Jump to content

Sofia Rocks, powered by Sonisphere Festival22-23.06.2010, ст. "Васил Левски"

592 replies to this topic

#381 ping_pong_bitches

star sucker

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 270 posts

Posted 26 юни 2010 - 23:34

View PostBarbarian_Brothers, on Jun 26 2010, 23:47, said:

То си пролича на концерта, ако вие сте 50-100 човека, то "warrior"-те бяха 50 000. Имаше и хора дошли от щатите

Ако наистина бяхте толкова, не ми се мисли на коневръза до стадиона какво щеше да е :D

#382 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 26 юни 2010 - 23:41

E-e, те райдват хорсис мейд ъв стийл, все пак :D
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#383 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 27 юни 2010 - 00:11

Вижте нещо забавно:
http://forum.muzikan...topic=83690&hl=
Няма общо с нито един от досегашните спорове.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#384 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 27 юни 2010 - 00:15

Не възнамерявам да пиша относно стоманените хора и тяхните превозни средства,искам да открия само че топлата вода втори път!

Така.....Днес открих аз тока защо никога преди това не сам и допадали Антрах.Боже колко съм зле ми че то било заради вокала...всичко що бях слушал до момента е с буш,пък тоз Беладона цепи мрако за мен.Какво да се прави мама и тате са били ученици по онуй време де излиза тоз тип музика....Само на мен ли ми допада повече тоя де го чууме оня ден или само я си го мисла?

ПП:Писах по този начин не с цел да изглеждам по-екстравагантно,а да изкажа че не селото само по себе си е обидно,за което ми се обиди дамата подвизаваща се под името "черният вълк".Срамно е ,че тези хорица,които идват от село в големия град(разбираем факт все пак тук условията за живот са малко по-добри),след 2-3 годинки се бият в гърдите какви са Софиянци....Аз пък предопичат да кажа че съм Шоп(все пак предшествениците ми са се намъкнали в София от едно малко селце на около 20-на километра от на'шта столица).

Разболях се на този фестивал,но дори и в толкова непрятен момент за мен бих го повторил,че дори потретил.ИСКАМ ПАК :/

#385 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 27 юни 2010 - 00:17

View PostТигър, on Jun 27 2010, 01:11, said:

Вижте нещо забавно:
http://forum.muzikan...topic=83690&hl=
Няма общо с нито един от досегашните спорове.

Муахаха, идейно, сега ще я наспамя :D
Изгубил се, открих нощта

#386 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 27 юни 2010 - 00:33

Е какво му се смеете!Човека е на зор бре :D

ПП:Ако някой постне че продава шишето от което е пил вода Кори,моля даите линк за да се посмея :D))

#387 garigazari

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 138 posts

Posted 27 юни 2010 - 00:34

View PostWicked Child, on Jun 26 2010, 23:18, said:

Сега какво, тръгнахме на открито плюене по групите ли? Щото на втория ден вярно имаше банда, която разчита повече на цирка, отколкото на качествената музика, но това не бяха Manowar.
Аре скрийте се вече, к'ъф си ти, че ще ми казваш, че Рамщайн не правили музика. То бива самонадеяни ш*б*няци ама не се усещате.20-30 циркаджии тука обезмислихте създаването на целия фестивал. Включително и този въздесъщия Ozzy, дето Рамщайн били отбили номера и в Белград много се раздали. И кое му беше по-хубавото в Белград, нашата публика се раздаде 5 пъти повече от сърбите. Може да минавам границата на тона, но защо въобще стои тази тема, колкото да дразни феновете ли ?

#388 Моридин

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 22 posts

Posted 27 юни 2010 - 00:49

Единственият метъл състав, който притежава само един китарист и който с чисто сърце мога да кажа, че прави смазваща музика, е Pantera.
'Щото, ако ще го обръщаме на музикални качества, Manowar нито са кой знае какви музиканти, нито пък са кой знае колко по-комплексни като звучене от Rammstein. И двете групи наваксват с циркаджйиски глупости, просто всяка от тях има различен подход.

/thread?

Edited by Моридин, 27 юни 2010 - 00:50 .

#389 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 27 юни 2010 - 00:52

Рамщайн са с двама китаристи, бе:

http://en.wikipedia....ki/Paul_Landers
http://en.wikipedia....chard_Z._Kruspe
Изгубил се, открих нощта

#390 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 27 юни 2010 - 01:02

View PostBarbarian_Brothers, on Jun 26 2010, 23:47, said:

Kво си затормозявате живота с безмислени спорове бе хора. Това че хейтърчетата са превзели интернет пространството и по-специално този форум не означава, че в реалния живот е така. То си пролича на концерта, ако вие сте 50-100 човека, то "warrior"-те бяха 50 000. Имаше и хора дошли от щатите и други страни заради тях.
Вместо да ми разсъждавате на поста гледайте това (не е свързано с групата):

Човече започвам да мисля, че ти си някакъв бот, който разпалва спорове около Manowar във форума? Сатире така ли е?

Ако не е така, човече потърси помощ, веднага, зъдалжително!!!!

Insane in my brain

#391 Моридин

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 22 posts

Posted 27 юни 2010 - 01:33

View PostOverhate, on Jun 27 2010, 01:52, said:

Рамщайн са с двама китаристи, бе:

http://en.wikipedia....ki/Paul_Landers
http://en.wikipedia....chard_Z._Kruspe

Това го знам, но пък тяхното звучене изобщо не предполага присъствието на втора китара. Не че съм ги преслушал целите де, но от това, което ми е минало през ушите, не разбирам за к'во, аджеба, я ползват. Сравнението в случая се отнасяше за Меноуор, имащи си само Logan, който поставен до Dimebag е някак... сеш' се.

Edited by Моридин, 27 юни 2010 - 01:34 .

#392 Iron Maiden

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 18 posts

Posted 27 юни 2010 - 03:05

Това никъде не съм го прочела, просто се поинтересувах и попитах когото трябва, мисля, че всеки, който има желание може да го провери ;) Както казах аз в грозни спорове няма да влизам, 'щото тва си е откровена загуба на време.Всеки има правото да си мисли каквото си иска и да си прави изводите и мен много слабо ме интересува ;) Айде със здраве ;)

#393 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 27 юни 2010 - 09:26

View Postgarigazari, on Jun 27 2010, 01:34, said:

Включително и този въздесъщия Ozzy, дето Рамщайн били отбили номера и в Белград много се раздали. И кое му беше по-хубавото в Белград, нашата публика се раздаде 5 пъти повече от сърбите.
Е, то това е вече до приоритети... Ти явно отиваш на концерт заради публиката. На мен пък публиката по концертите ми е през оная работа. Аз отивам заради групите.

View PostJorko_Beliata, on Jun 26 2010, 20:31, said:

Напълно сериозно - единствения кусур, който намирам на Металика от оная вечер е, че не чухме Dyers Eve
Страховито изпълнение! ;) Тати и там е във върхова форма ;)
I don't know how I managed it...

#394 Mor-Rioghain

bean sídhe

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 451 posts

Posted 27 юни 2010 - 10:21

Съвсем сериозно се питам, какво съм пропуснала в сравнение с Белград, освен Engel, чиято липса си беше грандиозно разочарование. Не придавам особена важност на сценографията, при положение, че през голяма част от концерта виждах единствено косата си. Posted Image Към озвучаването нямам забележки, по-силно не би ми било приятно. В Сърбия дали завършиха с подобен поклон, изглеждаше толкова мило?

От моето място, не можех със сигурност да забележа какъв е ентусиазмът front of stage, обаче, останалата част от стадиона беше заета от хора, застанали мирно за зарята; дори докато свиреха Metallica, не беше особено различно. Като че ли единствено Manowar успяха да раздвижат публиката, а за познаване на текстове да не говорим...

За Alice In Chains и Stone Sour ще споделя само, че самостоятелните концерти са задължителни.
Don't mistake lack of talent for genius.

#395 Wicked Child

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 49 posts

Posted 27 юни 2010 - 10:30

View PostМоридин, on Jun 27 2010, 01:49, said:

Единственият метъл състав, който притежава само един китарист и който с чисто сърце мога да кажа, че прави смазваща музика, е Pantera.
'Щото, ако ще го обръщаме на музикални качества, Manowar нито са кой знае какви музиканти, нито пък са кой знае колко по-комплексни като звучене от Rammstein. И двете групи наваксват с циркаджйиски глупости, просто всяка от тях има различен подход.

/thread?

И сега какво? Аз пък, както и още доста хора, мога да кажа "с чисто сърце", че Manowar правят смазваща музика, сиреч музика, която ме смазва. И какво, докъде я докарваме? А твърдението, че Manowar не са кой знае какви музиканти, е смехотворно.
А самият факт, че Рамщайн звучат почти по същия начин наживо, както на студийните си записи, показва, че или са невероятни виртуози, или просто не си дават толкова зор и не се опитват да дадат най-доброто от себе си, когато правят музика. Друг е въпросът, че преди години Du Hast звучеше във всяка чалготека - сега не знам дали е така, щото не съм ходил. Или, че на стадиона имаше и бая чалгари, дошли единствено заради Рамщайн, без дори да са чували другите групи. Една кукличка даже ми се молеше да я пусна пред мен, щото да види Рамщайн наживо й било мечта от детството.

#396 aiwara

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 12 posts

Posted 27 юни 2010 - 10:38

Аз изпълних една дългогодишна мечта, видях Алис. :metal: :metal: :metal:
И дори се запознах с тях, нещо което няма да забравя никога:
Здрасти, Уил... ;)
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Дори и времето през този един час, в който бяха на сцената, беше Сиатълско. А те илзязоха и размазаха. Всичко беше на 100%. Без излишно лигавене, без ефекти-просто излязоха и свириха само както те си могат. А Джери Кантрел е Господ!!! ;) ;) :metal: Дювал е страхотен заместник на Лейн, без да се опитва да го копира, прави всичко в свой стил, което е страхотно. Дано наистина се сбъдне това, което Уил каза и да дойдат пак в Бг. Но да не подгряват на никой.
След Алис дори и шоуто на Рамщайн не ми направи толкова голямо впечатление, не че не беше яко. Просто ми беше все там какво ще чуя след тая сбъдната мечта. Дори и Уориърите ми се сториха забавни след това. :harhar: :harhar: :harhar: Стоун Соур в началото също направиха яко шоу.

За първият ден: беше страхотно. Нека видят малко хамериканците какво се казва публика. Макар и да не бяхме толкова много като бройка. Очаквах да има повече хора.

#397 ping_pong_bitches

star sucker

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 270 posts

Posted 27 юни 2010 - 11:07

View PostWicked Child, on Jun 27 2010, 11:30, said:

И сега какво? Аз пък, както и още доста хора, мога да кажа "с чисто сърце", че Manowar правят смазваща музика, сиреч музика, която ме смазва. И какво, докъде я докарваме? А твърдението, че Manowar не са кой знае какви музиканти, е смехотворно.
А самият факт, че Рамщайн звучат почти по същия начин наживо, както на студийните си записи, показва, че или са невероятни виртуози, или просто не си дават толкова зор и не се опитват да дадат най-доброто от себе си, когато правят музика. Друг е въпросът, че преди години Du Hast звучеше във всяка чалготека - сега не знам дали е така, щото не съм ходил. Или, че на стадиона имаше и бая чалгари, дошли единствено заради Рамщайн, без дори да са чували другите групи. Една кукличка даже ми се молеше да я пусна пред мен, щото да види Рамщайн наживо й било мечта от детството.

Лъхаш на ниско самочувствие.

#398 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 27 юни 2010 - 11:17

View PostMor-Rioghain, on Jun 27 2010, 11:21, said:

Съвсем сериозно се питам, какво съм пропуснала в сравнение с Белград, освен Engel
Ще го повторя още веднъж, пък дано този път ме разберат...

Белград - 2 часа
София - около час и 20-25 минути
Демек - изпуснала си между 30 и 40 минути. За разликата в декорите по сцената няма да говоря.

Откак свърши фестивала съм говорил с поне пет човека, които са били на концерта на Рамщайн в Белград и с още толкова, за които концерта в София е бил първия им досег на живо с групата. Резултатите:
- петимата от Белград единодушно твърдят, че концерта в Сърбия е бил по-добър от Софийския и то не с малко;
- петимата, за които концерта в София е бил първия им досег с Рамщайн единодушно твърдят, че това е един от най-грандиозните концерти, на които са били през живота си. Част от тях дори не са фенове на Рамщайн.

Не знам по какъв друг начин да го кажа.
I don't know how I managed it...

#399 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 27 юни 2010 - 11:18

View PostWicked Child, on Jun 27 2010, 11:30, said:

Друг е въпросът, че преди години Du Hast звучеше във всяка чалготека - сега не знам дали е така, щото не съм ходил.

Значи от чалга си минал на Manowar? Все пак има някаква градация. Айде пък догодина техно и дръм&бейс ;)

Edited by Joey, 27 юни 2010 - 11:18 .

Insane in my brain

#400 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 27 юни 2010 - 11:18

самият факт, че Рамщайн звучат почти по същия начин наживо, както на студийните си записи, показва, че или са невероятни виртуози, или просто не си дават толкова зор и не се опитват да дадат най-доброто от себе си, когато правят музика

Чисто и просто стилът им не предполага импровизации.
Освен това в песните им има повече клавири и синтове, отколкото клавириста им може да изсвири едновременно на живо, затова една част от музиката им е семпли, което означава, че трябва да си свирят песните много стриктно и под метроном. Другият вариант е да свирят опростени версии на живо. Те явно са избрали да звучат максимално пълно и плътно, за което аз лично не мога да ги обвиня.
Изгубил се, открих нощта

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users