Jump to content

Коя книга прочетохте последно?да видим кой какво чете (и защо?)

630 replies to this topic

#201 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 08 януари 2008 - 10:57

View Postwar, on Dec 26 2007, 16:00, said:

реймънд фийст - сага за войната на разлома
невероятна поредица.. в момента съм към края на втория том. просто книгите са велики.
едно от най-добрите фентъзита, които съм чела.

Явно си падаш по епичните фентъзита :good: В такъв случай, ако не си, горещо ти препоръчвам да препоръчвам да прочетеш "Песен за огън и лед" на Джордж Р. Р. Мартин. Просто размазващо фентъзи, което е много е по-динамично от доста от събратята си. Да не говорим, че тъкмо когато си харесаш някой герой и той "минава под ножа" :P

Да отговоря и на въпроса от темата. Вече съм на финалната права на "Тъмната кула" на Стивън Кинг - втората част от последната книга. Велико!
ПИСУК!

#202 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 08 януари 2008 - 11:21

View Postwhiplash159, on Jan 8 2008, 10:57, said:

В такъв случай, ако не си, горещо ти препоръчвам да препоръчвам да прочетеш "Песен за огън и лед" на Джордж Р. Р. Мартин.
И аз горещо я препоръчвам.... за задължително НЕчетене :good:
Това е ужасна поредица :metal:

Иначе по темата аз прочетох последно книгата за Maiden :metal: и "Десет мита за Втората световна война" :P
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#203 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 08 януари 2008 - 12:16

View PostДжуджето_GIMLY, on Jan 8 2008, 11:21, said:

И аз горещо я препоръчвам.... за задължително НЕчетене :good:
Това е ужасна поредица :P

Що бе? Кво не ти хареса? Динамика на действието, огромен свят, митология, магия, заговори, войни от типа "всеки срещу всеки", липса на изцяло положителни или напълно отрицателни герои (това винаги страшно много съм го толерирал)... Какво повече му трябва на човек? В пъти по-добро е от повечето мастити фентъзи поредици, които съм чел.
ПИСУК!

#204 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 08 януари 2008 - 13:08

Зле описани битки, несъответсвия в историята между първа и втора книга и най-вече това, че цялата поредица върви по един и същи начин. Запознават ни с героите, после те се изпраскват и задължително са близки роднини и след това някаква смотана битка с възможно най-тъпо неочакван изход :P :good:

#205 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 08 януари 2008 - 13:32

View Postwhiplash159, on Jan 8 2008, 12:16, said:

Що бе? Кво не ти хареса? Динамика на действието, огромен свят, митология, магия, заговори, войни от типа "всеки срещу всеки", липса на изцяло положителни или напълно отрицателни герои (това винаги страшно много съм го толерирал)... Какво повече му трябва на човек? В пъти по-добро е от повечето мастити фентъзи поредици, които съм чел.
съгласен съм, това е една от най-добрите фентъзи поредици ъф ол тайм...

View PostДжуджето_GIMLY, on Jan 8 2008, 13:08, said:

Зле описани битки, несъответсвия в историята между първа и втора книга и най-вече това, че цялата поредица върви по един и същи начин. Запознават ни с героите, после те се изпраскват и задължително са близки роднини и след това някаква смотана битка с възможно най-тъпо неочакван изход :P :good:
хайде пък сега, бъди по конкретен, дай ги тези несъответствия? Въобще не върви поредицата по един и същи начин. Просто историята е предимно за герои, които изначално са близки и роднини :>

Edited by Nosferatu, 08 януари 2008 - 13:34 .

#206 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 08 януари 2008 - 13:59

Зле описани битки,
:D

...несъответсвия в историята между първа и втора книга
:good: Къде по-точно? (скоро не съм ги чел ама ще ме накараш да ги прочета пак)

...и най-вече това, че цялата поредица върви по един и същи начин.
Би ли могъл да си маааааалко по-конкретен. Защото ако това ти изречение е свързано със следващото значи си в голяма грешка защото аз се сещам само за една такава двойка (пак казвам: четох ги преди време) - изваждаш един случай и го отнасяш към цялата поредица :no: :no: :no:

...след това някаква смотана битка с възможно най-тъпо неочакван изход :huh: :P
Ако беше възможно най-блестящо очакван изхода по-добре ли щеше да е? :metal: :metal:
ПИСУК!

#207 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 08 януари 2008 - 17:58

View PostNosferatu, on Jan 8 2008, 13:32, said:

съгласен съм, това е една от най-добрите фентъзи поредици ъф ол тайм...
хайде пък сега, бъди по конкретен, дай ги тези несъответствия?
В първата книга всички започват войната с по 3-4000 души армия понеже не могли да съберат повече, а във втората книга падаща се почти месец два по-късно абсолютно същите войски след тежки битки се състоят от по 30-40 000 души :huh:
Като ви харесва четете си я обаче аз едва изтърпях да дочета втората, а третата дори не я и почнах

#208 feather

пер(к)о

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 272 posts

Posted 08 януари 2008 - 18:15

Гимли, ти не си добре. В момента чета третия том и буквално го попивам... :huh:
What you feel is what you are.
And what you are is beautiful.

#209 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 08 януари 2008 - 19:06

View Postwhiplash159, on Jan 8 2008, 13:59, said:

Ако беше възможно най-блестящо очакван изхода по-добре ли щеше да е?
Зависи как е описано.
Битката за столицата например беше абсолютно малоумно измислено как в последния момент буквално от нищото се появи спасителната армия решила в последния момент да не превзема града, а да го спасява B)
За самия стил на описване на битките вече споменах. Абсолютно смотан. Няма да го сравнявам със Сенкевич примерно, на дори Ник Перумов или Реймънд Фийст описват масовките по-интересно и смислено.
Честно казано моментите когато се появеше някой от главните герои и обръщаше цели армии в бяг ми беше по-смешен и от Конан Варварина :huh:
Пък дали съм добре или не няма значение.

#210 Abadon

приятел на Чубака

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 577 posts

Posted 08 януари 2008 - 19:48

те се изпраскват и задължително са близки роднини
первезийка значи
в момента дочитам Децата на Хурин и тук има брат със сестра и чавенце чакат
Знаете ли че ...

Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.

#211 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 17 януари 2008 - 21:42

View PostAbadon, on Jan 8 2008, 19:48, said:

первезийка значи
в момента дочитам Децата на Хурин и тук има брат със сестра и чавенце чакат
Само дето начина, по-който се стига до там е брилиятно измислен и няма нищо общо с малоумни опити за вкарване на еротика в книгата B)
Аз скоро не съм писал в темата, та да се отчета. Прочетох последната част на Хари Потър. Доволен съм... относително. Драматичните похвати накрая ми дойдоха в повече, ама бива. За фенове на поредицата ще е супер ;)
Сега съм на "Гръбнака на света", поредната книга от сагата за Мрачния елф, в която неизвестно защо той не присъства, а вече минах половината :yes:
До един момент тази поредица беше страхотна, но последните две книги очевидно са писани само за пари. :D
Като я приключа смятам да се отдам на малко по-сериозна литература, "История на света" на издателство Larusse.

Edited by Svil, 17 януари 2008 - 21:47 .

#212 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 19 януари 2008 - 14:31

View PostSvil, on Jan 17 2008, 21:42, said:

Като я приключа смятам да се отдам на малко по-сериозна литература, "История на света" на издателство Larusse.

трудно ми върви тази История... а ако знаеш от кога съм я започнала, ехе
все ме отвлича нещо от нея
последно разказите на Селинджър препрочетох с удоволствие :blink:
особен човек е. може цялата тази каша от ревност, любов, филисофии, религии и какво ли не да е направила от личния му живот катастрофа, но за сметка на това какви разкази е родило това перо... "На Есме с любов и омерзение", "Идеален ден за лов на риба бабанка", "Мече-буболече" и др.... страхотни :blink:

#213 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 25 февруари 2008 - 17:30

В момента препрочитам Островът на съкровищата - Р.Л. Стивънсън
Нещо ме прихвана носталгия по детските книжки :D

#214 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 26 февруари 2008 - 10:59

Аз захапах здраво Колелото на Времето, че срамота - чета толкова фентъзита, а тази поредица така и не бях я почвал. Като за първи две книги е интересно и приятно за четене - не знам дали и след десетата ще е така засега :crying:

#215 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 26 февруари 2008 - 11:28

View PostJavor, on Feb 26 2008, 10:59, said:

Аз захапах здраво Колелото на Времето, че срамота - чета толкова фентъзита, а тази поредица така и не бях я почвал. Като за първи две книги е интересно и приятно за четене - не знам дали и след десетата ще е така засега :crying:
Не съм чел Колелото на времето, но са ми казвали, че след 5-та, 6-та книга доста се разводнява и започват повторения, ретроспекции и т.н.

#216 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 26 февруари 2008 - 23:34

Лилиън Хелман-Пентименто

Не е последната, която четох, но е последната, която ми направи впечатление...Невероятна книга! :worship: Вид автобиография, натъртвам на "вид", защото се обзалагам на каквото искате, че не сте чели такава. Книгата е кратка, състои се само от няколко глави, като всяка(без последната) е посветена на човек, който й е направил силно впечатление и на интересни моменти с него. Няма глава само за любимия й Дашиъл Хамът, но всъщност за него се говори през цялото време...Абе много е стойностна!

btw, на някой хареса ли му биографията на Мейдън? това е книга, която ме разочарова много! :wub: както се изрази един приятел, можеше да сложат на корицата, която група си искат и пак щеше да е същото, адски повърхностна!
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#217 Pinky

a pig

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 365 posts

Posted 03 март 2008 - 20:33

мм... последно май свърших "Пилето" на Уилям Уортън, страшна книга, разтърси ме. След като я прочетох изгледах и филма, обаче няма място за сравнение.
"Спасителят в ръжта" на Селинджър, както и малкото му публикувани разкази са нещо невероятно... Задължително четиво за всеки :D
Сега чета 2 книжки: The Ultimate Hitchhiker's Guide To The Galaxy на Адамс, много мудно ми върви но все пак това е тухла от 800 страници на английски. Чела съм малко от нея и в превод, но оригинала си е истината ! :D
Второто нещо, което дочитам е 1984 на Оруел. Великолепна антиутопия. Трябва да си намеря отнякъде "Животинската ферма" (пак на същия пич) да я прочета :)
walk into the jaws of hell.

#218 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 03 март 2008 - 21:33

View PostPinky, on Mar 3 2008, 20:33, said:

Трябва да си намеря отнякъде "Животинската ферма" (пак на същия пич) да я прочета :)

Като ти гледам никнейма и аватара - даже е задължително! Нали знаеш, че именно от нея Роджър Уотърс почерпва основно вдъхновение за мозъкотрошачката "Animals"! :D

пп. Винаги съм твърдял, че черната мацка, тази с "The Dark Side...."-a на гърба, е с най-якото дупе от всичките! :D

За по-добро онагледяване на плътския казус:

Posted Image
-----------------------------------------
Слушай силно!

#219 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 03 март 2008 - 22:31

Ах ти Вайли, мръснико ниеден, как само майсторски извъртя нещата от животни към плътски удоволствия... :D
Бай дъ уей и аз съм харесвал винаги черната мацка (сигурно защото човек винаги харесва това, което няма :D ), обаче също така винаги съм знаел, че всъщност жената е бяла, а това разваля удоволствието. Така че ще взема краварката или огненочервената, те поне са истински... :)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#220 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 03 март 2008 - 23:24

View Postviolator, on Mar 3 2008, 21:33, said:

пп. Винаги съм твърдял, че черната мацка, тази с "The Dark Side...."-a на гърба, е с най-якото дупе от всичките! :lol2:

View Postmarillion, on Mar 3 2008, 22:31, said:

Ах ти Вайли, мръснико ниеден, как само майсторски извъртя нещата от животни към плътски удоволствия... :lol2:
Бай дъ уей и аз съм харесвал винаги черната мацка (сигурно защото човек винаги харесва това, което няма :D ), обаче също така винаги съм знаел, че всъщност жената е бяла, а това разваля удоволствието. Така че ще взема краварката или огненочервената, те поне са истински... ;)
Мъже...
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users