Stavrogin, on Apr 26 2011, 18:44, said:
Колегата преди мен е прав, неуместно е музиканти от класата на Портной да бъдат наричани паленца в какъвто и да било контекст!
Съгласен съм с теб, не е коректно да даваме оценки на доказани музиканти. Това твое мнение ме подсети за други подобни твои мнения, нека да ти ги припомня:
Плант в сравнение с Гилън и Хюз е неприлично въобще да бъде наричан певец
.............
Колкото до Бонъм мисля, че за статута му изцяло е "виновен" целия митичен ореол около групата, а не толкова самият той като барабанист!
.............
Едва ли има група която да импровизира по-смислено от ДП, при Зеп често нещата се свеждат до грачене и стържене с проскубан лък по китарата
.............
Пейдж е гениален музикант, но не умее да свири добре на електрическа китара, аз, проумявайки този факт не харесвам Зеп по-малко, и да, Плант е слаб вокал, не владее гласа си, често е фалшив наживо, дори мисля, че и в студио понякога е фалшив, нещо отдало се само на Камен Воденичаров
.............
Е, Робърт Плант едва ли, той е достатъчно глупав да нарича Пърпъл Deep Sabbath, според думите на Лорд, но Плант е известен с недостатъчния си ум!
.............
по-скоро спорим, говорим, защо при слаб певец и технически не особено способен китарист едната група има фамозно предимство в популярността и при положение, че като индивидулни качества, Пърпъл превъзхождат, поне що се отнася до певците и китаристите, които са доминиращият фактор в рок музиката!
.............
Kaто си говорим за смехотворни изказвания, ти как разбра, че тук няма капацитети, които могат да направят адекватна преценка на този или онзи китарист или вокалист, да не говорим пък за изказването, че на планетата нямало даже такъв човек! Че преценка може да се направи - може, и не необходимо да си и кой знае колко музикално компетентен, за да направиш преценка по отношение на техническите способности на Блекмор и Пейдж или вокалните такива на Плант, Хюз или Гилън! Ако не схващаш, че Плант често е фалшиф и че Пейдж с неговото легато "маже" на парцали проблемът си е само и единствено в твоята компетентност, която, ако обичаш, не вменявай априори и на други!
който съзира нещо повече от посредственост в група като MUSE, съвсем не бих се учидил, че би си е изказал по такъв начин....Ние сме квит по отоношение на гръмките изказвания, но това не изменя факта, че моето изказване, ако и да е гръмко, е вярно, освен акоразбира се слон не ти стъпил на ушите, а твоето се родее единствено с най-елементарно неразбиране на това що е музика!
Както и да е, в началото на 70-те няма рок китарист, който би се конкурирал с Блекмор по отношение на "шреда", доколкото той е съществувал тогава, камо ли пък Пейдж.
Всеки албум на Ролинг Стоунс и Ху в сравнение с който и да е албум на Юрая, кво остава с тези на Пърпъл, от начолото на 70-те може да предизвика само снизходилтелно кикотене!
Виж, за Джагър съм съгласен, за Бауи имам определени резерви и не бих го сложил в един кюп с Джагър! Ама последния е наистина някакво чудо, 50 години фалш и кълчене и някакви смешни рокендролчета и стадиони се пълнят, ама както се знае човешката глупост е безкрайна!
MUSE са една прекрасна комбинация между китарно-вокално невежество плюс претенция за футуристичност, която крайно напомня на инфантилизъм, но за хора, чийто живот е пропит от липса на всякакъв вид трансенденция, тази форма на помпозен брит поп-пънк с клавир, изглежда завладяваща и дълбока
След подобен категоричен анализ на рок сцената от Зеп до Мюз, започвам да си мисля, че:
Stavrogin, on Apr 26 2011, 18:44, said:
се връщаме на темата Лабрий дето бил недоразумение и за Пърпъл, които били посредствена група!
С две думи, опитвам се да ти кажа, че всеки има право да изкаже личното си мнение и не бива да бъде упрекван ако неговото мнение не се припокрива с нечие чуждо по същия въпрос. Това е меломански форум, тук са събрани хора с различни музикални вкусове. Всеки от нас "чува" по различен начин една и съща композиция, това е и най-хубавото на подобни места. Колегата Jurisprudent си е позволил да нарече един уважаван барабанист "паленце" в контекста на сравнението му с други барабанисти. Дали това е така или не, дали въпросните "други" барабанисти са по-добри от Портной или не, това ние с теб не можем да определим - твърде малки и незначителни сме, за бъде меродавно нашето мнение. На всичкото отгоре нямаме капацитет да го сторим, или поне аз нямам - за теб не знам, може да си
и барабанист, но светът познава Портной, а за теб засега май не е чувал. Затова или приемаме личното мнение на Jurisprudent за негово лично, или го подминаваме с усмивка. Но определяйки го за "неуместно" вече изразяваме категорична увереност, че Jurisprudent не е прав. А, това, както вече стана дума, ние с теб няма как да можем да знаем - много сме малки за подобни твърдения...