Jump to content

Портной напуска Dream Theater?!

220 replies to this topic

#101 Scott

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 20 posts

Posted 07 ноември 2010 - 13:37

View PostSvil, on Nov 7 2010, 12:30, said:

Иронията ти е крайно неуместна, особено за някой регистриран оня ден и с 11 мнения във форума.

Ти какво, нещо на казарма ли го обърна?
Очакваш като "новобранец" да ти искам разрешение да остана ли?
Тва че имаш две хиляди и найсе мнения автоматично те прави голям разбирач ли? Или ти дава право да раздаваш правосъдие ?!

Edited by Scott, 07 ноември 2010 - 14:10 .

#102 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 07 ноември 2010 - 14:20

Дава ми право да се защитя, когато се опитваш да ме иронизираш. Нещо неясно още?

#103 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 07 ноември 2010 - 14:43

View PostScott, on Nov 6 2010, 18:20, said:

Това при твоя човек в нито една песен не съм го усетил.
Ми това, че ТИ не си го усетил, си е чисто ТВОЙ проблем, от който субективен проблем не произтича, че ЛаБрий не може да пее. Твърде категорично раздаваш разни квалификации, опирайки се само на собствените си мисли и чувства, но това не е тоталитарна Русия и ти не си Сталин. :worship:

Edited by foreigner, 07 ноември 2010 - 14:43 .

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#104 Scott

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 20 posts

Posted 07 ноември 2010 - 15:49

Защитавай се бе Свилчо, кой ти пречи? Какъв аргумент в тази защита обаче са броя на постовете само не разбрах.

Форинър, това, че си е мой проблем го разбрахме вече от Свилката, недей да преповтаряш, нема нужда.
Каква Русия, какъв Сталин те гони бе мойто момче? :worship: :lol:
На няколко пъти дебело подчертах, че това е ЛИЧНО МОЕ мнение без абсолютно никакви претенции.

Edited by Scott, 07 ноември 2010 - 15:56 .

#105 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 07 ноември 2010 - 18:01

Гледай сега, много разводнихме темата, но ще те помоля без Свилчо и Свилката, тези обращения са запазени за по-близкия ми кръг.
Броят на постовете няма значение в общия случай, но тук има, не точно броят, а от колко време се познаваме и доколко сме склонни да приемаме мнението на човека срещу нас. Съгласи се, че съвсем различно ще приема шегата на някой, с който от 7 години си пишем тук, знаем се и наживо и сме пили неведнъж бири. Съвсем различно е, някой коойто за сефте виждам да ме иронизира или да се шегува с мен.
Ако приема аватара и ника ти за определящи музикалните ти вкусове, то ние с тебе сме твърде далечни, за да постигнем някакво съгласие по темата.
Портной си е Портной, Ла Бри си е Ла Бри. Аз ги харесвам, ти не.
Аз пък се чудех за чий аджеба Ангъс Йънг се мъчеше да прави някакво соло на концерта на ДиСи след като е ушевадно, че като китарист е близко до абсолютната нула. Ама ДиСи не са решили да го гонят, въпреки очевидната му невъзможност да изсвири повече от 3 акорда. Но не ходя по форумите да споря с хората по темата.

#106 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 08 ноември 2010 - 01:04

Rock & Roll. Love & Family. В това вярвам аз. А вие продължавайте със споровете.

#107 Дамаджан Петров

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 47 posts

Posted 08 ноември 2010 - 01:23

Така. Също не ми допадат много-много спорадичните "казармени" намеци за броя на мненията, щото следя мястото и съм тук откакто съществува, колкото и години да станаха вече, но си трая във форума. Е, след някакви вина, уискита и бири, спонтанно последва регистрация. Ядосахте ме с тоя ЛаБри :worship:

Колегата Scott се е поувлякъл... След като нищо никога не ти е трепвало, защо се набутваш между шамарите? Нека сме откровени - има ли поне една песен на някоя група, на която да си се разревал поне веднъж, в някаква ситуация, бидейки голямо момче? Сигурно има. Ами за мен пък няколко такива песни са с гласа на мазния, дебел, плешив канадец. Точка. Заеби техниката му на пеене и колко е (от време на време) зле на концерт. Фенчетата знаят, че през зимата на '94-а, след записите на Awake, преживява хранително натравяне, споходено със съответно мощно драйфане, при което си прецаква гласните струни и докторчетата му казват да забрави пеенето. 7-8 години му коства да преодолее физическия проблем. Всъщност, в Каварна имаше ли оплаквания някой от пеенето му? Или просто проблемът е, че не е типичният мощен метъл певец?

View PostScott, on Nov 7 2010, 11:47, said:

Стилът обаче (доколкото знам) се казва прогресив МЕТЪЛ (т.е. нещо доста по твърдо от групи като Пинк Флоид, Йес и Дженезис примерно, които също имат прогресив в името на стила си), което предполага малко по мъжкарски подход към материята.

По-мъжкарски подход към материята... WTF?! Най-ужасното за един артист, в която и да е област, е да му налагаш как да се държи, защото някой някога (музикален журналист) е определил, че нещо така се наричало. Думичките "прогресивен" и "предполага" би трябвало да са противоположни, а? За какво ни е този предполагаем прогресив иначе, бахти?

А по отношение на пеенето един от най-бруталните примери е Кевин Мур - ужасно елементарен певец, аха, само дето албумите на OSI са ми от най-любимите изобщо и бих мятал бомби само при идеята да ми го замените с някой друг компетентен :lol:

#108 Scott

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 20 posts

Posted 08 ноември 2010 - 10:04

Дамаджане, респект !
Ей това е мнение. Абсолютно сериозно. Уважавам го.
И за Кевин Мур съм абсолютно съгласен. ОSI слушам с огромно удоволствие. Просто човекът си знае възможностите и прави музиката си според това. И тя наистина звучи много добре.

Svil, аз не смятам да пиша повече в тази тема, каза се достатъчно и паднаха /и гледам са на път да падат/ доста "косвени жертви".
Наред е Ангъс. Ами нека си е супер елементарния китарист /по твое мнение/, пък дай боже всекиму, бидейки толкова неможещ, да пълни и препълва стадиони по цял свят на 55 години.

Останете си със здраве!

Edited by Scott, 08 ноември 2010 - 10:12 .

#109 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 08 ноември 2010 - 10:06

View PostТигър, on Nov 6 2010, 19:49, said:

Това, че явно ги уважават достатъчно като музиканти, за да свирят целия албум "Master of Puppets", примерно. Т.е. че Dream Theater намират Metallica за достатъчно кадърни. Което не е малко. Това да ти направи кавър група, която според половината почитатели на жанра е алфата и омегата на метъл-инструментализма, имам предвид.

Това дали Лабри е по-добър от Хетфийлд е колкото обективно, толкова и субективно. Мен ако питаш, аз толкова трагично изпълнение на Мастъра, колкото това на Dream Theater, към което дадох линк, просто не съм чувал. Това, че Петручи е в пъти по-добър китарист и от Хамет, и от Хетфийлд, и че Портной може да свири, за разлика от Улрих, е очеизбождащо, и все пак...
Чух кавърите на Master of Puppets и Battery, просто от любопитвство. Мога да ги определя с една дума - СТЕРИЛНИ!
... Through dreams I influence mankind...

#110 Stavrogin

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 283 posts

Posted 08 ноември 2010 - 15:21

View PostScott, on Nov 8 2010, 11:04, said:

Дамаджане, респект !
Ей това е мнение. Абсолютно сериозно. Уважавам го.
И за Кевин Мур съм абсолютно съгласен. ОSI слушам с огромно удоволствие. Просто човекът си знае възможностите и прави музиката си според това. И тя наистина звучи много добре.

Svil, аз не смятам да пиша повече в тази тема, каза се достатъчно и паднаха /и гледам са на път да падат/ доста "косвени жертви".
Наред е Ангъс. Ами нека си е супер елементарния китарист /по твое мнение/, пък дай боже всекиму, бидейки толкова неможещ, да пълни и препълва стадиони по цял свят на 55 години.

Останете си със здраве!
Леле, ама това Бон Скот ли е на аватара, е това вече е съвършено нахалство, да знаеш как "пее" Бон Скот и да твърдиш, че Лабрий е надоразумение, в една книга се казваше как може да видиш треската в нечие око при положение, че в твоето имаш греда!

#111 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 08 ноември 2010 - 16:14

View PostStavrogin, on Nov 8 2010, 15:21, said:

Леле, ама това Бон Скот ли е на аватара, е това вече е съвършено нахалство, да знаеш как "пее" Бон Скот и да твърдиш, че Лабрий е надоразумение, в една книга се казваше как може да видиш треската в нечие око при положение, че в твоето имаш греда!

...а един роден филм се казваше "Звезди в косите, сълзи в очите". С прискърбие в сърцето, четейки този клон от темата, бих перифразирал заглавието на "Прогресив в ушите, капаци на очите". :worship:

@Stavrogin - необходимо е да позагърбиш този кеворккеворкянски тон, ако желаеш да форумстваш в здравословна среда. Тезите ти, макар и понякога хладнокръвно точни, нагарчат от него. И вземи да слагаш малко точки в писанията си, че все едно пред очите ми не минава изречение, а питон. Posted Image

@Останалите - Проявявайте повече толерантност към личния вкус на събеседниците и не обиждайте в прав текст изявени и доказали се музиканти. Със сигурност някой някъде разсъждава в подобен крайно негативен аспект за вашите любимци и едва ли бихте били щастливи да го видите изтипосано черно на бяло в публичното пространство.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#112 Scott

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 20 posts

Posted 08 ноември 2010 - 16:29

Нахален съм бе пич.
Да, знам чудесно, как пее Бон, мир на праха му, кефи ме и на всичкото отгоре имам нахалството да твърдя, че недоразумение СПОРЕД МЕН е присъствието на ТОЧНО ТОЗИ човек в ТОЧНО В ТАЗИ група.

#113 Stavrogin

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 283 posts

Posted 08 ноември 2010 - 17:05

View Postviolator, on Nov 8 2010, 16:14, said:

...а един роден филм се казваше "Звезди в косите, сълзи в очите". С прискърбие в сърцето, четейки този клон от темата, бих перифразирал заглавието на "Прогресив в ушите, капаци на очите". :worship:

@Stavrogin - необходимо е да позагърбиш този кеворккеворкянски тон, ако желаеш да форумстваш в здравосковна среда. Тезите ти, макар и понякога хладнокръвно точни, нагарчат от него. И вземи да слагаш малко точки в писанията си, че все едно пред очите ми не минава изречение, а питон. Posted Image

@Останалите - Проявявайте повече толерантност към личния вкус на събеседниците и не обиждайте в прав текст изявени и доказали се музиканти. Със сигурност някой някъде разсъждава в подобен крайно негативен аспект за вашите любимци и едва ли бихте били щастливи да го видите изтипосано черно на бяло в публичното пространство.
Не слагам точки щото съм фен на Джойс и Пруст, така че забележката ти ще я пропусна! За кеворкеворкянския тон, не зная какво имаш предвид, но е положително, че не харесваш тази карикатура на журналист, креатура и т.н.
Aз нямам желание да форумствам или както там е думата, но непремерени изказвания от сорта на Джеймс Лабрий е недоразумение...... как да останеш в мир със съвестта си при такова изказване... лично аз не мога и това от хора, които имат на аватара си Бон Скот
Когато казвам, че този или онзи не може да пее нямам намерение да обиждам когото и да било и не виждам смисъл някой да твърди, че Ози, Мъстейн или който и да било друг може да пее, при положение, че всеки би трябвало да е ясно, че това не е така! Както казах аз също харесвам групи, чийто певци не са особено добри и не бих се обидил, чко някой ми каже, че не могат да пеят, при положение, че това е флагрантно, както и да, ако съм обидил някой се извинявам

#114 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 08 ноември 2010 - 20:12

View PostSvil, on Nov 7 2010, 12:41, said:

Да, чух го. С изключение на лошото качество на самия клип и непривичната бленда (все пак всички очакваме като слушаме Мастъра да чуем Хетфийлд) не намирам други проблеми. Изпято е вярно, чисто и ясно. Никъде няма накъсване на гласа. Какво повече?

Maстъра верно не е толко зле.
Ма е тука се опитва да пее Анселмо и хептен не му се отдава :worship:
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#115 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 08 ноември 2010 - 21:17

View PostOverhate, on Nov 8 2010, 20:12, said:

Maстъра верно не е толко зле.
Ма е тука се опитва да пее Анселмо и хептен не му се отдава :worship:
Предполагам и на Анселмо ще му е трудничко да пее партиите на Ла Бри :lol:

#116 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 08 ноември 2010 - 21:35

Pantera са далеч от моята бира и съответното произведение не съм го слушал в оригинал :worship:
Сигурно затова ми допада изпълнението на Лабри.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#117 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 08 ноември 2010 - 21:46

View PostSvil, on Nov 8 2010, 21:17, said:

Предполагам и на Анселмо ще му е трудничко да пее партиите на Ла Бри :lol:

В днешни дни, след като си алкохолизира тотално гласа - вероятно. :worship:
Ма на младини предполагам е щял да се справи. В Адските каубои вдига доста добри висини.
Като тон, де, тембъра вече е друго нещо.
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#118 Someone

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 4 posts

Posted 09 ноември 2010 - 08:54

Значението на Портной за Dream Theater е съизмеримо с това на хора като David Coverdale за Whitesnake, Angus Young за AC/DC или дори John Lennon за The Beatles.Вярно е че на този свят няма незаменими хора, но тук става въпрос за харизмата на дадена личност и за това и посочих примерите по-горе.От тази позиция Mike е абсолютно незаменим.Не се и съмнявам че бившите му колеги от Dream Theater ще намерят негов заместник, достоен дори, но който и да бъде той не би трябвало никога да бъде сравняван с него.В този момент аз заставам плътно зад решението на Портной.Уважавам избора му, а и както си личи от изявлението му става въпрос за решение в името на доброто за групата му.Останалите не са съгласни, най-логично е някой да се примири и да се отдели.
Групата няма да бъде същата без определено изявеният си фронтмен, а и силно се съмнявам че каквото и да издадат в бъдеще няма да докосне така феновете им както в предишните им творби.Да, няма да присъстват перченето на Mike, няма да ги има смешните му опити за вокали, няма да го има онова характерно за него перчене, но именно това е една малка частица от чара на Dream Theater.Със сигурност ще чуя бъдещият им албум (когато и да се появи той), но от чиста доза любопитство.Дори може и да ми допадне, което с наличието на тези велики музиканти е напълно оправдано, но никога няма да го разглеждам като албум на онази мелачка която бяха американците в последните 20 години, а като издание на "онези които си изгониха лидера"...
По-горе прочетох доста интересни изказвания за Ozzy Osbourne,AC/DC и Kiss.Всеки с мнението си, но с такава лекота да зачеркнеш такова рок наследство, принос и значение не мога да го разбера.Тоя не можел да пее, онзи не можел да свири, трети не можел да ходи...Призивът ми към всички фенове винаги е бил един - нека всеки слуша това което му харесва без да нагазва в личното пространство, предпочитания и вкусове на другият.Има предостатъчно музика на този свят за всички!
Why should I even care for someone,
Who doesn't really care for me?
I'm not excited lovin' someone,
Who doesn't really care for me.

#119 Scott

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 20 posts

Posted 09 ноември 2010 - 09:57

“Хора, които имат на аватара си Бон Скот” – вероятно би трябвало да прозвучи като някаква обида, също като да имат примерно аватар на Тони Стораро в рок-форум.
Бон Скот вярно е бил обикновено шотландско/австралийско гаменче без кой знае какви претенции за “музикална компетентност”. Най-вероятно не е ходил никога на уроци по вокално майсторство и солфеж, което обаче изобщо не му пречи да е един от най-харизматичните и истински фронтмени в историята на рока. И да звучи много убедително в това, което прави, бидейки и не “най-техничния вокалист” на света.

Това твое изказване ми прозвуча малко като изцепката на Данчо Караджов преди концерта на АС/DС в София, че видите ли той нямало какво да научи от тях. Какво има да “научаваш” бе аланколоу?!? Кой по-точно си ти, че да въздаваш такива оценки?
Музикалният талант е нещо, с което се раждаш и не може да се “научи”. И точно рокът е музиката, в която и най-неодялания и “некомпетентен” музикант може да въздейства много по-силно от някой, който няма особен талант, но с цената на много репетиции е придобил някаква техника.

#120 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 09 ноември 2010 - 10:29

Ти нали нямаше да пишеш повече в тая тема?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users