Jump to content

Anathema в София20.11.2010г. - клуб "Blue box"

268 replies to this topic

#141 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 12 ноември 2010 - 12:58

България на три морета!!!
:metal:
I don't know how I managed it...

#142 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 12 ноември 2010 - 13:08

:metal:

Ами, така, де... :lol:

В интерес на истината не го казах от воден от патриотични чувства. Преди около месец имах възможност да разменя няколко реплики със Стивън Родъри, който присъства на концерта на "Поркюпайн Трии" в "Роял Алберт Хол". Попитах го как е било и обичайните неща... Накрая го попитах дали е забелязал камери в залата с тайната надежда този изключителен концерт да е филмиран за бъдещо DVD. Стивън попари надеждите ми и отвърна, че не е имало камери. После ми каза, че когато някой свири в "Роял Алберт Хол", въпросът не е дали този някой желае да запише DVD, а колко ще му поискат от мениджмънта на залата за привилегията да снима там...

И затова направих тази мислена аналогия със зала "България", в която поне според мен, може да се случи концерт достоен за заснемане от всяка една група с подобни музикални предпочитания...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#143 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 12 ноември 2010 - 13:34

Наложи ни се навремето да 'работим' със зала България. Та трябваше да прочета за залата и за доста неща около нея... нямате си представа какви хора и с колко умисъл и средства са я строили.
Тогава се получи страхотен концерт. Сигурен съм и че сега ще е така. Освен ако не наемат българи за тонрежисьори ...

ТМР :metal: :lol: :lol:

Edited by Scardust, 12 ноември 2010 - 14:11 .

What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#144 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 12 ноември 2010 - 14:10

View PostScardust, on Nov 12 2010, 13:34, said:

Наложи ни се навремето да 'работим' със зала България. Та трябваше да прочета за залата и за доста неща около нея... нямате си представа какви хора и с колко умисъл и средства са я строили.
Единствените критики, които открих в нета за тази зала, бяха за липсата на парно в последно време и стария мокет, но и в зала "Средец" миналата година положението не беше цветущо и въпреки това се получи страхотен концерт :metal:
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#145 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 12 ноември 2010 - 14:11

Аз в цялата емоция забравих да ви кажа най-важното: СЕДАЛКИТЕ В ЗАЛА БЪЛГАРИЯ МОГАТ ДА СЕ ДЕМОНТИРАТ !!!!

#146 Gamina

mindreader

• Енориаши
  • PipPip
  • 82 posts

Posted 12 ноември 2010 - 14:14

Нещо такова ми се въртеше на мен в главата, но не съм стъпвала там от 2004 :metal:

Пък аз пък ще се срещна с Anathema, пък :lol:

Edited by Gamina, 12 ноември 2010 - 14:14 .

#147 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 12 ноември 2010 - 14:19

View PostGamina, on Nov 12 2010, 14:14, said:

Пък аз пък ще се срещна с Anathema, пък :metal:

Ще заръчам аз да те закопат някъде по балкана тебе и ще изфабрикуваме едно завещание за поканата :lol: :lol: :lol:

#148 Gamina

mindreader

• Енориаши
  • PipPip
  • 82 posts

Posted 12 ноември 2010 - 15:22

View PostScardust, on Nov 12 2010, 14:19, said:

Ще заръчам аз да те закопат някъде по балкана тебе и ще изфабрикуваме едно завещание за поканата :metal: :lol: :lol:

Ти още не си се отказал от Балкана, та ще видим кой-кого :lol:

За да не съм съвсем офф-топик - искам да ми пазиш място пред първия ред, докато съм на meet&greet.

#149 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 12 ноември 2010 - 15:42

Аз ще съм на сцената бре, къв първи ред.
Като в Мюнхен :metal:

#150 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 13 ноември 2010 - 12:52

http://www.anathema.ws/ :mellow:

#151 Gamina

mindreader

• Енориаши
  • PipPip
  • 82 posts

Posted 16 ноември 2010 - 11:17

Хих, само тук и в Румъния :metal:

due to the venue roof falling in!

only in Bulgaria (без значение дали е истинската причина това :D )

#152 North

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 19 ноември 2010 - 11:25

Остана ми един излишен билет за Анатема

#153 North

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 20 ноември 2010 - 10:20

View PostNorth, on Nov 19 2010, 11:25, said:

Продадено! :yes:

#154 veskob

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 12 posts

Posted 21 ноември 2010 - 02:17

Върнах се преди малко от концерта и лека-полека идвам на себе си! БЕШЕ ФЕНОМЕНАЛНО ИЗЖИВЯВАНЕ С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 2 ЧАСА И 40 МИН.Страхотен звук( добре ,че преместиха концерта в зала "България") и сценично присъствие на групата.Сетлиста -невероятен! Лично за мен we're here because we're here изсвирен на живо обра точките!!

#155 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 21 ноември 2010 - 10:29

Това не е репортаж от концерта на ANATHEMA. Такъв, за съжаление на нашите читатели, няма да има.
:rolleyes:

#156 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 21 ноември 2010 - 10:40

View PostBeerMe, on Nov 21 2010, 10:29, said:

:rolleyes:
Вариантите бяха два - да се наведем пред едно комплексирано и озлобено човече, или да не го направим. Избрахме второто. :)
I don't know how I managed it...

#157 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 21 ноември 2010 - 10:43

View PostOzzy, on Nov 21 2010, 10:40, said:

Вариантите бяха два - да се наведем пред едно комплексирано и озлобено човече, или да не го направим. Избрахме второто. :rolleyes:

Напълно ви разбирам... Дано поне присъствалите споделят как е бил концерта, че ще ми липсват идиотските коментари под репортажа :)

#158 autumnsphere

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 13 posts

Posted 21 ноември 2010 - 11:31

На Катехизис и ТМР мога да кажа само едно:

#159 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 21 ноември 2010 - 11:34

За този концерт могат и по всяка вероятност ще се изговорят куп възторжени слова, аз бих се ограничил до три констатации:

1. Първата и основната такава е, че тази група дори да направи концерт в Royal Albert Hall, пак ще звучи замазано. В Атина си мислех, че всичко се дължи на факта, че Anathema бяха нещо като подгряваща група на Porcupine Tree и озвучителите умишлено бяха занижили звуковите качества по време на техния сет. Явно обаче това са възможностите на ливърпулци - много добри композитори и слаби изпълнители на живо. По едно време си мислех, че щеше да бъде добре ако вместо звук от концерта в ушите ми звучаха студийните версии. Жалко наистина.

2. Anathema очаквано получиха своя челен сблъсък с феноменалната българска публика и със сигурност могат да съжаляват, че не записаха този гиг за DVD. По време на 'One Last Goodbye', за пръв и последен път, голяма част от залата успя да намери синхрон и да изпее сравнително вярно текста на тази лична изповед - през останалото време крещенето надделяваше над пеенето, но за сметка на това "тримата братя и златната ябълка" видимо се забавляваха на сцената.

3. Феноменално сценично присъствие, много жив контакт с публиката, себераздаване от първата до последната минута. Дани и Вини не спряха да подканят публиката в залата към дейно участие в мероприятието. Май за първи път по време на концерт, Джейми излиза толкова често на ръба на подиума, обикновено стои дълбоко скрит в сянка в дъното на сцената. Лично аз съм голям фен на гласа на Лий, още в Атина ми направи впечатление колко достоверно тя изпълнява на живо композициите с нейно участие. Крайно срамежлива, за нея срещата с емоционалната българска публика беше наистина впечатляваща.

Преди концерта имах усещане, че той ще се превърне в основен претендент за първото място в личната ми класация за концерт на годината проведен в България. Уви, това няма как да се случи. За жалост с подобен звук поднесен на живо, Anathema се превръщат в група от типа "вече видяно" и по всяка вероятност надали ще потретя посещение на техен концерт. А, да, забравих да поздравя разпоредителят в зала "България", чиито енергични призиви към групата да се прибира зад кулисите в края, ни попречиха да получим и съвсем заслужения бис, който със сигурност щеше да се нарича Comfortably Numb - случката ми напомни за онази култова сцена от българския филм "Вчера" и за миг ме върна в онези години на мрак и бездуховност, но това е друга тема...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#160 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 21 ноември 2010 - 11:46

View Postautumnsphere, on Nov 21 2010, 11:31, said:

На Катехизис и ТМР мога да кажа само едно:

Ние сме си високо. И от време на време можем да слезем на по-ниско ниво. ТМР (като медия) не е и никога няма да бъде високо :rolleyes:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users