Jump to content

ФСБКонцерти...

• You cannot reply to this topic
158 replies to this topic

#101 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 15 декември 2010 - 19:17

View PostDimo Chernev, on Dec 15 2010, 18:54, said:

Здравей,
Прав си по отношение тълкуванието си за "непрекъснато ползване".
Но няма и нужда да си променяме правила, защото те с тази цел са написани - да не се ползва винаги някакъв цвят, шрифт и т. н.

Първоначалният ти постинг може да остане с този цвят и шрифт, при положение, че след това не продължаваш да ги ползваш.

От друга страна - като собственици на форума ние винаги можем да наложим редакция/изтриване или друго ограничение по свое усмотрение. Дори и да няма видимо нарушаване на правилата. За това за модератори са сложени хора, а не машини - защото човешката преценка си остава основна.
В дадения момент модераторът е преценил, че постинга ти боде очите на хората и го е нормализирал. Това не е нещо, за което, дори и позовавайки се на Правилата, да му търсиш сметка :angry2:

П. С. И един въпрос - каква точно емоция изобразяват този цвят и шрифт? :angry2:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#102 Dimo Chernev

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 15 декември 2010 - 19:18

View PostТигър, on Dec 15 2010, 19:10, said:

Чернев, постът ти беше по-четим без "настроението". Т.е. с нормалния шрифт и цвят. Така само бърка в очите. Само да кажа...

К`во да се прави. На вкус и цвет ... нали знаеш руски. :angry2:
Искам да е синьо и малко по-голямо!
Стига вече!
Оставете го така и ще мирясам. Promise!

#103 Dimo Chernev

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 15 декември 2010 - 19:21

View PostSatyr, on Dec 15 2010, 19:17, said:

Здравей,
Прав си по отношение тълкуванието си за "непрекъснато ползване".
Но няма и нужда да си променяме правила, защото те с тази цел са написани - да не се ползва винаги някакъв цвят, шрифт и т. н.

Първоначалният ти постинг може да остане с този цвят и шрифт, при положение, че след това не продължаваш да ги ползваш.

От друга страна - като собственици на форума ние винаги можем да наложим редакция/изтриване или друго ограничение по свое усмотрение. Дори и да няма видимо нарушаване на правилата. За това за модератори са сложени хора, а не машини - защото човешката преценка си остава основна.
В дадения момент модераторът е преценил, че постинга ти боде очите на хората и го е нормализирал. Това не е нещо, за което, дори и позовавайки се на Правилата, да му търсиш сметка :angry2:

П. С. И един въпрос - каква точно емоция изобразяват този цвят и шрифт? :harhar:

Благодаря!

P.S. Моята! :angry2:

#104 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 15 декември 2010 - 19:23

View PostDimo Chernev, on Dec 15 2010, 19:21, said:

P.S. Моята! :angry2:
Чудесно :harhar: Но нея само ти си я знаеш и разбираш. А аз си мислех, че е някаква по-екстровертна, която и читателите трябва да усетят :angry2:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#105 Dimo Chernev

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 15 декември 2010 - 19:33

View PostSatyr, on Dec 15 2010, 19:23, said:

Чудесно :harhar: Но нея само ти си я знаеш и разбираш. А аз си мислех, че е някаква по-екстровертна, която и читателите трябва да усетят :angry2:

Не отговарям за тези, които не са я усетили!
На мен ми беше в синьо емоцията от концерта. Може и да е внушение от множеството снимки в този цвят, които разгледах днес...
Формата на речта може да се измери в стъпки, ако е поетична. А за съвременния писмен език в мрежата, според мен и формата на поднасяне на текстове е важна.

Предлагам наистина да прекратим упражненията на тази тема.

Каквото исках да кажа за концерта на ФСБ съм го поднесъл по начина, по който го разбирам.

Дано сте разбрали и вие... :angry2:

#106 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 16 декември 2010 - 15:59

ФСБ с дъх на червени рози :angry2:

#107 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 август 2011 - 09:41

"Концертът на ФСБ в Бургас на 9 септември се отлага

Продукцията "FSB Symphony", планувана за 9 септември в Летния театър в Бургас, се отлага за неопределено време. Това съобщиха организаторите, цитирани от БТА. Като причина за отлагането се посочват „обективни пречки".

Стойността на предварително купените билети ще бъде възстановявана до края на септември - на касите в мрежата на "Тикет плюс", от които са купени билетите, или в офиса на компанията.

ФСБ очаква своята публика в Пловдив на 1 септември от 20.00 часа в Античния театър за откриването на Есенния салон на изкуствата - 2011 с участието на Пловдивската филхармония и ансамбъл "Тракия"."

Инфо: Дарик

Какви ли може да са тази "обективни пречки"? При това за концерт, който се подготвя от повече от половин година? Слаби продажби?
I don't know how I managed it...

#108 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 24 август 2011 - 09:57

Много неприятна новина, още рано сутринта ми съобщиха...

Лично за мен новината е крайно неприятна, най-вече защото няма как да присъствам на концерта в Пловдив и вече бях "създал" организация за пътуване до Бургас. Сега ще трябва да чакаме концерт в София, има такъв вариант, но все още не е потвърден от самата група. Надали в този случай става дума за слаби продажби. Само преди десетина дни, същото място е било пълно по време на концерт на "Сигнал". Не мисля, че бургаската общественост е обърнала гръб на един от символите на българския рок, по-скоро става дума за логистични проблеми...

При ФСБ по традиция нещата стават трудно, защото се опитват да организират сами всичко. Пословичният перфекционизъм и някои черти от характерите на тримата, също оказват негативно влияние. Месец август изтече, а все още очакваме пълното DVD от концерта в НДК. "Орязаната" версия си стои вкъщи не разопакована, но дали някога ще дочакам да видя пълнокръвния документ от това незабравимо събитие?
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#109 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 август 2011 - 10:02

View Postmarillion, on Aug 24 2011, 10:57, said:

Само преди десетина дни, същото място е било пълно по време на концерт на "Сигнал".
Не. Пълно не е било. Около 2/3 от местата са били заети. И това в РАЗГАРА на туристическия сезон. А 9-ти септември вече е извън сезона.

#110 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 24 август 2011 - 11:04

View PostOzzy, on Aug 24 2011, 10:41, said:

"Концертът на ФСБ в Бургас на 9 септември се отлага

Продукцията "FSB Symphony", планувана за 9 септември в Летния театър в Бургас, се отлага за неопределено време. Това съобщиха организаторите, цитирани от БТА. Като причина за отлагането се посочват „обективни пречки".

Стойността на предварително купените билети ще бъде възстановявана до края на септември - на касите в мрежата на "Тикет плюс", от които са купени билетите, или в офиса на компанията.

ФСБ очаква своята публика в Пловдив на 1 септември от 20.00 часа в Античния театър за откриването на Есенния салон на изкуствата - 2011 с участието на Пловдивската филхармония и ансамбъл "Тракия"."

Инфо: Дарик

Какви ли може да са тази "обективни пречки"? При това за концерт, който се подготвя от повече от половин година? Слаби продажби?
Из цяла Варна са разлепени плакати с двете дати, което само ме подразни, защото няма как да отида до Бургас в работен ден, без да си взема отпуска, а в края на лятото тя е вече кът. Да не споменавам за допълнителните разходи, които също не са за пренебрегване. Не знам защо са решили да разлепят тези плакати из града, но явно не са постигнали желания ефект. Друго щеше да бъде, ако имаше обявена дата и за тук.
Защо на сайта концертът в Пловдив не фигурира в списъка със събития? Обявен е доста отдавна... Ако не бяха плакатите, нямаше да знам и за концерта в Бургас.
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#111 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 24 август 2011 - 12:02

View Postmarillion, on Aug 24 2011, 10:57, said:

Много неприятна новина, още рано сутринта ми съобщиха...

Лично за мен новината е крайно неприятна, най-вече защото няма как да присъствам на концерта в Пловдив и вече бях "създал" организация за пътуване до Бургас. Сега ще трябва да чакаме концерт в София, има такъв вариант, но все още не е потвърден от самата група. Надали в този случай става дума за слаби продажби. Само преди десетина дни, същото място е било пълно по време на концерт на "Сигнал". Не мисля, че бургаската общественост е обърнала гръб на един от символите на българския рок, по-скоро става дума за логистични проблеми...

При ФСБ по традиция нещата стават трудно, защото се опитват да организират сами всичко. Пословичният перфекционизъм и някои черти от характерите на тримата, също оказват негативно влияние. Месец август изтече, а все още очакваме пълното DVD от концерта в НДК. "Орязаната" версия си стои вкъщи не разопакована, но дали някога ще дочакам да видя пълнокръвния документ от това незабравимо събитие?

Проектът с "пълната" версия на концерта е замразен към днешна дата.
Съвсем на скоро, имах разговор с Иван Лечев и го попитах кога се очаква да излезе ДВД - с целия концерт и с обещаните екстри, за които се загатва в "орязаната" версия.
Той отговори, че за момента работата е спряна (или върви с бавни темпове), поради липса на достатъчно финансови средства.

Както си отбелязал по-горе, те се опитват сами да направят всичко.
Към момента не са успели да осигурят достатъчно финансиране, за да продължат работа по ДВД-то.
Иван спомена също, че възнамеряват да издадат и Блу-рей.

Питах го и за концерта в Пловдив, но той беше лаконичен.
Каза, че подготвят "голяма" програма, с много изненади.
BTW, планират и този концерт да заснемат.

Edited by marooned, 24 август 2011 - 12:04 .

"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#112 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 24 август 2011 - 12:05

Демек за "разопаковам" вестникарската версия и да гледам... :drinks:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#113 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 24 август 2011 - 12:15

Аз разпечатах ДВД-то, което си купих, за да взема автограф от Иван Лечев.

Още не съм го гледал.

Все пак - с теб и с Ози, сме от хората, които предпочитат да си набавят "De luxe" изданието (например на "Дървото"), отколкото да се задоволят с половинчати изпълнения :drinks:
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#114 Seaborn

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 124 posts

Posted 25 август 2011 - 22:21

Последната страница на вестник "24 часа" от днес:
"Концертът на ФСБ със симфоничен оркестър в Бургас на 9 септември няма да се състои и парите за билетите ще бъдат върнати до края на септември, обявиха от организаторите "Джаз плюс". Групата бе поканена от общината, но тя отказала да поеме нощувките на осветители и озвучители, както и да им изплати скромни хонорари. ФСБ са готови да свирят без пари, ако няма приходи от билетите. Но не искат да си платят, за да имат концерт, за който са поканени от общината, съобщиха музикантите. Те свирят със симфоничен оркестър в Пловдив на 1 септември."

По-голяма глупост не бях чел. Ако това е вярно, егати организаторите и егати групата, която не може да напълни летния театър в Бургас и да си плати "скромните хонорари" на осветителите и озвучителите от приходите от билети. Знам че не е популярно мнение, но взе да ми писва от звездоманията на Иван Лечев. "ФСБ са готови да свирят без пари, ако няма приходи от билетите. Но не искат да си платят за концерт, за който са поканени от общината" - абсолютни смешки са това. Явно някои хора са решили, че могат цял живот да карат на държавна/общинска издръжка както едно време. Може би някой ще ми представи смислено другата гледна точка, готов съм да я разбера ако не е толкова абсурдна. За какво се обявява концерт без да са наясно с всички условия, които трябва да изпълнят организаторите? Не е ли било ясно още преди да се разлепят хилядите плакати какви са ангажиментите на общината? Някой може ли да ми обясни?

Edited by Seaborn, 25 август 2011 - 22:26 .

Windy bus-stop. Click. Shop-window. Heel.

#115 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 август 2011 - 07:50

View PostSeaborn, on Aug 25 2011, 23:21, said:

егати групата, която не може да напълни летния театър в Бургас и да си плати "скромните хонорари" на осветителите и озвучителите от приходите от билети
:yes:

но взе да ми писва от звездоманията на Иван Лечев.
Бих добавил: и на другите двама :yes:

Изобщо, след като прочетох интервюто им, дадено за българския "Rolling Stones" преди около година, гледам на тази група по един съвсем различен начин :yes:

#116 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 26 август 2011 - 11:10

View PostOzzy, on Aug 26 2011, 08:50, said:

:yes:

Бих добавил: и на другите двама :yes:

Изобщо, след като прочетох интервюто им, дадено за българския "Rolling Stones" преди около година, гледам на тази група по един съвсем различен начин :yes:

А въпросното интервю има ли го някъде из интернет ? Не съм сигурен дали преди време Жорж не написа тук част от интервюто, но ще ми е интересно да го прочета, ако има възможност да бъде намерено из мрежата.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#117 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 26 август 2011 - 11:42

Интервюто

Аз пак да подчертая, че всякога е добре да се разграничава музиката от страничните фактори. Не от вчера е известно, че прекомерна грандомания е вселена в душите на трима от най-големите ни музиканти. От друга страна, също така, не от вчера е известно, че каквото и да направят тези "грандомани" в студиото или на сцената - обикновено поставят нови стандарти в материята... :yes:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#118 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 26 август 2011 - 12:10

Благодаря ти за линка, Жорж. :yes:

Не е чак толкова пиперливо или провокативно това интервю. Освен въпросът "Не е ли скучно да стоите без никаква конкуренция на сцената в България?" и отговорът на Румен, че "Така излиза – че сме сами." Но споделям напълно мнението на Лечев, че "това, което ние правим, не го прави никой друг в България." Някой сеща ли се за друга българска група или изпълнител на музика в духа и стилистиката на ФСБ ? Или дори ако има, достигнал(а) ли е успехите на ФСБ ?

За протокола - аз притежавам оригинален диск на Ирина Флорин. Диск който е купен защото харесвам музиката й. Албумът "В трето лице" е шедьовър за стандартите на стила. Дори бих казал, че е учудващо разнообразен.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#119 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 август 2011 - 12:47

Ако позволиш една добавка:

View Postmarillion, on Aug 26 2011, 12:42, said:

каквото и да направят тези "грандомани" в студиото или на сцената - обикновено поставят нови стандарти в материята...
... в България.

Без тази добавка изречението е в сферата на научната фантастика. :yes: :yes:

#120 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 26 август 2011 - 17:23

View Postmarillion, on Aug 26 2011, 12:42, said:

!"£$%Z£$% самочувствието... Нищо лошо, де, големи музиканти са и т.н. Само дето това ме подразни.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users