Javor, on Jan 21 2011, 09:43, said:
Благодаря за разяснението що е това fry. Това обаче не променя моето лично мнение за напъването, а щом то се отнася за гуруто в тези вокални стилове, значи съм безнадеждно загубен за днешната сцена. Ще чакам утрешната да видим какво ще предложи.
Ей това за мен е "дране" на човек, който има гласови данни за това:
Soilwork - Stabbing The Drama
И чисти вокали, които не звучат дразнещо за моите глухи уши
А може просто да са ми омръзнали подобни групи и да не възприемам добре новите попълнения

Ще се радвам ако съм бил полезен.
Иначе по групите, които ми даваш за пример, веднага виждам, че ти обичаш изпълненията, където може да се усети специфична бленда и данни на вокала. Сигурен съм, че тогава примерно Роб Флин ти е един от най-големите любимци. Това, не взимайки впредвид аватара ти

От гореизброените всичките залагат повече на своя прочит и гласа си, оставяйки назад добре звучащата и правилна техника.
А иначе, Сам Картър данни има от всякакъв вид, от всякъде. Няма в никакъв начин да тръгвам да ви убеждавам, че трябва да го харесвате, уважавате, и че в противен случай не разбирате. Но факта е един, за горните методи говорех. За чистото пеене - пее изключително правилно, грамотно, има ушевадно добра артикулация и диктиция. Последното доста пъти е в минус на британските изпълнители, заради специфичните акценти. Диапазонът му е повече от приличен. Та така.
Но мисля, че проблема е най-вече следния:
Javor, on Jan 21 2011, 09:43, said:
А може просто да са ми омръзнали подобни групи и да не възприемам добре новите попълнения

Просто защото виждам и в себе си някакви такива предразсъдъци относно най-новите имена. И това, при положение, че виждам колко напредничави са.
whiplash159, on Jan 21 2011, 14:56, said:
Architects - The Here and Now
Чудесен албум.

Не чудесен, ами ...
Само си затвърждавам мнението, което написах малко по-назад.