ФСБКонцерти...
Started by Ozzy, юни 29 2010 14:24
158 replies to this topic
Posted 14 декември 2010 - 09:32
Жалко че не можах да присъствам (синът ми се разболя и трябва да го гледам), това е една от българските групи които винаги съм се радвал да ги гледам на живо. Радвам се че са се представили на ниво както винаги и че сте си изкарали добре.
Posted 14 декември 2010 - 09:33
...е какво стана след това...раздадоха ордени и почнаха с букетите...тогава и аз не издържах на пародията...
Мисля, че полицаят-пожарникар загуби 100% 7-те хиляди гласа от публиката. А идват избори.
Мисля, че полицаят-пожарникар загуби 100% 7-те хиляди гласа от публиката. А идват избори.
Posted 14 декември 2010 - 09:33
Въпреки че не бях на концерта с идеята да снимам, скоро ще предоставя няколко фотоса.
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)
Posted 14 декември 2010 - 09:37
andro, on Dec 14 2010, 09:33, said:
раздадоха ордени
и почнаха с букетите
Мисля, че полицаят-пожарникар загуби 100% 7-те хиляди гласа от публиката.
I don't know how I managed it...
Posted 14 декември 2010 - 09:46
BeerMe, on Dec 14 2010, 09:31, said:
Чак сега разбирам, че тези слова и речи явно са обичайна гледка по подобни концерти в НДК. Миналата година с майка ми гледахме Glenn Miller Orchestra в зала 1 на НДК и там преди самия концерт наскачаха знайни и незнайни душици да обясняват как видиш ли ако не бил посланника на САЩ едва ли сме щели да ги видим. Естествено по едно време се появи и самия янки и той да пусне 2-3 лафа. Добре, че го направиха преди да излязат музикантите, защото част от залата със сигурност щеше да се изнесе.
Относно кошниците и поздравленията, това се случва редовно и на концертите в зала "Конгресна" на ДКС. Някъде към края на концерта на ФСБ излезе една лелка да поздрави групата, че е избрала Варна и Спортна зала за начало на турнето си, пожела на младежите на сцената да ги помнят и обичат и тях след 35 години и май това беше. После дойдоха бисовете...
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!
Posted 14 декември 2010 - 10:12
Аз изчаках простотията докрай, за да видя няма ли да се навият на още един бис
Иначе човекът с костюма им връчи медали и кошници с цветя от Бат' Бойко, Вежди Рашидов и Христо Друмев /шефа на НДК-ато/, но всичко това приличаше на връщане 25 години назад, както и Яни каза... Иван Лечев се опита да замаже положението с репликата "вие, нашата публика, сте нашата награда", но изглеждаше изстискано от пръсти ... Най-тъпото беше, че самите музиканти стояха като сред небрано лозе и се чудеха какво ще стане, какво става, какви са тези кошници, ордени, ала-бала ... Концертът не заслужаваше да завърши така!!!
П.С: Съгласен с Ози и Енви - Не е така беше най-страхотното и страховито изпълнение на вечерта!!! Поклон пред тези музиканти!!!
Иначе човекът с костюма им връчи медали и кошници с цветя от Бат' Бойко, Вежди Рашидов и Христо Друмев /шефа на НДК-ато/, но всичко това приличаше на връщане 25 години назад, както и Яни каза... Иван Лечев се опита да замаже положението с репликата "вие, нашата публика, сте нашата награда", но изглеждаше изстискано от пръсти ... Най-тъпото беше, че самите музиканти стояха като сред небрано лозе и се чудеха какво ще стане, какво става, какви са тези кошници, ордени, ала-бала ... Концертът не заслужаваше да завърши така!!!
П.С: Съгласен с Ози и Енви - Не е така беше най-страхотното и страховито изпълнение на вечерта!!! Поклон пред тези музиканти!!!
Posted 14 декември 2010 - 10:18
Хубави са тези вечери. Макар и през десет години, все пак те се случват. В тях музикалната гилдия се строява, вади бележниците и моливчетата и чинно започва да си води записки. Снощи ФСБ поставиха пореден нов стандарт по който другите да се равняват. Още от първата ми среща с групата в далечната 1983г., ФСБ са синоним на високо качество и тотален професионализъм. Никога не съм се впечатлявал от подмятанията, че те са били привилегировани и са имали всичко наготово. Без липса на талант тези "привилегии" щяха да си останат само "привилегии" без покритие. При ФСБ сме изправени пред истински феномен - точните хора, на точното място в точния момент...
Концертът беше феноменален и дори надмина личните ми високи очаквания. Публиката беше вяла и чак към края си спомни за незабравимите вечери в зала "Универсиада", но така е след десет години. Мултимедията беше на световно ниво, синхронните кадри по време на "Високо" ме просълзиха. Цялостната визия на шоуто ме накара за миг да си спомня за концерта на Дженезис на който присъствах преди години. Малко са групите, чиято музика може да се впише толкова добре в мултимедийно представление. Много пипната работа, нямам търпение да видя как ще изглежда това шоу на DVD и дано го издадат в HD с DTS звук, защото тази музика заслужава най-доброто в техническо отношение. Интрото ме остави без дъх, само големите могат да започват по този начин концертите си след толкова дълга пауза. Прекрасно излъчване на тримата, а гласът на Румен не е мръднал и нота! Китарата на Лечев ми се губеше на моменти, като цяло имам чувството, че звукът беше една идея по-нисък от нормалното, но предполагам това е било с цел да се предпазят от премодулации и брумове. Акустичното медли разплака доста хора в залата, а изпълнението на "Слънчо" беше феноменално! Както и предполагах новите композиции звучаха доста по-добре на живо, особено любимата ми "Изповед" с тези допълнителни перкусии. Трябва да кажа, че "роднините" на сцената издържаха теста и се представиха доста прилично. Пред мен беше седнала Даниела Кузманова с родителите на Румен. Беше красиво да видиш как няколко поколения живеят с идеята ФСБ. За жалост липсваше ми цялостно изпълнение на "Зимна къща", както и някои от другите по-усложнени композиции на ФСБ, но в това отношение "Епизод от романтичен филм" уравновеси везните. Опитвам се да кажа и нещо критично за този концерт, но този път знам, че такова няма и не любовта ми към ФСБ е причина за това. Истината е, че те са високо, много високо и трябва да се гордеем, че напук на всичко в тази страна ги има и макар и рядко, те напомнят за себе си, а другите вадят, знаете какво и започват да си записват, знаете защо...
Простотията в края помрачи красотата на тази тъй дълго жадувана среща. Благодаря на публиката за спонтанната реакция, това не можеше и не трябваше да се случва и то не се случи. Двадесет години ФСБ сами успяха да се опазят от политиците и останаха чисти, снощи беше наш ред да ги опазим и със сигурност знам, че тримата останаха доволни от публиката си...
Високо!
Много високо!!
Концертът беше феноменален и дори надмина личните ми високи очаквания. Публиката беше вяла и чак към края си спомни за незабравимите вечери в зала "Универсиада", но така е след десет години. Мултимедията беше на световно ниво, синхронните кадри по време на "Високо" ме просълзиха. Цялостната визия на шоуто ме накара за миг да си спомня за концерта на Дженезис на който присъствах преди години. Малко са групите, чиято музика може да се впише толкова добре в мултимедийно представление. Много пипната работа, нямам търпение да видя как ще изглежда това шоу на DVD и дано го издадат в HD с DTS звук, защото тази музика заслужава най-доброто в техническо отношение. Интрото ме остави без дъх, само големите могат да започват по този начин концертите си след толкова дълга пауза. Прекрасно излъчване на тримата, а гласът на Румен не е мръднал и нота! Китарата на Лечев ми се губеше на моменти, като цяло имам чувството, че звукът беше една идея по-нисък от нормалното, но предполагам това е било с цел да се предпазят от премодулации и брумове. Акустичното медли разплака доста хора в залата, а изпълнението на "Слънчо" беше феноменално! Както и предполагах новите композиции звучаха доста по-добре на живо, особено любимата ми "Изповед" с тези допълнителни перкусии. Трябва да кажа, че "роднините" на сцената издържаха теста и се представиха доста прилично. Пред мен беше седнала Даниела Кузманова с родителите на Румен. Беше красиво да видиш как няколко поколения живеят с идеята ФСБ. За жалост липсваше ми цялостно изпълнение на "Зимна къща", както и някои от другите по-усложнени композиции на ФСБ, но в това отношение "Епизод от романтичен филм" уравновеси везните. Опитвам се да кажа и нещо критично за този концерт, но този път знам, че такова няма и не любовта ми към ФСБ е причина за това. Истината е, че те са високо, много високо и трябва да се гордеем, че напук на всичко в тази страна ги има и макар и рядко, те напомнят за себе си, а другите вадят, знаете какво и започват да си записват, знаете защо...
Простотията в края помрачи красотата на тази тъй дълго жадувана среща. Благодаря на публиката за спонтанната реакция, това не можеше и не трябваше да се случва и то не се случи. Двадесет години ФСБ сами успяха да се опазят от политиците и останаха чисти, снощи беше наш ред да ги опазим и със сигурност знам, че тримата останаха доволни от публиката си...
Високо!
Много високо!!
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 14 декември 2010 - 10:20
Minstrel in the Gallery, on Dec 14 2010, 10:12, said:
Най-тъпото беше, че самите музиканти стояха като сред небрано лозе и се чудеха какво ще стане, какво става, какви са тези кошници, ордени, ала-бала ...
Posted 14 декември 2010 - 10:25
Yanni, on Dec 13 2010, 23:06, said:
В края на концерта обаче ....
Благоразумното решение да се изнеса от залата при финалния акорд на последната песен ми е спестило сериозен нервен пристъп. Няма да казвам какво мисля за костюмираната парвенющина и мазната политическа демагогия, за да не смутя детската аудитория.
Учуден съм, че самата група е дала зелена светлина на подобни карамфилени еснафщини. Вероятно е нямало как да откажат.
По същество - концертът беше изключителен! Най-качественият, на който съм присъствал в България през 2010 г. А ако сетлистът беше малко по-оптимизиран, вероятно щях да настаня снощното шоу на едно от най-знатните места в концертния си портфейл.
Реално не чухме най-силните парчета на ФСБ. Пропуснатите "Гара разделна", "Вълче време", "Песен", "В средата", "Зимна къща" /цялата и пълнокръвна/ можеха да направят вечерта още по-искряща.
Румен Бояджиев ми скри шапката! Наистина не мога да си спомня, откога не бях чувал по-брилянтно пеене. Косьо Цеков също се справи страхотно, но вокалните партии на Бояджиев, независимо дали солови или част от двугласия, направо ми причиняваха болка.
Браво на ФСБ!!! Световна класа. Че и отгоре!
-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
Posted 14 декември 2010 - 10:28
Ози, може и да са знаели предварително, но какви полезни ходове са имали в ситуацията?
1. Да откажат директно и да се поставят в тъпа ситуация на примадони пред официалните лица?
2. Да замълчат и да се надяват да се случи именно това, което в крайна сметка и се случи?
Ситуацията е доста деликатна, но ще ти припомня, че музикантите от ФСБ са едни от малкото, които не се появиха по митинги и не позволиха да бъдат замесени в политиката през последните двадесет години...
1. Да откажат директно и да се поставят в тъпа ситуация на примадони пред официалните лица?
2. Да замълчат и да се надяват да се случи именно това, което в крайна сметка и се случи?
Ситуацията е доста деликатна, но ще ти припомня, че музикантите от ФСБ са едни от малкото, които не се появиха по митинги и не позволиха да бъдат замесени в политиката през последните двадесет години...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 14 декември 2010 - 10:29
marillion, on Dec 14 2010, 10:28, said:
Posted 14 декември 2010 - 10:36
Ozzy, on Dec 14 2010, 10:29, said:
Ами, да го бяха направили и снощи.
Нямаше как да го направят, нали това се опитвам да ти кажа по-горе. Помисли от тяхна гледна точка, не ги защитавам, но съм убеден, че те не са искали подобна публичност и сервилност. Докато онова мижаво човече с присъщата на управляващите наглост се опитваше (въпреки настойчивите призиви на публиката да се разкара от сцената), да прочете поздравителен адрес от премиера, тримата стояха отзад и се подсмихваха, а Даниела пред мен беше се хванала за главата. Повярвай ми, Румен, Косъо и Иван не се чувстваха добре на сцената в този момент и със сигурност не са имали никакво желание да бъдат награждавани публично, но бяха поставени в неловка ситуация...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 14 декември 2010 - 10:54
marillion, on Dec 14 2010, 10:36, said:
Нямаше как да го направят, нали това се опитвам да ти кажа по-горе.
но съм убеден, че те не са искали подобна публичност и сервилност
Повярвай ми, Румен, Косъо и Иван не се чувстваха добре на сцената в този момент
Аз, за разлика от теб, в случая се опитвам да разглеждам ситуацията НАПЪЛНО безпристрастно. Нещо, което виждам, че ти не можеш да направиш, поради голямата си фенщина към групата (в мега най-добрия смисъл на думата "фенщина").
Какви са възможните варианти? Те са два:
Вариант 1:
Обаждат им се и им казват, че премиерът има намерение да ги награди с ордени и да им раздаде карамфили след концерта им. Тук те имат две възможности за реагиране:
- казват "ОК" (което те и правят)
- казват - "Не, благодаря." - нещо, което ти смяташ за абсурдно, а аз не.
В първия случай концертът ще свърши по свински начин - това е повече от ясно. Във втория - ще си навлекат гнева на бат Бойко, но пък ще спечелят много повече - феновете им няма да забравят подобно нещо никога.
Вариант 2:
Нищо не са знаели и цялата тази работа им е сервирана като изненада.
Мен лично Вариант 2 ме съмнява. Възможен е, разбира се, но е малко вероятен. Поне според мен.
Излиза, че свинският финал е следствие на онова "ОК", което те са казали.
Разбира се, не искам да изкарам групата главен виновник за случилото се. Но и не искам да ги представям като някакви едва ли не жертви, което правиш ти.
Posted 14 декември 2010 - 11:03
С малко такт можеше да се мине без това изпълнение. Примерно казват на Бойко - хубаво, награди ни, щом си решил, но го направи на скромна церемония след края на турнето, пък пак си я отрази във всички вестници. Защото, ако го направиш по време на концерта ще стане еди какво си. Чиста работа.
Edited by Змей Горянин, 14 декември 2010 - 11:04 .
... Through dreams I influence mankind...
Posted 14 декември 2010 - 11:07
Змей Горянин, on Dec 14 2010, 11:03, said:
С малко такт можеше да се мине без това изпълнение. Примерно казват на Бойко - хубаво, награди ни, щом си решил, но го направи на скромна церемония след края на турнето, пък пак си я отрази във всички вестници. Защото, ако го направиш по време на концерта ще стане еди какво си. Чиста работа.
Posted 14 декември 2010 - 11:08
Съгласен съм с предложените варианти от теб, но те не се различават съществено от моите. Замисли се, че ако бяха отказали предварително, щеше да се случи само първото от предложеното от теб: "ще си навлекат гнева на бат Бойко, но пък ще спечелят много повече - феновете им няма да забравят подобно нещо никога." Ако бяха постъпили така, никой нямаше да разбере, че е имало подобно обаждане и отказ. Аз си мисля, че те все пак са имали друг полезен ход, но по една или друга причина не са прибегнали до него. Можело е да приемат оказаните почести, но да помолят това да се случи на специална церемония на друго място и в друг ден. Това е трябвало да сторят, но вече е късно... Разбира се, макар и нищожен, все пак съществува и вариант наистина да не са знаели за намеренията на премиерската администрация и да са били поставени пред свършен факт...
EDIT: Виждам че Змея ме е изпреварил с варианта...
EDIT: Виждам че Змея ме е изпреварил с варианта...
Edited by marillion, 14 декември 2010 - 11:09 .
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 14 декември 2010 - 11:12
Репортаж и снимки от концерта предвидени ли са в графика на Metal Katehizis?
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 14 декември 2010 - 12:45
E то к'во има толкоз за организация, нали сте били там, описвате го накратко и ей ти репортаж
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя
Posted 14 декември 2010 - 13:40
marillion, on Dec 14 2010, 10:18, said:
.......Китарата на Лечев ми се губеше на моменти, като цяло имам чувството, че звукът беше една идея по-нисък от нормалното, но предполагам това е било с цел да се предпазят от премодулации и брумове...........
Питайте Dynacord за тези проблеми (доколкото ги е имало, същите бяха и във Варна), защото софтурно корекциите на пулта (всичко е софтуер, както знаете) са били като за концерт на Веско Маринов - лично Лечев каза, че е водил борба за китарните нива. Като цяло резултатът си заслужаваше.
...And through the window in the wall
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide