Envy, on Nov 26 2010, 10:23, said:
The Shadow Theory - "Behind the Black Veil" (2010)
За музиката ще мога да говоря чак след няколко прослушвания на албума
Svil, on Nov 27 2010, 17:28, said:
Слушаш насила един албум по м-найсе пъти и след някой си път почва да ти харесва. Не смятам да се подлагам на такова изпитание, няма смисъл... Въпрос на вкус, казало кучето, но мен не ме кефи.
Svil, защо си се подложил дори и на първо слушане на албума (без никаква ирония, честно), при положение, че най-вероятно не ти допадат светоусещането и музиката на Бъди още от албумите преди 15-20 години? Ако това е протяжно, колко по-протяжни трябва да наречем тогава самите Сайкотик?
Тук не става дума за това изведнъж да ти хареса на n-тото слушане, а че има наслоявания и пластове. За мен албумът е чудесен и изключително мощен и разнообразен даже на първо слушане, но ме предизвиква да си го пусна пак и пак, за да го усетя още повече, и защото отдавна знам, че това са хора, които не предлагат толкова лесно и на тепсия нещата си.
А лафът за кучето и вкусът му е твърде банален вече.
По отношение липсата на участие на Бъди в музиката, естествено, че не е така. Дори само слушайки е ясно, както каза Stavrogin. Вярно е, че събра целенасочено група, не едноличен проект, каквото беше Deadsoul Tribe, но все пак е лидер и е имал последната дума. Да не говорим, че текстово е първият негов концептуален албум.
"How can we imagine you worked on these songs, what's the typical writing process like for The Shadow Theory? For example, did you write all of the material by yourself or was it more of a group process?
Devon: Demi and Arne basically wrote the musical compositions. I would choose the material I liked the best. These 11 songs are the chosen few among about 200 that are still on the shelf. Then I take the raw compositions and arrange them in a way that makes sense to me. The songs are often completely re-arranged by me in the process of writing my vocals. For example the intro may be turned into a verse. A middle section might become the choruses. Some parts might be thrown away altogether. The first track on the album “I Open up my Eyes” was actually comprised of the best riffs of two separate songs, formed into one new song. Occasionally I might pick up a guitar and create a section or add some keyboard textures of my own. Then I would write my vocals in solitude. In the end, the guys were very happy with the end result, even if the songs were unrecognizable from the original versions!"