Jump to content

Коя книга прочетохте последно?да видим кой какво чете (и защо?)

630 replies to this topic

#261 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 05 май 2008 - 18:51

"Автентичната котка" на Тери Пратчет
Тези стотина страници даже ми харесаха, въпреки щетите нанесени ми от Пратчет и неговия "Шовинист" в ранна детска възраст :D

#262 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 05 юни 2008 - 18:51

С голяма скръб съобщавам, че свърших разказите на Селинджър, 9 на брой... След като няколко месеца ги влачих най-вече заради самите тях, им дойде края. Туй то. А днес е идеален ден за лов на рибка-бананка...
walk into the jaws of hell.

#263 ali_sh

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 10 posts

Posted 07 юни 2008 - 00:12

Последната книга, която прочетох беше Пандора на Анн Райс. Откакто я прочетох ми се прииска да прочета и нещо друго на Райс от тази поредица обаче все не ми се отдава възможност. Пу! :)

#264 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 09 юни 2008 - 20:06

Пандора и Виторио са от Новите Вампирски Хроники.
Старите са по-добри :> За жалост не са преведени на български :/

аз последно прочетох "Мъглите на Авалон" 1 и 2. Доста е добра, впечатлен съм. Въпреки, че на някой може да му се стори доста скучновата на моменти. Има и доста неща, които не ме кефят де, като примерно, че не казват Ланселот, а Ланселет. Виж за Гуинивуър, че се казва Гуенхвифар, това ми харесва, пък и е обяснено с това, че така е записано в ирландските летописи или нещо такова беше.

#265 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 13 юни 2008 - 11:58

Прочетох "Щамът на Юда" от Джеймс Ролинс. И друг път съм писал в темата, че той ми е един от любимите съвременни писатели. Пише адски услекателно, а стилът е някаква смес между адвенчър, техно трилър, криминале и фантастика. Интересното е, че в края на всеки роман има справка с това, каква част от теориите вътре са истински научни разработки и кои са фикшън.
Сега започнах "Фараон" на Прус. Четох я за първи път в 6-ти клас и тогава много ми хареса. Сега след толкова години да видим как ще е.

#266 reader

s'duh

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 226 posts

Posted 13 юни 2008 - 14:05

"Лунен парк" на Брет Ийстън Елис. Впечатляващ.
Someone's gonna love me...

#267 xlnt

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 7 posts

Posted 16 юни 2008 - 15:48

"Чупливи неща" Нийл Геймън

#268 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 16 юни 2008 - 22:19

"Емине" на Теодора Димова
!!!
Дано да пише повечко тази дама. Много, много разтърсващо, много истинско и ... пак диалози като потоци от думи. Като "Майките", но сега бях малко по-подготвена. Хубаво четиво, но не за преди лягане.

#269 Sagittarius

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 40 posts

Posted 17 юни 2008 - 14:21

"Диверсант" на Ото Скорцени.
:rolleyes: на издателство Атика за нишата, която се заеха да запълват напоследък. :vampire: Изчетох я на един дъх. Не съм убеден, че е много точна за някои неща, който той описва че са му възложени на него. Няма и как да го опровергая, :huh: но така или иначе материала е от "първа ръка" и ми беше много приятно да го прочета.

#270 Tejuk Metalist

Angel Of Death

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 552 posts

Posted 18 юни 2008 - 20:35

Оня ден свърших "Вещерът" на Анджей Сапковски. Направо я изядох! Много ми хареса! :worship: Сега подпуках "Зеленият път" на чичо Кинг. :worship:

#271 Guest_Regen_*

• Гости

Posted 18 юни 2008 - 21:13

View PostTejuk Metalist, on Jun 18 2008, 21:35, said:

Оня ден свърших "Вещерът" на Анджей Сапковски. Направо я изядох! Много ми хареса! :worship: Сега подпуках "Зеленият път" на чичо Кинг. :worship:
Екранизацията на Зеленият път е една от малкото еквивалентно добри на произведенията на Кинг.. Конг.
Страотия.

#272 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 18 юни 2008 - 22:11

View PostRegen, on Jun 18 2008, 22:13, said:

Екранизацията на Зеленият път е една от малкото еквивалентно добри на произведенията на Кинг.. Конг.
Страотия.

Не съм чела книгата, но филма ми е един от любимите. Велик! Играта на актьорите е повече от невероятна (особено на Том Ханкс) :worship:

#273 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 24 юни 2008 - 23:51

Току що свърших Фарс, или никога повече самота на Вонегът. Не знам какво да кажа.
:D :bye: След известно време ще я прочета пак, просто Трябва. А сега бавно и сигурно неуспешно ще се опитам да си събера мислите... Але-хоп !

#274 Guest_Regen_*

• Гости

Posted 25 юни 2008 - 08:21

Довърших наскоро Емине на Теодора Димова..
Емоция, непрекъснато течаща - от всяка дума, препинателен знак, нов ред.. Всичко..
Ще е нужен още един прочит, ндам..
Чудя се дали от гледната точка на бъдещето и различните емоции в мен ще я усетя пак така.

Edited by Regen, 25 юни 2008 - 08:22 .

#275 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 25 юни 2008 - 12:20

Аз пък за кой ли път потърсих (и открих) вдъхновение в Библията...Имах нужда от малко падащи саксии с петунии, дълбоки мисли, бедствени райони и бурни неразуми :bye:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#276 Kristin

(баш) философ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 628 posts

Posted 25 юни 2008 - 20:55

View Postforeigner, on Jun 25 2008, 13:20, said:

Аз пък за кой ли път потърсих (и открих) вдъхновение в Библията...
Започваш все повече да ми харесваш :) За мен това е книгата, която няма край. Тя се чете, докато можеш да четеш...
В момента: Психология на тълпите на Льо Бон... Тая философия ме е обсебила...
Aз конструирам всеобщото като избирам себе си!

#277 little'circle

Bacchante

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted 26 юни 2008 - 12:37

Вчера сутринта грабнах "Сърце" на Едмондо де Амичис. Наивна книжка. Една такава... детска и наивна :rolleyes: Аз я глътнах за 7 часа път :yes:

#278 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 27 юни 2008 - 15:37

Ба тфа беше една от първите книжки, които прочетох... Трябва пак да я прегледам.

#279 Sagittarius

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 40 posts

Posted 02 юли 2008 - 19:47

"Рагнарьок - разказ за боговете" на Вили Сьоренсен.

Беше ми любопитно да прочета тази модерна преработка на староскандинавските митологични песни от еда-поезията. :yes:

#280 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 02 юли 2008 - 20:14

Джеръм Джеръм-Трима на бумел
:yes: :) :D :D :P
за справка с гениалността на тази книга, извадка от заглавието на първа глава:
"Екипаж със завиден апетит.-Опасността да се отплава, когато вятърът е откъм сушата.-Невъзможността да се отплава, когато вятърът е откъм морето"
просто не разбирам защо хората четат някакви малоумни вицове вместо да четат Джеръм Джеръм и Удхаус
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users