Супер беше!!!
За 2 часа и 45 минути бандата се раздаде толкова енергично и представи толкова разнообразен сет, че просто не мога да си представя как може да има недоволни: кеф ти мъдър оптимизъм от новия албум, кеф ти изтънчен мрак от предишните два албума, кеф ти хитове от Judgement и Alternative 4, кеф ти ранни класики като A Dying Wish или Sleepless.
Първата изпълнена балада, Dreaming Light, беше посветена на охраната, хаха. Аз изпаднах в делириум на следващата, Balance, и така до края. Просто всичко звучеше толкова добре и бандата изглеждаше толкова надъхващо на сцената !!
Друг аспект на мероприятието, който ме изненада приятно, беше разнообразието от типове хора в залата - от беловласи рок ветерани (или пък просто ветерани) с мъдър поглед до тийн куклички, от прилежно костюмирани арт типове до такива като мен, простаци с умопомрачени усмивки, дивеещи и блъскащи хората наоколо

. Да не забравяме и хората с напълно нормална, ненатрапчива визия, както и един поп (за това не съм сигурен, разказаха ми само)... За момент до мен беше застанал достолепен пичага, гол до кръста, размахващ мускулести юмруци във въздуха, които изведнъж преминаваха в провлачени пристъпи на агония ... Евала
Петер Карлсен... има неясна граница между това един мъж да изразява интимни чувства и това да е просто мелодраматичен. Според мен, той я прекосява доста често. Все пак той изглежда си свърши добре работата и повечето хора се насладиха на изпълнението му, което е най-важното. Когато накара публиката да припява "Гоооооолдбъъъъъърд", ми стана доста забавно, все пак

.
Edited by windowpane, 21 ноември 2010 - 12:38 .