Така. Също не ми допадат много-много спорадичните "казармени" намеци за броя на мненията, щото следя мястото и съм тук откакто съществува, колкото и години да станаха вече, но си трая във форума. Е, след някакви вина, уискита и бири, спонтанно последва регистрация. Ядосахте ме с тоя ЛаБри
Колегата Scott се е поувлякъл... След като нищо никога не ти е трепвало, защо се набутваш между шамарите? Нека сме откровени - има ли поне една песен на някоя група, на която да си се разревал поне веднъж, в някаква ситуация, бидейки голямо момче? Сигурно има. Ами за мен пък няколко такива песни са с гласа на мазния, дебел, плешив канадец. Точка. Заеби техниката му на пеене и колко е (от време на време) зле на концерт. Фенчетата знаят, че през зимата на '94-а, след записите на Awake, преживява хранително натравяне, споходено със съответно мощно драйфане, при което си прецаква гласните струни и докторчетата му казват да забрави пеенето. 7-8 години му коства да преодолее физическия проблем. Всъщност, в Каварна имаше ли оплаквания някой от пеенето му? Или просто проблемът е, че не е типичният мощен метъл певец?
Scott, on Nov 7 2010, 11:47, said:
Стилът обаче (доколкото знам) се казва прогресив МЕТЪЛ (т.е. нещо доста по твърдо от групи като Пинк Флоид, Йес и Дженезис примерно, които също имат прогресив в името на стила си), което предполага малко по мъжкарски подход към материята.
По-мъжкарски подход към материята... WTF?! Най-ужасното за един артист, в която и да е област, е да му налагаш как да се държи, защото някой някога (музикален журналист) е определил, че нещо така се наричало. Думичките "прогресивен" и "предполага" би трябвало да са противоположни, а? За какво ни е този предполагаем прогресив иначе, бахти?
А по отношение на пеенето един от най-бруталните примери е Кевин Мур - ужасно елементарен певец, аха, само дето албумите на OSI са ми от най-любимите изобщо и бих мятал бомби само при идеята да ми го замените с някой друг компетентен