Jump to content

ФСБКонцерти...

158 replies to this topic

#81 Стефан

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 14 декември 2010 - 16:32

Ха сега де, само аз ли съм си помислил, че това с поздравленията и наградите беше пародия :yes:

Включвам се във вашия форум, защото тук намерих единствената вериозна дискусия по повод "инцидента" на финала.

Аз бях убеден , че това което се разигра снощи след края на концерта беше своеобразна форма на протест от страна на ФСБ, защото това многократно подпитване от "пратеника" "Ама те не заслужават ли да ги наградим?", "Ама да ги наградим ли или искате още?" и други такива, и въобще абсурдната ситуация ме накараха да си помисля така.

Сега не знам какво да си мисля като не виждам никъде някой да споделя моите впечатления... Може и да съм се объркал, но не мислите ли че беше прекалено странно това награждаване за да е истинско...

На всичкото отгоре още в началото на концерта, на "Най-невероятните неща" (не съм сигурен така ли е заглавието, но се сещате) в клипа между мяркащите се снимки на Хитлер, Сталин, Мао и разни други "благодетели" на човечеството ми се стори че мернах и онази известна снимка на Боко като охранител на пенсионирания Тодор Живков. Леле, може нещо да съм се самосугестирал :) трябва да си прегледам видеозаписа за 25-ти кадри :rolleyes: :o

Иначе концерта беше невероятен, тука сте по-големи специалисти за да си давам и аз мнението, но тази странна история след края му остави хората доста озадачени... :rabbi:

#82 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 14 декември 2010 - 16:38

Твърде сериозно е, за да бъде пародия... :rolleyes:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#83 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 14 декември 2010 - 16:44

View PostСтефан, on Dec 14 2010, 16:32, said:

...това с поздравленията и наградите беше пародия :unsure:
Уви, не беше, но в крайна сметка наистина се превърна в абсолютна пародия... :(

#84 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 14 декември 2010 - 20:28

Интересен отзвук от концерта: ФСБ срещу правителството

#85 gellllle

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 373 posts

Posted 14 декември 2010 - 22:00

Концерта беше супер,всичко на ниво,единствено публиката беше супер заспала-добре че бе биса та да станат да се порадват малко и да живнат.Преди години съм бил на техен концерт публиката винаги е била на супер ниво от начало до край,а за случилото се накрая просто нямам думи,комунизЪма все още е тук и е все така силен!!

#86 Seaborn

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 124 posts

Posted 14 декември 2010 - 22:02

Ама не искате ли да ги поздравим?
Windy bus-stop. Click. Shop-window. Heel.

#87 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 14 декември 2010 - 22:37

КрасотЪ.
Никога не съм бил особено голям почитател на ФСБ и съответно не отидох на концерта, ама... Тоя сигурно щях да го замеря с нещо. Знам ли...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#88 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 14 декември 2010 - 23:48

- Ама не искате ли да ги поздравим?
- Не-е-е-е-е-е!!!
- Добре. Ама, все пак, трябва да ги поздравим...
:unsure:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#89 ping_pong_bitches

star sucker

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 270 posts

Posted 15 декември 2010 - 06:22

Поредният пример за овчи дух (Конкретно за случая с медалите, карамфилите и свирките...)

http://paper.standartnews.com/bg/article.p...;article=350874

#90 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 декември 2010 - 09:18

Ето за това говорих... Всеки присъствал каза по няколко думи за концерта, след което вече две страници дъвчем простотията от неговия финал. След една, две, три години от иначе фантастичната вечер ще се помни само това. А не трябваше да става така.
I don't know how I managed it...

#91 Стефан

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 15 декември 2010 - 15:34

Само да добавя, че това

View PostOzzy, on Dec 14 2010, 09:12, said:

..."Не бързай, Слънчо" - една от най-излишните им песни (лично мнение). ...

много правилно е написано че е лично мнение, защото за мен пък това е най-ценната от новите им песни :unsure: И се радвам че я включиха в концерта, макар да и липсваше подкрепата на народните певици. Иначе да, онази китка от 5 песни от една страна хубаво че ги включват поне така, но наистина са прекалено емблематични за да ги претупват :angry3: Специално "Зимна къща" много ще се радвам да я чуя и видя цялостно в концертно изпълнение, но сигурно идва прекалено сложна за да я направят качествено по техните стандарти :(

#92 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 15 декември 2010 - 15:39

Нееднократно са я изпълнявали по време на концерт, явно този път бяха заложили на новите си неща и опитват да намерят нови фенове, което поне за мен е малко странно, все пак това е институция в българската рок музика...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#93 Стефан

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 15 декември 2010 - 16:38

Да, наблегнаха повече на новия албум, и аз бих предпочел баланса да беше повече към старите класики, но нали все пак идеята на турнето е и промоция на новия албум, така че няма как :unsure:

Ето още отзиви в пресата и то вече непремълчаващи задочното освиркване на премиера:

в.Сега: ФСБ пяха от най-високия връх

в.Труд: ФСБ дочака приз след 20 г.

#94 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 15 декември 2010 - 17:30

Дано направят още един концерт .... и още един .... и още един .... и ...
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#95 Dimo Chernev

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 15 декември 2010 - 17:37

Всеки си има мнение за концерта на ФСБ.
Убеден съм и зам.министъра на културата има своето, но едва ли чете този форум за да го сподели. Но не бих желал да се потапям в плитките кални води на опита на властта да ни развали настроението в края на концерта (което и не се случи). Но това е част от реалността, а преживяването беше нереално...

Ще ми се да кажа нещичко от това което преживях, а предполагам и други. Защото отново станах на 22 години, че и по-млад. Върнах се отново до стария си грамофон в малката стаичка, на който в продължение на много дни преди 20 години звучеше само "Високо, високо, високо..." Тази плоча на 45 оборота се въртя докато песента напълно ми опротивя. Не е за вярване... но както изпяха в песента "Обещание" - "...понякога от близостта очите губят свойта сила да виждат зримите неща". (С албума "Обичам те до тук", това не можа да се случи, нито с някои от предните... Слава Богу :unsure::(
Понякога от вглеждане си губим правилната гледна точка. Иска ни се всичко да е още, повече, безкрай...
А няма нужда.
Концерта бе истинско преживяване. От най-съкровените. Концерта бе лично преживяване за мен и предполагам за много други като мен, които са се самовъзпитавали с тази музика и поезията и текстовете върху които е написана. Затова публиката спираше да вдига шум, докато на сцената имаше звуци, затова имаше паузи на очакване "...коя ще е следващата песен..."

И на мен ми се искаше да чуя огромната "Зимна къща" напълнена с нереални звуци и осветена от неземни светлини, родени в тясното ми съзнание, но чух нещо друго. Чух какво обичат Румен, Иван и Косьо и как обичат да свирят. А те имат право на това, защото мислят с главите си, чувстват със сърцата си и са истински в това което правят. Оставих се ФСБ да ми покажат тяхната гледна точка за тяхната музиката и техните емоциии и не съжалявам.

Имаше може би едно малко недостатъче - в силата на китарата на Лечев, по време на изпълнението на новите парчета. Много ми се искаше звука да е още по-метален и режещ особенно в Изповед и Параграф, но както казва Ерол Ибрахимов, "Но кой съм аз, акъл да давам." ще прибавя и перефраза на строфата - Тук съм за малко и просто се наслаждавам.
А ако някой е сбъркал ваксата за концерта и е дошъл да чуе своите любими песни на ФСБ, а не техните любими песни, предполагам ще трябва да посети и следващия концерт. Но концерта във вторник си беше на FSB. and FSB only!

... останалото е мълчание.
до следващия концерт.

Edited by Dimo Chernev, 15 декември 2010 - 18:55 .

#96 Dimo Chernev

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 15 декември 2010 - 17:55

Мнението беше редактирано от Ozzy: Dec 15 2010, 17:43

Шрифта и цвета бяха част от настроението...
но редакторите са за това да ти редактират настроението, ОЗИ!

...историята се повтаря, но винаги повторението е фарс, ОЗИ! :angry2:

...но сигурно съм нарушил някои от правилта на форума, също както виках и свирках срещу заместник-министъра, ОЗИ! :harhar:

Сорри! Но си искам нередактираното мнение, ОЗИ! :angry2:

#97 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 декември 2010 - 18:26

View PostDimo Chernev, on Dec 15 2010, 17:55, said:

Сорри! Но си искам нередактираното мнение, ОЗИ! :angry2:
За това е демокрацията - всеки може да иска всичко. Същото е и с теб - искай каквото ти душа иска :angry2:
Преди това се запознай с Правилата на форума. Само ако искаш и имаш желание, разбира се. ;)
Свиркането срещу някакъв зам. министър е хубаво нещо, но това свиркане не те прави по-специален от всички останали тук. :harhar:

#98 Dimo Chernev

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 15 декември 2010 - 18:54

View PostOzzy, on Dec 15 2010, 18:26, said:

За това е демокрацията - всеки може да иска всичко. Същото е и с теб - искай каквото ти душа иска :angry2:
Преди това се запознай с Правилата на форума. Само ако искаш и имаш желание, разбира се. :harhar:
Свиркането срещу някакъв зам. министър е хубаво нещо, но това свиркане не те прави по-специален от всички останали тук. :angry2:

Правилата казват:
Забранява се на потребителите да ползват непрекъснато текст с определен цвят или вид шрифт, в т. ч. болд, италик и т. н.

"Непрекъснато" в този текст, според мен означава потребителя да ползва за всички свои мнения определен цвят или вид шрифт. Непрекъснато ползване може да се установи, ако публикувам 10 мнения и те се отличават с особените белези определени в текста на правилото.
Забраната щеше да е валидна и за едно мнение ако беше написано така:

"Забранява се на потребителите да ползват за пълния текст на своите мнения определен цвят или вид шрифт, в т. ч. болд, италик и т. н." или
"Забранява се на потребителите да ползват текст с определен цвят или вид шрифт, в т. ч. болд, италик и т. н., който се различава от шрифта и цвета на текстовете на останалите форумци."
или
Забранява се на потребителите да ползват непрекъснат текст с определен цвят или вид шрифт, в т. ч. болд, италик и т. н.

Както виждате аз в следващото си мнение съм прекъснал използването на този цвят и шрифт.

Ако искахте да кажете, че едно мнение не бива да се отличава от останалите нито по шрифт и цвят: 1. да бяхте го създали като правило и 2. Да не бяхте създавали изобщо възможност на потребителите да си избират шрифт и цвят...

И ако едно емоционално мнение, създадено с особена цел и определена емоция е откроено от автора му с определен шрифт и цвят, не би следвало да бъде обект на редакция според това правило.
Обещавам, че повече няма да ползвам нито този шрифт нито този цвят за друго мнение!

Но няма да споря по темата, четете си правилата като ги напишете и не ги тълкувайте произволно.

Позволявам си за последен път да си коригирам шрифта и цвета САМО ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТОВА МНЕНИЕ. Ако отново го редактирате ще разбирам, че това си е заяждане.

А щом искате всички мнения да са еднакви - то значи сте сбъркали мястото си...

Аз лично ще настоявам да съм различен!

#99 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 15 декември 2010 - 19:10

Чернев, постът ти беше по-четим без "настроението". Т.е. с нормалния шрифт и цвят. Така само бърка в очите. Само да кажа...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#100 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 декември 2010 - 19:15

View PostТигър, on Dec 15 2010, 19:10, said:

Чернев, постът ти беше по-четим без "настроението". Т.е. с нормалния шрифт и цвят.
Това не е важно. Важното е, че той е РАЗЛИЧЕН :angry2:
Така да бъде - като си решил да се правиш на дисидент и репресиран - прави се.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users