Jump to content

Anathema в София20.11.2010г. - клуб "Blue box"

268 replies to this topic

#181 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:48

View PostScardust, on Nov 21 2010, 13:38, said:

Сатир, аз снощи се вкарах в някакви мисли, знам че може да звучи налудничаво - Но ЗАЩО Катехизис не разшири своята функционалност и като промоутър един вид.
Според мен, като утвърдена медия, ще намерите общ език и съдействие от инвеститори и спонсори. :rolleyes:
Защото тогава трябва да се откажем да бъдем медия. Не ни допада ние сами да си създаваме такива противоречия.
За да не съм съвсем неясен, ще поясня - в момента ние не сме медия на самоиздръжка и зад нас няма изцяло и предимно комерсиални интереси. От време на време получаваме средства от реклама и тази реклама по правило идва от промоутъри. И какво ще стане, ако ние понечим да им бъдем конкуренти?

КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#182 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 21 ноември 2010 - 13:51

Виж за 'Angelica' не се сещат, признавам си. Както и да е, сетлистът беше убийствен, няма нормален фен на анатемосаните на тази земя, който да не се съгласи с тази констатация. Сценичното поведение на групата беше убийствено, няма нормален фен на анатемосаните на тази земя, който да не се съгласи с тази констатация. Звукът беше покъртително лош, особено като се има предвид каква акустика притежава зала "България". Концертът на поляците от пролетта, може и да не беше така емоционален и да страдаше от липса на разнообразен сетлист и сравнително дървено сценично поведение, но за сметка на това ме остави с приятен звън в ушите, докато ливъпрулци ми докараха пищене, което все още не е отминало. Някак си не си представях по този начин ритуалното "разпечатване" на меката на класическата музика в София и това не ми дава мира, но няма пълно щастие...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#183 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:54

View PostMESHUGGAH, on Nov 21 2010, 13:47, said:

Значи имаш пълния сетлист? Ще можеш ли да го качиш? :rolleyes:

Имах предвид, че този който е пуснал Ози е същия, като тези които бяха пред бандата. Което ме въвежда, че е имало два варианта - или да ги свирят или не ;) :) :)

@Сатир, разбрах.

@Марилиън, непонятно за мен навсякъде летят гръмки отзиви за ПЕРФЕКТЕН звук в залата. Някой чу ли поне един припев на Sleepless ? Аз не... :)
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#184 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:56

View Postmarillion, on Nov 21 2010, 13:51, said:

ритуалното "разпечатване" на меката на класическата музика в София
Предполагам, че говориш за РОК музика, когато казваш "разпечатване". А защо си мислиш, че това РОК "разпечатване" на залата е било снощи?
I don't know how I managed it...

#185 veskob

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 12 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:58

Аз бях на 50 метра от сцената и звука наистина не беше от най-силните ,но ми се стори доста балансиран (с едно-две изключения). Важното е ,че се получи невероятен контакт между публика и група, което е най-важно за един концерт.

#186 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 21 ноември 2010 - 14:09

View PostScardust, on Nov 21 2010, 13:54, said:

@Марилиън, непонятно за мен навсякъде летят гръмки отзиви за ПЕРФЕКТЕН звук в залата. Някой чу ли поне един припев на Sleepless ? Аз не... :rolleyes:

Виж, честно да ти кажа, противно на очакванията слабото звено в живото изпълнение при Anathema понастоящем не се нарича Винсънт Кавана. Както съвсем уместно след концерта един приятел предположи, явно Вини е ходил на уроци по вокално майсторство и в сравнение с предишни години, днес звучи повече от убедително по време на концерт и фалшивеенето е намалено до санитарния минимум. Лично за мен тази група страда от липса на качествен барабанист и грамотен басист. Тази дупка в ритъм секцията замазва общият звук и създава впечатление за аматьорско изпълнение. Може пък и този "гаражен" звук да е умишлено търсен, кой знае. Пак ще кажа, жалко, защото в същото време братята са ужасно талантливи композитори...

Замислих се и над нещо друго. Притежавам цялата дискография на групата, без първите три албума по разбираеми причини. Навсякъде звукът е плосък и замазан. Последният албум е огромно изключение от правилото. Дискът звучи превъзходно, да не говорим за съраунд версията, която открива нови хоризонти пред творбата. Колкото и да се опитвам да не бъда пристрастен, няма как да не подчертая, че всичко това се дължи на работата на Стивън Уилсън и голямата заслуга за феноменалния успех на We're Here Because We're Here до голяма степен се дължи именно на него. Това ми даваше право да се надявам, че на живо групата може да звучи по-добре отколкото в по-старите си студийни творби. След като ги гледах два пъти за една година - веднъж на открито и веднъж в перфектна от гледна точка на акустиката зала, мога смело да заявя, че явно възможностите на Anathema като инструменталисти са посредствени на фона на превъзходните им качествата като композитори...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#187 veskob

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 12 posts

Posted 21 ноември 2010 - 14:10

Като стана въпрос за звук, концерта на Marillion в Зимния дворец е №1 в личната ми класация.Представям си какво щеше да бъде ,ако бяха свирили в залата от снощи!!

#188 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 21 ноември 2010 - 14:12

View PostOzzy, on Nov 21 2010, 13:56, said:

Предполагам, че говориш за РОК музика, когато казваш "разпечатване". А защо си мислиш, че това РОК "разпечатване" на залата е било снощи?

Да, това имах предвид, но явно ми убягва събитие за което намекваш...

Лично аз не бях стъпвал на концерт в тази зала от началото на 90-те, когато там незабравим концерт изнесе триото "Акустична версия"...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#189 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 21 ноември 2010 - 14:19

View Postveskob, on Nov 21 2010, 14:10, said:

Като стана въпрос за звук, концерта на Marillion в Зимния дворец е №1 в личната ми класация.Представям си какво щеше да бъде ,ако бяха свирили в залата от снощи!!

+1 :yes:

Не исках да го казвам аз, но снощи точно за това си говорехме с приятели...

В тази връзка нека да направя един анонс за 12.12.2010 година, когато слушателите в зала "Универсиада" ще се насладят на една от най-добре звучащите "на живо" формации в света. За огромно мое съжаление Barclay James Harvest са ужасно анонимни в нашата страна и няма да са много тези, които ще потвърдят думите ми на следващия ден в нашия форум, но да знаете, че съм ви предупредил навреме... :harhar:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#190 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

View Postmarillion, on Nov 21 2010, 14:09, said:

явно възможностите на Anathema като инструменталисти са посредствени на фона на превъзходните им качествата като композитори...

Звукът не беше плътен и балансиран снощи, не мога да оспорвам. Не съм бил и на концерта им в Атина. Но пък както казах по-рано, групата звучеше по ПЕРФЕКТЕН начин на другите 3 концерта, на които съм бил. Не искам да звучи като недоволство и тн. , но със сигурност това беше най-слабото смесване на звука и звучене като цяло на групата от концертите които съм гледал.

Специално мога да приложа клип на песента Universal от Рефреш Веню в Истанбул и да направите сравнения с това мазало снощи...

#191 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

View Postmarillion, on Nov 21 2010, 14:12, said:

Да, това имах предвид, но явно ми убягва събитие за което намекваш...
Вокалист на Сантана в продължение на 16 години и записал с него 12 албума + барабанист на Клептън, Слаш и Том Пети си е доста сериозно "разпечатване", ако питаш мен :harhar: И други неща има, но това е първото, което ми идва на акъла.
http://www.katehizis...det.php?id=1409
I don't know how I managed it...

#192 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 21 ноември 2010 - 14:35

Снощният концерт развенча два мита, а именно:

1. В Зала "България" и стените помагат по отношение на звука. :yes:

Нищо подобно. Звукът беше поносим към лош. Глух и замазан. Освен това нивото на честотите изглежда не беше оптимално, защото дървената ламперия, с която е облицована залата, резонираше при ниските тонове на барабанните каси и баса. Което е адски дразнещо. Това често се случва и в Зала 1. Предполагам че и в двата случая става въпрос за амортизирани акустични облицовки.

2. Anathema са добра концертна група. :no:

Нищо подобно. Наживо британците звучат в пъти по-зле от студийните си записи. Синхронът между музикантите е на ниско ниво. Разминавания, догонвания, вокални и инструментални фалшивини....пълна програма. Единственият качествен музикант в тази група очеизвадно е Дани Кавана и соловите му участия у нас ми харесаха в пъти повече от снощния концерт на групата майка. Слава богу, че Anathema имат разкошен и адски внушителен материал. И силата на парчетата донякъде компенсира в общата звукова картина лошото им изпълнение.

В допълнение искам да кажа, че това е най-смрадливият концерт, на който съм присъствал в живота си! Да, правилно прочетохте - "смрадлив" в буквалния смисъл на думата. Не обичам да обобщавам и да категоризирам с лека ръка, но съм на път да остана с впечатлението, че за феновете на Anathema /и на Pink Floyd, защото преобладаваха хора с флойдски символи по дрехите/ хигиената не е особен приоритет. В средата на концерта бях принуден да напусна прекрасните си места пред сцената, защото и пред мен, и зад мен се стелеше нечовешка миризма на застояла пот. На всичкото отгоре някой наоколо пърдеше /абсолютно сериозно говоря/ през десет минути. Какво беше учудването ми, когато на новото място, което си намерих ме лъхна същото зловоние. Пак реших да сменя мястото - отидох в дъното на залата, където публиката е по-разредена. Е, абсолютно същата смрад. Да ти се насълзят очите.
И не става въпрос за някаква изнеженост, защото аз съм присъствал на безброй метъл концерти - от норвежки блек до бирмингамски грайнд...и такава газова атака не съм преживявал. :harhar:

Та, така! Това накратко е реалното ми мнение по въпроса за снощния концерт. Ако главите на хората от Тангра Мега Рок не бяха завряни дълбоко в задниците, щях вече да съм написал обзорен материал за сайта. Но той едва ли щеше да бъде толкова искрен. Да живее неформалността! B)
-----------------------------------------
Слушай силно!

#193 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 21 ноември 2010 - 14:51

ХАхаха, представям си какъв щеше да е 'нереалният' ти коментар :Р

#194 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 21 ноември 2010 - 15:00

http://www.radiotang...&lng=bg&id=9403
Коментари:
Aвтор: Хмел (2010-11-21)
Концертът беше умпопомрачително як, наистина евалата!!! Между другото, има една изключително жалка новина в един друг сайт, ако се сещате... Аааа, как искам да ги нахраня мощно, ама ме блокнаха преди известно време аххахахах... Обаче, много ще се изкефя ако има някакво развитие, може да си направим дори малка война на субкултурно равнище, особено предвид манталитета на ония пубер-гийкове, би се получило доста ведро. Предполагам, все пак, че от Тангра тотално ще игнорират ония жалкарчета, което може би е и по-редно, но пък, замислете се, колко яко би било да има два враждуващи лагера и колко епични биха били нападките, ще има яко "Масив Атак са за педали", "Анатема не са никакъв метал" и пр, а пък някои, които се правят на широкоскроени дискретно ще си премълчават позицията, защото и те са пълни мишки и въобще, бих се размазал от кеф ако наистина тази свада придобие по солидни мащаби. Ако някой мисли като мен, може да започнем някаква подмолна пропаганда хахахаа, да пуснем слух, че ОНЕЗИ всъщност обслужват интересите на тайно еврейско общество или нещо от сорта... Яката работа...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#195 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 21 ноември 2010 - 15:05

Кат си почнал:

Aвтор: Evil Trin (2010-11-21)
@Хмел: ВидЕхме го оня сайт. И не са те блокирали само теб, а изобщо са блокирали коментарите под т.нар. редакционен коментар, щото са жалки страхливци.

:harhar:
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#196 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 21 ноември 2010 - 15:10

Evil Trin е бивша служителка на "ТМР", която е все още в близки отношения с тях. Отколешен наш хейтър, но и позната на един наш автор. Та по тази линия преди около две години нищо не й попречи да получи от наше име акредитация за един концерт, за да напише репортаж, без аз изобщо да подозирам на кого я давам. Въпросният репортаж после събра доста отрицателни коментари на всичко отгоре :yes:
Накратко, когато трябва да ни "храни" е винаги насреща, но отвори ли й се възможност да посети концерт без пари за наша "сметка" - също е от готова по-готова. То и това е нещо като конфликт на интереси, макар и не в класическия му вид :harhar:

Вероятно в "ТМР" такава е политиката - когато е възможно и изгодно - използвачество, пък после - а, не, не, вече не сте ми симпатични.

#197 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 21 ноември 2010 - 15:24

T'ва си е класически "Бай Ганьо" style :harhar:
Както и всичко около ТМР, комай...
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#198 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 21 ноември 2010 - 15:55

Подкрепям решението на екипа. Не може дадени организатори да те ползват безплатно за трибуна, а като дойде време да се отрази събитието, да се правят на разсеяни. Такива заслужават пълен IGNORE.
Като цяло се получи много емоционален концерт, великолепен контакт между публика и група, пълна зала, задушевна атмосфера (накрая чак стана задушна). Но противно на очакванията звукът в тази зала не беше перфектен, всички видяха как Вини правеше знаци за оптимизиране на звука, имаше и няколко микрофонии. Една част от публиката пък се чувстваше като слон в стъкларски магазин, напълно неадекватно поведение на фона на помпозните полюлеи и обстановката за класически концерт. Беше интересно да се наблюдават възмутените физиономии на персонала на залата, уместните им забележки - къде са виждали те такава публика... За щастие момчето от едната ми страна се беше поляло с кофа мъжки парфюм и поне гнусни миризми не усещах.
Относно забележката на marillion за ритъм секцията - имаше нещо такова, от време на време ритъмът се губеше някъде, а един приятел (ревностен фен на Paradise Lost) ми сподели същото. Не може да се отрече, че музиката на Anathema е изключително красива, фронтменът - силно харизматичен, китаристът - невероятен, вокалите (мъжки и женски) - въздействащи, но нещо й липсва, за да ме завладее напълно и да й стана фен до живот.
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#199 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 21 ноември 2010 - 16:07

View PostMetal Heart, on Nov 21 2010, 15:55, said:

Подкрепям решението на екипа. Не може дадени организатори да те ползват безплатно за трибуна, а като дойде време да се отрази събитието, да се правят на разсеяни.
И не просто се правят на разсеяни, ама се опитват да ни лъжат с някакви "мениджърски ограничения", та да може, ако се вържем, следващият път пак да ни ползват. То бива, бива, ама....

#200 na_kafevo

послушник

• Отлъчени
  • Pip
  • 5 posts

Posted 21 ноември 2010 - 16:10

Парички за концерти ли нямате?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users