didogun, on Aug 18 2010, 11:18, said:
Продажбите казваш... Не си падам по статистиките кой колко продал, обаче чух със собствените си уши Улрих да дава определението "the foundators of trash metal", което ме навежда на мисълта, че не визират продажбите.
Че има мениджърска схема е ясно, едва ли музикантите са се събрали да цакат карти и изведнъж са решили, аве я дай да си направим едно "big 4".
На мен ми хареса и факта, че никой не възропта пред това "big 4", дори и хора с основание. Добре, че не се бяха нарекли "big 4" на метъла щото лошо им се пишеше, Демайо шамари щеше да раздава вече...
"Голямата четворка" е по-комплексно определение. Винаги съм го приемал не по отделно като основателите на траша или най-комерсиално успешните американски траш банди, а като съвкупност от тези два критерия. Т. е. - трябва групата да е от основателите (по-относителен критерий), както и да е една от четирите постигнали най-голям комерсиален успех такива банди. И тогава всичко си идва на мястото - няма друг вариант за формация на "The Big Four". Много хора се чудеха как Мъстейн е преодолял егото си и Megadeth излязоха не само преди Metallica, но и преди Slayer. Ами, много просто - седнали са с мениджърите си на масата (или по-вероятно само мениджърите им), извадили са си ги и са си ги премерили (продажбите). Така тук също няма друг вариант на реда на излизане.
Толкова е просто