеца в Хеликон-а в Благоевград попаднах на тази книга, заинтригува ме. Тогава не си я купих, че на мач бях тръгнал и просто убивах малко време в книжарницата. Но си я набелязах. Явно си заслужава...
Posted 18 декември 2008 - 17:07
Оф, най-накрая седнах да прегледам какво става във форума... Проблеми с харда и други глупости.
Иначе по препоръка на тази тема прочетох "Пяната на дните" на Борис Виан. Страшно описателна, сюрреалистична и наситена с емоции. През цялото време си мислх за натурален шоколат, топло какао и сушени плодове.
След това подхванах "Форест Гъмп" на Уинстън Грум. Честно казано, очаквах повече от книгата. Изненадах се, че ми харесва п-малко от книгата. Сигурно заради големия контраст между двете. Докато едното го оприличавам по-скоро като военна драма, то писанието си е чисто приключенски роман.
И днес привърших "Спасителят в ръжта" на Джеръм Селинджър. Май малко по малко започвам да разбирам защо е любимият автор на @Pinky. А Холдън пък спечели симпатиите ми като персонаж още в началото. Определено за в бъдеще ще се поровя повече в творчеството на Селинджър.
Хах, общо взето съм си намирал работа последната седмица.

Иначе по препоръка на тази тема прочетох "Пяната на дните" на Борис Виан. Страшно описателна, сюрреалистична и наситена с емоции. През цялото време си мислх за натурален шоколат, топло какао и сушени плодове.

След това подхванах "Форест Гъмп" на Уинстън Грум. Честно казано, очаквах повече от книгата. Изненадах се, че ми харесва п-малко от книгата. Сигурно заради големия контраст между двете. Докато едното го оприличавам по-скоро като военна драма, то писанието си е чисто приключенски роман.
И днес привърших "Спасителят в ръжта" на Джеръм Селинджър. Май малко по малко започвам да разбирам защо е любимият автор на @Pinky. А Холдън пък спечели симпатиите ми като персонаж още в началото. Определено за в бъдеще ще се поровя повече в творчеството на Селинджър.
Хах, общо взето съм си намирал работа последната седмица.

Posted 26 декември 2008 - 22:24
"Прекрасният нов свят" на Олдъс Хъксли
Възползвах се от празничните дни и я изгълтах за набързо понеже отдавна й бях дигнал мерника.
Страхотна книга. И страховита. Повечето развити идеи за планираното и отгледано общество изглеждат плашещо близки и реални. Дори прекалено близки...
Възползвах се от празничните дни и я изгълтах за набързо понеже отдавна й бях дигнал мерника.
Страхотна книга. И страховита. Повечето развити идеи за планираното и отгледано общество изглеждат плашещо близки и реални. Дори прекалено близки...
ПИСУК!
Posted 27 декември 2008 - 15:47
Сега чета Дон Кихот (първа част) на Сервантес, "Тъй рече заратустра" на Ницше, "Червенокосият Джайлс" на Толкин, "Цветът на магията" на Пратчет иии "Rita Hayworth and the Shawshank Redemption" на Стивън Кинг.*
А последно изчетох "Пътеводител на галактическия стопаджия" (първата книга) на Дъглас Адамс и "451 градуса по Фаренхайт" на Рей Бредбъри. Пътеводителя го бях чел преди - убийствено е просто, а 451 е типична дистопия (то си е класика в жанра де).
*Страдам от бърза загуба на внимание и в повечето случаи ги подхващам по 3-4.
А последно изчетох "Пътеводител на галактическия стопаджия" (първата книга) на Дъглас Адамс и "451 градуса по Фаренхайт" на Рей Бредбъри. Пътеводителя го бях чел преди - убийствено е просто, а 451 е типична дистопия (то си е класика в жанра де).
*Страдам от бърза загуба на внимание и в повечето случаи ги подхващам по 3-4.

Posted 28 декември 2008 - 19:46
Пътеводителя си е страхотен... И аз си го чета
Агата Кристи - "Убийство на игрището за голф", тая жена ... я обичам, наистина...
После вече се захващам с историята, че после ще си режа ушите...

Агата Кристи - "Убийство на игрището за голф", тая жена ... я обичам, наистина...

После вече се захващам с историята, че после ще си режа ушите...

Aз конструирам всеобщото като избирам себе си!
Posted 28 декември 2008 - 19:50
След толкова възторжени слова по отношение на "Пилето" взех, че го прочетох най-накрая. Сеаг вече гордо и аз мога да говоря възторжено за книгата. Невероятна е!

Posted 29 декември 2008 - 02:11
Бах тоя Пътеводител
Явно добре върви по празниците, приключих с първа книга оня ден
Иначе не е като да не си чета напоследък, имам и да довършвам бая неща - Кафка (Америка), Вонегът (Бог да Ви поживи, мистър Роузуотър!), няколко книжлета за междудругото (като едно наистина култово, и въпреки, че е чиклит, наистина ми допада доста - "Особености на мъжкия лов"
) И те така 
fantucho_, за Селинджър - палец

fantucho_, за Селинджър - палец

Edited by Pinky, 29 декември 2008 - 02:12 .
walk into the jaws of hell.
Posted 29 декември 2008 - 22:18
Валтер Шеленберг - Лабиринт

Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!
Posted 30 декември 2008 - 18:17
"Моята любима война" (My Favorite War) на Кристофър Джон Фарли, както и 1984 - за затвърждаване на познанието
Интересно беше, че Фарли очевидно също обича Оруел - прави инетресни сравнения между Ингсоц-а и днешното американско общество. Въобще, книгата е интересна, малко правена като полуфабрикат за холивудски сценарии, но все пак излагаща направо чернокожа гледна точка за Войната на Залива. Интересна.

Интересно беше, че Фарли очевидно също обича Оруел - прави инетресни сравнения между Ингсоц-а и днешното американско общество. Въобще, книгата е интересна, малко правена като полуфабрикат за холивудски сценарии, но все пак излагаща направо чернокожа гледна точка за Войната на Залива. Интересна.
Posted 31 декември 2008 - 13:24
Артър Хейли-Летище и Вино от Глухарчета на Бредбъри-тази книга ме кара да се чувствам щастлива и безметежна

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 11 януари 2009 - 17:09
Граф Монте Кристо - Дюма
Хрониките на Амбър - Зелазни
Все неща, които обичам да препрочитам от време на време.
Хрониките на Амбър - Зелазни
Все неща, които обичам да препрочитам от време на време.
"No word matters. But man forgets reality and remembers words." - Roger Zelazny (Lord of Light)
Posted 13 януари 2009 - 11:48
"Повелителят на мухите" на Уилям Голдинг
"Повелителят..." е един голям и сочен среден пръст към Томас Мор и неговата "Утопия". Човекът е звяр и толкоз.
"Повелителят..." е един голям и сочен среден пръст към Томас Мор и неговата "Утопия". Човекът е звяр и толкоз.
Posted 13 януари 2009 - 17:27
Току що свърших "Прекрасният нов свят". Оруеловият 1984 определено няма да е изместена от книгата на Хъксли, но четивото е страхотно. Ще видим дали някой ден ще стигнем до там, че да загърбим идентичността си...
Posted 17 януари 2009 - 13:30
Завърших "Железният светилник" по обективни причини, но смятам, че е доста сносно четиво... Определено. Междувременно поръсих мозъчето си с невероятния Смирненски, който винаги ще тача, независимо какво другите говорят... А в момента старателно и последователно преследвам целта да завърша "Братя Карамазови" на Достоевски. Време ми беше.
Aз конструирам всеобщото като избирам себе си!
Posted 28 януари 2009 - 19:46
На времето Тери Пратчет го гълтах за часове - сега се мъча с "Музика на душата" - все време няма...
...но съм решил да прочета още няколко от поредицата за Диска...
...но съм решил да прочета още няколко от поредицата за Диска...
Posted 31 януари 2009 - 10:01
Вчера към обяд завърших "По пътя" на Керуак. Близо месец го дъвках, но пък си заслужаваше... Колко обикалях с тази книаг в раницата, не е истина.
Въпросът е, че четивото е страхотно - невероятното пътуване по американските пътища, боп, свирещ до дупка на джубокса. Голямо пътешествие е самата книга!
Ииии снищи към 8:30 реших да започна "Закуска в Тифани" на Труман Капоти, да опчета малко, пък да продължа на следващия ден. Уви, изядох я с кориците и след няколко часа я бях привършил и нея.
Цялото усещане на книгата дойде някак наплъстено, страшно подсилено и абсолютно ме замая! Невероятна новела! Усещам, че ще търся още неща на Капоти.

Ииии снищи към 8:30 реших да започна "Закуска в Тифани" на Труман Капоти, да опчета малко, пък да продължа на следващия ден. Уви, изядох я с кориците и след няколко часа я бях привършил и нея.

Posted 31 януари 2009 - 14:00
По Пътя го четох в оригинал преди няколко години, но мисля скоро да го мина отново само че на български
Във всеки случай, много добра книга!
@fantucho_, заинтригува ме с тоя пост и може да се поразровя тук-таме за таз книжка след като привърша поне още една от започнатата камара
Иначе преди няколко дни свърших Бог да Ви поживи, мистър Роузуотър! на Вонегът... Превърна се в един от любимите ми автори тоя човек

@fantucho_, заинтригува ме с тоя пост и може да се поразровя тук-таме за таз книжка след като привърша поне още една от започнатата камара

walk into the jaws of hell.
Posted 31 януари 2009 - 14:50
Pinky, on Jan 31 2009, 14:00, said:
По Пътя го четох в оригинал преди няколко години, но мисля скоро да го мина отново само че на български
Във всеки случай, много добра книга!
Иначе преди няколко дни свърших Бог да Ви поживи, мистър Роузуотър! на Вонегът... Превърна се в един от любимите ми автори тоя човек 

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users