Jump to content

Портной напуска Dream Theater?!

• You cannot reply to this topic
220 replies to this topic

#21 Stavrogin

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 283 posts

Posted 09 септември 2010 - 13:15

Mдааа, след като Портной напусна, най-сетне има шанс тази група да се сбогува с "бичкиите" и отново да засвири онуй, на което му се вика прогресив, така както беше, докота Моор беше в групата, сега няма да има кой да налага някакви безумни, вокални престъпления и набивачки и лиричната страна на Петручи и Ръдес ще вземе превес! С нетърпение чакам какво ще сътворят последните двама!

#22 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 09 септември 2010 - 13:58

WTF! Така ли трябваше да започне денят ми?! :hunter: Добре поне, че не е това, което си помислих, когато сънена прочетох началото на ъпдейта в страницата на Трансатлантик: " It is with heavy hearts and tears in our eyes that we announce that Mike Portnoy..."
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#23 incarnate

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 427 posts

Posted 09 септември 2010 - 14:17

View Postviolator, on Sep 9 2010, 12:29, said:

..
Още повече - в тази афера със сигурност има пръст T.L., по-популярен в нашите среди с агентурното си прозвище ОЧИНБДБИ /ОнзиЧиетоИмеНеБиваДаБъдеИзричано/. И Гео не може да не го е надушил.

Онзи отдавна искаше да вербува Майк Портной за пъклените си дела. И най-подир успя. Сега ще видиш как ще дръпне Liquid Tension Experiment-а.

Споменах ли аз за прокрадналите се масонски идеи в последния Theater!? Споменах. Ама кой да ме слуша. :hunter:

Звучи ми като интересна загадка. Tony Levin ли имаш предвид? Признавам си, че съм далеч от тези теории на конспирацията, но ми е интересно, пак казвам. Въпреки, че Tony Levin е скучно решение на такава джеймсбондохарипотъровска питанка :agree:
...And through the window in the wall
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky

#24 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 септември 2010 - 14:24

View Postforeigner, on Sep 9 2010, 14:58, said:

WTF! Така ли трябваше да започне денят ми?!
Ей така искам и аз да живея. Като теб. Денят ми да започва в 14:58... Баровска работа! :hunter:
I don't know how I managed it...

#25 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 септември 2010 - 14:41

View Postincarnate, on Sep 9 2010, 15:17, said:

Звучи ми като интересна загадка. Tony Levin ли имаш предвид? Признавам си, че съм далеч от тези теории на конспирацията, но ми е интересно, пак казвам. Въпреки, че Tony Levin е скучно решение на такава джеймсбондохарипотъровска питанка :hunter:

На 12 септември Путин звъни по директния и защитен от подслушване телефон на Осама Бин Ладен и казва:
- Levin, този път прекали!

Инак, из страниците на тази тема ще видиш как се каляваше фолклора.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#26 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 09 септември 2010 - 14:43

View PostOzzy, on Sep 9 2010, 15:24, said:

Ей така искам и аз да живея. Като теб. Денят ми да започва в 14:58... Баровска работа! :hunter:
В 13:10, за да сме съвсем точни :lazy2: :agree:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#27 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 09 септември 2010 - 14:57

View Postforeigner, on Sep 9 2010, 15:43, said:

В 13:10, за да сме съвсем точни :agree: :hunter:

По това време бях обядвал вече и почна отново да ми се приспива :lazy2:

Edited by Svil, 09 септември 2010 - 14:57 .

#28 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 09 септември 2010 - 15:07

Голяма новина!!! Но не виждам нищо лошо, човек да търси нови хоризонти. Очевидно работата му с A7X му е допаднала.
:hunter:

П.П:

metal-core - 2010-09-09 11:23:16
Vio,същите глупости ги писа и във форума
metal-core - 2010-09-09 11:16:34
Сега очаквам Avenged Sevenfold да го обявят за постоянен барабанист.Поне човека да посвири малко яка музика,не скучен прогресив.

^^^
А на т'ва ла*но кога ще му резнете достъпа до коментарите и форума, защото яко изнервя?!! :agree:

Edited by Joey, 09 септември 2010 - 15:07 .

Insane in my brain

#29 incarnate

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 427 posts

Posted 09 септември 2010 - 15:08

View Postviolator, on Sep 9 2010, 15:41, said:

На 12 септември Путин звъни по директния и защитен от подслушване телефон на Осама Бин Ладен и казва:
- Levin, този път прекали!

Инак, из страниците на тази тема ще видиш как се каляваше фолклора.

:agree: :lazy2: :neo: Изчетох темата и се посмях здраво... :hunter: липсват ми подобни чесания на езици тук в последните месеци.
...And through the window in the wall
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky

#30 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 09 септември 2010 - 15:31

View PostJoey, on Sep 9 2010, 16:07, said:

А на т'ва ла*но кога ще му резнете достъпа до коментарите и форума, защото яко изнервя?!! :hunter:
Преди малко. За трети път тази година....
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#31 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 09 септември 2010 - 15:48

Човек и добре да живее, рано или късно прослушва The Beatles, а Майки даваше подобни признаци през последното десетилетие - дано най-после да се съсредоточи в правенето на музика, а не в броенето на удари в минута, което беше основното му занимание в Dream Theater...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#32 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 09 септември 2010 - 17:52

Настанало е време за промяна. Тава е то. Може пък нещо добро да произлезе от това. Никой не знае, само времето ще покаже. Истински харесвам само първите два албума на Тиатър. Просто са величествени. От там насетне ми доскучават все повече с всеки нов албум. Някъде до 1999 година нещата са добре, но след това е "просто поредният албум, просто поредното турне" по изпитана рецепта.
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold

#33 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 09 септември 2010 - 18:31

Неприятна новина. Но щом така е решил ... Доколкото разбирам от доста източници, раздялата им е съвсем нормална. Дано наистина да е така и Portnoy да се върне някой ден в групата.

Кой друг, ако не един друг Mike, само че Terrana, би могъл да го замести? То са групи, албуми, турнета ... За него темпото на Dream Theater няма да е проблем. За качествата му като барабанист ... няма какво да говорим.
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#34 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 09 септември 2010 - 18:42

Терана няма нищо общо със стила на Dream Theater, няма да пасне.

#35 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 09 септември 2010 - 19:23

А кой всъщност има?

Идеи?
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#36 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 09 септември 2010 - 19:51

Всеки един барабанист на тех-прог банда. Или на друг вид техничари, примерно МешугЪ :hunter:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#37 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 септември 2010 - 20:10

View PostSailing Ships, on Sep 9 2010, 20:23, said:

А кой всъщност има?

Идеи?
Зондеря :hunter:
I don't know how I managed it...

#38 Репликант

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 22 posts

Posted 09 септември 2010 - 20:14

View Postviolator, on Sep 9 2010, 09:53, said:

Ричи Блекмор е напускал Deep Purple,
Ози е напускал Black Sabbath,
Родж Уотърс е напускал Pink Floyd,
Питър Гейбриъл е напускал Genesis,
Фиш е напускал Marillion,
Дио е напускал Rainbow...

...и нещата са продължавали да се случват.

Защо пък Портной да не напусне Dream Theater?
Въпреки че като цяло съм много, МНОГО изненадан. Сърцето на тоз ненормален /във всяко едно отношение и смисъл на думата/ музикант биеше в ритъма на музиката театрална.
Портной е адски техничен барабанист. Но добри техничари в прогресив метъла дал Бог. В това отношение Dream Theater криво-ляво ще го заменят.
Но същевременно с това той е един от малкото барабанисти в историята на музиката, който беше основен композитор, текстописец и лидер в групата си. В това отношение е трудно заменим.
С две думи - дано Dream Theater не прекратят дейността си. Достатъчно са големи, за да преодолеят това сътресение.

Подкрепям това мнение.
Освен това, лично за мен, Dream Theater се поизчерпаха след Train of Thought.По-скоро след Six Degrees..., като с наследника му успяха да замажат липсата на свръхкреативност(така характерна за групата) с тежкия звук и яките рифове.Точно затова Fates Warning никога няма да се изчерпат и винаги ще бъдат една крачка пред театралите в моята класация. :agree:

Интересното, в случая, е кой ще се престраши да заеме позицията на Портной.

P.S.

View Postmarillion, on Sep 9 2010, 16:48, said:

Човек и добре да живее, рано или късно прослушва The Beatles...

Много истина има в думите ти! :hunter:

Edited by Репликант, 09 септември 2010 - 20:28 .

"...we're one, but we're not the same..."

#39 Stavrogin

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 283 posts

Posted 09 септември 2010 - 20:51

Dream Theater ще търсят нов барабанист а не просто заместник на Портной - моите предположения /по-скоро желания :hunter:/са следните - Mark Zonder, John Macaluso, Virgil Donati, Mike Мangini, солото на последния в Зала 1 на НДК преди десет години е едно от най-смайващите неща, които съм виждал да се случват на ударни инструменти!

#40 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 09 септември 2010 - 22:27

Лично за мен, освен че ДТ ми е мега обожавана група, изпадна в дълбока криза след Six Degrees главно защото тръгнаха да се лутат през всевъзможни траш и подобни влияния - което не е лошо само по себе си, но си загубиха идентичността и Портной е най-много виновен за това. Аз мисля, че той може да е страхотен като музикант и мениджър, но Петручи е сърцето на групата и след напускането ще се преориентират към по-предишни неща, от което ще спечелят. А и твърде много се комерсиализираха и малко възгордяха. Освен в Каварна, ходил съм им и на концерт в Англия, където имаха 5 подгряващи групи (Opeth и други) и ДТ свириха 50-60 минути и чао. И това е група, която може и 5 часа да свири. Нещо не беше в ред и трябва да се оправи, имат добри идеи в последния албум, но си личи липса на креативност и въртене в кръг. А накрая Портной пак ще се върне. Не ми харесва раздялата, но вероятно е за добро.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users