Jump to content

Коя книга прочетохте последно?да видим кой какво чете (и защо?)

630 replies to this topic

#221 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 04 март 2008 - 06:23

знам, знам, затова е важно да я прочета :lol2: а дарк сайд мацката определено има най-хубавото дупе ;) иначе картината на Тогерсън е нещо невероятно :lol2:
walk into the jaws of hell.

#222 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 04 март 2008 - 22:23

View Postmarillion, on Mar 3 2008, 22:31, said:

Ах ти Вайли, мръснико ниеден, как само майсторски извъртя нещата от животни към плътски удоволствия... :bomb:
Бай дъ уей и аз съм харесвал винаги черната мацка (сигурно защото човек винаги харесва това, което няма ;) ), обаче също така винаги съм знаел, че всъщност жената е бяла, а това разваля удоволствието. Така че ще взема краварката или огненочервената, те поне са истински... :D
Аз пък на нито една няма да простя :metal:

View Postforeigner, on Mar 3 2008, 23:24, said:

Мъже...
Уф... и хормони :bomb:

#223 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 05 март 2008 - 01:12

абе мъже, жени... хормоните на никой не прощават :D

#224 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 05 март 2008 - 17:40

Аз прочетох 3-та книга за ловеца на вампири Анита Блейк "Циркът на прокълнатите" Една дебилна поредица с адски много пропилян потенциал, написана от дебилна авторка с ниска обща култура. Може да се каже, че е най-добрата досега, макар че си е все така дебилна...жалко.
Почнах следващата, 4-та "Кафето на лунатиците" защото съм мазохист и като почна една поредица (книга/филм/игра) колкото и да е зле, не мога да я оставя незавършена.
Освен това чета "Упадъкът на Дарвин". Критики към еволюционизма...Не първата такава, която съм чел. Къде с право, къде с не, логично или не - интересно четиво е :> Може да стане интересна дискусия на тема еволюционизъм в.с креационизм, ако има запознати по темата.

#225 Файона

addicted to chaos

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 212 posts

Posted 06 март 2008 - 14:33

Аз съм на десета (повтарям: десета!) част на "Колелото на времето" на Робърт Джордан. Много подробен тоя човек веееее. И такава сапунка забърка към края на поредицата, че не можах да повярвам на очите си. Подозирам че умря, за да не се налага да я довършва.
Omnia mea mecum porto

#226 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 07 март 2008 - 13:13

View PostФайона, on Mar 6 2008, 14:33, said:

Много подробен тоя човек веееее. И такава сапунка забърка към края на поредицата, че не можах да повярвам на очите си. Подозирам че умря, за да не се налага да я довършва.

Съгласен.

Аз последно прочетох "Fear and Loathing in Las Vegas" на Hunter S. Thompson B)

Posted Image

История за едно пътуване в търсене на "Американската мечта". Пътуване изпълнено с дрога, страх и извращения. Пътуване отвело двамата хипари в града на продажните свине и позата.

"In a closed society where everybody's guilty, the only crime is getting caught. In a world of thieves, the only final sin is stupidity."
Hunter S. Thompson

#227 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 19 март 2008 - 16:54

Евгений Замятин - Ние

Posted Image

В един свят построен от стъкло, където всички са равни и еднакви, в главния герой Д-503 се събужда душа (√-1). Той започва да пише дневник описвайки своите страсти и мисли. Номерът Д-503 (хората във Всеобщата Държава са номера) безумно се влюбва, но това изкарва на бял свят него - личността. Той вече не е просто клетката, която гради големия организъм, той е себе си. Болестта, наречена душа, за кратко време поразява значителен брой номера, които се опитват да направят революция. Благодетелят (Вождът на Всеобщата Държава) взема своевременни мерки и подлага на Великата Операция всички номера, за да бъдат излекувани от фантазията и ирационалния корен. Много скоро всички са изцерени и щастливи, всичко е ясно и рационално.
Приятно четене! ;)

#228 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 20 март 2008 - 19:15

свърших 1984. убийствено.
започнах Сбогом на оръжията на Хемингуей. не мога да преценя дали ми харесва или не, съвсем в началото съм, след няколко дни ще разбера.

#229 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 20 март 2008 - 19:34

View PostДимо, on Mar 19 2008, 16:54, said:

Евгений Замятин - Ние

Posted Image

В един свят построен от стъкло, където всички са равни и еднакви, в главния герой Д-503 се събужда душа (√-1). Той започва да пише дневник описвайки своите страсти и мисли. Номерът Д-503 (хората във Всеобщата Държава са номера) безумно се влюбва, но това изкарва на бял свят него - личността. Той вече не е просто клетката, която гради големия организъм, той е себе си. Болестта, наречена душа, за кратко време поразява значителен брой номера, които се опитват да направят революция. Благодетелят (Вождът на Всеобщата Държава) взема своевременни мерки и подлага на Великата Операция всички номера, за да бъдат излекувани от фантазията и ирационалния корен. Много скоро всички са изцерени и щастливи, всичко е ясно и рационално.
Приятно четене! :D
обожавам такива книги и филми, благодаря, че сподели, още утре се затърчавам към буктрейдинга!!!

View PostPinky, on Mar 20 2008, 19:15, said:

свърших 1984. убийствено.
нали... ;) :) :bomb:

и на двамата препоръчвам Brave New World на Олдъс Хъксли, ако не сте я чели де...брилянтна!!!
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#230 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 20 март 2008 - 19:43

View PostДимо, on Mar 19 2008, 16:54, said:

Евгений Замятин - Ние

Posted Image

Приятно четене! :D
Тази книга я четох преди години от един сборник с антиутопии- "Черно слънце" , още тогава я заобичах! Писана е мисля през 1923 г.- години преди "1984" и смея да твърдя, че е по-добра от нея. Не знам Оруел дали е знаел за съществуването й, но подозрително много общи неща има между двете...Замятин поставя основите на цяла вълна в литературата, сред които е и "Прекрасният нов свят" на Хъксли ( :) наистина страхотна), "1984" и "Фермата на животните" на Оруел, "Повелителят на мухите" на Голдинг...и други разбира се. Препоръчвам на всеки, който е чел и харесал една от тези книги, да прочете и останалите - ще му харесат!

Edited by Rebel, 20 март 2008 - 19:46 .

The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#231 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 20 март 2008 - 20:47

View PostRebel, on Mar 20 2008, 19:43, said:

Тази книга я четох преди години от един сборник с антиутопии- "Черно слънце" , още тогава я заобичах! Писана е мисля през 1923 г.- години преди "1984" и смея да твърдя, че е по-добра от нея. Не знам Оруел дали е знаел за съществуването й, но подозрително много общи неща има между двете...Замятин поставя основите на цяла вълна в литературата, сред които е и "Прекрасният нов свят" на Хъксли ( :) наистина страхотна), "1984" и "Фермата на животните" на Оруел, "Повелителят на мухите" на Голдинг...и други разбира се. Препоръчвам на всеки, който е чел и харесал една от тези книги, да прочете и останалите - ще му харесат!

Ами аз точно този сборник чета. Търсих си го доста време, а накрая се оказа, че си е стоял най-необезпокоявано в библиотеката в хола. :D
Преди малко свърших Фермата и най-вероятно ще ми държи влага доста време поддържана, разбира се, със слушане на Animals. :bomb:

Толкоз от мен отивам да чета 451 по Фаренхайт… ;)

#232 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 20 март 2008 - 22:50

За да четеш подобни неща требе си мазохист ;)
"1984" и "Фермата" съм ги чел обаче повече подобни книги твърдо НЕ :D :)
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#233 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 21 март 2008 - 10:56

View PostДжуджето_GIMLY, on Mar 20 2008, 22:50, said:

За да четеш подобни неща требе си мазохист :D

Може би съм. :angry2: Ако не бях поне малко мазохист, сигурно никога нямаше да се влюбя... Да, аз обичам болката, понякога я мразя. Но не е ли същото?

Не знам. :blush:

#234 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 21 март 2008 - 14:34

View PostДжуджето_GIMLY, on Mar 20 2008, 22:50, said:

За да четеш подобни неща требе си мазохист :angry2:

Еми не мисля, че се свежда до мазохизъм. Обичам да чета/гледам/слушам такива неща, не само защото са много добри като цяло, а главно поради причината, че наистина могат да ме докоснат, да ми повлияят по някакъв начин. Пък и светът не е розов, затова се раждат такива произведения.
Rebel, чакам да ми доставят Животинската Ферма; след като си свърша книгата, която започнах ще захвана или Поща на Буковски, или Повелителят :blush: Има време..

Edited by Pinky, 21 март 2008 - 14:35 .

#235 embraced_by_darkness

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 22 март 2008 - 16:45

"The Handmaid's Tale" на Margaret Atwood. Истински дистопичен роман. Има много добри разсъждения свързани с човешката идентичност и какво става с нея в сблъсъка й с технологиите.

#236 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 22 март 2008 - 23:23

"Прокълнатият Двор" на Иво Андрич. Мдааа, Нобелова Награда не се дава току-така. :metal:
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#237 empty inside

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 14 posts

Posted 25 март 2008 - 22:03

Стивън Кинг - Дългата разходка

#238 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 25 март 2008 - 23:24

View PostPinky, on Mar 21 2008, 14:34, said:

чакам да ми доставят Животинската Ферма
хехе, аз си я доставих в събота, но първо реших да прочета книгата, която @Димо препоръча. леле, човече, благодаря ти!!!!!! жестока книга, размазваща е!!! 1984 все още продължава да ми е по-любима, но не мога да не призная, че Оруел доста се е повлиял от Замятин откъм сюжетна линия и персонажи...
иначе въпросната събота се развихрих и си накупих малко четива от една сергия, където всички книги бяха нови, но за по 4 лева, голям удар беше...та сега ще се гушна с една книжка на Удхаус и след ден-два ще ви информирам струва ли си. въпреки че лош Удхаус няма, има само лоши преводи на Удхаус...
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#239 Димо

The Green Reaper

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 248 posts

Posted 26 март 2008 - 09:49

View Postforeigner, on Mar 25 2008, 23:24, said:

хехе, аз си я доставих в събота, но първо реших да прочета книгата, която @Димо препоръча. леле, човече, благодаря ти!!!!!! жестока книга, размазваща е!!! 1984 все още продължава да ми е по-любима, но не мога да не призная, че Оруел доста се е повлиял от Замятин откъм сюжетна линия и персонажи...
иначе въпросната събота се развихрих и си накупих малко четива от една сергия, където всички книги бяха нови, но за по 4 лева, голям удар беше...та сега ще се гушна с една книжка на Удхаус и след ден-два ще ви информирам струва ли си. въпреки че лош Удхаус няма, има само лоши преводи на Удхаус...

:harhar: Радвам се, че ти е харесала. Тая книга и мен ме размаза жестоко, още не мога да се съвзема след всички тези формули и прочее математики. :metal:

Аз пък в събота свърших 451 градуса по Фаренхайт. Интересна книга превъзходно описваща консуматорското общество, в което живеем. Хвала на Брадбъри! :worship:
Да бъде огИн и жупел! :metal: ---> и тук някъде зазвучава The Perfect Element, Part I на Pain of Salvation

#240 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 27 март 2008 - 16:17

Mъглите на Авалон, том 1. Ебати тъпия навик да чета по няколко книги наведнъж...
Ама Мъглите на Авалон е страхотна книга до тук!!! И Филма беше супер...най-накрая почнах и тази поредица..

Edited by Nosferatu, 27 март 2008 - 16:17 .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users