Jump to content

Портной напуска Dream Theater?!

220 replies to this topic

#81 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 06 ноември 2010 - 17:18

Мхм... И все пак Лабри кавърдисва Хетфийлд, а не е обратното.

Бтв, пич, не знам как успя да ме настроиш срещу себе си, при положение, че тръгнах на практика на твоето мнение - че Лабри е много добър певец. Просто недей така...

Edited by Тигър, 06 ноември 2010 - 17:20 .

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#82 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 06 ноември 2010 - 17:43

View PostТигър, on Nov 5 2010, 20:12, said:

Metallica пък са си доста кадърни музиканти - замисли се защо Dream Theater им правят кавъри, а не е обратното - не е, защото не ги ценят.

Dream Theater им правят кавъри, щото ги кефят и защото могат ... а Металика не правят кавъри на DT защото не могат да им изсвирят песните :rolleyes:
мисля, че това е пределно ясно и няма нужда да се разисква - и не искам да бъда разбиран погрешно - обожавам и 2те бадни, гледал съм го по няколко пъти, и бих ги гледал пак всеки път като имам възможност ... но да се твърди, че металика са някакви едва ли не виртуозни музиканти би било кощунство
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#83 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 06 ноември 2010 - 18:04

View Poststormbringer, on Nov 6 2010, 17:43, said:

но да се твърди, че металика са някакви едва ли не виртуозни музиканти би било кощунство
Знам. Затова и не го твърдя. Само дето има, тъй да се каже, доста положения между "ОМГ, виртуози сааааааа!!!" и "Е*ати некадърниците, и за чистачи на тоалетни не стават, пък тръгнали да ми правят музика!". Поне така мисля, де.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#84 Scott

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 20 posts

Posted 06 ноември 2010 - 18:20

Никой не ми е стъпил на ушите, не бери грижа.
Това, че си зубрил някакви музикални теории не те прави по-разбирач (поне на тази музика за която говорим).

Един прост пример. В последния албум на ДТ има кавър на Stargazer на Рейнбоу. Пусни си една след друга и двете версии.
Да Лабри си изпява вярно нотичките, въпроса е обаче, трепва ли ти нещо, слушайки това велико парче в негово изпълнение.
Основният стил не напразно се нарича РОК (с всичките му разновидности) - т.е. музика, която трябва да те РАЗТЪРСИ по някакъв начин.
Е, чуй Дио и виж как буквално си оставя душата и сърцето. Това при твоя човек в нито една песен не съм го усетил.

Edited by Scott, 06 ноември 2010 - 19:29 .

#85 Stavrogin

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 283 posts

Posted 06 ноември 2010 - 19:33

Какво променя фактът, че ДТ кавърират Металика, другия факт, че Д. Хетфийлд не може да пее, аз също харесвам групи, чийто певци не са особено способни - Тhe Tea Party например, а всеки оригинал е по-добър от копието, а и фактът, че Дио е по-добър певец от Лабрий никой не го оспорва, но все пак говорим за певци, а не за мрънкащи фалшиво милионери!

#86 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 06 ноември 2010 - 19:35

А, каква е ролята на Металика в тази тема, че нещо това име започна непрекъснато да се повтаря? :rolleyes:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#87 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 06 ноември 2010 - 19:49

View PostStavrogin, on Nov 6 2010, 19:33, said:

Какво променя фактът, че ДТ кавърират Металика,
Това, че явно ги уважават достатъчно като музиканти, за да свирят целия албум "Master of Puppets", примерно. Т.е. че Dream Theater намират Metallica за достатъчно кадърни. Което не е малко. Това да ти направи кавър група, която според половината почитатели на жанра е алфата и омегата на метъл-инструментализма, имам предвид.

Това дали Лабри е по-добър от Хетфийлд е колкото обективно, толкова и субективно. Мен ако питаш, аз толкова трагично изпълнение на Мастъра, колкото това на Dream Theater, към което дадох линк, просто не съм чувал. Това, че Петручи е в пъти по-добър китарист и от Хамет, и от Хетфийлд, и че Портной може да свири, за разлика от Улрих, е очеизбождащо, и все пак...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#88 Scott

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 20 posts

Posted 06 ноември 2010 - 20:07

Именно Тигре.
Подобаващо "засегнати" в това отношение са и Iron Maiden. Предполагам сте слушали The number of the beast в изпълнение на ДТ.
Перфектно изсвирени партии от всички останали музиканти, обаче ЛаБри да пее Дикенсън - стой та гледай (или по-скоро слушай, да се ненаслушаш). Трагедията е пълна. :rolleyes:

#89 Stavrogin

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 283 posts

Posted 06 ноември 2010 - 21:52

Aз не очаквам от ДТ да излезнат и да заявят - да, Металика са некадърни музиканти защото не могат да четат ноти, естествено, че няма да го направят, най-малкото защото те имат претенцията да са свързващото звено между тежкия рок и една по-музикална страна на рокмузиката! поради същата причина Брус Дикинсън, който аз не харесвам никак, но не мога да отрека, че пее, едва ли ще каже, че пеенето на Лабрий е лошо и със сигурност ще заяви, че е горд, че Джеймс пее партиите му, но това не изменяя нещата - Металика музицират лошо, а Джеймс пее кофти Брус!

#90 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 06 ноември 2010 - 23:07

View PostScott, on Nov 6 2010, 18:20, said:

Това при твоя човек в нито една песен не съм го усетил.
Това обаче е изцяло твой проблем. На мен пък от песните на Тиътър ми трепва и Ла Бри ме кефи. Теб не те. Аз проблем с твоето некефене нямам. Само, че това че си фен ти пречи да разбереш тезата на Ставроджин. Тръгваш да се засягаш от думите му, без да ги осмисляш. Това, че ти казва, че някой от твоите любимци не е певец, не значи, че не е ПЕВЕЦ, а просто, че има ограничени гласови данни. Това, че блендата на Ла Бри не те кефи, не значи, че той не е в пъти по-надарен гласово от Хетфийлд. Това пък не значи, че аз като харесвам Ла Бри не мога да харесвам и Хетфилд. Той си пее, колкото може човека. Не се мъчи на партиите на Павароти, щото никога няма да може да ги изкара.

#91 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 06 ноември 2010 - 23:11

View PostТигър, on Nov 6 2010, 19:49, said:

Това дали Лабри е по-добър от Хетфийлд е колкото обективно, толкова и субективно. Мен ако питаш, аз толкова трагично изпълнение на Мастъра, колкото това на Dream Theater, към което дадох линк, просто не съм чувал. Това, че Петручи е в пъти по-добър китарист и от Хамет, и от Хетфийлд, и че Портной може да свири, за разлика от Улрих, е очеизбождащо, и все пак...
Тебе ако питам, ти се кефиш на Дерис, макар че като изпълнява песните на Киске на мен ми се плаче от трагичността му, тъй че можеш да си пишеш подобни твърдения до утре.

#92 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 07 ноември 2010 - 02:00

Музиката е за всички бе хора. Кога ще се научите да уважавате чуждите вкусове? Бих могъл например да кажа, че последния албум на Ози клони много към подхода на Металика. Дали ще обидя другаря Ози? Упс, вече го казах :rolleyes:

#93 Scott

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 20 posts

Posted 07 ноември 2010 - 11:47

Намираш кусури и на Дикинсън ли?!?
Ясно.
Няма какво повече да спорим.
Svil, благодаря ти, че подобно на учителката ми по литература едно време ме светна „какво точно е искал да каже автора”. Аз също нямам, ама никакъв проблем с това, че Кевин-Джеймс те докарва до екстаз.
Стилът обаче (доколкото знам) се казва прогресив МЕТЪЛ (т.е. нещо доста по твърдо от групи като Пинк Флоид, Йес и Дженезис примерно, които също имат прогресив в името на стила си), което предполага малко по мъжкарски подход към материята.
Все едно да пуснеш Бербатов да играе американски футбол. Той също е супер техничен, играта пак се казва футбол (незнайно защо , вероятно защото се налага тук-таме да ритнеш "пъпеша"), обаче сещате се какъв ще е резултатът, нали.
Та Джеймс вероятно е най-техничния певец на света (каквото и да значи това), на мен лично обаче никак не ми се връзва със стила, в който се изявява.
Предполагам, че би звучал далеч по-адекватно ако си спретне един дует с адаша си Джеймс Блънт примерно.

Всичко това обаче си е лично мое виждане на нещата и въобще не претендирам да налагам на който и да било каквото и да било. Така съм го и написал в най-първия пост
„За мен Лабри ...” и нямам абсолютно никакви претенции това мнение да е общовалидно, супер-компетентно (теоретично подковано) и пр.

Edited by Scott, 07 ноември 2010 - 11:50 .

#94 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 07 ноември 2010 - 12:15

View PostSvil, on Nov 6 2010, 23:11, said:

Тебе ако питам, ти се кефиш на Дерис, макар че като изпълнява песните на Киске на мен ми се плаче от трагичността му, тъй че можеш да си пишеш подобни твърдения до утре.
Мхм... Аз затова казах, че е субективно, бтв. Само от любопитство, чу ли за какво става дума в това изпълнение?
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#95 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 07 ноември 2010 - 12:30

Иронията ти е крайно неуместна, особено за някой регистриран оня ден и с 11 мнения във форума.
Пределно ми е ясно, че си разбрал какво ти се пише, преди аз да ти поясня още. Не ми е ясно защо се правиш на неразбрал.
Images and words също е прогресив метал, а не рок, но там никой нямаше проблеми с вокалите на Ла Бри, изведнъж обаче втвърдиха и той стана неприемлив. Дали би било колегиално/морално/етично да го помолят да си тръгне?
В Американския футбол има едни момчета дето са нападатели и бележат тъчдауните и са с телосложението на Бербатов. За тяхната позиция се иска да бягат бързо, а не да сприличат на бикове. Така че резултата не е чак толкова ясен.
Като си говорим за адекватност не разбирам едно, защо всеки не си слуша най-адекватната за него музика и не остави другите на мира.

#96 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 07 ноември 2010 - 12:41

View PostТигър, on Nov 7 2010, 12:15, said:

Само от любопитство, чу ли за какво става дума в това изпълнение?
Да, чух го. С изключение на лошото качество на самия клип и непривичната бленда (все пак всички очакваме като слушаме Мастъра да чуем Хетфийлд) не намирам други проблеми. Изпято е вярно, чисто и ясно. Никъде няма накъсване на гласа. Какво повече?

#97 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 07 ноември 2010 - 12:55

Съгласявам се напълно. И все пак ме дразни. Няма да седна да се обяснявам за това сега. Субективно е.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#98 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 07 ноември 2010 - 12:58

Ами дразни заради вътрешната нагласа :worship:

#99 Stavrogin

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 283 posts

Posted 07 ноември 2010 - 13:15

View PostScott, on Nov 7 2010, 12:47, said:

Намираш кусури и на Дикинсън ли?!?
Ясно.
Няма какво повече да спорим.
„За мен Лабри ...” и нямам абсолютно никакви претенции това мнение да е общовалидно, супер-компетентно (теоретично подковано) и пр.
Не виждам какво ти е ясно, аз не харесвам Дикинсън, но имам достатъчно сетива, за да не зявя, че е недоразумение!
ами то според теб може и Графа да е певец, това не значи, че следва да се съобразявам с всяка мисъл недоносче!

#100 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 07 ноември 2010 - 13:18

Пич, не че нещо, ама до момента никой не си беше позволявал преки обиди към теб. Може ли малко по-така, а?

Edited by Тигър, 07 ноември 2010 - 13:19 .

Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users