Jump to content

Anathema в София20.11.2010г. - клуб "Blue box"

268 replies to this topic

#161 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 21 ноември 2010 - 12:12

View PostOzzy, on Nov 21 2010, 10:40, said:

Вариантите бяха два - да се наведем пред едно комплексирано и озлобено човече, или да не го направим. Избрахме второто. :rolleyes:
Ако попитам какво точно ви е написало човечето, ще получа ли отговор?
Просто ми е интересно, не за друго. На мен ТМР ми се сринаха в очите по съвсем друг повод и затова спрях да отварям сайта им. Просто не можех да повярвам, че една рок-медия може да си позволи целенасочено да плюе по една група, да изкривява истината, да изопачава думите на определени хора, да пише откровени лъжи и т.н. Да беше някаква политическа медия, бих разбрал. Ама то не е...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#162 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 21 ноември 2010 - 12:16

ТМР, по-точно В. Върбанов от личния си имейл акаунт, но с ужким чуждо име, ни написа, че акредитациите са "ограничени от мениджмънта на групата" и бройката им е вече запълнена :rolleyes:
Което е абсолютна лъжа и измислица :)
А, ако някой ни лъже, за да ни направи сечено, сам от нож умира ;)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#163 MESHUGGAH

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 21 ноември 2010 - 12:21

Жалко, че няма да има репортаж и точен сетлист от концерта... :rolleyes:
METAL RELIGION

#164 windowpane

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 113 posts

Posted 21 ноември 2010 - 12:36

Супер беше!!!

За 2 часа и 45 минути бандата се раздаде толкова енергично и представи толкова разнообразен сет, че просто не мога да си представя как може да има недоволни: кеф ти мъдър оптимизъм от новия албум, кеф ти изтънчен мрак от предишните два албума, кеф ти хитове от Judgement и Alternative 4, кеф ти ранни класики като A Dying Wish или Sleepless.

Първата изпълнена балада, Dreaming Light, беше посветена на охраната, хаха. Аз изпаднах в делириум на следващата, Balance, и така до края. Просто всичко звучеше толкова добре и бандата изглеждаше толкова надъхващо на сцената !!

Друг аспект на мероприятието, който ме изненада приятно, беше разнообразието от типове хора в залата - от беловласи рок ветерани (или пък просто ветерани) с мъдър поглед до тийн куклички, от прилежно костюмирани арт типове до такива като мен, простаци с умопомрачени усмивки, дивеещи и блъскащи хората наоколо :rolleyes: . Да не забравяме и хората с напълно нормална, ненатрапчива визия, както и един поп (за това не съм сигурен, разказаха ми само)... За момент до мен беше застанал достолепен пичага, гол до кръста, размахващ мускулести юмруци във въздуха, които изведнъж преминаваха в провлачени пристъпи на агония ... Евала :)

Петер Карлсен... има неясна граница между това един мъж да изразява интимни чувства и това да е просто мелодраматичен. Според мен, той я прекосява доста често. Все пак той изглежда си свърши добре работата и повечето хора се насладиха на изпълнението му, което е най-важното. Когато накара публиката да припява "Гоооооолдбъъъъъърд", ми стана доста забавно, все пак ;).

Edited by windowpane, 21 ноември 2010 - 12:38 .

#165 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 21 ноември 2010 - 12:55

View PostMESHUGGAH, on Nov 21 2010, 12:21, said:

Жалко, че няма да има репортаж от концерта... :rolleyes:
Така е - жалко е, но това е положението...
Организаторите на концерта, в качеството си на такива, имат пълното право да (не) акредитират когото си пожелаят. И би било по-добре да го правят без обяснения, отколкото да лъжат.
"Катехизис", от своя страна, има не по-малко право да (не) отразява каквото си пожелае, особено когато има реален повод за това. Ние също можем да излъжем... или просто да го направим без обяснения, но в качеството си на медиа донякъде сме длъжни да информираме читателите защо няма да получат репортаж от дадено събитие. Е, направихме го. Точка по въпроса.

А относно самия концерт на Анатема - да, беше невероятен.

#166 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 21 ноември 2010 - 12:58

View PostSatyr, on Nov 21 2010, 12:16, said:

ТМР, по-точно В. Върбанов от личния си имейл акаунт, но с ужким чуждо име, ни написа, че акредитациите са "ограничени от мениджмънта на групата" и бройката им е вече запълнена :rolleyes:
Да добавя само, че от тези, които организират концерти у нас, ЕДИНСТВЕНО ТМР, почти на всеки концерт отрязват всички (или почти всички) медии за ФОТО акредитация. Обяснението винаги е едно: "От мениджмънта на групата наложиха ограничения". Чудя се как пък винаги мениджмънта на групите, които ТМР кани, налагат ограничения. :)
Всъщност, истината е друга - ТМР искат САМО те да имат снимки от концертите, които организират. С това се примирихме - те си ги организират, те определят правилата. За Анатема ни отрязаха освен за ФОТО и за акредитация за пишещ журналист. Абсолютно целенасочено и нарочно - това е извън всякакво съмнение. Знаем и причината за това отношение.
Читателите ни не знаят, но не веднъж и два пъти, а доста пъти, сме отразявали концерти без да имаме акредитации. Човекът, който отразява, си купува билет и после пише за концерта. Нямаме проблем с това нещо. С ТМР обаче, чашата вече преля - отношението на комплексираното и злобно човече към нас е тенденциозно и умишлено. За това е и тази реакция.
I don't know how I managed it...

#167 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:03

Aз Върбанов не моем да го понасям още от едно време, когат' Тангра беше ефирно радио. :rolleyes:
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#168 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:04

View PostEnvy, on Nov 21 2010, 12:55, said:

Така е - жалко е, но това е положението...
Организаторите на концерта, в качеството си на такива, имат пълното право да (не) акредитират когото си пожелаят.
Общо взето - да. Имат право да не акредитират, когото си пожелаят. Но - в общия случай - при положение, че нито са искали, нито са пращали на съответната медия ПР-съобщения за съответното събитие или пък тя не ги е публикувала.
А сега какво се получава - ние анонсираме и на практика рекламираме това събитие чрез новините си доста широко. Важните новина за концерта на Анатема бяха вадени в секции "Горещо" и "Акцент" на сайта. Правихме го и защото ТМР чинно ни изпращаха всичките си ПР-съобщения за събитието. Т. е. те са ни използвали като медия и трибуна, за да си рекламират концерта, но когато идва времето за акредитации - йок.
Това, както и да го погледнеш, си е гадно и долно използвачество. Баста! :rolleyes:

#169 Abadon

приятел на Чубака

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 577 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:06

добре де. ако не пълнокръвен репортаж, поне във форума пуснете малко лични мнения
Знаете ли че ...

Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.

#170 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:09

View PostAbadon, on Nov 21 2010, 13:06, said:

добре де. ако не пълнокръвен репортаж, поне във форума пуснете малко лични мнения
Съвсем скоро ще бъдеш приятно изненадан (по един друг повод) :rolleyes:

Ето сетлист - него така или иначе ще го качим в концертния ни архив:

Attached Files

#171 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 21 ноември 2010 - 13:13

Не е пълен този сетлист, Ози. Групата изпълни и две от най-старите си композиции 'A Dying Wish' и 'Sleepless', както и една чудесна закачка с встъпителната част на 'The End' на The Doors...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#172 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:14

View PostSatyr, on Nov 21 2010, 13:04, said:

Имат право да не акредитират, когото си пожелаят. Но - в общия случай - при положение, че нито са искали, нито са пращали на съответната медия ПР-съобщения за съответното събитие или пък тя не ги е публикувала.
О, да - за това си напълно прав.
Но нищо, де... Пробваха се - мина им номерът, но втори път няма да има, така че... Минало - свършено. Който си го начукал - начукал си го, с извинение. Животът продължава. :rolleyes:

#173 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:16

View Postmarillion, on Nov 21 2010, 13:13, said:

Не е пълен този сетлист, Ози.
Възможно е. Този го взех от озвучителния пулт.
Между другото - мнението ти за концерта се припокрива на 100% с моето. Щях да напиша същите неща.

#174 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:21

Само дето Сет-Листа е по-различен :)
Дани през цялото време правеше физиономия към другите тип 'Казах ли ви че тука всички са откачени мадафакаааз' :rolleyes: :) ;)
По-късно ще драсна повече.

Искрено се надявам отношенията на Катехизис и ТМР да се оправят някак.
И аз не обичам ТМР и често пусканите жълти слухове и новини...но трябва да им признаем, че с този концерт уцелиха Биковото око :)
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#175 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:22

View PostScardust, on Nov 21 2010, 13:21, said:

И аз не обичам ТМР и често пусканите жълти слухове и новини...но трябва да им признаем, че с този концерт уцелиха Биковото око :)
Което ние по никакъв начин не отричаме. Дори и в новината за анатемосването сме подчертали дебело, че правят качествени концерти. Само че на бизнес език в цял свят да се опитваш едновременно да си и медия, и промоутър, се нарича "конфликт на интереси" :rolleyes:

#176 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:26

View PostScardust, on Nov 21 2010, 13:21, said:

но трябва да им признаем, че с този концерт уцелиха Биковото око :)
Ами да ти кажа, не съм на твоето мнение. Сещам се за поне три концерта, организирани от ТМР, които лично аз смятам, че в доста отношения са по-добри от снощния. Ривърсайд, Министри и Сепултура - с доста по-добри впечатления съм си тръгвал след тези концерти :rolleyes: Но тук нещата вече опират и до фенщина ;)

#177 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:38

Мда, и Ривърсайд донякъде си беше доста огромно постижение. Но точно до фенщина си опира, тъй като нищо не мога да кажа за Сепултура и Министри :)

Сатир, аз снощи се вкарах в някакви мисли, знам че може да звучи налудничаво - Но ЗАЩО Катехизис не разшири своята функционалност и като промоутър един вид.
Според мен, като утвърдена медия, ще намерите общ език и съдействие от инвеститори и спонсори. :rolleyes:

#178 MESHUGGAH

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:38

Не е пълен този сетлист, Ози. Групата изпълни и две от най-старите си композиции 'A Dying Wish' и 'Sleepless', както и една чудесна закачка с встъпителната част на 'The End' на The Doors...
Аз също имам спомен за тези две парчета, но нямам идея точно къде се намираха в сетлиста (след кои парчета бяха вмъкнати), в края ли бяха или? Някой ако може да си спомни, ще съм му благодарен! :rolleyes:
METAL RELIGION

#179 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:41

Изпълниха и 'Angelica' :rolleyes:

View PostOzzy, on Nov 21 2010, 13:16, said:

Възможно е. Този го взех от озвучителния пулт.
Между другото - мнението ти за концерта се припокрива на 100% с моето. Щях да напиша същите неща.

Той е същия с този, който групата имаше :) Този, за който лазих по сцената е 1:1 ...

И друго, имахме прекалено силни очаквания за звука в залата... те не бяха оправдани на 100% обаче. Май месец в Истанбул и Септември в Солун, звукът им беше доста по-добре смесен и всичко се чуваше доста по-отчетливо.
Като доказателство мога да приложа клипчета...

Edited by Scardust, 21 ноември 2010 - 13:43 .

#180 MESHUGGAH

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 21 ноември 2010 - 13:47

View PostScardust, on Nov 21 2010, 13:41, said:

Този, за който лазих по сцената е 1:1 ...
Значи имаш пълния сетлист? Ще можеш ли да го качиш? :rolleyes:
METAL RELIGION

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users