Posted 28 юни 2010 - 20:16
Нека и аз да споделя моите впечатления от фестивала.
Първи ден :
Голямата четворка си е ГОЛЯМА. Останах много приятно изненадан от Anthrax. Преди концерта почти не ги бях слушал и имаше само две техни песни, които бих успял да разпозная, но със изпълнението си ме спечелиха. Беладона ми напълни душата а и всички останали. Следват Megadeth. Дъждът и по-късно градушката, които паднаха направо ме подлудиха и първите няколко песни скачах и крещях като обезумял. След като започнах да се осъзнавам забелязах, че звука им не го биваше особено, но това ни най-малко не ми попречи да се изкефя. И тук идва моят провал. В паузата между Megadeth и Slayer под въздействието на жегата, спарената атмосфера след дъжда и дехидратацията ми прилоша и в крайна сметка охраната ме издърпа през оградата и ме изведе настрани. След успешното ми възстановяване малко преди да започнат Slayer, си проправих колкото можах път напред и се приготвих за касапницата. А изпълнението на Slayer си беше истинска касапница. И накрая моите любимци Metallica. Страхотно изпълнение, много по-добро от онова преди две години. Страхотен звук и страхотно шоу. Как да не ги обича човек ?
Втори ден :
Предварително запасен с вода влизам в стадиона. Stone Sour си преминаха точно както очаквах. Изкефих им се на пичовете, но тази група няма да ми стане любима. Alice in Chains бяха най-важното нещо за мен през този ден и не ме разочароваха. Дювал се справя перфектно, а бях толкова близо до сцената, че имах чувството, че мога да докосна Кантрел. Гласът ми, който по някаква необяснима причина остана непокътнат след първия ден ме изостави на Rooster. Накрая дори се сдобих с перце. Повече няма какво да искам. И сега идват Manowar. Огромно разочарование. Никога не съм им бил голям почитател, но дойдох на стадиона с позитивно мнение за тази група, което се изпрари много бързо поради три причини. Първо част от техните фенове бяха изключително нетолерантни към другите групи, но това не е толкова важно. Второ ужасен звук. Наредиха големите колони, които издаваха изключотелно силен ШУМ. И трето самото поведение на групата. То не беше чупене на стойки, то не бяха речи и естествено култовия момент момент, в който се оказа, че целия стадион е там заради тях. Оказа се, че малолетните фенове с тениски на Rammstein всъщност са били войни под прикритие. За сетлиста на Rammstein бях подготвен предварително. Но колкото и да не харесвам последния им албум направиха страхотно шоу, което аз лично не очаквах понеже не беше самостоятелен техен концерт. Надявам се след някоя година, когато Liebe Ist Fur Alle Da не е толкова актуален да направят и самостоятелен концерт в България.
One Shih Tzu ... Seven Psychopaths