Jump to content

Коя книга прочетохте последно?да видим кой какво чете (и защо?)

630 replies to this topic

#281 Guest_Regen_*

• Гости

Posted 02 юли 2008 - 21:21

Оноре дьо Балзак - томче с "избрани" творби..
Къщата на котарака
Модест Миньон
Евина Дъщеря
Гобсек
:yes:

#282 reader

s'duh

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 226 posts

Posted 06 юли 2008 - 22:21

Михаил Булгаков. Е ненормален тип. :angry3:
Сега обаче съм решила и започвам Властелина, дръжте се!
Someone's gonna love me...

#283 Kristin

(баш) философ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 628 posts

Posted 06 юли 2008 - 22:38

Бел Ами на Мопасан. Ами просто открих едни такива много големи истини в нея... на един дъх я четох дето се казва...
Aз конструирам всеобщото като избирам себе си!

#284 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 08 юли 2008 - 17:55

View PostRegen, on Jul 2 2008, 22:21, said:

Оноре дьо Балзак - томче с "избрани" творби..
Къщата на котарака
Модест Миньон
Евина Дъщеря
Гобсек
:)

Този Балзак при мене трябваше да акостира...

Он-топик: Андрей Гуляшки - Чудакът
хм. Достатъчно интересно, обаче загубих нишката някъде. Той е чудак в крайна сметка :metal:

#285 Guest_Regen_*

• Гости

Posted 08 юли 2008 - 19:59

View Postlittle'circle, on Jul 8 2008, 18:55, said:

Този Балзак при мене трябваше да акостира...

Он-топик: Андрей Гуляшки - Чудакът
хм. Достатъчно интересно, обаче загубих нишката някъде. Той е чудак в крайна сметка :)
[: Забравих я.. А и ти я имаш.. На поне още две места? {}

#286 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 08 юли 2008 - 23:38

View PostRegen, on Jul 8 2008, 20:59, said:

[: Забравих я.. А и ти я имаш.. На поне още две места? {}

E... Признавам, ще си кретам с моя Балзак, ти си стискай твоя :metal: :)

#287 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 10 юли 2008 - 23:20

Харуки Мураками - Спутник, моя любов

На моменти ми се стори леко отегчителна, но пък в други определено ме грабна, така че като цяло съм доволен. Лошото е, че нещо напоследък почти не ми остава време за четене. :)
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#288 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 11 юли 2008 - 16:11

View PostНещото което вие в нощта, on Jul 11 2008, 00:20, said:

Лошото е, че нещо напоследък почти не ми остава време за четене. :no:
Това все повече ще се превръща в тенденция, вярвай ми. Аз вече цял месец се мотам с Фараон-а и още не съм минал 1/3. А навремето я минах за 2 вечери...

#289 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 11 юли 2008 - 16:20

View PostSvil, on Jul 11 2008, 17:11, said:

Това все повече ще се превръща в тенденция, вярвай ми. Аз вече цял месец се мотам с Фараон-а и още не съм минал 1/3. А навремето я минах за 2 вечери...

Свилка по всичко изглежда, че в цялата тази работа е забъркана нова жена... :no:
Ако искаш много да не се напъваш физически, просто и пусни 2 A.M., знаеш на кого, и останалото ще свърши, знаеш кой... :D
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#290 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 11 юли 2008 - 21:03

За съжаление няма никаква жена замесена. А твърде много работа, задължения и вечер, докато прочета една глава и очите ми се затварят :no:

#291 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 13 юли 2008 - 21:20

Съмърсет Моъм - Невъзможно бягство
Харесвам Моъм от доста време - особено заради простичкия си и въздейтващ начин на писане.

#292 Icumblood

епископ

• Тамплиери
  • PipPipPip
  • 154 posts

Posted 15 юли 2008 - 14:27

Стивън Кинг-"Романът на Лизи"....... още не мога да реша харесва ли ми или не......

#293 fenyx

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 32 posts

Posted 21 юли 2008 - 21:43

Die Ottonen - Helmut Beumann
хах
четох я щото трябваше

иначе много се бях наканил да си купя на Гудериан - Внимание, танкове !
много ми е интересно как е написано
та сигурно ще е следващото нещо "на нощното ми шкафче"

#294 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 12 август 2008 - 06:24

Ух, какво ли не :angry3: Само че защо ли не ме учудва, и то никак, въпреки свършените книги, камарата със започнатите е абсолютно същата :yes:

Прочетох за втори път през живота си Малкият принц. Тази книга трябва да се чете 3-4 пъти през туй странно нещо наречено живот, и всеки път да бъде през различен етап от узряването ни. Поне според мен.

Aunt's Aren't Gentlemen на не неизвестният ни П.Г. Удхаус. В оригинал, горда съм :angry3:
"As Bertie observes, whatever aunts are, they are not gentlemen." :( Човека е гений, спор няма :angry3:

Последна любов на Уилям Уортън. Това не е любовна книга от типа разби-ми-сърцето или искам-да-сме-вечно-заедно. Това е книга за живота, за изкуството, за истинска любов. За мен може би по-добра и от Пилето.

И на края една от тези, които си струва да спомена, Повелителят на мухите на Голдинг. За съжаление не цялата, защото поради артистичната ми разсеяност я забравих у една жена, която книга би пипнала само и единствено ако и трябва като крак на дивана. А тя живее на едно прилично разстояние оттук (да не забравяме факта, че това е добра новина за моята скромна натура, а и не само за моята...), затова още днес или утре ще отида при дилъра за книги втора ръка и ще си я купя. Пак.
walk into the jaws of hell.

#295 kaya

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 17 posts

Posted 12 август 2008 - 17:47

В момента чета "Духless". Въпреки, че доста хора я отричат - дали подразнени от циничния език, дали поради това, че не признавайки и пред себе си дори, се припознават в нея - мен ме грабна от раз:)
Показва ни докъде сме стигнали, загърбвайки всички ценности иморални окови, и как с бързи темпове вървим към бездуховие и предполагам в края ще се разбере - докъде ще ни докара то:D

#296 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 12 август 2008 - 21:36

Довършвам втория или третия апендикс на "Кармен" на Проспер Мериме (да се изфукам - в оригинал!). Тааа... научих много за циганите, ама тези испанските, за фаталните жени и за бохемския живот. Приятно книжле.

#297 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 12 август 2008 - 21:48

View PostPinky, on Aug 12 2008, 07:24, said:

Aunt's Aren't Gentlemen на не неизвестният ни П.Г. Удхаус. В оригинал, горда съм :P
"As Bertie observes, whatever aunts are, they are not gentlemen." :D Човека е гений, спор няма :wub:

+1 :yes: :good: :D

Препоръчвам ти "Нещо свежо в Бландингс". На тази книга съвсем буквално са ми текли сълзи от смях, а една нощ така съм квичала докато я чета, че събудих майка ми и тя ми я отне! :D Има един унищожителен пасаж с едни саксии... :wub: Както съм се присетила, ще си я извадя да си я препрочета, няма такъв смЕх!!! :metal:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#298 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 13 август 2008 - 19:48

View Postforeigner, on Aug 12 2008, 22:48, said:

+1 :worship: :worship: :worship:

Препоръчвам ти "Нещо свежо в Бландингс". На тази книга съвсем буквално са ми текли сълзи от смях, а една нощ така съм квичала докато я чета, че събудих майка ми и тя ми я отне! :D Има един унищожителен пасаж с едни саксии... :wub: Както съм се присетила, ще си я извадя да си я препрочета, няма такъв смЕх!!! :worship:
Кретенизмът ходи по хората, дааа... :worship: Или поне по мен тези дни. Днес си четях "Нещо свежо..." и видях, че съм те подвела, извинявай. Това със саксиите е от една още по-хипер мега смешна книга "Куково лято в Бландингс". Мисля, че тези книги трябва да се дават на емота като задължителна терапия, не виждам как човек ще иска да се самоубива, след като ги прочете :D Да, Куковото лято задължително я прегледай :)
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#299 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 17 август 2008 - 16:19

О, определено ! Тука вкъщи имаме, да не кажа всичко, ама една много прилична камара само с Удхаус :huh: Друго исках да те питам - ходих до Пингвините да си търся книгите му в оригинал, но уви! - нямаше. Дори дилърът ми за книги 2ра ръка нищо не можа да ми каже... Издавани ли са в Б-я на английски изобщо, и ако да - откъде мога да си ги намеря ? В краен случай ще искам колет от УК за Коледа :worship:
walk into the jaws of hell.

#300 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 17 август 2008 - 17:03

View PostPinky, on Aug 17 2008, 17:19, said:

Издавани ли са в Б-я на английски изобщо, и ако да - откъде мога да си ги намеря ?

Можеш да си ги поръчаш онлайн от книжарница "Светове"
Има около 20 издания на Уудхаус на английски. :huh:
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users