Jump to content

К'во ме грее?С каква музика се топля в зимния студ?

822 replies to this topic

#221 Agent Orange

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 254 posts

Posted 26 ноември 2010 - 00:17

Sodom - In War And Pieces (2010) :harhar: :) :D

#222 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 26 ноември 2010 - 02:11

View Postinsider, on Nov 25 2010, 23:05, said:

И аз споделям това мнение! Албумът е много як, но трябва да се слуша поне 3 - 4 пъти, за да се усети качеството му. Аз лично го слушах четири пъти последователно във влака София - Варна след концерта на Anathema. Маврин освен изключителен китарист е и много добър композитор и текстописец, което събрано на едно място дава доста добри резултати. За съжаление едва ли ще се сбъдне някога мечтата ми да го гледам на живо, защото руският пазар е напълно достатъчен за родните им групи, поради което концертите извън Русия са огромно изключение. В този смисъл трябва да сме много щастливи, че успяхме да гледаме Ария, Мастер и Черный Обелиск, пък дори и само веднъж!

Съгласен съм! При мен, още като ученик, всеки руски албум се слушаше поне по 3-4 пъти, за да се усети и да се разбере максимално. Все си мисля, че към края на кариерата си всяка от посочените от теб банди може да направи изключението и да ни посети отново, стига някой да ги покани.

А колко много искам да видя Кипелов и колко много искам да записва и да издава по-често, защото още има какво да даде. И то много ...
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#223 insider

скиталец

• Енориаши
  • PipPip
  • 135 posts

Posted 26 ноември 2010 - 06:36

View PostSailing Ships, on Nov 26 2010, 03:11, said:

А колко много искам да видя Кипелов и колко много искам да записва и да издава по-често, защото още има какво да даде. И то много ...

Еееех човече...! Желанието ми да видя Кипелов на живо датира от 1987 г., когато за първи път чух Ария и буквално се влюбих в тях. Винилът с "Герой асфальта" се въртеше по n пъти на ден, а този глас... :harhar:

И аз се надявам естествено да ги видим, пък ако не стане тук - нищо не пречи един ден да си организираме един воаяж до Русия и да ги изгледаме на "Лужники" например :) А там както е известно Ария свирят пред 100 000 души...
Унеси меня, дорога,
От шутов и дураков,
От сумы и от острога,
От друзей-врагов

#224 Stavrogin

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 283 posts

Posted 26 ноември 2010 - 09:20

От една седмица не мога да откъсна сетива от новото творение на Buddy Lackey - The shadow theory, трябва да призная, че много рядко ми се случва да застивам безмълвно докато слушам, албумът поразява от първо слушане, лично за мен това е албумът на годината и един от албумите на отиващата си декада, съвсем без да преувеличавам!

#225 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 26 ноември 2010 - 10:23

^ Thanx за напомнянето. :)

The Shadow Theory - "Behind the Black Veil" (2010)

За музиката ще мога да говоря чак след няколко прослушвания на албума, но от това, което чувам на първо "завъртане"... А бе обичам го тоя глас! :harhar:

#226 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 26 ноември 2010 - 10:58

Posted Image

Nelson - Lightning strikes twice

#227 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 26 ноември 2010 - 12:42

View PostEnvy, on Nov 26 2010, 10:23, said:

^ Thanx за напомнянето. :)

За музиката ще мога да говоря чак след няколко прослушвания на албума, но от това, което чувам на първо "завъртане"... А бе обичам го тоя глас! :D

Това се опитвам да го слушам в момента, ама хич не му върви. Много досадно вееее, някво протяжно, да не говорим, че в момента май всяка втора група свири така. Тц, не ме кефи :yes:

Edited by Svil, 26 ноември 2010 - 12:42 .

#228 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 26 ноември 2010 - 17:42

View Postinsider, on Nov 26 2010, 06:36, said:

Еееех човече...! Желанието ми да видя Кипелов на живо датира от 1987 г., когато за първи път чух Ария и буквално се влюбих в тях. Винилът с "Герой асфальта" се въртеше по n пъти на ден, а този глас... :yes:

И аз се надявам естествено да ги видим, пък ако не стане тук - нищо не пречи един ден да си организираме един воаяж до Русия и да ги изгледаме на "Лужники" например :D А там както е известно Ария свирят пред 100 000 души...

В моя случай "влюбването" дойде основно с "Химера" и донякъде от албума с Маврин "Смутное время". Едно пътуване до Русия съдържа в себе си ужасно много неща, които трябва да се направят, така че един концерт на Ария би бил черешката на тортата :)

Което ме подсеща да чуя ...

Ария - "Ночь Короче Дня" (1995)
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#229 MESHUGGAH

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 26 ноември 2010 - 23:14

Posted Image

SOUL DEMISE (2010) "Sindustry" :)
METAL RELIGION

#230 STINGLOVER

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 154 posts

Posted 27 ноември 2010 - 11:40

View PostSvil, on Nov 26 2010, 12:42, said:

Това се опитвам да го слушам в момента, ама хич не му върви. Много досадно вееее, някво протяжно, да не говорим, че в момента май всяка втора група свири така. Тц, не ме кефи :)

На същото мнение съм, но обяснението ми е че г-н Грейвс не участва в писането на музиката.Имах големи очаквания но....

#231 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 27 ноември 2010 - 15:37

Ревюто на Whiplash ме запали по албума.

Тавата е убийствена
Posted Image

Sully Erna - Avalon 2010

Insane in my brain

#232 Stavrogin

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 283 posts

Posted 27 ноември 2010 - 17:19

View PostSTINGLOVER, on Nov 27 2010, 11:40, said:

На същото мнение съм, но обяснението ми е че г-н Грейвс не участва в писането на музиката.Имах големи очаквания но....
Дет се вика само със слушане не става :) BTW oткъде имаш инфо кой е писал песните, слушайки албума, видно отвсякъде е, че Човекът има пръст във всяко парче, дори в кавър а на Джетро! не ви харесва, не ви, кво да се прави... за мен албумът е пребогат от музика и идеи, джазменския стил на барабаниста на Трешхолд пасва страхотно, за баса на Крис няма какво да се каже, особено в първото парче, но както и да е няма да ви убеждавам, а тези леко архивни трашарски китарни рифове, просто .... въпросът ми беше за инфото за песните

#233 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 27 ноември 2010 - 17:28

View PostStavrogin, on Nov 27 2010, 17:19, said:

Дет се вика само със слушане не става :)
Според някой ставало. Слушаш насила един албум по м-найсе пъти и след някой си път почва да ти харесва. Не смятам да се подлагам на такова изпитание, няма смисъл. Все още, макар и рядко, се срещат албуми, които ме грабват от първо слушане и те ми стигат.
Ти намираш някакви джаз и не знам какви забежки, аз намирам че албумът е в стил станал доста банален през последните две-три години. Бавен, протяжен алтернатив с прог елементи, на моменти някое технично соло, кофти, еднообразни барабани, малко дарк атмосфера и айде албума на годината. Въпрос на вкус, казало кучето, но мен не ме кефи.

#234 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 27 ноември 2010 - 19:19

Tarja Turunen - "What Lies Beneath" (2010)
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#235 Дамаджан Петров

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 47 posts

Posted 28 ноември 2010 - 04:53

За музиката ще мога да говоря чак след няколко прослушвания на албума

View PostSvil, on Nov 27 2010, 17:28, said:

Слушаш насила един албум по м-найсе пъти и след някой си път почва да ти харесва. Не смятам да се подлагам на такова изпитание, няма смисъл... Въпрос на вкус, казало кучето, но мен не ме кефи.

Svil, защо си се подложил дори и на първо слушане на албума (без никаква ирония, честно), при положение, че най-вероятно не ти допадат светоусещането и музиката на Бъди още от албумите преди 15-20 години? Ако това е протяжно, колко по-протяжни трябва да наречем тогава самите Сайкотик?

Тук не става дума за това изведнъж да ти хареса на n-тото слушане, а че има наслоявания и пластове. За мен албумът е чудесен и изключително мощен и разнообразен даже на първо слушане, но ме предизвиква да си го пусна пак и пак, за да го усетя още повече, и защото отдавна знам, че това са хора, които не предлагат толкова лесно и на тепсия нещата си.

А лафът за кучето и вкусът му е твърде банален вече.

По отношение липсата на участие на Бъди в музиката, естествено, че не е така. Дори само слушайки е ясно, както каза Stavrogin. Вярно е, че събра целенасочено група, не едноличен проект, каквото беше Deadsoul Tribe, но все пак е лидер и е имал последната дума. Да не говорим, че текстово е първият негов концептуален албум.

"How can we imagine you worked on these songs, what's the typical writing process like for The Shadow Theory? For example, did you write all of the material by yourself or was it more of a group process?

Devon: Demi and Arne basically wrote the musical compositions. I would choose the material I liked the best. These 11 songs are the chosen few among about 200 that are still on the shelf. Then I take the raw compositions and arrange them in a way that makes sense to me. The songs are often completely re-arranged by me in the process of writing my vocals. For example the intro may be turned into a verse. A middle section might become the choruses. Some parts might be thrown away altogether. The first track on the album “I Open up my Eyes” was actually comprised of the best riffs of two separate songs, formed into one new song. Occasionally I might pick up a guitar and create a section or add some keyboard textures of my own. Then I would write my vocals in solitude. In the end, the guys were very happy with the end result, even if the songs were unrecognizable from the original versions!"

#236 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 28 ноември 2010 - 09:45

Кой е този Бъди по дяволите, дето всички ми го спрягате. Гледам състава на групата и не виждам такъв. :)
Подложил съм се, защото видях кои са всички членове на бандата и очаквах нещо по-различно.
Лафът за кучето може да е банален, но верен и не цели да засегне някого. Всеки си има вкус, но аз тези масови тенденции не ги разбирам. Какъв е смисъла да събереш толкова разнообразни музиканти за нов проект, като той ще прилича на стария, а няма да предложи нищо ново?

#237 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 28 ноември 2010 - 10:50

View PostSvil, on Nov 28 2010, 09:45, said:

Кой е този Бъди по дяволите, дето всички ми го спрягате. Гледам състава на групата и не виждам такъв. :harhar:
Buddy Lackey е истинското име на Devon Graves ;)
ПИСУК!

#238 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 28 ноември 2010 - 11:01

Posted Image
SHADOW THEORY - Behind The Black Veil (2010) :harhar:

Първо слушане! До момента съм повече от доволен. Но съм пределно наясно, че нещата на Buddy Lackey (a.k.a. Devon Graves) изискват от слушателя немалка отдаденост, за да достигнеш до истинската им красота. ;) Не се съмнявам, че в Behind The Black Veil има адски много под повърхността.
Да се вирнем няколко мнения по-нагоре: не мисля, че Buddy би се навил да работи с изцяло чужди композиции (разбира се, изключвам гост участията му като в Ayreon, Dail и т.н.). Човекът е творец в сърцето си и няма как да не влияе на материал, носещ неговото име. :no:
Ще изкажа по-подробно мнението си за албума в най-близко бъдеще на страниците на Metal Katehizis. B)
A new level reached, where the absence of air lets me breathe...

#239 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 28 ноември 2010 - 11:33

View Postwhiplash159, on Nov 28 2010, 10:50, said:

Buddy Lackey е истинското име на Devon Graves :harhar:
Това е чудесно, но не мисля, че съм длъжен да го знам.

#240 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 29 ноември 2010 - 09:27

За музиката ще мога да говоря чак след няколко прослушвания на албума, но от това, което чувам на първо "завъртане"... А бе обичам го тоя глас! :harhar:
Така... След N изслушвания на албума, едно от първоначалните ми впечатления се затвърди - гласът и пеенето на Бъди ме карат да настръхвам всеки път, когато ги чуя... ;)
Уви, с музиката на The Shadow Theory нещата стоят малко по-различно. На първо слушане ми хареса ужасно много, след това - пак... но след петото или шестото завъртане започна ле-е-еко да ми писва. С Psychotic Waltz никога не съм имал подобен проблем (вече близо 20 години), но с този проект... А бе хубав е албумът, даже много (в личния ми Топ 20 за 2010 г. е... засега), но не е и нищо особено, честно казано - особено на фона на шедьоврите, които същият този човек създаваше през 90-те.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users