Jump to content

Sofia Rocks, powered by Sonisphere Festival22-23.06.2010, ст. "Васил Левски"

592 replies to this topic

#341 mutant

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 71 posts

Posted 26 юни 2010 - 16:50

View PostWicked Child, on Jun 26 2010, 16:44, said:

Мхм - както казах, той има изключителна полза от това да настройва фанатичните фенове на Металика и Слейър срещу себе си.

Фанатичните фенове на Металика ги видяхме на концерта. Вервай ми че тия хора незнаеха нито кой е Дейв Мъстейн нито ква му е караницата с Металика.

#342 Wicked Child

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 49 posts

Posted 26 юни 2010 - 16:54

Мхм. Не са чували за оригиналния състав на любимата си банда, нито за една от най-честите теми, които журналистите засягат в интервютата. Нито пък за онова ДВД, в което говорят с Мъстейн за Металика. Същински фанатични фенове.

#343 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 26 юни 2010 - 16:57

View PostSatyr, on Jun 26 2010, 15:20, said:

Хм, аз пък не съм убеден. Няма спор, че по света Менъуор имат много фенове. Няма спор и че мнозина от тях са, да не ги наречем "слаботелесни" (че може да се разтълкува обидно), но - индивиди с възслаба, скромна физика. Да наречеше такива хора "воини" си е чиста подигравка и нищо друго :blush:
Лелеее как обиди hendy :russian_roulette:

Между другото - някакви отзиви от фестивала в съседните страни, в Гърция на 24-ти, вчера вече и в Турция и Румъния?
Дали вчера Меноуор в Румъния са имали някакво проблеми с Аксепт :haha:

#344 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 юни 2010 - 16:58

:russian_roulette: :blush:
I don't know how I managed it...

#345 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 26 юни 2010 - 17:11

Може ли да се отвори някаква отделна тема "за и против Менуор на Сонисфиър 2010" и да се дърлите там, тук искам да чета нормални мнения за феста.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#346 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 26 юни 2010 - 17:52

View PostWicked Child, on Jun 26 2010, 17:54, said:

Мхм. Не са чували за оригиналния състав на любимата си банда, нито за една от най-честите теми, които журналистите засягат в интервютата. Нито пък за онова ДВД, в което говорят с Мъстейн за Металика. Същински фанатични фенове.

Е т'ва е затворихме ти устата за Manowar и започна да плюш Metallica, типичен тру ъуоруиър оф стийл, мууухахахахахахаха!!!! Говори си, не ми пречиш и моля те не отговаряй на поста ми, ако искаш нещо на ЛС!!!!
Престанете да спамите хубавата тема!!!

Edited by Joey, 26 юни 2010 - 18:02 .

Insane in my brain

#347 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 26 юни 2010 - 18:32

View PostJoey, on Jun 26 2010, 18:52, said:

Е т'ва е затворихме ти устата за Manowar и започна да плюш Metallica, типичен тру ъуоруиър оф стийл, мууухахахахахахаха!!!! Говори си, не ми пречиш и моля те не отговаряй на поста ми, ако искаш нещо на ЛС!!!!
Престанете да спамите хубавата тема!!!
Не че нещо, обаче къде го видя да плюе по Metallica?

Edited by Тигър, 26 юни 2010 - 19:57 .

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#348 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 26 юни 2010 - 18:56

View PostOzzy, on Jun 26 2010, 15:08, said:

Пак в това време щеше да бъде вкарано безкрайното чил аут интро
Въпросното интро беше пуснато още докато се нареждаше сцената с идеята кулминацията му да настъпи в минутата, когато Manowar трябва да стъпят на сцената и да започнат да свирят така, че няма нищо общо с рязане на песни.
Обаче солото на Джоуи и заигравката с публиката наистина продължиха твърде дълго и изядоха две песни време. Речта на Джоуи накрая също можеше да бъде съкратена в частта си "Кой оттук е дошъл за Manowar"...
Честно казано на втория ден Manowar бяха единствената група, която ми се води любима и смятах да я изгледам с интерес, но... те пък решиха да си убият половината сет почти с някакви заигравки, които можеха да бъдат съкратени с две трети и сета им щеше да стане по-добър.
Е, в крайна сметка написах и по-рано сета на Manowar ми остави нелош спомен, а Rammstein, които с последните си три албума се дънят адски много в моите очи ми напълниха душичката така както не ми се беше случвало от концерта на Sabaton и Rage, а от Rammstein не просто, че не очаквах кой знае какво, а направо си очаквах един от най-скучните концерти, на които някога съм присъствал.

Edited by Джуджето_GIMLY, 26 юни 2010 - 18:58 .

Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#349 didogun

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 133 posts

Posted 26 юни 2010 - 19:07

Няколко неща ми се ще тук да попитам по-запознатите:

Напоследък явно се забелязва влошеното свирене на Кърк Хамет на живо. Той никога не се е нареждал сред виртуозите, но поне неговите си сола ги изпълняваше брилянтно години наред. Сега много често маже и мъчи инсрумента. Това от желание за импровизация и разнообразяване ли го прави, не стоплям. От годинките? Едва ли. И по-дърти от него чичита къртят свирепо въпреки ЕГН-то....

Кой вкара в употреба определението "the big 4", кой определи кои са му членовете и как аджеба Антракс се намърдаха в това 4?

По въпроса за нападките и искрите през годините.... тях ги е имало, обаче..... business is business

Edited by didogun, 26 юни 2010 - 19:08 .

#350 Jorko_Beliata

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 132 posts

Posted 26 юни 2010 - 19:31

View PostJoey, on Jun 26 2010, 18:52, said:

започна да плюш Metallica

Can't help myself! :D :D :D

Напълно сериозно - единствения кусур, който намирам на Металика от оная вечер е, че не чухме Dyers Eve

А колкото до глупостите от рода тоя-с тоя не би свирил, и кой с кого се мрази след Сонисфиър и Канадското клане се надявам тия теми да потънат в прахта.

@didogun - всеки бърка на живо, не ми направи впечатление Кърка да е по-зле от обикновено, колкото до "голямата четворка", цък.

Edited by Jorko_Beliata, 26 юни 2010 - 19:36 .

Има нещо, заради което всички биографици на Блек Сабат заслужават да бъдат побити на колове, оставени докато гаргите им гризат карантиите:
Защо всички говорят за "Времето с Ози" и "Времето след Ози"?! В историята на Сабат съществува времето "Преди ДИО" и "Времето след ДИО". Самия ДИО е безпрецедентен и вечен.

#351 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 26 юни 2010 - 19:49

View PostТигър, on Jun 26 2010, 19:32, said:

Не че нещо, обаче къде го видя да плие по Metallica?
Ти да не работиш като адвокат?

#352 didogun

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 133 posts

Posted 26 юни 2010 - 19:56

View PostJorko_Beliata, on Jun 26 2010, 20:31, said:

колкото до "голямата четворка", цък.

Ако знаеш отговора, кажи. В Уикито мога и сам да вляза, но отговора там го няма.

#353 Davidian

епископ

• Тамплиeри
  • PipPipPip
  • 361 posts

Posted 26 юни 2010 - 20:01

View PostOverhate, on Jun 26 2010, 15:56, said:

Аз виждам доста, но както и да е :D

Можеш ли да споделиш кое ти се струва неприемливо, че де се вика, да намерим истината по средата :D

Напоследък явно се забелязва влошеното свирене на Кърк Хамет на живо. Той никога не се е нареждал сред виртуозите, но поне неговите си сола ги изпълняваше брилянтно години наред. Сега много често маже и мъчи инсрумента. Това от желание за импровизация и разнообразяване ли го прави, не стоплям. От годинките? Едва ли. И по-дърти от него чичита къртят свирепо въпреки ЕГН-то....

Радвам се, че не съм само аз с мнение по тази тема. Та, нито от годинките не е, нито от импровизация. От пръстите ще му е. Няма да разсъждавам върху уменията (или по-скоро липсата на такива), тъй като Сатриани многократно е говорел по тази тема.

Жорко, музикант си, знаеш как стоят нещата. Нормално е на живо пръстите и перцето да се разминат, да се чуе dead note, или натиска да не е подходящ. При Хамет грешката е от съвсем друг тип.

Както и да е, извинявам се на феновете на Металика. Никога не съм обичал така да се заяждам с нечии любимци по такъв грозен начин, но просто разискваме, така че не съм искал да влизам в някакви спорове.

#354 Jorko_Beliata

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 132 posts

Posted 26 юни 2010 - 20:03

View Postdidogun, on Jun 26 2010, 20:56, said:

Ако знаеш отговора, кажи. В Уикито мога и сам да вляза, но отговора там го няма.

The "Big Four" bands of thrash metal are Anthrax, Megadeth, Metallica, and Slayer, who simultaneously created and popularized the genre in the early 1980s.

Предполагам, че факта че са първите групи отпочнали траш - жанра е достатъчен да се титуловат по съответния начин. Съмнавам се, че ще намериш друг отговор.

@Davidian - Да оставим намира Кърк с казаното от Мъстейн по негов адрес - "He makes good use of the talent he has." :D

Edited by Jorko_Beliata, 26 юни 2010 - 20:11 .

Има нещо, заради което всички биографици на Блек Сабат заслужават да бъдат побити на колове, оставени докато гаргите им гризат карантиите:
Защо всички говорят за "Времето с Ози" и "Времето след Ози"?! В историята на Сабат съществува времето "Преди ДИО" и "Времето след ДИО". Самия ДИО е безпрецедентен и вечен.

#355 didogun

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 133 posts

Posted 26 юни 2010 - 20:13

View PostJorko_Beliata, on Jun 26 2010, 21:03, said:

Предполагам, че факта че са първите групи отпочнали траш - жанра е достатъчен да се титуловат по съответния начин. Съмнавам се, че ще намериш друг отговор.

Доколкото зная Exodus е отпочнала траш-жанра още преди тези до една да съществуват . Но тук не иде реч дори за "the first 4" ами за "the big 4"

#356 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 26 юни 2010 - 20:20

Можеш ли да споделиш кое ти се струва неприемливо, че де се вика, да намерим истината по средата

Първо, да направя уточнението, че Карък Хамет далеч не ми е любимия китарист и хич не ми е приятно да влизам в ролята на негов защитник.

Неприемливо ми се струва някакъв неизвестен хуй, който е мъж само по форуми (за непрочелите, ще уточня, че става дума за друг форум, никой да не се чувства нападнат), да прави изказване от типа "аз съм по-добър от тоя", насочено към един от най-популярните и обичани метъл солокитаристи в историята на метъла въобще.
Единственият българин, който може би може да си позволи подобно изказване, за мен, е Николо Коцев, тъй като той е постигнал нещо със свиренето си, макар и малко на световния фон.

Пиленето на ингварски арпежи вкъщи не те прави по-добър от Кърк Хамет или поне аз така си мисля.
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#357 Jorko_Beliata

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 132 posts

Posted 26 юни 2010 - 20:24

View Postdidogun, on Jun 26 2010, 21:13, said:

Доколкото зная Exodus е отпочнала траш-жанра още преди тези до една да съществуват . Но тук не иде реч дори за "the first 4" ами за "the big 4"

Ми не знам. Сигурно щото на Екзодус първия албум излиза чак през `85-та. Или заради комерсиалния успех на групите от "четворката". И аз съм се чудил що в 4-ката не влизат Тестамент, например... Или Сепултура.
А ако е на въпрос от `88-ма Металика просто не са траш.

#358 didogun

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 133 posts

Posted 26 юни 2010 - 20:32

View PostJorko_Beliata, on Jun 26 2010, 21:24, said:

И аз съм се чудил що в 4-ката не влизат Тестамент, например... Или Сепултура.
А ако е на въпрос от `88-ма Металика просто не са траш.

Абе за Металика спор няма, тва е ясно. Ама Антракс? Те верно са отколешни аверчета с Улрих и Хетфийлд, което ме навежда на мислите, че техните PR-и са ги внедрили "барабар Петко с мъжете". Това обаче няма как да е дело на мениджмънта на Улрих и Хетфийлд, след като тук фигурира и групата на Мъстейн.

Все нечие дело е това...

#359 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 26 юни 2010 - 20:35

Все нечие дело е това...

Posted Image

:D
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#360 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 26 юни 2010 - 20:36

View PostOverhate, on Jun 26 2010, 21:20, said:

Пиленето на ингварски арпежи вкъщи не те прави по-добър от Кърк Хамет или поне аз така си мисля.
За да заявиш, че си по-добър от свръхизвестен китарист, трябва да си се изправял пред хиляди хора, чиито очи и уши са вперени в теб и само дебнат да направиш грешка. Аз само веднъж съм свирил пред непознати, на един рожден ден, и щях да си глътна езика от притеснение... Добре, че ме приеха както трябва.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users